Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Термодвойка Дължина на кабела

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Индустриален, Автоматика и роботика Форум -> термодвойка Дължина на кабела
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
Sobakava

Присъединил се: 27 Март 2002
Публикации: 366

Post 26 юли 2004 12:47 термодвойка Кабел Дължина
Tags: ad595 / 4 термодвойка усилвател борда разширяване на термодвойка кабели

Аз не съм запознат с термодвойки много. Трябва да се измерва температурата в стая в различни точки. Аз направи термодвойка усилвател използвайки AD595 / 4. Аз не трябва много прецизно измерване. ( / - 2С степен в 20 .. 60 кръг е достатъчно мисля)

Трябва да знам колко мога да удължат кабелите на термодвойки? (J и K тип) Защото аз предполагам, не мога да поставите усилвател дъска в залата, защото на температура (> 80C степен) и висока влажност.

Аз бях виждал такава система и са използвали редовно кабели-дълъг от 10meter.I не знаят колко добър е той ...

Какво мислите?

Последно редактирано от Sobakava на 13 август 2004 9:24; редактирано 1 път общо
Обратно към началото
FANT

Присъединил се: 27 февруари 2002
Публикации: 358
Подпомогнат: 11

Post 26 юли 2004 12:53 Re: термодвойка Дължина на кабела

Имам кабели, използвани до 50 метра.
Приемайте много uf грижи за наклон между двете кабели!

Mandi
Обратно към началото
river78

Присъединил се: 07 юли 2004

Post 03 август 2004 8:58 Re: термодвойка Дължина на кабела

То зависи какво е вид на вашия термодвойка? Настоящи или потенциални. Ако това е вид е 4-20 mA U да използвате дълго кабел.
Обратно към началото
rauol

Присъединил се: 02 октомври 2002
Публикации: 364
Подпомогнат: 11

Post 03 август 2004 12:41 Re: термодвойка Дължина на кабела

Охлаждам Бъдете carefull за екранировка. опитате да използвате двойна защита жица.
Ако вашата температура е по-малко от 100 DEG. C. можете да използвате усилвател в близост до източник, който ще намали шума проблеми.
Обратно към началото
Sobakava

Post 13 август 2004 9:24 термодвойка Кабел Дължина

трябва ли да се свърже щит на thermocoupe кабел към моя съвет GND?
Обратно към началото
Гошка

Присъединил се: 26 юли 2003
Публикации: 101
Подпомогнат: 3

Post 13 август 2004 10:29 термодвойка Кабел Дължина

Защо Вие down't използват цифрови ds1820 сензор?
300 * ds1820 сензор за IEEE1394 кабел 300 метра lengs с активна издърпайте-нагоре - работи добре.
Обратно към началото
Гошка

Присъединил се: 26 юли 2003
Публикации: 101
Подпомогнат: 3

Post 13 август 2004 14:39 термодвойка Кабел Дължина

Вижте също AD693 - Непрекъснато-Powered 4 20 mA Sensor Излъчвател
Обратно към началото
Sobakava

Post 13 август 2004 19:00 термодвойка Кабел Дължина

Гошка, са и много сигурен, IEEE1394 кабел? Не е ли за видео?
Обратно към началото
Сигна

Присъединил се: 16 Сеп 2004

Post 07 октомври 2004 22:48 Re: термодвойка Дължина на кабела

За разширяване на термодвойка кабел, имате нужда от използване на Weasthone мост, за да отстранят кабела selft резистентност.

cooming скоро след чертежа.

За съжаление, не съм добре с английски език.

най-добрата връзка
Обратно към началото
golfbumb

Присъединил се: 29 Сеп 2004
Подпомогнат: 5

Post 08 октомври 2004 1:21 Re: термодвойка Дължина на кабела

Всъщност, вие не трябва да има никакви проблеми за измерване навсякъде в "стая" от външната страна на стаята, ако използвате AD594, който е достатъчно висок импеданс за да намали загубите в IR доста дълъг кабел самата.

Най-добрата настройка ще бъде да използвате имат TC кабел с дълъг достатъчно плитка да достигне 594 директно. Може да отнеме на променлива по-между връзки.

use the same kind of wire for each of the wires to be extended and use thermocouple connectors classified for the type of thermocouple you are trying to extend. Но ако трябва да се разшири съществуващата термодвойка, трябва да използвате един и същ вид кабел за всяка от жици да бъде разширен и използването термодвойка съединители класират за тип термодвойка, която се опитвате да се разшири. Различни материали във всяка връзка, различен от самия възел, ще се въведат juction нежелано напрежение и големи измерване грешки. Производителите също така да направите удължаване жица, която е съществено подобен на ТК тел, добавя малки количества грешка (плюс или минус в степен, или така), но е по-евтино, отколкото TC жица ако разходите са проблем.

But if you are powering with an isolated supply, there will be no place for the noise to go (eg stray RF) but back into the power supply. По отношение на втория Ви пост, тъй като имате щит, свържете се с борда на терена само ако Вашият борд площадка е съотнесени към земята земята. Но ако сте захранване с изолирани доставки, няма да има място за шума, за да отидете ( например бездомните RF), но обратно в захранването. В противен случай се свържете директно към щита известно земята земята. Също така, ако не са усукана TC тел и телени разширение внимавай да остане далеч от източници на електромагнитни смущения (мотори, други електроника, флуоресцентна светлина тела и т.н.).
Обратно към началото
Mr.Cool

Присъединил се: 20 Юни 2001
Публикации: 596
Подпомогнат: 24

Post 08 октомври 2004 4:51 Re: термодвойка Дължина на кабела

Може да се насладите четене:

ПРАКТИЧЕСКО ДИЗАЙН ТЕХНИКИ
ЗА сензор SIGNAL CONDITIONING

публикувано от ANALOG DEVICES

той говори за компенсиране на дълга жица дължина и компенсира грешки др

Mr.Cool
Обратно към началото
sztibi82

Присъединил се: 31 август 2004
Публикации: 251
Подпомогнат: 5

Post 08 октомври 2004 6:00 Re: термодвойка Дължина на кабела

Трябва да се използва един и същ вид кабел за двата терминала, както и за да можете да се свържете termocouple с 10 метра. Както вече знаете, че е по-добре да се използва Cu кабел.

Само ако използвате 2 вида на кабелни дължината трябва да бъде mittle.
Обратно към началото
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Индустриален, Автоматика и роботика Форум -> термодвойка Дължина на кабела
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS