| Автор | Съобщение |
|---|
tavakoli
| 12-ти април 2004 13:29 амплитудна модулация Kennedy | | |
|
| | Каква е разликата между амплитудна модулация & ДСБ-SC модулация ..? |
|
| Върнете се в началото | |
 |
boot_strap
| 12-ти април 2004 13:32 спектър на ДСБ-SC, където тоалетна>> WM | | |
|
| в амплитудна модулация си модулиран сигнал е: XC (T) = X (T) * A * Cos (WT)
но ДСБ-SC е:
XC (т) = (1 к * X (т)) * A * Cos (WT) За повече информация отидете на haykins .. комуникация книга! |
|
 |
Артьом
Регистриран на: 22-ри май 2003 г Мнения: 1650 Подпомогнат: 91 Местоположение: Туран
| 12-ти април 2004 13:45 dsbsc амплитудна модулация | | |
|
| Разликата е, че модулация AM съдържа честота на превозвача, а ДСБ не. Общата част е, че и двете модулация предвижда 2 ленти = Fcarrier - Fmodulating |
|
 |
nandopg
Регистриран на: 26-ти април 2001 година Мнения: 280 Подпомогнат: 5 Местоположение: Отвъд дъгата
| 12-ти април 2004 15:25 ДСБ SC съм модулация индекс | | |
|
| Що се отнася до един AM-ДСБ модулатор, захранвани от задължително вълна модулиране на сигнала WM и тоалетна носеща честота: В честотна област: радиочестотния спектър, се състои от три линии: една центрирана в тоалетна, една центрирана в WC WM и други центрирана в WC-WM По времето на домейн: амплитудата на превозвача ще се променя според моментната стойност на WM. Ако амплитудата на WM е равна на амплитудата на WM, модулирана амплитуда на сигнала ще се променя от 0 и 2 х амплитудата на WM (или WC). В този случай AM коефициент на индекса е 100%. Ако изключвате модулиране на сигнала, на изхода на модулатора ще бъде задължително вълна в WM.
Що се отнася до един AM-ДСБ-SC модулатор, захранвани от задължително вълна модулиране на сигнала WM и тоалетна носеща честота: В честотна област: радиочестотния спектър се състои две линии: една центрирана в WC WM и други центрирана в WC-WM. В carier се потиска. По време на домейн на модулирани сигнала ще се променя от 0 до амплитудата на санитарен възел. Не е определянето на индекса на модулация. Ако изключите модулиране на честотата, производство на модулатора ще бъде нула. Сега най-важна характеристика на АМ-ДСБ-SC, е, че на етапа на модулиран сигнал скача 180 градуса. всеки път, когато модулиране на сигнала си polariity инверсия. По начина, по който поради тази характеристика AM-ДСБ-SC са от вида на модулатор използва за създаване на цифрови модулация в BPSK и QPSK.
NandoPG
Последно редактиран от nandopg на 24-ти юни, 2004 15:12; Редактирано 2 пъти общо |
|
 |
awan
| 24-ти юни 2004 година 13:32 ДСБ SC модулация | | |
|
| | по съм сигнал се модулира с амплитуда |
|
 |
v_naren За гости
| 24-ти юни 2004 година 13:43 модулация не съм с превозвач | | |
|
| Друг основен момент е, че в пълния ви отпадъци мощност в честотния сигнал превозвач в допълнение към informarion страна лента власт
но в ДСБ-SC един AM не губя сила като носител на сигнала не е момента ... |
|
 |
cedance
Регистриран на: 24-ти Октомври 2003 Мнения: 703 Подпомогнат: 28 Местоположение: Германия
| 08 Mar 2005 20:18 модулация съм съм SC | | |
|
| | awan написа: | | по съм сигнал се модулира с амплитуда |
и каква е модулацията DSBSC? същата амплитуда. какви са били U искаш да кажеш?
/ cedance |
|
 |
v_naren За гости
| 08 Mar 2005 20:27 Сравнението между ДСБ и SC dscac | | |
|
| | cedance написа: | | awan написа: | | по съм сигнал се модулира с амплитуда |
и каква е модулацията DSBSC? същата амплитуда. какви са били U искаш да кажеш?
/ cedance |
Ако мога да отговоря на този въпрос
нормални AM-FC (съм с пълен превозвач)
=V_c cos({\omega_0}t) (1 m(t))) където M (т) е мащабирани версия на модулиране на бейсбенд или сигнал, че трябва да се предава, така че
|<=1)
Двойна Side-бандов СПРЯНА Carrier (ДСБ-SC)
=V_c cos({\omega_0}t) m(t)) където M (т) е модулиране или бейсбенд сигнал, че трябва да се предава. |
|
 |
djalli
Регистриран на: 10-ти ноември 2001 година Мнения: 887 Подпомогнат: 15 Местоположение: 1600 Pennsylvania Avenue, Вашингтон 20500
| 09 Mar 2005 0:16 Разликата между амплитуда, dsbsc, SSB | | |
|
| | Друг разлики са пари, управление и ситуацията. Инженеринг е бизнес да бъде честен. |
|
 |
аман
Регистриран на: 25-ти октомври 2004 година Мнения: 145 Подпомогнат: 1
| 11-ти март, 2005 11:50 Какво е dsbsc | | |
|
| Pls консултира с foolwing URL за Ур ANS
http://www.eas.asu.edu/ ~ midle/jdsp/commex/Lab1 (амплитуда 20mod%). HTM |
|
 |
truebs
Регистриран на: 21-ви януари 2005 година Мнения: 322 Подпомогнат: 19 Местоположение: Азия
| 11-ти март, 2005 19:45 Разликата между съм и ДСБ-SC | | |
|
| Амплитудна модулация може да бъде постигнато по няколко начина ... едно сред тях е ДСБ SC, разликата е в две точки: 1. Брой на Sideband 2. Превозвач сигнал.
В AM не може да има една или две странична лента, но превозвач на сигнала се изпраща винаги с модулиран сигнал.
Като има предвид, ДСБ има две sidebands и превозвачът се потиска.
Какво е това предполага, че няма да има превозвач сигнал с модулиран сигнал, това ще има отражение върху няколко Bandwdth. ДСБ Sc се счита за да се чувствате ч. поради своето изискване BW-малка и по-добри S / N Ratio (за правилното проектиране).
Обърнете се към аналогови и цифрови комуникационни техники с диван за повече информация. |
|
 |
electron_boy
Регистриран на: 14-ти ноември 2004 година Мнения: 193 Подпомогнат: 18 Местоположение: Ченай, Индия
| 12-ти март 2005 г 1:33 амплитудна модулация е прахосване на енергия | | |
|
| | амплитудна модулация включва предаване на превозвача. ако превозвачът се отстранява след това е ДСБ SC |
|
 |
Google AdSense

| 12-ти март 2005 г 1:33 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
Общата селскостопанска политика
| 12-ти март 2005 г 14:15 dsbsc от kannedy | | |
|
| | electron_boy написа: | | амплитудна модулация включва предаване на превозвача. ако превозвачът се отстранява след това е ДСБ SC |
защо? ДСБ СК имат превозвач. anothe пътя си не SC
ДСБ са твърде сайтове на сигнала Spektrum. SSB имат само един. |
|
 |
electron_boy
Регистриран на: 14-ти ноември 2004 година Мнения: 193 Подпомогнат: 18 Местоположение: Ченай, Индия
| 13-ти март 2005 8:01 ДСБ-SC модулация | | |
|
| | ОСП написа: | | electron_boy написа: | | амплитудна модулация включва предаване на превозвача. ако превозвачът се отстранява след това е ДСБ SC |
тогава какво потиснати превозвач терминът "означава? |
|
 |
v_naren За гости
| 13-ти март 2005 8:25 dsbsc модулация от kannedy | | |
|
| | electron_boy написа: | | ОСП написа: | | electron_boy написа: | | амплитудна модулация включва предаване на превозвача. ако превозвачът се отстранява след това е ДСБ SC |
тогава какво потиснати превозвач терминът "означава? |
electron_boy е правилно ... но понякога превозвачът не е напълно премахната. Неговата мощност е намалена спрямо sidebands. Това е да се улесни "синхронно демодулация" в RXCVRs когато Phase Locked Loop механизъм се използва за "заключване" и да генерира по-LO фаза на сигнала и след това ето и на ДСБ-SC AM сигнал и двете са включени в миксер и да DOWNCONVERT по този начин изпълнява демодулация да възстановят бейсбенд изпращат сигнал.
http://www.ece.eps.hw.ac.uk/Modules/B33cl2/cl-8-03.pdf
Раздел 8.6
По-специално 8.6.2 до 8.6.3
|
|
 |
мат
Регистриран на: 25-ти февруари 2004 година Мнения: 489 Подпомогнат: 35 Местоположение: тоалетна чиния
| 13-ти март 2005 8:26 Разликата между съм и ДСБ-SC сигнал | | |
|
| | Това наистина просто означава "не включва компонент честота превозвач". Съгласувано демодулация тогава ще трябва да бъде направено чрез други техники за синхронизация като PLLs. |
|
 |
Общата селскостопанска политика
| 15-ти март, 2005 15:50 индекс амплитудна модулация | | |
|
| често потиска превозвач терминът "означава, че няма diskrete компонент на F = SC сигнал в СДП.
че той е там, но разпространението му за дупка полезна широчина на честотната лента от фаза / frequence / амплитудна модулация. |
|
 |
TnT
| 19-ти март, 2005 11:45 амплитудна модулация с не превозвач | | |
|
| Какво ще кажеш за S / N съотношение на AM и ДСБ модулация? Това е разликата. В аналогова модулация, хората искат да увеличат allways S / N Ratio |
|
 |
Pankaj waghmare
| 29-ти Март, 2005 6:37 най-добрата книга за amplitudemodulation | | |
|
| в ДСБ-SC, ограничения на съм се отстранява. предава той пести енергия и противодействие на превозвача PLZ отнасят към детайла g.kennedy "е книга |
|
 |
ppenday
| 29-ти Март, 2005 6:39 нормални амплитудна модулация U R § U RSU U | | |
|
| | съм съдържа превозвач и DS-SC не. Можете да намерите много за това в комуникационни системи от Simon haykin. |
|
 |
savadi
| 19-ти април, 2005 17:02 dsb.sc ч. | | |
|
| | ДСБ-SC е един вид PM. В конвенционални съм превозвач не е suppresed но в ДСБ-SC превозвачът е suppresed. Конвенционални съм, просто DEMODULATOR за разлика от ДСБ-SC. |
|
 |
caep_daniel
| 19-ти април, 2005 17:32 различията между dsbsc и съм | | |
|
| | че е прекалено easy.no проблем за анализ, така подробно. |
|
 |
as_518
| 20 Април 2005 17:05 ДСБ модулация бейсбенд | | |
|
| | Следва да се отбележи, че dsbtc, така и dsbsc са AM модулация техники. В модулация DSBTC една нелинейна елемент (като диод) се използва за модулация, докато в DSBSC един balnced модулатор се използва. В демодулация envolpe един детектор (диод, последвано от LPF) могат да бъдат използвани за DSPTC докато за DSBSCa съгласуван откриване трябва да бъдат използвани. |
|
 |