| Автор | Съобщение |
|---|
Davros
Присъединил се: 26 Юни 2004 Мнения: 2
| 05 август 2004 13:03 555 таймери - случаен принцип за включване / изключване време | | |
|
| Мисля, че съм виждал някъде как да използват два 555 таймери, за да променлива мощност, което прави на високо и ниско пъти постоянно различни.
Мислите, че го свързва изхода от една до входа на другата.
Някой има ли схематични / сайт с това onfo или има друг начин да го направя?
Благодарности |
|
| Обратно към началото | |
 |
cherrytart
Присъединил се: 26 февруари 2002 Публикации: 125 Подпомогнат: 5 Местоположение: Оклахома
| 07 август 2004 6:16 555 таймери - случаен принцип за включване / изключване време | | |
|
| Валтер Юнг имали IC Таймер Cookbook години. Никога не съм го виждал онлайн.
Национален Полупроводникови използва за много 555 употреби в техните данни книгата.
Ако искате променлива времето от 555, което трябва да се свърже променлив сигнал на контрол Напрежение вход (или друго използване нелинейни елементи, като нажежена lightbulb за таксуване или освобождаване от отговорност Резистор). И единственото място, за да получи различна сигнала (който е аналогов сигнал различна) е времето кондензатор.
Така че предполагам, е, че изграждането на два часа и се свържете monostables техен контрол Напрежение приноса на другите таймери времето кондензатор.
Wackiness произтича. |
|
 |
cherrytart
Присъединил се: 26 февруари 2002 Публикации: 125 Подпомогнат: 5 Местоположение: Оклахома
| 07 август 2004 6:26 555 таймери - случаен принцип за включване / изключване време | | |
|
| | ooops! не monostable, две astable multivibrators е това имах предвид |
|
 |
suru
Присъединил се: 31 август 2007 Публикации: 164 Подпомогнат: 4
| 25 Sep 2007 11:35 555 таймери - случаен принцип за включване / изключване време | | |
|
| | REFER OPAMP ОТ GAIKWAD |
|
 |
Google AdSense

| 25 Sep 2007 11:35 Обяви | | |
|
|
|
|
 |
shiveshdubey
Присъединил се: 13 Сеп 2007 Мнения: 28 Подпомогнат: 1 Местоположение: Индия
| 11 октомври 2007 13:11 Re: 555 таймери - случаен принцип за включване / изключване време | | |
|
| | Davros написа: | Мисля, че съм виждал някъде как да използват два 555 таймери, за да променлива мощност, което прави на високо и ниско пъти постоянно различни.
Мислите, че го свързва изхода от една до входа на другата.
Някой има ли схематични / сайт с това onfo или има друг начин да го направя?
Благодарности | има много ресурси, налични на нетните си по отношение на 555 и неговите приложения. |
|
 |