| Автор | Съобщение |
|---|
Ахмед Осама
Присъединил се: 18 юли 2004 Публикации: 282 Подпомогнат: 1
| 21 юли 2004 19:48 Дали електромагнитната вълна имат сечение зона! | | |
|
| Аз ще ти до колко този въпрос да ми ум, А всички ние знаем квадрата закона на светлината
А2 R2 ^ 2 ------ =------------ A1 R1 ^ 2
A1: Площ на излъчване площ А2: Площ на осветена повърхност R: разстояние от произхода
От горното equ. това е невъзможно, че произходът областта на светлината да е нула! Така че трябва да има определен район! |
|
| Обратно към началото | |
 |
Google AdSense

| 21 юли 2004 19:48 Обяви | | |
|
|
|
|
 |
банален
Присъединил се: 19 юли 2002 Мнения: 4792 Подпомогнат: 312 Местоположение: Middle Земята
| 21 юли 2004 21:01 Re: Има ли в Електромагнитна вълна имат сечение зона! | | |
|
| | Тези уравнения са за математически модел, който може да има точка източник. Често по физика idealized един модел е използван с реални ситуации света, защото резултатите са достатъчно близки до тези, измерени за предвидените ситуация. |
|
 |
bibo1978
Присъединил се: 01 май 2004 Публикации: 224 Подпомогнат: 6
| 25 юли 2004 22:52 Re: Има ли в Електромагнитна вълна имат сечение зона! | | |
|
| | Електромагнитна вълна е доста сложен модел за вълна уравнение на фотони най-добре описани от уравненията на Максуел, така че може да има сечение област, но тя фотони самостоятелно не са кръстоска секционни област или поне така си мисля. |
|
 |
sifeddin
Присъединил се: 28 Сеп 2003 Мнения: 40 Подпомогнат: 2
| 24 август 2004 18:33 Re: Има ли в Електромагнитна вълна имат сечение зона! | | |
|
| Уважаеми Ахмед Точно сега вашия въпрос изглежда безсмислена, тъй като тя се основава на много стар геометричната оптика, която е остаряла с електромагнитната теория. Въпреки това тя съдържа също така дълбоки значения, ако сте питам за произхода на ЕМ вълна и от къде го eminates. Тъй като до сега, дори да си най-новите знания, никой не каза, че ако наистина електронните или т.нар фотони или fictous много други частици имат обем, така и така. И в AMR М. Селим е Единство теория, тъй като знам, че за момента, електронните е modeled като отправна точка на частиците, които могат да взаимодействат с електромагнитното лъчение в района около нея. Но от моя собствената гледна точка може да се окаже, че електрон може да има обема на собствения си за премахване на енергийната плътност странност в неговото положение в пространството. |
|
 |
djalli
Присъединил се: 10 Ноември 2001 Публикации: 887 Подпомогнат: 15 Местоположение: 1600 Пенсилвания авеню, Вашингтон DC 20500
| 29 август 2004 6:53 Re: Има ли в Електромагнитна вълна имат сечение зона! | | |
|
| Той е валиден питам въпрос.
В една жица (да кажем кръгъл кабел само за голяма простота) сигнал пътува в 1GHz (например, все още!) В съответствие с кожата ефект формула ЕМ вълна пътува до 2 мм нека кажат в дълбочина от повърхността навътре центъра на проводник.
Сега нека кажа увеличи честотата на 9GHz. Какво ще се случи? Кожата задълбочено ще бъде по-малко. Така сечение площ EM вълна в проводник тел е по-малко.
Имам приложени снимки. Не е луд по мен. Аз не съм художник, но се надяваме, че трябва ясно за какво се разбира под кожата ефект.
Всичко е жица. Черно е районът, където EM вълна не е пътуване там. Син е на площ (напречно сечение) EM вълната е пътуване, както и честотата увеличава тази област намалява.
djalli
|
|
 |
sifeddin
| 03 Sep 2004 22:06 Дали електромагнитната вълна имат сечение зона! | | |
|
| Уважаеми djalli Вие като че ли се drifted много далеч от "валиден въпрос Ахмед Осама пита" Въпросът не е за дълбочината на penegtration в метални или нейните "не-артистични" образи в "краен напречното сечение жица", но ако съществуват едно атомно ниво на радиация напречното сечение на излъчване. В действителност съществува количество използвани при анализа на различни видове лазери е това име, но това не означава, че излъчването е кръстоска точка площ (или който и да е район на собствения си по всяко ESP. Когато отделян) Не ми се сърди, но мисля, че или не сте се същността на въпроса или не сте го попита, които мамят |
|
 |
wlcsp
Присъединил се: 16 август 2004 Публикации: 177 Подпомогнат: 14
| 04 Сеп 2004 0:00 Re: Има ли в Електромагнитна вълна имат сечение зона! | | |
|
| | Тя се определя от радарите напречното сечение |
|
 |
djalli
Присъединил се: 10 Ноември 2001 Публикации: 887 Подпомогнат: 15 Местоположение: 1600 Пенсилвания авеню, Вашингтон DC 20500
| 04 Сеп 2004 6:45 Re: Има ли в Електромагнитна вълна имат сечение зона! | | |
|
| Уважаеми sifeddin
". Ахмед Осама поиска цитиране "електромагнитна вълна е доста сложен модел за вълна уравнение на фотони най-добре описани от уравненията на Максуел, така че може да има сечение зона".
for example a simple TEM wave (lets not complicate with light for now) does for sure have a cross-section area. EM вълна в средносрочен ръководят например обикновено този вълна (позволява не усложняват с лека за сега) не сигурно имат сечение област. Снимки са валидни за тази материя.
Аз честно извиня Започнах да чета темата от по-горе въпрос, докато въпросът беше за нещо друго.
Надявам се да изясни това. Хайде sifeddin защо да получавам луд. Моите снимки са наред. Шегувам се.
| Ахмед Осама написа: | Аз ще ти до колко този въпрос да ми ум, А всички ние знаем квадрата закона на светлината
А2 R2 ^ 2 ------ =------------ A1 R1 ^ 2
A1: Площ на излъчване площ А2: Площ на осветена повърхност R: разстояние от произхода
От горното equ. това е невъзможно, че произходът областта на светлината да е нула! Така че трябва да има определен район! |
Square законът е нещо повече, принадлежащи към лъчи оптика площ, вместо на това, което наистина светлина трябва да бъдат проучени. Защо казвам това?
Няма значение на каква интензивност, поляризация и т.н. мисля на източника антена излъчване EM вълна, която да бъде светлина вълна в нашия случай.
Какво Рей-оптика домейн по-прогнози е фактът, произхода на светлината радиация източник. Дали тя monopole, dipole, рог, плосък пластир антена, завит източник на радиация? Модела на радиация е "много" различен за всички тези източници.
actually study of antennas start with radiating intefinitisimal point-sources of having cross-section area zero and these are valid. Кавички вас: "Това е невъзможно, че произходът областта на светлината да е нула" всъщност проучване на антени започнем с излъчване intefinitisimal точкови източници като сечение област нула и те са валидни.
Ахмед Осама Надявам се изясни едно нещо. Други са добавени много ценна информация. |
|
 |
sifeddin
| 07 Sep 2004 20:13 Дали електромагнитната вълна имат сечение зона! | | |
|
| Добре Едно последно време: Както виждам, че EM вълна не е кръстоска точка на нейните собствени. Ахмед Осама задавани (в усукана начин), ако геометрични (Рей) оптика може Handel източника на EM вълна отговор за това е категорично НЕ!
bibo1978 действително смесено електромагнитното Теория на фотони картина и аз предполагам, остави въпроса unanswerd Така djalli и wlcsp мисъл на оптични лъчи, които Ахмед Осама попита, тъй като само около EM вълна и persued за мивка и източник
но аз ще закрие това говоря от моя страна с това: Рей Оптика: Светло е лъчи и скатове, са само линии с нулев напречното сечение EM теория: светлината е вълна и вълна се разпространява в пространството (т.е. безкрайна напречното сечение) Квантовата теория: Слаб е фотони и фотони са квази-частици с нулева restmass и не са изправени не обем просто amout на (локализирано) енергия взаимодейства с въпроса да се даде (или) повече интензивността на взаимодействието на вълната, че отива на посадъчен в космоса Това е всичко, falks Аз съм от тук |
|
 |
bibo1978
Присъединил се: 01 май 2004 Публикации: 224 Подпомогнат: 6
| 17 Sep 2004 23:32 Re: Има ли в Електромагнитна вълна имат сечение зона! | | |
|
| sifeddin, съжалявам, че не е ясно в моето описание имах предвид, че Максуел на уравнението е просто реализация на Quantum вълна от фотони, които не се actaully каква светлина и в съответствие с квантовата теория на EM вълна ", която е въпросът вълна от фотони ", могат да бъдат реализирани като вълна пакети", когато се обмисля няколко фотони заедно този защо всъщност светлината пътува с различна скорост, когато пътуват в различни пропускливост пространства ". Въпреки това, един фотон не може да има кръстче секционни област, защото тя не може да се движим пакети просто. Надявам се това беше ясно.
този всички приятели |
|
 |