Ако имам функция, как мога да Построява се форма на сигнала в ритъм

M

Muaayad

Guest
Ако имам една функция (кажи Id = w.Pc. (VGS-VT) ^ 2), как мога да парцел форма на сигнала си в Cadence, мога ли да направите това, като калкулатор и как мога да го направя? {Кажем, че имам всички стойности и искате да парцел Id за VGS от 0 до 1,8}

Здравейте, тук е метод, аз ще използва. Да речем, сте направили DC без разрушителен, където можете помете VGS от 0 до 1.8V, и че името на нетните VGS. Отворете калкулатор и след това кликнете върху браузъра. Ако използвате Спектър потърсете в schematic/psf/Run1/dc-dc, и изберете нетните име VGS. В калкулатора нещо като: V (? "/ VGS" резултат "DC-DC" resultsDir "...") трябва да се появи. Тогава просто трябва да добавите останалата част от уравнението: w * PC * (? V ("/ VGS" резултат "DC-DC" resultsDir "...")-Vt) ** 2 с цифрова стойност за w , PC и VT, и кликнете върху парцел. Може би има и друг начин, но аз не го познавам. Надявам се, че помага отношение.

Използване на параметричен анализ. Стъпки: 1. направи анализ DC. Тогава отворен калкулатор, кликнете върху "ОП" отворен Botton, а след това ще изскочи прозорец-кученце. 2. Кликнете на tranistor,, чиито VGS от което се нуждаете. след това щракнете върху списъка Botton на изскачащ прозорец на стъпка1. 3. ("/ op/MN0 ...", "VGS") ще се появи в прозореца на калкулатор. 4. аналогов simulaton evnivronment -> изход - настройка, щракнете на GET experssion. 5. Направете параметричен ayalysis.analog simulaton evnivronment -> Инструменти -> Настройване на вашите VGS ... След това започнете .... Това е забавно.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back