| Автор | Съобщение |
|---|
sumei
Присъединил се: 09 октомври 2004 Мнения: 7
| 09 октомври 2004 8:12 Схема на L293DNE H-мост контролиране DC моторни | | | Tags: Схема на з-мост l293dne моторни как свържете l293dne l293dne моторни контрол з мост в matlab l293dne схематични matlab з-мост |
|
| Аз правя моята теза за обърнати махало. Аз съм изправена проблема за проектиране на Схема за H-мост [L293DNE] да контролират ми DC мотор. Моят обърнати махалото е свързан с DSP TMS320C6711 и след това от DSP за Matlab. Моят голям проблем е, че аз не знам как да се свържете ми H-мост & оптични вал енкодер [свързано с моята махало], за да DSP. Да ви се случи да има някакви идеи за решаване на проблемите ми?? Моля, отговорете ми, ако имате решения ... Благодаря ти много !!!!! [/ I] |
|
| Обратно към началото | |
 |
onemilimeter
Присъединил се: 23 Сеп 2004 Мнения: 65 Подпомогнат: 2
| 09 октомври 2004 14:07 Схема на L293DNE H-мост контролиране DC моторни | | | Tags: PCB оформлението на tms320c6711 DC моторни H-мост борда DC към DC схематични моторни з верига моторни optocoupler схематични мощност з мост PCB план как да се свържете DC моторни |
|
| В схемата са в дейташитове http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/l293.pdf
Използвах TMS320LF2407 EVM преди. Както TMS320LF280 серия, което е много по-силен от 2407, е оптимизирано за движение контрол. Моят колега използван TMS320C6711, но той го използва за обработка на сигнали. Тъй като 2407 е оптимизирана за контрол на движението, то има много вградени функции за моторни в контрола, например много PWM канали, по-чип Позиция енкодер интерфейс верига, deadband генератор и др Но, ако аз не съм сбъркал, в срок от изчислителни мощност, TM320C6000 серията е много по-високи от TMS320C2000 серии.
Това е доста чисти напред за контрол H-мост (показан на фигура не е H-мост). Както е посочено в схема, можете да контролирате (ПИН 1а и 2а) моторното в двустранна посока. Аз също, използвани преди за L293 линия следния проект, който е бил контролиран от 8051 ucontroller. Въпреки това, в началото, не сме успешни, тъй като нашите моторни винаги спряна "по средата". След отстраняване на проблеми, ние открихме, че веригата е много шумни когато моторните бе текат (особено accelaration). Значи, ние добавя optocoupler да изолирани земята на цифровата верига от земята на водача на моторното схема, а след това той работи много добре. Това зависи от вашите моторни мощност и вашата платка оформление техника. Ако двигателят е ниска мощност и ПХБ оформление е добър, тогава вероятно не ви трябва да има optocoupler. По отношение на енкодер схема, мисля TMS320C6000 серия не разполага на борда енкодер интерфейс верига. Можете да се свържете с някоя улавяне-I / O (не, че 6000 серията има или не). Ако не, тогава ще трябва да поддържат избирателните секции общите I / О. От 6000 серия е толкова мощна, че не трябва да бъде проблем да се управлява моторно DC.
|
|
 |
sumei
| 09 октомври 2004 17:38 Matlab & TMS320C6711 проблеми ... | | | Tags: Схема на з-мост как свържете l293dne з мост в matlab l293dne помогне l293dne схематични matlab з-з мост мост matlab |
|
|  Моят проект е обърнато махало. Това количката като махалото на върха от него е свързана DSP TMS320C6711 тогава да Matlab. Аз отвори двете УСВ и Matlab по същото време. Въпреки това, когато съм си вървят УСВ, това е успех, когато пиша ccsdsp * * В командния прозорец в Matlab, тя казва, че тя не може да се открие DSP борда и тя каза, че не ми конфигурирате борда. Защо е така???? Друг проблем е, че са две I / O 80 пина за TMS320C6711, но как мога да ги свързвате с моето L293DNE H-мост и оптични вал енкодер? Как ще изглежда Схема за свързване на двата компонента, за да ми DSP I / O пина? Моля, помогнете ми .....  Благодаря ти много !!!!!!!!!!! |
|
 |
nicleo
Присъединил се: 06 Сеп 2004 Публикации: 717 Подпомогнат: 60
| 10 октомври 2004 2:37 Matlab & TMS320C6711 проблеми ... | | |
|
| | Аз предполагам, че използвате вид TMS320C6711 ДСК или EVM. Можеш ли да ни дадете PLS ventor на вашия дизайн кит или оценка кит? Защото ние не знаем подробностите на двете 80-пинов конектор. Също така, PLS състояние версията на вашия УСВ, а също така и Matlab. |
|
 |
sumei
| 10 октомври 2004 16:45 Matlab 6 & TMS320C6711 ДСК | | |
|
| В Matlab използвах е Matlab 6; на DSP е TMS320C6711 ДСК, на УСВ версия 1,23. Може ли да ми помогнете за решаване на проблем, който имах, споменати в моя 2рото съобщение, дейташитове и могат да бъдат намерени на: з ** P: / / www.kanecomputing.co.uk/pdfs/spru197d.pdf
Следващия път не се разпространява върху всички въпроси на борда, да ги запазим в същия пост, ако те са свързани. Аз теми, обединени в един пункт, следващия път, когато се получи предупреждение. Cluricaun
|
|
 |
kesavay
Присъединил се: 02 Feb 2007 Мнения: 1
| 02 Feb 2007 15:17 Re: Схема на L293DNE H-мост контролиране DC прашинка | | |
|
| Hi всеки орган Аз съм с TMS320C6711 за контролиране обърнати махало. Искам да знам как мога да получа PWM (контрол сигнали) резултатите от ДСК. моля помогне в този случай. Аз ще бъда много благодарен на теб. kesava calvin.vaus (AT) gmail.com |
|
 |