Аз **** в пускането и маршрутизация печатни платки, моля спомогне за подобряване

Z

Z80

Guest
Здравейте всички

На първо място, тези неща е само хоби за мен, аз не правя печатни платки като професионалист по всякакъв начин.Понякога трябва да се направи ПХБ в аматьорско ниво и да използвам Protel.Защо Protel?Напълно случаен избор, просто се запознах с него.

Както и да е, аз осъзнавам, че съм напълно **** е най-.ПХБ гледам ми е като глупости, връзките са nonoptimal, критични следи тичам около PCB, Демократична република Конго дава грешките и т.н. Аз никога не изглежда да се постигне добро място / маршрут компромис.Когато Мисля, че съм го, аз осъзнавам, че съм пропуснал някои основни връзка, че всичко, руини, или нещо друго ...

Така че това трябва да се подобри по някакъв начин.Или аз трябва да взема методологичен подход, или преминаване към друг софтуер, или --- знае какво друго.

Моля advize.Всеки намек, настойнически, бележката, ще бъде от полза.Благодарности
Z80

Тук е основен подход за оформление хоби проект.Същият общ подход ще се използва за търговски оформление, с добавянето на оформлението на симулация и анализ.Няма "един размер се вписва всички" набор от правила за оформление - има твърде много променливи, които зависят от вида на веригата си маршрути.Следните само очертава основите, че получавате "в Ballpark".

Един добър оформление ПХБ започва с добри схеми.Планировката си схеми, така че свързани с компоненти са групирани логически, и се свързва най-кратък и директен е възможно.

На следващо място, пуснати всички компоненти върху платката и без връзки.Използвайте схематични като си насока да ги групирате заедно.Вярваш или не, най-доброто оформление ПХБ компонент ще се доближи до начина, по който си схематично е изложена.В зависимост от ЕАО, който използвате, компоненти могат да бъдат автоматично поставени на дъската за вас, когато внасят netlist.Ако това е така, отделете време, за да подредите компоненти ръчно - няма автоматична програма разположение, строителство, както и на човешкия мозък.Можете да импортирате netlist на борда да ви даде "ratsnest" на свързващите линии за подпомагане в следните стъпки.

Сега, погледнете в схеми и идентифициране на най-важните пътища на сигнала.Опитайте ги свързва ръчно върху платката - преместване на части за да получите най-доброто разположение за двете части и критичната сигнал следи.

Опитайте на следващия най-важните следи сигнала.Премести неща, за да получите най-добрия компромис.Повторете процеса, докато работите за определяне на списък на сигнали по ред на важност и чувствителност.Имайте предвид, че всеки сигнал е цялостна верига, която се състои от следа Вие поставяте, и на пътя чрез връщане на захранването (обикновено земята страна) връзки.Идеята е да се запази критична електрически вериги като преки и малки е възможно.

Сега можете да настроите autorouter и я оставете да върши своята дейност, или можете ръчно да маршрут.Ако ръчно път, трябва да поставите цялата власт и площадки, след това маршрута на останалите сигнали.Ако AutoRoute, трябва да се извършва и ръчно заключване на вашия критичен следи първия сигнал.Когато autorouter завършва, ще трябва да завърши правомощия и основания, както и всички сигнали, че autorouter не можа да завърши в рамките на правилата, установени ви.

Сега може да направим последна проверка дизайн правило (ДРК), и да коригирате нещо, което не отговаря на изискванията.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back