Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

микровълнова антена измерване

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и оптика -> микровълнова антена за измерване
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
scoppulal

Присъединил се: 18 април 2004
Публикации: 126
Подпомогнат: 1

Post 16 май 2004 12:05 микровълнова антена за измерване

здрасти на всички,
Някой може да помогне на тази тема?

Въпросът е, че не мога да си купя един вектор мрежа анализатор или нещо такова.

Някакъв съвет или коментар е оценена.
с уважение
Обратно към началото
View user's profile
eirp

Присъединил се: 11 Декември 2001
Публикации: 807
Подпомогнат: 9

Post 16 май 2004 12:13 Re: микровълнова антена измерване

scoppulal написа:
здрасти на всички,
Някой може да помогне на тази тема?

Въпросът е, че не мога да си купя един вектор мрежа анализатор или нещо такова.

Някакъв съвет или коментар е оценена.
с уважение

Здрасти!

Ако проявявате интерес към размисъл coeficient --

Можете да извършите скаларно измерване например с 3 db хибридни съединител и микровълнови детектора.
Това е много проста, но се нуждае да бъде много прецизно да градим. Там ще бъде винаги систематична грешка.

Наздравици

eirp
Обратно към началото
View user's profile
плазма

Присъединил се: 20 декември, 2001
Публикации: 572
Подпомогнат: 38

Post 17 май 2004 1:05 Re: микровълнова антена измерване

Намерете си място фабрики, които използват мрежата анализатор ги плати
За да го използвате часа след работа. Или отидете до най-близкия университетски вероятно са го и след това се опитайте да получите помощ там.

RGZ
Обратно към началото
View user's profile
chinaing

Присъединил се: 05 Декември 2003

Post 17 май 2004 8:25 Re: микровълнова антена измерване

Ако не сте мрежов анализатор, Вие може да не е всяка мярка сигнал ~ ~ ~
Обратно към началото
View user's profile
starchern

Присъединил се: 21 февруари 2004
Подпомогнат: 2

Post 18 май 2004 4:46 Re: микровълнова антена измерване

антена параметър (напр. печалба, модел), може да мярка без НС.

Можете да използвате SG (сигнал генератор) и Спектър или Power м

лъчение модел за измерване може да получи лесно

но печалба за измерване трябва да има стандартна печалба антена
Обратно към началото
View user's profile
klug

Присъединил се: 04 юли 2002
Публикации: 750
Подпомогнат: 5

Post 18 май 2004 10:47 Re: микровълнова антена измерване

Хмм, много интересно. Имам същия проблем с мярка СВК на 2,4 GHz.

Какво е изграждането на тази "мрежа анализатор"?

Имам 26MHz-1GHz измерване селективен microvoltmeter (SMV8.5). Мога да получат 2,4 GHz с помощта на 2,5 GHz MMDS downconverter.

Така че, имам нужда от генератора за 2,4 GHz. Има ли изграждането на noice генератор за тази група? Или просто край стабилен генератор?

Също така, има ли информация за добър директен съединител за тази честота, че може да направи у дома условия?
Обратно към началото
View user's profile
goxy

Присъединил се: 25 юли 2002
Публикации: 268

Post 18 май 2004 13:01 Re: микровълнова антена измерване

@ scoppulal Какво кръг имаш нужда, знам просто НС строителство за 100MHZ-1.3GHZ

@ klug
За ГС опитайте с MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO на най 2.4GHz, цена е ниска и те позволяват свободното проби.
За мощност детектор ползване от Максим (MAX4000, MAX4001, MAX4002) или от аналогов. Също така и диодни детектор може да се използва.

Разклонител могат да се правят в домашни условия на FR4, симулация е много лесно в Genesys или MWO (използване линейни, няма нужда EM симулатор).
Обратно към началото
View user's profile
scoppulal

Присъединил се: 18 април 2004
Публикации: 126

Post 18 май 2004 13:39 Re: микровълнова антена измерване

групата на интерес е на 2,4 GHz
за двата спътника приложения и безжична LAN съм предлагане.

Но също така групата GOXY се говори за да бъде интересно
акции knoledge с нас plese.

Ciao
Обратно към началото
View user's profile
Sergio mariotti

Присъединил се: 22 Декември 2003
Публикации: 462
Подпомогнат: 41

Post 18 май 2004 22:51 микровълнова антена за измерване

Почти всички параметри величина може да бъде измерена, без да VNA.
Съгласен съм с повечето от предходните идеи за SA. А м мощност трябва да се използва с внимание, рискът е да се получат нежелани силен сигнал (ТВ, Телефони т.н.)

Спомням си, че сте прочетете статия за measuremet на фаза centrer без VNA. Ако се интересувате ще търсите.

един SA (не necessarely sintetized) и генератора и са достатъчни, за да мярка | ко-модел |, | Cross-модел |. Същото генератора и SA, с добра посока съединител, може да се измери размисъл коефициент също.

Точно измерване е peraphs спечелят най-трудно да се направи измерване, също с VNA. Повечето от скъпите стандарт антени, не се вземат под внимание за ohmic (dissipative) загуба.
радвам се
Обратно към началото
View user's profile
goxy

Post 18 май 2004 23:12 Re: микровълнова антена измерване

Потърсете на адрес:

http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.htm
http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.pdf
http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.zip

Prescaler трябва да бъдат заменени с някои по-добре, например с Fujitsu MB506.

За 2.4GHz съм обясня в горния пост. Аз съм забравил, и устройството като 2.4GHz 802.11b / г-карта може да бъде сигнал генератора. Детектор диодни не може да открие реална власт, защото модулирано сигнал. Това открива стойност трябва да бъдат конвертирани в depentency на модулация, в Matlab или която и да е система тренажор, това може да се solver като Genesys, реклами MWO .....

За сателитни приложения пак имате нужда от сигнал генератор, VCO са expencive така отстрани DRO (dilectric резонатор осцилатор) от определени конвертор и да ги използват, диодни детектор за сигнала детектор и 3dBcoupler (на някои по-добри материали Роджърс, Гил ...).
Обратно към началото
View user's profile
заседателна зала

Присъединил се: 01 Март 2002
Подпомогнат: 2

Post 19 май 2004 4:58 Re: микровълнова антена измерване

@ klug
За ГС опитайте с MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO на
За мощност детектор ползване от Максим
Разклонител могат да се правят в домашни условия на FR4, симулация е много лесно в Genesys или MWO (използване линейни, няма нужда EM симулатор).
[/ цитат]

За Антена спечелят meashurement силата на Максим на VCO не е достатъчно, вие трябва да използвате допълнителни БКП и да увеличите силата на около 20 / 26dBm продукция.
И - много важно - трябва да използвате On / Off keying на TX, целта на това - може да се избегне сегашната DC компенсиране на приемника страна усилвател и намаляване на грешките. това е възможно да се осигури от БКП на захранване за превключване, 1/10 KHz например.

За VSWR измервания можете да използвате 50 ома microstrip линия FR4, около половината от вълна, добавя BTW антената и TX отблизо с антената и постоянна мярка вълна коефициент от simpliest детектор с малки цикъл стил сонда, когато се движат по тази линия microstrip . Мисля, че за ваше homebrew антена това ще бъде най-бързия начин.
И не забравяйте за fadding и multipass размножаване, когато правят антена спечелят измерване, SHURE вие нямате anechoic камера.

опитвам!
Обратно към началото
View user's profile
yakult

Присъединил се: 28 април 2004

Post 19 май 2004 7:28 Re: микровълнова антена измерване

Трябва да се свърже с мрежата на антената анализатор. Антената трябва поставени вътре в камерата за измерване, предотвратяване на грешка от размисъл.

То се предполага, че сте се свърже антената с устройство (например мобилен телефон), за да получите по-точни резултати

Yakult
Обратно към началото
View user's profile
goxy

Post 19 май 2004 10:05 Re: микровълнова антена измерване

И / ИЛИ LNA трябва да се използва Усмивка

На 8 метра разстояние между RX и TX антена, кабели 3 db загуба и 10 db антени получат очакваните власт е-47dBm.

Аз съм дизайн съединител с две сонди линия, ако някой трябва да можете да публикувате тук.

заседателна зала може да ви обясни On / Off keying на TX техника или публикувате някои документи.

BTW. Мисля, че по-добре е да ползвате пристрастия PA превключване след това захранване.
Обратно към началото
View user's profile
richard_pan

Присъединил се: 07 октомври 2004

Post 17 януари 2005 6:16 Re: микровълнова антена измерване

кой може да ми даде материал за измерване антена с VNA, аз наистина искам такива неща, благодаря
Обратно към началото
View user's profile
Sergio mariotti

Присъединил се: 22 Декември 2003
Публикации: 462
Подпомогнат: 41

Post 18 януари 2005 0:09 Re: микровълнова антена измерване

richard_pan написа:
кой може да ми даде материал за измерване антена с VNA, аз наистина искам такива неща, благодаря

Rohde & Shcwarz и Agilent произвеждат Векторни instrumentations пригодени за измерване на антени.
В повечето случаи на зараза измерване покана за измерване, в близост до областта, а за пункт за обработка на данни в transforme доколкото областта модел.
Виж за това инструменти и вие ще намерите много приложения Бележки.

Векторни измерване отворена възможността да направят exoctic измерване като холографски анализ на антената на огледала
Обратно към началото
View user's profile
iamchrisk

Присъединил се: 20 декември 2004

Post 18 януари 2005 17:02 микровълнова антена за измерване

лъчение модел може да бъде измерена с помощта на генератора на сигнала и спектър.
Но ако искате да се измери спечелят НС след това ще бъде най-бързите и най-лесният начин да отида.
Обратно към началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 18 януари 2005 17:02 Обяви

Обратно към началото
dowjones

Присъединил се: 21 Ноември 2001
Публикации: 137
Подпомогнат: 5

Post 20 Януари, 2005 1:28 Re: микровълнова антена измерване

Основи на антенни измервания от орбита (positioner производителя)

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
lpgoal

Присъединил се: 27 Декември 2003

Post 20 Януари, 2005 2:40 микровълнова антена за измерване

Ако бихте искали да се измери VSWR тогава мисля, че НС ще бъдат необходими.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и оптика -> микровълнова антена за измерване
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS