| Автор | Съобщение |
|---|
awan
Присъединил се: 11 юни 2004 Публикации: 100
| 22 юни 2004 9:42 микровълнова | | |
|
| | моля да ми кажете явление зад Smith Chart |
|
| Обратно към началото | |
 |
rudane
Присъединил се: 26 Март 2004 Мнения: 37 Подпомогнат: 5
| 23 юни 2004 7:10 Re: микровълнова | | |
|
| | Там не е явление, зад Смит графиката. Това е просто заговор на валидни уравнения за микровълнова системи. Това ни позволява да се почерпи от графиката, вместо да използват по математика да разбера проблема. Сигурен съм, че хората, които използват Смит Графики дневно ценят не се налага да прибягват до Максуел на уравнения (електрически инженер на кошмар, както съм казал). |
|
 |
zanov
Присъединил се: 09 Юни 2004 Мнения: 61
| 23 юни 2004 8:13 Re: микровълнова | | |
|
| | awan написа: | | моля да ми кажете явление зад Smith Chart | дори ако търсите в Google за Смит Графика настойнически Обзалагам се, че ще получат стотина сайтове. Погледни там.
наздравици. zanove. |
|
 |
dicket
Присъединил се: 04 юни 2004 Мнения: 23
| 24 юни 2004 12:23 Re: микровълнова | | |
|
| | Това е един вид израз на преносната линия теория. |
|
 |
a_aziz
Присъединил се: 04 Януари 2005 Мнения: 73
| 13 януари 2005 11:38 микровълнова | | |
|
| Здрасти. Ковача структура не е phenomenon.This графиката могат много просто изчисленията в микровълнова като импеданс, admitance и S параметри. |
|
 |
Borber
Присъединил се: 01 Януари 1970 Мнения: 1542 Подпомогнат: 116
| 13 януари 2005 12:00 Re: микровълнова | | |
|
| Smith графиката не е нищо, но превръщането на декартово координатна система за положително реално брадвата на импеданс или отражение coeficient равнина в диаграма, където нула и безкраен стойности от реални и въображаеми оси са представени на едно-единствено чертеж. Това се постига чрез използване на трансформацията на формула.
|
|
 |
aboozar.hamidipoor
Присъединил се: 21 Декември 2004 Публикации: 192 Подпомогнат: 29 Местоположение: Иран
| 13 януари 2005 17:58 Re: микровълнова | | |
|
| Smith графиката се използва по принцип за опростяване на решаване на transmition линии проблеми. най-добрата полза от него е визуализация решаване. явлението зад нея е summerized в дължината на вълната изчисление. Смит в таблицата може да се изчисли всички проблеми в областта на transmition линии само в кръг, който е с единица радиус и опазване на околната среда = λ/4π. Вие можете да намерите повече обяснения по учебник. |
|
 |
jinhaozi
Присъединил се: 08 юли 2002 Мнения: 47 Подпомогнат: 1
| 15 януари 2005 16:29 Re: микровълнова | | |
|
| | awan написа: | | моля да ми кажете явление зад Smith Chart |
Най-добрият начин да се разбере Смит графиката се отнася за класически микровълнова книга, като например "Микровълнова инженеринг" wirrten от DMPozar, или да използвате Google |
|
 |
xxargs
Присъединил се: 28 юли 2002 Публикации: 231 Подпомогнат: 44
| 16 януари 2005 4:47 Re: микровълнова | | |
|
| | awan написа: | | моля да ми кажете явление зад Smith Chart |
Една от много полезна диаграмата в инженерната света simular Лин / Log-графика , но малко по-напреднали "свиването" на графиката-оси
Smith Chart използване (ако rember rigth) möbius-трансформират (moebius-трансформирането на английски език) за "distording" оси от Z-равнина (импеданс самолет) с представителство в размисъл coeffecient равнина, наречена Γ ренде (гама-равнина) за връзка:
Γ = ((Z - ZO) / (Z ZO)) [1,1]
Γ = гама Z = Impedances ZO = referens Импеданс
и цялата тази сложна стойност simular
Z = R jX в импеданс самолет
и
Γ = U JV гама в самолета
(но можете да опитате реалната стойност на Z и намиране на стойност 0 <Z <ZO става от -1 до 0, и стойността ZO <Z <∞ от 0 до 1 за недвижими ос)
а именно:
ZO = 50
ако Z = 100 => 0,33333 .... ако Z = 25 => -0,33333 ... ако Z = 50 => 0 (средата на диаграмата)
т.е. цяло положително реално число резистентност между нула и безкрайност отиваш в -1 до 1 интервал за недвижими ос и 0 до / - безкрайността на въображаеми оси изгради звено кръг около "-1 до 1' реално оси.
отрицателна impedances (= печалба) даде точка А отвън на единица кръг и използва например стабилност кръг ...
(ако сте напреднали калкулатор с комплексна подкрепа или използване mathcad или Mathematica на компютър, може да опитате с този комплекс аргумент, за да направят най смисъл как уравнения работа)
И easly конвертирате от Γ-равнина до Я-самолет с
Z = ZO * ((1 Γ) / (1 - Γ)) [1,2]
и операции деликатната да правят импеданс самолет е лесно да правят Γ самолет и обратно стих и използва много от настоящия изчисли вътре вектор мрежа Анализаторът
за пример е толкова лесно да се сменят стойност в Γ-самолет с забавяне с Γ * д ^ j2d, D = вмъкнете англоиндийска медна монета на ZO коаксиален кабел мярка между пристанището и сложни натоварване, измерено в електрическото фазата на смени lengd (радиани) и конвертирате обратно Импеданс-самолет и recive нова стойност на R и Х на натоварването, след промяната.
Например (изчисли с hp42s ...)
(в 50 Ohm система)
Ние с impedanse от 100 Ом и 45 степен на натоварване и след трансформира [1,1], за да Γ = U JV = 0,3832 j0.3613 в retangular нотация (0.5267e ^ j43.3139 степен по полярните нотация)
Аз използват англоиндийска медна монета от 50 Ohm transmissionline за общото забавяне от 136,68 степен
и да добавите забавяне ъгъл спрямо Γ в полярните нотация начин
Γ * д ^ j136.68 степен = 0.5267e ^ j43.3139 * д ^ j136.68
= 0.5267e ^ j180 степен или -0,5267 j0 в retangular режим - Т.е. чисто реалната стойност
трансформира обратно импеданс равнина с [1,2]
и дават 15,5 Ом и 0 степен
С 136,68 степен дължина от 50 ома кабел да трансформират импеданс натоварване от 100 Ом и 45 степента, до 15,5 Ohm Real impedances.
след това в impedances преместени чисто реални брадва, може да използвате quarterwave трансформатор да конвертирате от 15,5 Ом до 50 Ohm с √ (50 * 15,5) = 27,83 Ом quarterwave парче предаване линия
(Много чести methode използвайки закъснения и кочан за екс. импеданс съвпадение)
-------------------------------------------------- ----------------
Ако използвате lossy линия - използване Γ * E ^ γd
D = разстояние fraktion на "γ" - мярка, единица (m, km, фута т.н.) γ = α jβ = √ ((R jωl) * (G jωc))
α = заглушаващи в neper (1 neper = 8,686 db) за единица β = размножаване константа (фаза на смени) в радиани за единица
и Z = ZO = √ ((R jωl) / (G jωc))
Например:
Γ * д ^ γd = Γ * д ^ г (α jβ) = Γ * E * E αd ^ ^ jβd
D = 1 Γ = 0.5267e ^ j43.3139 α = -0,1 (0,8686 db загуба) β = 136,68 степен (2,39 RAD)
Γ * E * E α ^ ^ jβ = д ^ -0,1 * E ^ j136.68 Γ = 0,9048 * * E ^ j136.68 = = 0.4766e ^ -180
използвайки [1,2] и дават 17,72 Ом недвижими импеданс и разликата между изчисли по lossy безплатна линия и lossy линия е 2,2 Ом върху резултата.
повечето от микровълнова litterature изчисли само с lossless линия в пример за опростяване и clearty (и често липсва напълно пример с lossy линия ...)
- Но в реалния свят и експеримент лабораторията е винаги трябва мислене с lossy линия, по-висока честота на специални и на къси разстояния трансмисии линия ...
---
Прочетете микровълнова-книгите и по-голямата част от тези обсъдят трансмисии линия и Смит Графика една или две глава IE. основен инструмент за практически микровълнова enginering.
HP: S прилагането бележка'95 "е повече или по-малко известен в disscussion на S-параметри и Smithchart
(Имам подредено наборен книгата от 1968, но знам, може да намерите Грозно е, мигащи, безвкусен PowerPoint стил версия на това на Agilent мрежата ... )
Намерете 'Микровълнови транзистори Усилватели, analys и проектиране, Гилермо Гонзалес "- Знам Smitchart дискутират вътре книга.
-------------------------------------------------- ------------
Стар - но все още се работи и по-голяма или по-малко най-пълна и подробна високо Версия за печат на Смит графиката - е написана коментира Postsctript Ако искате да се анализира как да се изчисли и разпечатате това.
(изпращане тук зависи в трудно с течение на времето да се намери работа версия на този тип файл в Интернет)
вземат само 22 kbyte във файла и евентуално да rescale във всякакъв размер и е възможно да се променят и / или преобразуване на EPS с GSview на документ за внос на латекс, MS-Word др.
тук в 3 варианта, Z = RX (импеданс диаграмата), Y = GB (приемане на таблицата), RXGB (импеданс / приемането на една и съща структура)
Нуждаете Gsview и Ghostscript, инсталирани на компютъра, за да видите тази диаграма или PS-принтера ако отпечатване на хартия - също е възможно да конвертирате PDF чрез Acrobat дестилаторът (I опитва и тази работа).
|
|
 |
masud_809
Присъединил се: 27 Сеп 2006 Публикации: 960 Подпомогнат: 591
| 05 октомври 2006 4:08 Re: микровълнова | | |
|
| казва: Аз лично не съм голям фен на Смит графики, но те имат историческа стойност, които обикновено се използват в анализатори на мрежата, и те ви позволяват да парцел безкрайна промяна в импеданс в ограничено пространство. |
|
 |
ihteshamhaider
Присъединил се: 28 Сеп 2006 Мнения: 3
| 05 октомври 2006 6:13 Re: микровълнова | | |
|
| | Smith графиката е полярните парцел impedances, тя се използва, за да намерите кочан, входно съпротивление, коефициент на отражение, СВК, бързо, без да се налага да решават уравнения .. |
|
 |