Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

тунинг широк диапазон VCO проблем

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и оптика -> настройка широка гама VCO проблем
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
gggould

Присъединил се: 10 април 2004

Post 10 април 2004 5:43 тунинг широк диапазон VCO проблем

Здравейте всички,

Аз съм проектиране на VCO с varactor и смяна на капачката за покриване на 800MHz широк. Но намирам, че VCO спечелят и амплитуда вариации са големи проблеми. И двете Kvco и на изхода амплитуда увеличение с операционна честота ...

Всички съвети или съвети?

Благодаря ви много ...
Обратно към началото
View user's profile
банален

Присъединил се: 19 юли 2002
Подпомогнат: 309

Post 10 април 2004 6:26 Re: широка гама тунинг VCO проблем

Вашият най-добър бас ще бъде да добавите AGC цикъл. Мярка изхода напрежение след буфер усилвател и да го използвате за да промените пристрастия на осцилатор транзистор. Друго нещо, за да се контролира това би било attenuator.
Обратно към началото
View user's profile
IICCEE

Присъединил се: 24 Декември 2001
Публикации: 233
Подпомогнат: 2

Post 10 април 2004 6:36 тунинг широк диапазон VCO проблем

Вие може да използвате няколко ** ** на varactor, някъде близо до BJT-Е, някои в близост до BJT-Б;
и трябва да бъдат внимателно проектиране на буфера в работната група, както и добавяне на AGC цикъл.
Обратно към началото
View user's profile
gggould

Post 11 април 2004 6:10 Re: широка гама тунинг VCO проблем

Благодаря на всички ви за обратна връзка ...

Но аз все още не знаят как да се получи един по-постоянен Kvco. Точно сега Kvco при високи лента (~ 4GHz) е почти 1,7 пъти по-Kvco на ниски лента (~ 3GHz).

Здравей IICCEE, аз не разбирам много какво имаш предвид. Бихте ли обяснили понятието малко повече? Точно сега съм пускането чифт гръб-към-гръб varactor между кръста съчетано BJT-C за фина настройка.

Освен това, има ли нещо, че трябва да погледна в deigning, докато тези буферни (емитер привърженик)? Само знам, че трябва да се провери паразитни капачки.

Благодаря отново!
Обратно към началото
View user's profile
IICCEE

Присъединил се: 24 Декември 2001
Публикации: 233
Подпомогнат: 2

Post 11 април 2004 9:24 тунинг широк диапазон VCO проблем

Имам предвид не само нека varactor между кръста съчетано BJT-C за фина настройка, но също така copuled от BJT-E.and използва повече от два varactor. (като мини-вериги продукт)

а също така можете да използвате ADS дизайнер ръководство, за да направите това, и да направи някои редакция за вас приложение.
Обратно към началото
View user's profile
VSWR

Присъединил се: 07 февруари 2002
Публикации: 738
Подпомогнат: 69

Post 11 април 2004 22:20 Re: широка гама тунинг VCO проблем

Вашият VCO е настроен за повече от 23% честотния обхват (800 MHz/3.5 GHz). А промяната на VCO чувствителност Kvco от 1,7 не е необичайно в такава голяма честота тунинг диапазон. И промяна на изходната мощност, както осцилатор Q промени по време на тунинг.
Кои varacor диод, който използвате?
Колко голям промяна на настройка на напрежението се изисква за 800 MHz тунинг?
Каква е промяната в изходна мощност?
Обратно към началото
View user's profile
gggould

Post 11 април 2004 23:57 Re: широка гама тунинг VCO проблем

Благодаря ти, IICCEE. Сега аз имам това.

Аз съм с NMOS в N_well varactor с 0,3 ~ 2.5V Vtune.
"VCO" (не буфер) мощност се променя от ,4 Vpp да ,7 Vpp.

Боже, на Kvco промяна е наистина голямо главоболие за мен.
Как мога да проектиране на електрическа мрежа филтър, за да компенсира Kvco вариант.
Освен това, - 20% varactor процес вариант (който ще доведе до около 300MHz смяна) също ме вбеси ...
Обратно към началото
View user's profile
банален

Присъединил се: 19 юли 2002
Подпомогнат: 309

Post 12 април 2004 0:37 Re: широка гама тунинг VCO проблем

Що се отнася до настройка чувствителността отива имате два варианта. Едно е да се направи отклонение параметри достатъчно широки, за да бъде стабилна с всички ценности. Другата е да се направи компенсация съединение, което намалява или увеличава цикъл спечелят най-ниска или висока цел. Това може да се направи с напрежение дели с поредица диоди и резистори в разкарвам път. Той може също да бъде направено с диодни-Резистор мрежи в обратна на ОП усилвател.
Обратно към началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 12 април 2004 0:37 Реклами

Обратно към началото
lijulia

Присъединил се: 05 Януари 2003

Post 13 май 2004 8:20 тунинг широк диапазон VCO проблем

Какво ще кажеш за употреба груби тунинг за компенсиране на процеса Temp вариант?
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и оптика -> настройка широка гама VCO проблем
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS