Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

което е най-добрият за запояване & разпояване станции?

най-добрите поялник

най-добрите станции за запояване желязо

най-добрите за запояване станция

най-добрата спойка станция
най-добрите станции за запояване
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Hardware и електроника Професионален дизайн -> което е най-добрият за запояване & разпояване станции?
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
mbyka

Подпомогнат: 1

Post 27-ми април 2004 година 23:53 часа, което е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Здравейте всички
Коя е най-добрият за запояване & разпояване системи желязо станции

ANTEX www.antex.co.uk
JBC www.jbctools.com
ERSA http://www.ersa.de/en/index.html
и Уелър www.cooperhandtools.com / марки / WELLER / index.cfm

Искам да купя ANTEX продукти
Върнете се в началото
View user's profile
банален

Подпомогнат: 313

Post 28-ми април, 2004 0:54 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

METCAL е пред бегач на дълги години. Поради това има много по-стари модели, използвани за ниски цени на сайтове в Мрежата търг.
Върнете се в началото
View user's profile
gorkin

Подпомогнат: 11

Post 28-ми април, 2004 1:02 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Използвам WELLER запояване станция в продължение на много години, без никакви проблеми ... Това е добър инструмент!
Върнете се в началото
View user's profile
Beepster

Подпомогнат: 5

Post 30 април 2004 16:52, което е най-добрият за запояване & разпояване станции?

За нищо ръчен труд е по-добре, отколкото Супер Soldapullt. Това е пролетта Driven вакуум оръдие anout ръка 12-20 $ US
Пазете я чиста & lubed
Върнете се в началото
View user's profile
ME

Подпомогнат: 13

Post 30 април 2004 19:00 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

mbyka написа:
Здравейте всички
Коя е най-добрият за запояване & разпояване системи желязо станции

ANTEX www.antex.co.uk
JBC www.jbctools.com
Ерза www.ersa.com
и Уелър www.cooperhandtools.com / марки / WELLER / index.cfm

Искам да купя ANTEX продукти

Бих казал, че нито един от по-горе е най-добрият.
Мисля, че METCAL е най-добрият можете да получите.
Имам много experince с Уелър двете METCAL и аз трябва да кажа, че METCAL е много по-добре, отколкото Уелър.
След като се използват само Weller в сервизния отдел на голяма компания АЗ използван за работа, но след това ние се опитахме една Mectal MX-500TS запояване / SMT Rework система с талон Зъботехнически прав наконечник и сега имаме заменя всички Уелър станции заменя всички Уелър пунктове с METCAL MX-500.
Един от най-хубавото нещо за METCAL е, че е толкова лесно да се промени на върха, не е нужно да се развийте нищо.
Greart Друга особеност е, че е топло почти една и съща секунда, докато я включите, там също не е проблем, ако имате да загрее много голяма спойка става.
Но нещо, което ми харесва най-много METCAL е, че го държите като молив.
Бях се използва за Уелър, така че е малко странно в началото, но когато за пръв път да свикна с нея, тя е много по-добре в сравнение с традиционните захващане спойка с дълъг soldertip.
Нищо наистина сравнява METCAL по мое мнение.
Нашата компания има записани много време и $ $ на подложки bronken ПХБ, след като се движат от Уелър да METCAL. Ние замени много пакети PLLC SMD следпродажбеното serviceing и броя на разбити тампони ПХБ слезе след Changin да METCAL, така че цената differerence между Уелър и METCAL не реално значение в дългосрочен план.
Връзка: http://www.metcal.com

Но METCAL също е доста скъпо в сравнение с Уелър или поне еквивалентна тя да се използва, когато работих там, аз не знам на цените сега.

Има и друг интересен дружеството не са споменати още: ПАСЕ
http://www.paceusa.com/_ShowSystems.asp?ProductSetID=1
Аз не съм опитал ПАСЕ лично (само погледна към него), но на друго лице от бившата ми компания се опита и той предпочита METCAL, аз не съм срещала някой, който не мислех METCAL е най-добрият.
То прилича на ПАСЕ са copided METCAL много от идеите на ПАСЕ 100 ТВ и ТВ 200 HeatWise спойка станции.

Аз не обичам ANTEX на всички, аз мое мнение това е само добро за хоби употреба, а не за сложни SMD запояване. Единственото предимство: той е евтин. Мисля, че ANTEX е най-лошото от споменатите такива.

В моя opinin Уелър също е добра желязна спойка, но тя изглежда така ПАСЕ, JBC и Ерза са се подобрили през последните години.
ANTEX все още е бедна стара "хоби" дизайн.

Ако искате най-добрите отивам за METCAL, ако сте wan't по-евтина алтернатива, трябва да проучи алтернативите от Уелър, ПАСЕ, JBC и Ерза. Това ще бъде най-добре totry на различна марка, преди да решите.
Ако сте в голяма фирма, разпространителите ще излязат и да ги докаже безплатно.
В противен случай отидете на шоу електроника търговията, за да се опита им или да ги опитате вашия местен дистрибутор, ако можете.

Аз имам само една много experince с METCAL, Уелър един ANTEX.
Тук е моят experinces с трите марки:

Уелър:
В моя experince на Weller soldertips са много добри, дълготрайни и със справедливи цени. Можете да си купите 3-та страна soldertips за Уелър, които са много по-евтино, отколкото тези с първоначалния, но не последно толкова дълго, колкото оригиналния съвети Уелър. В старата ми компания ние използвахме 3-та страна съвети и беше доволен от тях и записани около $ $ в същото време.
Уелър е уважаван марка и вероятно най-продаваните качество желязна спойка в света (най-малкото, че е в моята част на света).

METCAL:
METCAL съвети спойка са много скъпи, но те COM във всички форми и размери и е много бързо да се промени от един съвет към друг и новото горещини в нито един момент. Топлинната мощност е много добре регулирани и има много повече резерви топлинна енергия за големите съвместни спойка от други марки, тъй като на специална технология за отопление.
Някои METCAL soldertips може да се провали, след кратко време, но имаме всички дефект soldertips заменя безплатно, ако то не е защото на нормално износване.
Автоматично време се увеличава живота върха касета. В MX-500P захранване сетивата дали на върха патрон е била използвана през последните 30 минути и се изключва автоматично да се увеличи живота на върха касети.

ANTEX:
Мисля, че soldertips са с лошо качество и не трае дълго, дизайнът е много неудобен. Аз само ще използва ANTEX за прости спойка и работни места DESOLDER. Като професионален военнослужещ тя никога не би използвал ANTEX.

В къщи имам нормални 50W 24V Уелър спойка-желязо и е доста доволни от постигнатото. Мисля, че това е най-добрият в този ценови диапазон. Allthough Бих искала да притежавам METCAL спойка / DESOLDER станция у дома, ако можех да си го позволя.
Аз съм обмисля да купи използва METCAL, но METCAL не е толкова известна в Европа и в САЩ, така че може би аз трябва да го купя в EBay от САЩ, но бих предпочел да го купя от моя страна, ако аз мога да го намеря .

Последната промяна е направена от мен на 30 Април, 2004 20:22; Редактирано общо 1 път
Върнете се в началото
View user's profile
банален

Post 30 април 2004 19:54 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Какво прави METCAL толкова добре е специалното им съвети, които поддържат температура в рамките на 1 ° С по време на запояване. Те индуктивно топлина на върха и върхът е направен от специална метална сплав, която се променя му си с температура. Въпреки че патент е изтекъл, не е друго дружество, е в състояние да възпроизведе сплав.
Върнете се в началото
View user's profile
Davorin

Подпомогнат: 8

Post 30 април 2004 21:03 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Просто го погледна на SP200 от METCAL ...

около 450 евро от дистрибутор ... с изключение на запояване върха ...
така че окончателно НЕ за любители (о;

Но помня опитах един преди много години ... наистина leightweight и страхотно heatup време ... hbut тогава ще се използват само Bigg-тампони през дупка компоненти .. така WELLER е добре (о;

Чудя се защо най-малко един стандартен върха не е включен ...
Върнете се в началото
View user's profile
банален

Post 30 април 2004 22:06 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Причината стандартен върха не е включена е, че те правят десетки съвети и всички те продава, така че би било прахосване на пари на клиенти, за да трябва да плащат за тях никога не използвайте върха.
Върнете се в началото
View user's profile
ME

Post 30 април 2004 22:21 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Davorin написа:

Но помня опитах един преди много години ... наистина leightweight и страхотно heatup време ... hbut тогава ще се използват само Bigg-тампони през дупка компоненти .. така WELLER е добре (о;

Току-що видях новата METCAL PS-800 за 259 на европейско distibutor, че изглежда като по-добра сделка за любители. Те също така да използвате нов дизайн на върха за ОУ-800, което прави съвети по-евтино.
Цитат:
Минимална цена на притежаване

В ОУ-800 запояване система използва сменяеми съвети бойлер, а от патроните, като цената на собствеността изключително конкурентни. Уникалният дизайн от две части разделя нагревател намотка от върха. В дългосрочен намотка живот нагревател остава в дръжката, докато заменяеми съвети са лесно отстранени и заменени. Най-важното е, че цената на нагревател съвети е сравнима с тази на конвенционалните типове.

Ако 259 е все още твърде много бих препоръчал Уелър. Това е още по-евтини и с добро качество.
Не губете пари за allthough ANTEX е по-евтино, отколкото Уелър.
След гледам отблизо JBC ERSA и аз няма да избере някой от тях също. Аз rember JBC неотдавна с помощта на моите приятели в къщата и беше лошо качество.

Така остава само три choises ляво:
METCAL
ПАСЕ
Уелър

METCAL е скъпо и го прави по-добре изглежда Уелър железа спойка от ПАСЕ в евтиния ценови диапазон, но ако искате да похарчите малко повече, някои от по-скъпите модели на ПАСЕ е алтернатива.

За хоби електроника бих препоръчал Уелър WTCPT / WTCPTD в дъното на тази страница:
www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20stations & att2 = Индустриална 20Soldering%% 20stations
Това е най-евтиният Индустриална Уелър спойка станция с контролирана температура от върха избор. А ferrormagnetic температурен сензор на върха контролира температурата на върха - без контрол са необходими.
Съвети на разположение в 3 стандартни температурни граници: 600 ° F, 700 ° F и 800 ° F (316 ° C, 371 ° C и 427 ° С).
Ако искате да ви се по-евтино трябва да се купят TC201T заместване запояване Молив за WTCPT Soldering Station без запояване станция и тогава купувам отделен 1.75A (мин.) 24V трансформатор и я поставят в корпус с фитил. Това е много по-евтино от закупуване на оригинални спойка Уелър гара / трансформатор. Много компании решат да го направят и това е, което съм сторил в дома също. След това получавате много евтини станция за качество спойка.
Ако искате да имате спойка станция с ръчно управление температура

TC201T Замяна за запояване Молив за WTCPT Soldering Station: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering 20stations% & att2 = заместване% 20Soldering% 20Pencils
PH1201ESD Iron Stand: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands
PT серия съвети: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 = PT% 20SERIES
Уелър Електронни запояване и Desoldering Инструменти Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf

Аз никога не биха купили някоя от Уелър станции за запояване на потребителите, но скоро ще се придържаме към TC201T Индустриална заместване Молив за запояване и купи стандартно 24V 2A tranformer и корпус с фитил и 3 или 5 ПИН-DIN сокет да се поберат щепсела желязна спойка . На потребителите за запояване диапазон е лошо качество в сравнение с TC201T, TC201T, но все още е достатъчно евтини за любители.
Тук е оригиналната Уелър схематично, както можете да видите, че е лесно да си купя собствено преобразяване и изграждане на верига.
В схематично е взета от този PDF: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf

Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Върнете се в началото
View user's profile
ME

Post 01 мога 2004 1:44, което е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Има и едно дружество, наречено EDSYN, което прави спойка и DESOLDER системи:
http://www.edsyn.com
Върнете се в началото
View user's profile
BigBoss

Подпомогнат: 55

Post 01 мога 2004 3:03 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Уелър е най-доброто ...

Имам Използвам Уелър от 1983 г. и нищо не се случи ...

Неотдавна АЗ употреба този един и аз силно препоръчвам ..

http://www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Hi_Res_Images&filename=WSL_300.jpg
Върнете се в началото
View user's profile
TheDane

Post 10-ти Май 2004 15:58, което е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Аз наскоро се премине на METCAL, и аз не съм се връщам към Уелър.

Уелър е добре за по-малки проекти с основно оловни елементи. Ако имаш работа с много <small> SMD ще трябва да се работи малко по-трудна, отколкото с METCAL Уелър.
Върнете се в началото
View user's profile
toonafishy

Подпомогнат: 23

Post 10-ти май 2004 година 18:03 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

За ръчно запояване неговото трудно да победим, но METCAL $ $ $. За запояване големи BGAs, Бих предложил на Снайпер.
Върнете се в началото
View user's profile
mbyka

Post 10-ти май 2004 година 23:14 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

OK, благодаря на всички

Но аз искам да купя antex.How е това?

www.antex.co.uk

или

Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Върнете се в началото
View user's profile
borisov57

Подпомогнат: 2

Post 11-ти май 2004 10:01 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Никога не харчат никакви пари в Уелър разпояване, и ако го получите безплатно, я изхвърлете. Вие ще си спестите много време и нерви.
Върнете се в началото
View user's profile
Davorin

Подпомогнат: 8

Post 15-ти юни 2004 година 0:56 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Току-що чух днес, че са необходими най-малко до края на месец август, за да получите нов PS800 запояване гарата от METCAL тук, в моята страна ...* aaarrrgghhh

Изглежда METCAL е 2000 единици изостава в производството ..

Някой знае дружество, които ги има на склад?
Върнете се в началото
View user's profile
Sebi

Post 15-ти юни 2004 година 9:05 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Съгласен съм, borisov57. На вакуум-помпа може само охлаждане на върха, но не даде достатъчно вакуум
Върнете се в началото
View user's profile
betanorm

Post 15-ти юни 2004 година 11:32 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Предложение за хоби потребител:

Ако не разполагате с достатъчно средства за закупуване на добро запояване станция, имам съвет, който работи в продължение на години без никакъв проблем.

Аз се сложи диод 1N4148 на върха на евтина енергия мрежа спойка, и то свързани с сравнителен верига с реле, за да спойката. В диод е в силиконов кабел, който е устойчив на топлина и опакован aroun до върха. Трябва да има histeresis в сравнение верига ...

betanorm
Върнете се в началото
View user's profile
забавям

Подпомогнат: 3

Post 29-ти юли 2004 г 20:33 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

IMHO Hakko 92X серия.
Goot твърде има някои добри.

забавяне (забави с технология)
Върнете се в началото
View user's profile
rauol

Подпомогнат: 11

Post 30 Юли 2004 19:25 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Имах две ANTEX станции за запояване с плъзгащи се потенциометри за контрол на температурата (10 години назад)
и те работник глоба за около 5 до 6 години.
Но върхът промяна е трудно, това е приплъзване на вид Аранжировка с клип.
Върнете се в началото
View user's profile
TekNoir

Post 28-ми април, 2005 15:41 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Току-що започна обучение за електроника миналата година и в момента аз се купи много евтини поялник да започнете с посочени. (Когато аз казвам "евтини" Искам да кажа, че съм служител даде десет долара сметка и получи промяна гръб в замяна на елемента.) Бих искал да надградите, за предпочитане до пълна станция, но аз съм с лека малко на трудност с рекламна гледна точка.

Какво ме обърква е връзката между температурата и рекламирани мощност.

От моето разбиране, тя отнема температурата на върха някъде около 361F (183в), за да стопи 63/37 спойка ефективно. Въпреки това, голям брой поялници и запояване станции, както и, само за реклама рейтинг мощност, някои дават и двете, и само някои да им температура. Аз не съм точно определени колко мощност превежда директно в температурата рейтинг.

Разбирам, че хода на електроенергия чрез нагревателен елемент и устойчивост на топлина и причините, че разсейвана мощност може да се измерва във ватове. Пропускам ли някои прости връзка? Аз мисля, че двамата са били външни, нещо като схемата за търговия на lighbulbs във ватове, които нямат нищо общо със светлината си продукция (в лумена). Тя може да се приеме, разбира се, че по-висока мощност произвежда повече топлина (или светлина), но това е просто не винаги е вярно. Термични свойства на съответните вещества, основната конструкция, както и други фактори трябва да бъдат фигурираше в както добре.

Като настрана, аз забелязах станции за запояване рекламират с регулируема върха температури между 350F и 800F, но им бяха обявени съвсем различна мощност (42W за един, в сравнение с 80W за други). Имам е казал (и прочетете в броя на местата онлайн), че двадесет и пет до тридесет и пет вата е достатъчно добра за електроника работа. И все пак, не можем да разберем "достатъчно добър." Означава ли това, че не трябва да получите нещо повече от тридесет и пет вата от страх да не съсипват компоненти (което аз, отново ще са склонни да смятат, има повече общо с температура от действителната мощност) или, че нещо с по-нисък волтаж просто няма да получите достатъчно горещо? (Трябва да се отбележи, че видях някои 15W поялници с температура на върха 600F.)

Единствената връзка, която мога да по някакъв начин атрибут от изследвания в трансфера на топлина в съвместната си. Висше мощности ще прехвърли на същото количество топлинна енергия по-бързо от по-ниска мощност би за една и съща температура. Аз мисля, че това би довело до по-добро и по-бързо запояване толкова дълго, колкото ти не реши да мечтая в точния момент сте решили да запоявам съвместно. Това е още една причина, че аз въпрос 25W до 35W "правило." Ако някой не запояване инструмент, способни да пренасят подходящо количество е 360F температурата на върха е "достатъчно добър?"

В заключение, двете станции за запояване, че аз съм обмисля покупка (на Hakko FP-102 и CooperTools / Уелър WSL, както сравнително цена до $ 200 долара и това, което имам в бюджета да се похарчат за нов запояване гара) са едновременно и върху 35W препоръчва за електроника работа. Аз се опитвах да се съберат по-ясна картина на това, което трябва да изглежда в моите запояване при закупуване на спътник за следващите няколко години.

За съжаление за дълъг пост и благодаря на всички предварително ...

I had inadvertently copied the melting point for lead alone. Edit: Имах по невнимание копирани точката на топене на олово сам. Имам вече коригира данните си, правилно да представляват "точката на топене идеал" електроника Solder's.
Върнете се в началото
View user's profile
Hugo

Подпомогнат: 26

Post 31ви януари 2006 3:21 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Ми написа:
Davorin написа:

Току-що видях новата METCAL PS-800 за 259 на европейско distibutor, че изглежда като по-добра сделка за любители. Те също така да използвате нов дизайн на върха за ОУ-800, което прави съвети по-евтино.
Цитат:
Минимална цена на притежаване

В ОУ-800 запояване система използва сменяеми съвети бойлер, а от патроните, като цената на собствеността изключително конкурентни. Уникалният дизайн от две части разделя нагревател намотка от върха. В дългосрочен намотка живот нагревател остава в дръжката, докато заменяеми съвети са лесно отстранени и заменени. Най-важното е, че цената на нагревател съвети е сравнима с тази на конвенционалните типове.

Ако 259 е все още твърде много бих препоръчал Уелър. Това е още по-евтини и с добро качество.
Не губете пари за allthough ANTEX е по-евтино, отколкото Уелър.
След гледам отблизо JBC ERSA и аз няма да избере някой от тях също. Аз rember JBC неотдавна с помощта на моите приятели в къщата и беше лошо качество.

Така остава само три choises ляво:
METCAL
ПАСЕ
Уелър

METCAL е скъпо и го прави по-добре изглежда Уелър железа спойка от ПАСЕ в евтиния ценови диапазон, но ако искате да похарчите малко повече, някои от по-скъпите модели на ПАСЕ е алтернатива.

За хоби електроника бих препоръчал Уелър WTCPT / WTCPTD в дъното на тази страница:
www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20stations & att2 = Индустриална 20Soldering%% 20stations
Това е най-евтиният Индустриална Уелър спойка станция с контролирана температура от върха избор. А ferrormagnetic температурен сензор на върха контролира температурата на върха - без контрол са необходими.
Съвети на разположение в 3 стандартни температурни граници: 600 ° F, 700 ° F и 800 ° F (316 ° C, 371 ° C и 427 ° С).
Ако искате да ви се по-евтино трябва да се купят TC201T заместване запояване Молив за WTCPT Soldering Station без запояване станция и тогава купувам отделен 1.75A (мин.) 24V трансформатор и я поставят в корпус с фитил. Това е много по-евтино от закупуване на оригинални спойка Уелър гара / трансформатор. Много компании решат да го направят и това е, което съм сторил в дома също. След това получавате много евтини станция за качество спойка.
Ако искате да имате спойка станция с ръчно управление температура

TC201T Замяна за запояване Молив за WTCPT Soldering Station: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering 20stations% & att2 = заместване% 20Soldering% 20Pencils
PH1201ESD Iron Stand: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands
PT серия съвети: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 = PT% 20SERIES
Уелър Електронни запояване и Desoldering Инструменти Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf

Аз никога не биха купили някоя от Уелър станции за запояване на потребителите, но скоро ще се придържаме към TC201T Индустриална заместване Молив за запояване и купи стандартно 24V 2A tranformer и корпус с фитил и 3 или 5 ПИН-DIN сокет да се поберат щепсела желязна спойка . На потребителите за запояване диапазон е лошо качество в сравнение с TC201T, TC201T, но все още е достатъчно евтини за любители.
Тук е оригиналната Уелър схематично, както можете да видите, че е лесно да си купя собствено преобразяване и изграждане на верига.
В схематично е взета от този PDF: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf

Възможно ли е да aply вашата идея на (MX) METCAL Soldering Station?
Аз мисля да купя MX-RM3E заместване Rework Зъботехнически прав наконечник с кабел (~ 100 $) и върха (~ 40 $)!
Техните съвети работни @ 24V прекалено?
Някакъв съвет?

Благодарности
Върнете се в началото
View user's profile
vdaniel

Подпомогнат: 9

Post 10-ти февруари 2006 г 14:02 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Много добро и сравнително евтино средство горещ въздух Hot-Джет А от www.leister.com
Върнете се в началото
View user's profile
zolam

Post 10-ти февруари 2006 г 14:35 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

undoubtly WELLER
в нашата лаборатория имаме около 120 и ние се опитахме 20 години по време на различни фирми, включително и тези, японски и американски
Върнете се в началото
View user's profile
vdaniel

Post 10-ти февруари 2006 г 16:00 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Моля, сравнете ловя сьомга с копие и Уелър цени.
Върнете се в началото
View user's profile
george.leman

Post 20 Февруари 2007 21:16 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Наистина съм изненадан, че в този форум никой не е говорил за
Brand of equipment manufactured by Bokar International X-KAR Марка на оборудване, произведено от Бокар Международни
което мисля, че е наистина ефективна и точна.

for my company and my Имах няколко Rework използват системи за моята фирма и моите
since 8 years and they can tell работодателя са използвали Бокар единици от 8 години и мога да кажа
, те имали през годините само няколко малки забележки за тези инструменти, които
обикновено бързо променени от производителя.

www.bokar.com или търговски обект в САЩ www.bomir.com

Бих искал да сравнят и да ми кажете какво Х-KAR продукти не са в
, Pace or Weller and Metcal that everybody is talking about? сравнение с конкурентите си като Hakko, темпото или Уелър и METCAL, че всеки е говориш?

Трябва да получите още няколко системи и вашия опит може да ни помогне.
Върнете се в началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 20 Февруари 2007 21:16 Реклами

Върнете се в началото
harrybeafull

Post 28-ми април 2009 10:34 Re: кое е най-добрият за запояване & разпояване станции?

Аз препоръчвам на ПАСЕ - http://www.renex.info/pokaz_kategorie.php?cid=43
Върнете се в началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Hardware и електроника Професионален дизайн -> което е най-добрият за запояване & разпояване станции?
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема