| Автор | Съобщение |
|---|
abasir
Регистриран на: 16-ти март 2002 година Мнения: 39 Подпомогнат: 1 Местоположение: Малайзия
| 30 ноември, 2004 8:55 Използване на TV тунер като предния край на съобщението приемник | | |
|
| Дойдох в следния сайт (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) с помощта на ТВ тунер и комуникация приемници. Посочените тунер е трудно да се източник сега. ) : С наличието на евтини карти телевизия за персонални компютри (с вграден TV тунер генериране на аудио и видео пряко), може да се направи следното (тунера ще бъдат отстранени от платката и контролира пряко с микроконтролера / компютър чрез I2C):
TV тунер Video Output -> миксер (с DDS LO) -> 455kHz филтър -> Demodulator (FM, AM, ККО, и т.н.) -> Аудио.
Основната причина за ч (в) CK е да позволи на 1Hz резолюция за промяна честота. Най-тунера позволяват само 50kHz резолюция.
Благодаря & отношение, |
|
| Върнете се в началото | |
 |
IanP
Регистриран на: 05 Okt 2004 Мнения: 6489 Подпомогнат: 1542 Местоположение: West Coast
| 30 ноември, 2004 9:25 Re: С помощта на TV тунер като предния край на съобщението приемник | | |
|
| Аз не мисля, че мога да го направя по този начин. Резултатът от TV тунер карти от компютър е бейсбенд видео сигнал (след AM-демодулация) и ще бъде usless за вас. |
|
 |
Google AdSense

| 30 ноември, 2004 9:25 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
cozturk
| 30 ноември, 2004 11:06 Използване на TV тунер като предния край на съобщението приемник | | |
|
| Фина Tunning може да бъде полезна за аудио АКО етап. Така че ние можем да стъпка по стъпка 50kHz. За ФМ радио режим, стъпка тунер може да бъде изготвен 31kHz. и може да бъде намалена за промяна 4MHZ xtall да 3.58MHZ също.
Разбира се, ние може да предприеме, ако сигнал от миксера IC да AM demodulating и за нашите тясна лента АКО етап. Може би по-евтини AM / FM радио може да се използва. Опитах го за ФМ demodulating. Успешно. Но не съм тестван. Радиостанции LO трябва да се tunned в продължение на 30 MHz.
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight = |
|
 |
abasir
Регистриран на: 16-ти март 2002 година Мнения: 39 Подпомогнат: 1 Местоположение: Малайзия
| 30 ноември, 2004 15:42 Re: С помощта на TV тунер като предния край на съобщението приемник | | |
|
| | IanP написа: | Аз не мисля, че мога да го направя по този начин. Резултатът от TV тунер карти от компютър е бейсбенд видео сигнал (след AM-демодулация) и ще бъде usless за вас. |
Благодаря за подчертаване на по-горе за мен. Ще разбивам модула тунер и да продукцията VIF за задачата. Всеки добър сайт описващи операции ТВ тунер? Аз винаги съм бил "цифров, така тези неща RF не е моя домейн |
|
 |
abasir
| 12-ти Декември, 2004 7:07 Използване на TV тунер като предния край на съобщението приемник | | |
|
| Gurus,
Може ли да използвам сигнал intercarrier вместо VIF? Тунера имам използва TDA9801, че продукцията видео / аудио intercarrier. Смятам да се използва intercarrier, той се смесва с DDS сигнал и фуражи на продукцията на 5.5MHz филтър и FM demod единица на TDA9801. Не искам да ремонтирам веригата вече има 
Благодарности |
|
 |