| Автор | Съобщение |
|---|
bittware
| 17-ти октомври, 2004 16:15 ж.к. флип флоп защо се нарича така | | |
|
| Аз съм винаги се чудех защо тя се нарича JK тригер? Както знаем, SR тригер, S е съкращение от "комплект" и научно-е съкращение от "Reset". J щандове за какво? А как стои въпросът K?
|
|
| Върнете се в началото | |
 |
Google AdSense

| 17-ти октомври, 2004 16:15 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
Сфинкс
Регистриран на: 25-ти януари, 2002 Мнения: 1069 Подпомогнат: 28 Местоположение: ЕГИПЕТ
| 17-ти октомври, 2004 17:31 JK тригер с Джак Килби | | |
|
| Салам,
J и К не са от значение, освен, че те са съседни букви на азбуката.
Чао |
|
 |
golfbumb
Регистриран на: 29-ти септември, 2004 год. Мнения: 40 Подпомогнат: 5 Местоположение: Калифорния
| 17-ти октомври, 2004 18:47 ж.к. флип флоп на хинди | | |
|
| Всъщност, изборът на буквите "ж.к." в флип флоп Дж. нямат значение. В Дж. флип флоп е кръстен на Джак Килби, на Texas Instruments, че инженер изобретил интегрална схема през 1958 година. Промененото верига РС, че елиминира условия раса е кръстен Дж. в негова чест.
Търсене за "ж.к." и "Джак Килби" едновременно, за да видите множество източници за това. |
|
 |
забавям
Регистриран на: 11-ти юни 2004 година Мнения: 219 Подпомогнат: 3 Местоположение: Ван Алън колан
| 18-ти октомври 2004 г 8:42 ж.к. какво стои в ж.к. тригер | | |
|
| | Има ли изход Q някакви история? |
|
 |
djalli
Регистриран на: 10-ти ноември 2001 година Мнения: 887 Подпомогнат: 15 Местоположение: 1600 Pennsylvania Avenue, Вашингтон 20500
| 18-ти Октомври 2004 година 14:34 Джак Килби и jkff | | |
|
| Въпрос е идва от латински език "quiscens" или "представи частица" или "това, което се намира на разположение" или "до момента продукция". Подобно е думата неподвижност. Много думи в областта на физиката идва от латински и гръцки език. За учени и учени това е мания. Нищо друго. Просто хората. Вие обичате рок енд рол те обичат други неща.
Дж. са intials за Джак Килби. Той сподели с Нобелова награда през 2000 г. с немски и руски език. За мен всеки един от тях заслужава Нобелова награда отделно.
http://nobelprize.org/physics/laureates/2000/ |
|
 |
maharshi_qis
| 07 Mar 2007 22:13 Re: Защо наречен JK тригер? | | |
|
| | Я. .. .. ж.к. този право е за Джак Килби .. |
|
 |
nanoYasser
Регистриран на: 09 Mar 2007 Мнения: 18 Подпомогнат: 4 Местоположение: Аз съм тук, сър!
| 09 Mar 2007 21:51 Re: Защо наречен JK тригер? | | |
|
| Въпрос е кратък за quiscens точка .. Мисля, че ...
С уважение, Yassorty, |
|
 |
nguyennam
| 10-ти март, 2007 6:22 Re: Защо наречен JK тригер? | | |
|
| Не се оказа доказателства за това, което ти казват, така че те означават не вероятен.
Ето защо по принцип никога не се грижим за компонент и верижно's имена, аз просто научат имената им от сърце и грижи само за нейните функции, параметри и как да го използвате както и как да я отличи от други подобни компоненти / вериги.
nguyennam |
|
 |