Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Схема на L293DNE H-мост контролиране DC моторни

Post new topicReply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Схема на L293DNE H-мост контролиране DC моторни
Арабски версияБългарска версияКаталонски версияЧешка версияДатска версияНемска версияГръцки версияАнглийска версияИспански версияФински версияФренска версияХинди версияХърватски версияИндонезийски версияИталианската версияИврит версияЯпонска версияКорейски вариантЛитовски версияЛатвийски версияНидерландски езикНорвежки версияПолски версияПортугалски версияРумънски версияРуска версияСловашка версияСловенски версияСръбската версияШведска версияТагалог версияУкраински версияВиетнамски версияКитайски версия
Автор Съобщение
sumei

Присъединил се: 09 октомври 2004

Post 09 октомври 2004 8:12 Схема на L293DNE H-мост контролиране DC моторни
Tags: Схема на з-мост l293dne моторни как свържете l293dne l293dne моторни контрол з мост в matlab l293dne схематични matlab з-мост

Аз правя моята теза за обърнати махало. Аз съм изправена проблема за проектиране на Схема за H-мост [L293DNE] да контролират ми DC мотор.
Моят обърнати махалото е свързан с DSP TMS320C6711 и след това от DSP за Matlab. Моят голям проблем е, че аз не знам как да се свържете ми H-мост & оптични вал енкодер [свързано с моята махало], за да DSP. Да ви се случи да има някакви идеи за решаване на проблемите ми??
Моля, отговорете ми, ако имате решения ... Благодаря ти много !!!!! Усмивка [/ I]
Обратно към началото
onemilimeter

Присъединил се: 23 Сеп 2004
Подпомогнат: 2

Post 09 октомври 2004 14:07 Схема на L293DNE H-мост контролиране DC моторни
Tags: PCB оформлението на tms320c6711 DC моторни H-мост борда DC към DC схематични моторни з верига моторни optocoupler схематични мощност з мост PCB план как да се свържете DC моторни

В схемата са в дейташитове http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/l293.pdf

Използвах TMS320LF2407 EVM преди. Както TMS320LF280 серия, което е много по-силен от 2407, е оптимизирано за движение контрол. Моят колега използван TMS320C6711, но той го използва за обработка на сигнали. Тъй като 2407 е оптимизирана за контрол на движението, то има много вградени функции за моторни в контрола, например много PWM канали, по-чип Позиция енкодер интерфейс верига, deadband генератор и др Но, ако аз не съм сбъркал, в срок от изчислителни мощност, TM320C6000 серията е много по-високи от TMS320C2000 серии.

Това е доста чисти напред за контрол H-мост (показан на фигура не е H-мост). Както е посочено в схема, можете да контролирате (ПИН 1а и 2а) моторното в двустранна посока. Аз също, използвани преди за L293 линия следния проект, който е бил контролиран от 8051 ucontroller. Въпреки това, в началото, не сме успешни, тъй като нашите моторни винаги спряна "по средата". След отстраняване на проблеми, ние открихме, че веригата е много шумни когато моторните бе текат (особено accelaration). Значи, ние добавя optocoupler да изолирани земята на цифровата верига от земята на водача на моторното схема, а след това той работи много добре. Това зависи от вашите моторни мощност и вашата платка оформление техника. Ако двигателят е ниска мощност и ПХБ оформление е добър, тогава вероятно не ви трябва да има optocoupler. По отношение на енкодер схема, мисля TMS320C6000 серия не разполага на борда енкодер интерфейс верига. Можете да се свържете с някоя улавяне-I / O (не, че 6000 серията има или не). Ако не, тогава ще трябва да поддържат избирателните секции общите I / О. От 6000 серия е толкова мощна, че не трябва да бъде проблем да се управлява моторно DC.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
sumei

Post 09 октомври 2004 17:38 Matlab & TMS320C6711 проблеми ...
Tags: Схема на з-мост как свържете l293dne з мост в matlab l293dne помогне l293dne схематични matlab з-з мост мост matlab

Тъжен
Моят проект е обърнато махало. Това количката като махалото на върха от него е свързана DSP TMS320C6711 тогава да Matlab.
Аз отвори двете УСВ и Matlab по същото време. Въпреки това, когато съм си вървят УСВ, това е успех, когато пиша ccsdsp * * В командния прозорец в Matlab, тя казва, че тя не може да се открие DSP борда и тя каза, че не ми конфигурирате борда. Защо е така????
Друг проблем е, че са две I / O 80 пина за TMS320C6711, но как мога да ги свързвате с моето L293DNE H-мост и оптични вал енкодер? Как ще изглежда Схема за свързване на двата компонента, за да ми DSP I / O пина?
Моля, помогнете ми ..... Тъжен
Благодаря ти много !!!!!!!!!!!
Обратно към началото
nicleo

Присъединил се: 06 Сеп 2004
Публикации: 717
Подпомогнат: 60

Post 10 октомври 2004 2:37 Matlab & TMS320C6711 проблеми ...

Аз предполагам, че използвате вид TMS320C6711 ДСК или EVM. Можеш ли да ни дадете PLS ventor на вашия дизайн кит или оценка кит? Защото ние не знаем подробностите на двете 80-пинов конектор. Също така, PLS състояние версията на вашия УСВ, а също така и Matlab.
Обратно към началото
sumei

Post 10 октомври 2004 16:45 Matlab 6 & TMS320C6711 ДСК

В Matlab използвах е Matlab 6; на DSP е TMS320C6711 ДСК, на УСВ версия 1,23.
Може ли да ми помогнете за решаване на проблем, който имах, споменати в моя 2рото съобщение, дейташитове и могат да бъдат намерени на:
з ** P: / / www.kanecomputing.co.uk/pdfs/spru197d.pdf

Следващия път не се разпространява върху всички въпроси на борда, да ги запазим в същия пост, ако те са свързани.
Аз теми, обединени в един пункт, следващия път, когато се получи предупреждение.
Cluricaun

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
kesavay

Присъединил се: 02 Feb 2007

Post 02 Feb 2007 15:17 Re: Схема на L293DNE H-мост контролиране DC прашинка

Hi всеки орган
Аз съм с TMS320C6711 за контролиране обърнати махало. Искам да знам как мога да получа PWM (контрол сигнали) резултатите от ДСК. моля помогне в този случай.
Аз ще бъда много благодарен на теб.
kesava
calvin.vaus (AT) gmail.com
Обратно към началото
Post new topicReply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Схема на L293DNE H-мост контролиране DC моторни
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS