| Автор | Съобщение |
|---|
masterx81
Присъединил се: 05 април 2002 Мнения: 26
| 24 юли 2004 10:08 Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| Здравейте на всички ... Аз съм начинаещ и имам нужда от проста схема, че преобразуването на сигнала на 150hz с променлива мито цикъл (от 0 до 100%) с постоянно напрежение, пропорционално на митото цикъл ... Имам tryed да се намери в интернет, и аз мисля, че имам нужда от LC филтър (не съм сигурен ...), но аз не казвам как се изчисли стойностите на компонентите ...
Благодаря на всички! |
|
| Обратно към началото | |
 |
хълм
Присъединил се: 17 Юни 2004 Публикации: 285 Подпомогнат: 9
| 24 юли 2004 10:12 Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| | Използвайте Р и С комбинация. R в серийно, C паралелно с вашия товар. Мисля, че това е най-простата форма. |
|
 |
masterx81
| 24 юли 2004 10:18 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| | хълма написа: | | Използвайте Р и С комбинация. R в серийно, C паралелно с вашия товар. Мисля, че това е най-простата форма. |
OK ... ммм ... Как мога да се изчисли точната стойност на резистор и кондензатор? След RC Мисля, че имам нужда също транзистор (тъй като натоварването не изпълнява кондензатор преди време), нали? |
|
 |
batdin
Присъединил се: 03 юни 2004 Публикации: 181 Подпомогнат: 3 Местоположение: България
| 24 юли 2004 17:12 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| Тя зависи от вашия товар резистентност. Зависи и на изхода разчесвам отколкото може да бъде толерирана. Какъв е източникът на сигнала? Мога ли да го доставка достатъчно текущата на товара или трябва да бъдат допълнени преди това? Дай малко подробности. |
|
 |
Айнщайн
Присъединил се: 19 Декември 2003 Мнения: 1
| 24 юли 2004 18:09 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| | Това звучи като това, което се използва в хеликоптера. Може ли да бъде по-конкретен за въвеждане waveform? Ако търсите в мрежата за "хеликоптера съединение" ще намерите някои неща! |
|
 |
masterx81
| 24 юли 2004 18:22 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| входния сигнал е обърнато квадратни вълна (норма 12) с променливо мито цикъл. Резултатът трябва да бъде променливо напрежение (формуляр от 0 до 5, 0, когато на входа е @ 12 -0% акциз) в зависимост от приноса митото ... Аз съм обмисля да използват оперативните усилвател ... |
|
 |
Google AdSense

| 24 юли 2004 18:22 Обяви | | |
|
|
|
|
 |
dumbfrog
Присъединил се: 17 юли 2004 Публикации: 191 Подпомогнат: 4
| 24 юли 2004 20:33 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| | Да, да използват opamp интегратор |
|
 |
masterx81
| 24 юли 2004 21:02 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| Друг малък qustion ... Съжалявам за баналност на domand но ... В opamp вкарайте малко напрежение на изхода (CA 2.5v), как мога да го махна??? Аз съм с помощта на tl074cn (четворни opamp) с еднократна доставка (12)
Благодаря за съдействието! |
|
 |
eternal_nan
Присъединил се: 10 Март 2003 Публикации: 158 Подпомогнат: 15 Местоположение: вечността
| 24 юли 2004 21:51 Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| | Ако вече имате DC напрежение разположение на власт вашата схема, това, което търсиш се нарича DC-DC конвертор, те идват в няколко разновидности: клъв, тласък, клъв-тласък, flyback и други topologies, които са извлечени основно от горе 4. Има много информация за тези схеми за уеб, търсене в Google. |
|
 |
mazelk
Присъединил се: 23 април 2004 Публикации: 107 Подпомогнат: 2 Местоположение: Колумбия
| 25 юли 2004 8:09 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| Здрасти ...
Ако приемем, че амплитуда на въвеждане на квадратен сигнала е 12 V, може да се получи първата една inversor. Ако изхода sholud е 0, когато входния сигнал е 12 V, 0% мито, това може да significates, че в този момент, вход на сигнала е 12 VDC. Това позволява подобряване DC изход сигнал се увеличава, когато пулса ширината се увеличава.
След това, може да конвертира входния-обърнати-квадрат сигнал, в триъгълника на сигнала, като се прилага, например, Милър интегратор. Със седалище в триъгълника амплитуда (който е пропорционален на пулса широчина), можете да получите DC сигнал с, например, обикновено диодни-RC схематични; водене ниска мощност разчесвам.
Обикновено, това решение трябва да бъде не-линейна. |
|
 |
masterx81
| 26 юли 2004 9:04 Re: Задължение цикъл на напрежение ... | | |
|
| Добре, имам намерите цялата информация, но ... В opamp, че имат, също така и в конфигурация напрежение последовател, когато са в състояние ниски, те са около 2,5 @ волт (все 0 ...). Аз съм да го използвате с Vcc-> 12V и Vcc-> Партер ... Whot съм греша??? Имам нужда opamps предназначени за еднократна захранване? Благодарности! |
|
 |