Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

Използване на TV тунер като предния край на съобщението приемник

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти проблеми -> Използване на TV тунер като предния край на съобщението приемник
Автор Съобщение
abasir

Подпомогнат: 1

Post 30 ноември, 2004 8:55

Дойдох в следния сайт (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) с помощта на ТВ тунер и комуникация приемници. Посочените тунер е трудно да се източник сега. ) : С наличието на евтини карти телевизия за персонални компютри (с вграден TV тунер генериране на аудио и видео пряко), може да се направи следното (тунера ще бъдат отстранени от платката и контролира пряко с микроконтролера / компютър чрез I2C):

TV тунер Video Output -> миксер (с DDS LO) -> 455kHz филтър -> Demodulator (FM, AM, ККО, и т.н.) -> Аудио.

Основната причина за ч (в) CK е да позволи на 1Hz резолюция за промяна честота. Най-тунера позволяват само 50kHz резолюция.

Благодаря & отношение,
Върнете се в началото
IanP

Подпомогнат: 1542

Post 30 ноември, 2004 9:25

Re: С помощта на TV тунер като предния край на съобщението приемник

Аз не мисля, че мога да го направя по този начин.
Резултатът от TV тунер карти от компютър е бейсбенд видео сигнал (след AM-демодулация) и ще бъде usless за вас.
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 30 ноември, 2004 9:25

Реклами

Върнете се в началото
cozturk

Post 30 ноември, 2004 11:06

Фина Tunning може да бъде полезна за аудио АКО етап. Така че ние можем да стъпка по стъпка 50kHz. За ФМ радио режим, стъпка тунер може да бъде изготвен 31kHz. и може да бъде намалена за промяна 4MHZ xtall да 3.58MHZ също.

Разбира се, ние може да предприеме, ако сигнал от миксера IC да AM demodulating и за нашите тясна лента АКО етап. Може би по-евтини AM / FM радио може да се използва. Опитах го за ФМ demodulating. Успешно. Но не съм тестван. Радиостанции LO трябва да се tunned в продължение на 30 MHz.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight =
Върнете се в началото
abasir

Post 30 ноември, 2004 15:42

Re: С помощта на TV тунер като предния край на съобщението приемник

IanP написа:
Аз не мисля, че мога да го направя по този начин.
Резултатът от TV тунер карти от компютър е бейсбенд видео сигнал (след AM-демодулация) и ще бъде usless за вас.

Благодаря за подчертаване на по-горе за мен. Ще разбивам модула тунер и да продукцията VIF за задачата. Всеки добър сайт описващи операции ТВ тунер? Аз винаги съм бил "цифров, така тези неща RF не е моя домейн Усмивка
Върнете се в началото
abasir

Post 12-ти Декември, 2004 7:07

Gurus,

Може ли да използвам сигнал intercarrier вместо VIF? Тунера имам използва TDA9801, че продукцията видео / аудио intercarrier. Смятам да се използва intercarrier, той се смесва с DDS сигнал и фуражи на продукцията на 5.5MHz филтър и FM demod единица на TDA9801. Не искам да ремонтирам веригата вече има Усмивка

Благодарности
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти проблеми -> Използване на TV тунер като предния край на съобщението приемник
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
FM тунер дизайн предния край-грунд е необходимо. (10)
RF предния край и на тунера са едно и също понятие? (1)
Помощ в приемника часа BPF края design_which трябва да използвам (5)
Приемник предния край, "фаза Шифтър"? (11)
Как да си направим BPSK приемник използва тунер аз? (2)
Разлика BTW задния край и в предния край VLSI (5)
Ефективна IC предния край на обратно края на инструменти (1)
какво е предния и задния край? (3)
Предния край & задния край? (6)
Предния край Обратно към края на прехода (8)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема