| Автор | Съобщение |
|---|
Eng.
Присъединил се: 15 юли 2004 Мнения: 43
| 18 Sep 2004 18:13 GPS приемник | | |
|
| здрасти Искам да съставим GPS приемник, бих Оценяваме всяка информация относно как да го приложат. която е по-добър или FPGA DSP? Благодаря предварително |
|
| Обратно към началото | |
 |
jayakumarjay
Присъединил се: 18 юни 2004 Мнения: 23
| 19 Sep 2004 11:28 Re: GPS приемник | | |
|
| wht информацията в нужда
направи U нужда abt комуникации, свързани с GPS
или asic свързани с GPS |
|
 |
Eng.
Присъединил се: 15 юли 2004 Мнения: 43
| 19 Sep 2004 18:40 Re: GPS приемник | | |
|
| което е по-добре за изпълнение, FPGA или DSP? и ако има някакво връзки, които имат информация по този |
|
 |
javad
Присъединил се: 18 август 2004 Мнения: 55 Подпомогнат: 1
| 20 Сеп 2004 9:35 GPS приемник | | |
|
| Скъпи приятелю, Можете да създадете GPS приемник, без използване на FPGA / ASIC. Не ASIC или FPGA за correlator необходимо: ниска разходите, компактен дизайн и тегло по-малко! Можеш да го направиш на един DSP чип. За пример вижте по-долу: http://www.spiritcorp.com/16channel.html |
|
 |
Aser
Присъединил се: 01 юли 2004 Мнения: 59 Подпомогнат: 3
| 20 Sep 2004 11:52 Re: GPS приемник | | |
|
| Някои компании предвиждат специални чипсети за GPS като Zarlink, Atmel, Motorola. Такава чипсет съдържа аналогови интерфейса, и correlator с микропроцесор. Ако много искате да ползва FPGA Вие трябва да се сложи това аналогови интерфейса, FPGA и микропроцесор. В микропроцесорни е за предпочитане с плаваща точка. Тя може да бъде PC както извор. Тогава FPGA да приложат correlators, които се контролират от че микропроцесор. |
|
 |
Mazi3
Присъединил се: 29 v 2002 Публикации: 101 Подпомогнат: 2 Местоположение: Европа
| 23 Sep 2004 14:17 Re: GPS приемник | | |
|
| Вие ще намерите FPGA GPS проект в з * т * т * р: / / w * w * w2.arnes.si / ~ mjanez6/delo/erk2003/gps_kaz.html
|
|
 |
IceMan4
Присъединил се: 13 октомври 2004 Мнения: 10 Местоположение: Йордания
| 13 октомври 2004 15:46 Re: GPS приемник | | |
|
| Уважаеми Mazi3,
Аз съм се интересуват от тази тема, и благодарение на URL
Но проблемът, че всичко не е написана на английски език
Можете ли да ми помогнете да се намери българска версия на този проект
Благодарности |
|
 |
Mazi3
| 20 октомври 2004 г 11:57 Re: GPS приемник | | |
|
| Знам, че не е на английски, само в словенски, но можете да намерите много добри литературни препратки там. те ще бъдат много полезни, защото те са действително изграждане на GPS приемника не само теория зад нея Както и в много други литература |
|
 |
Google AdSense

| 20 октомври 2004 г 11:57 Обяви | | |
|
|
|
|
 |
IceMan4
| 20 октомври 2004 г 13:05 Re: GPS приемник | | |
|
| Благодаря ви за отговора Ур
Този сайт съдържа много добра информация, както аз го видите
Аз ще се опитам да намеря софтуер преводач на английски, за да разберем всичко
Благодаря отново |
|
 |
brmadhukar
Присъединил се: 21 Юни 2002 Публикации: 844 Подпомогнат: 29
| 20 октомври 2004 г 13:31 Re: GPS приемник | | |
|
| Здрасти, Ако искате да проектирате свой собствен GPS RX използвате FPGA A мощен UC RF за големи обеми. За Забавни / хоби може да замени UC от DSP. Запомни памет въпроси. BRM |
|
 |
IceMan4
| 20 октомври 2004 г 13:39 Re: GPS приемник | | |
|
| Здравейте отново
За моето хоби проект, аз нямам никакъв проблем в UC (AT89c51) и FPGA (Xilinx), но всичко зависи от RF етап, който ще превърне RF данни на цифрови данни
Да имат и някои препратки (Свободно един) за GPS теория и принципи, както и за радиочестотно етап?
Благодарности |
|
 |
Presto
Присъединил се: 26 Ноември 2001 Мнения: 38
| |
 |
Mazi3
| 25 октомври 2004 12:31 Re: GPS приемник | | |
|
| като автор сочат, че ако използвате ниска конверсия за GPS сигнал. важно е, че за миксери той употреба, те не се нуждаят от сигнала на RF вход freq, но само наполовина. това означава, че там е ниско изолацията искане, защото там е малък сигнал инжекция DC. също без директен конверсионното премахнат DC усилвател в АКО раздел. Защото, ако preamplifier, трябва да проектират с много, много филтри (резистори и кондензатори), поради висока печалба има crosstalk между I и Q канал. Ако докоснете случай на TO92 транзистор някъде от началото на веригата, можете да чуете ясен сигнал в други. съединение е на една платка, но са на разстояние около 2 cm между (има място за филтри за захранване разпределение, както виждате, близък източник ли са, по-изолация изискват  имаше проблеми с LO също. за GPS трябва да се използва изключително чист сигнал, аз мисля, че има някои 80dBc най-10KHz, което е достатъчно. Можете да използвате oscilaltor-лошо, но по-добре, ето, по-добра позиция ) Късно усилвател с bfr91 е само за допълване мощност поради thwo филтри там (всеки има 4 db на загуба ), Тези филтри са за премахване на хармоници 100 Mhz, освен и само след няколко db съгласно основните сигнал 
дизайн има и някои проблеми, тъй като високите шум фигура (8 db), а най-ниска печалба за радиочестотно етап. то трябва най-малко 20-40 db допълнителна печалба с добре филтриран сигнал. 
Ако имате нужда от повече въпрос за това да ме питаш, защото знам, че авторът. Той ще продължи дизайн веднага след като той ще има време, използвайки spartan3, първо проверява радио част с autocorrelation 
Вие можете да се избегне сграда RF част, тъй като това: купуват евтини търговски GPS приемник / модул и запоявам коаксиални кабела към последната АКО да са наясно капацитет на кабела, можете да alo споявам кабела към digitialized поток, намери къде да се свържете кабела в дейташитове на IC в RF раздел. най-евтини и лесно решение, ако искате да играете с correlators.
книги за това как да направи софтуера на GPS, автор е справки за някои книгата също така elektroda използване търсене |
|
 |
sztibi82
Присъединил се: 31 август 2004 Публикации: 252 Подпомогнат: 5
| 25 октомври 2004 13:04 Re: GPS приемник | | |
|
| Здрасти. Има ли от Румъния. Ако отговорът е да, предлагам да се купят conexclub, в последния брой един GPS е представена.
Приемника вече е направено с помощта на специален модул, който е приемник vailable в магазина. струва около 50 евро (чух onlyi не съм сигурен) в книгата е mentionated като евтини methode да направи това. |
|
 |
Jackwang
Присъединил се: 12 Ноември 2004 Публикации: 167 Подпомогнат: 2
| 22 март 2005 11:58 GPS приемник | | |
|
| Мисля, че тя е много метод правото да отнесе някои ASIC чипове на разположение, която да интегрира множество функции за GPS приемник. като Максим Корп. |
|
 |
jcpu
Присъединил се: 17 Декември 2005 Публикации: 211 Подпомогнат: 12
| 12 март 2006 4:41 Re: GPS приемник | | |
|
| Привет,
Моля уведомете добър преводач, ако намери за декодиране материал от Mazi3 | Цитат: | Вие ще намерите FPGA GPS проект в з * т * т * р: / / w * w * w2.arnes.si / ~ mjanez6/delo/erk2003/gps_kaz.html
|
или всяка нова информация за изпълнението на FPGA GPS baseband функция за научни изследвания / хоби цел? |
|
 |