| Автор | Съобщение |
|---|
seyyah
Присъединил се: 07 октомври 2001 Публикации: 572 Подпомогнат: 1
| 31 октомври 2004 21:38 Индукция машина параметри? | | | Tags: машина параметри параметри на индукция машина |
|
| Как можем да се получи или предварителна оценка на въвеждащо машината параметрите на Rotor резистентност (RR), взаимна индуктивност (LM), както и Rotor самоуправление индуктивност (Ll'r)?
Особено като се използва DSP или ucontroller без прилагане на външните тестове като заключена ротор тест др I означава контролер съвет ще определи параметрите, както в професионалния моторни шофьори.
Също и кратка информация относно заключена ротора и не зарежда тестове би било хубаво. |
|
| Обратно към началото | |
 |
nicleo
Присъединил се: 06 Сеп 2004 Публикации: 717 Подпомогнат: 60
| 02 ноември 2004 5:03 Индукция машина параметри? | | |
|
| | Току-що свърши Google търсене чрез ключови думи, тези "асинхронен двигател параметър за оценка". Търсенето върна много полезни връзки. Може би искате да опитате първо. |
|
 |
seyyah
| 02 ноември 2004 7:44 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| Да, BU се връща хиляди връзки. Тя има много методи и много източници. Някои от тях са полезни, някои от тях не са. Някои от тях са практически едни от тях не са. Понякога това отнема твърде много време, за да намерите нещо полезно и аз се уморяват търсене. А също не можете да намерите всичко чрез Google и ако сте начинаещ в тази област не може да вземе решение, което лесно една (метод) е по-добре. Попитах тук, тъй като опитни хора, които са изследвани по този въпрос или за търсене или проучване за това може да помогне много повече от Google търсене. |
|
 |
nicleo
| 02 ноември 2004 9:10 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| | seyyah написа: | Да, BU се връща хиляди връзки. Тя има много методи и много източници. Някои от тях са полезни, някои от тях не са. Някои от тях са практически едни от тях не са. | Получавате точки. Поради това, понякога това не е лесно да се даде мнение, ако въпросът е твърде общи.  Вероятно трябва да дял (по малко) на Вашата молба. За пример, е, че за sensorless (positionless, encoderless) скорост на контрол? Усмихни ... |
|
 |
seyyah
| 02 ноември 2004 20:41 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| | Да сте прав. Така че аз съм даде още малко информация. Споменах за необходими paramaters. Машината ще бъде drived с напрежение източник inverter. Той ще бъде индиректно векторно контрол. А DSP, ще бъдат използвани. Аз няма смисъл stator течения и аз съм за планиране, за да ускори контрол. Не Мислиш, че след sensorless контрол в началото. Може би късно аз мога да го добавите. Така скоростта енкодер ще бъдат прикрепени към мотора. Знаете ли някоя добра практически техники или ресурси за тази тема. (доклади т.н.) |
|
 |
nicleo
| 03 ноември 2004 5:14 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| | seyyah написа: | | Да сте прав. Така че аз съм даде още малко информация. Споменах за необходими paramaters. Машината ще бъде drived с напрежение източник inverter. Той ще бъде индиректно векторно контрол. А DSP, ще бъдат използвани. Аз няма смисъл stator течения и аз съм за планиране, за да ускори контрол. Не Мислиш, че след sensorless контрол в началото. Може би късно аз мога да го добавите. Така скоростта енкодер ще бъдат прикрепени към мотора. Знаете ли някоя добра практически техники или ресурси за тази тема. (доклади т.н.) |
Скаларно контрол срещу Векторни контрол Векторни контрол ≡ Поле ориентирани контрол (FOC) Векторни контрол T преки и непреки Асинхронен двигател Векторни контрол T - T контрол на DC моторни
Мисля, че следващата връзка може да помогне:
Използване на dsPIC30F за векторна контрола на ACIM http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00908a.pdf
Последно редактирано от nicleo на 04 ноември 2004 2:32; редактирано 4 пъти общо |
|
 |
seyyah
| 03 ноември 2004 6:02 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| Връзките самата не полезна информация, но може да бъде препратките може да има. Аз нямам достъп до IEEE. Може да се
[8] Магистърска Ouhrouche, Дизайн на асинхронен двигател Speed Контролер стабилна Rotor срещу съпротивата Отклоненията, производството на IASTED MS-99 Международен Конференция. Филаделфия, Пенсилвания, САЩ, 1999, с.. 445-449.
и това
[12] С. Уейд, MW Dunnigan и BW Уилямс, Моделиране и симулация на Индукция Машиностроене Векторни Контрол С Rotor съпротивата идентификация, IEEE сделки Power електроника, Vol. 121, № 3, 1997, 495-506.
малко инфо. Знаете ли все пак да се постигнат тези документи? |
|
 |
nicleo
| 03 ноември 2004 7:54 Re: Индукция машина параметри? | | | Tags: машина параметри параметри на въвеждащо машината как ли индукция машина асинхронен двигател параметри изчисление |
|
| | seyyah написа: | | Да сте прав. Така че аз съм даде още малко информация. Споменах за необходими paramaters. Машината ще бъде drived с напрежение източник inverter. . Той ще бъде индиректно векторно контрол. | Техники за получаване на тези параметри зависят от стратегията за контрол, прилагането и др Както сте работа по 'косвени векторен контрол "на IM, ние поне знаем къде да започнете сега. 
| seyyah написа: | | on the subject you can't decide easily which one(method) is better. А също не можете да намерите всичко чрез Google и ако сте начинаещ в тази област не може да вземе решение, което лесно една (метод) е по-добре. | Вероятно моето предположение, че сте начинаещ в тази тема не е правилна, тъй като в началото. Моят извиня ... 
| seyyah написа: | | Връзките самата не полезна информация, но може да бъде препратките може да има. | "Връзките самата не полезна информация" ... Наистина ли?  Мислех, че първата е била от полза, тъй като той ви показва как да се приложат вектор контрольор в DSP (практически, както поискаха).
| seyyah написа: | S. [12] С. Уейд, MW Dunnigan и BW Уилямс, Моделиране и симулация на Индукция Машиностроене Векторни Контрол С Rotor съпротивата идентификация, IEEE сделки Power електроника, Vol. 121, № 3, 1997, 495-506. | *** Само [12] се намери в IEEE Xplore. in the attachment. Pls намерите препратка [12] в прикачения файл.
(DVFC) and Indirect Vector Field Control (IVFC) are as follows: Моите разбирания за пряката Векторни Поле контрол (DVFC) и Непрякото Векторни Поле контрол (IVFC) са, както следва:
- the position/angle of the rotor flux space vector is obtained by direct airgap flux measurement (eg using search coil or Hall-effect devices) 1) DVFC - позицията / ъгъл на ротора флюс пространството вектор е получена чрез директен airgap флюс измерване (напр. чрез търсене серепентина или Зала-ефект устройства)
- the position/angle of the rotor flux space vector is obtained analytically (eg from slip-speed) 2) IVFC - позицията / ъгъл на ротора флюс пространството вектор е получен аналитично (напр. от приплъзване скорости)
За много ниска скорост на операциите и за позицията вид контрол, DVFC стратегия не е добро като интегратор, свързани с търсенето серепентина има склонност към плаващите при ниска скорост. IVFC стратегия, която не се основава на измерване на airgap флюс, не разполага с такъв проблем. Според литературата преглед, IVFC е много по-лесно да се изпълняват от DFOC. Въпреки това, приплъзване бързоходният изчисляване изисква моторни параметри (напр. ротор съпротивление и magnetizing индуктивност, а оттам и ротора време-константа), която се знае, че се променя и в зависимост от честотата и температурата. За точен контрол на използването IVFC стратегия, он-лайн параметър адаптивни техники, често са използвани за настройка на стойността на тези параметри, използвани в IVFC контролер за да се гарантира правилното функциониране. След като Google търсене, аз мисля, че след два часа книжа трябва да ви предостави информация за някои от параметрите, идентификация на асинхронен двигател:
(за seyyah 3) Изтрита ... мислиш ли, че е само за начинаещи (за seyyah 4) Изтрита ... мислиш ли, че е само за начинаещи (за seyyah 5) Провеждане на DSP база реално време Оценителя на Индукция Моторс Rotor Време Постоянни
Последно редактирано от nicleo на 04 ноември 2004 2:46; редактирано 2 пъти общо |
|
 |
seyyah
| 03 ноември 2004 21:31 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| | Казах, че те не са полезни, защото те дават основния принцип. Аз мисля, че съм преминал тази стъпка. Аз мога да направя нещо, ако не знаете параметри. Втората стъпка ще бъде параметъра идентификация и може да бъде компенсация. Защото не мога да знам всеки моторни Параметри. Оценявам усилията ви. Ще погледнем в документите, които сте изпратени най-скоро. Благодарности. |
|
 |
seyyah
| 03 ноември 2004 21:47 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| | Цитат: | (DVFC) and Indirect Vector Field Control (IVFC) are as follows: Моите разбирания за пряката Векторни Поле контрол (DVFC) и Непрякото Векторни Поле контрол (IVFC) са, както следва:
- the position/angle of the rotor flux space vector is obtained by direct airgap flux measurement (eg using search coil or Hall-effect devices) 1) DVFC - позицията / ъгъл на ротора флюс пространството вектор е получена чрез директен airgap флюс измерване (напр. чрез търсене серепентина или Зала-ефект устройства)
- the position/angle of the rotor flux space vector is obtained analytically (eg from slip-speed) 2) IVFC - позицията / ъгъл на ротора флюс пространството вектор е получен аналитично (напр. от приплъзване скорости)
За много ниска скорост на операциите и за позицията вид контрол, DVFC стратегия не е добро като интегратор, свързани с търсенето серепентина има склонност към плаващите при ниска скорост. IVFC стратегия, която не се основава на измерване на airgap флюс, не разполага с такъв проблем. Според литературата преглед, IVFC е много по-лесно да се изпълняват от DFOC. Въпреки това, приплъзване бързоходният изчисляване изисква моторни параметри (напр. ротор съпротивление и magnetizing индуктивност, а оттам и ротора време-константа), която се знае, че се променя и в зависимост от честотата и температурата. За точен контрол на използването IVFC стратегия, он-лайн параметър адаптивни техники, често са използвани за настройка на стойността на тези параметри, използвани в IVFC контролер за да се гарантира правилното функциониране. |
Според моето знание, разликата между двете стратегии е основно идва от получаване на единица вектор греха (Teta_e), защото (Teta_e). В DVC, единична вектор се получава от флюс модел. Това не е важно да се измерва или я оцени. Има два оценка методи основно. Една от тях е модел за оценка на напрежението, което е по-добре във високи скорости и текущата оценка модел, който е по-добре при ниски скорости. Така че по-широк диапазон на скоростта контрол хибриден модел може да бъде използван. В IVC, единична вектор се получава от интегрирането на сумата от приплъзване на скоростта и ротора електрическа скорост. Отново можете да мярка или прогноза тях. Както ти каза, IVC-лесно е да се прилагат и използват широко. Но тя е с възстановяване на параметъра идентификация и компенсация особено ротор резистентност може да има важно въздействие. |
|
 |
bunalmis
Присъединил се: 03 Януари 2003 Публикации: 252 Подпомогнат: 4 Местоположение: Турция
| 03 юли 2009 23:16 Re: Индукция машина параметри? | | |
|
| Аз гледам FOC принципи. Всички книги обсъдим този метод на звездата свързани мотор.
Можем ли да използвате FOC за делта, свързани моторни? Защо всички книги интерес от звездата свързани моторни? |
|
 |