| Автор | Съобщение |
|---|
gggould
Присъединил се: 10 април 2004 Мнения: 26
| 10 април 2004 5:43 тунинг широк диапазон VCO проблем | | |
|
| Здравейте всички,
Аз съм проектиране на VCO с varactor и смяна на капачката за покриване на 800MHz широк. Но намирам, че VCO спечелят и амплитуда вариации са големи проблеми. И двете Kvco и на изхода амплитуда увеличение с операционна честота ...
Всички съвети или съвети?
Благодаря ви много ... |
|
| Обратно към началото | |
 |
банален
Присъединил се: 19 юли 2002 Мнения: 4999 Подпомогнат: 309 Местоположение: Middle Земята
| 10 април 2004 6:26 Re: широка гама тунинг VCO проблем | | |
|
| | Вашият най-добър бас ще бъде да добавите AGC цикъл. Мярка изхода напрежение след буфер усилвател и да го използвате за да промените пристрастия на осцилатор транзистор. Друго нещо, за да се контролира това би било attenuator. |
|
 |
IICCEE
Присъединил се: 24 Декември 2001 Публикации: 233 Подпомогнат: 2
| 10 април 2004 6:36 тунинг широк диапазон VCO проблем | | |
|
| Вие може да използвате няколко ** ** на varactor, някъде близо до BJT-Е, някои в близост до BJT-Б; и трябва да бъдат внимателно проектиране на буфера в работната група, както и добавяне на AGC цикъл. |
|
 |
gggould
| 11 април 2004 6:10 Re: широка гама тунинг VCO проблем | | |
|
| Благодаря на всички ви за обратна връзка ...
Но аз все още не знаят как да се получи един по-постоянен Kvco. Точно сега Kvco при високи лента (~ 4GHz) е почти 1,7 пъти по-Kvco на ниски лента (~ 3GHz).
Здравей IICCEE, аз не разбирам много какво имаш предвид. Бихте ли обяснили понятието малко повече? Точно сега съм пускането чифт гръб-към-гръб varactor между кръста съчетано BJT-C за фина настройка.
Освен това, има ли нещо, че трябва да погледна в deigning, докато тези буферни (емитер привърженик)? Само знам, че трябва да се провери паразитни капачки.
Благодаря отново! |
|
 |
IICCEE
Присъединил се: 24 Декември 2001 Публикации: 233 Подпомогнат: 2
| 11 април 2004 9:24 тунинг широк диапазон VCO проблем | | |
|
| Имам предвид не само нека varactor между кръста съчетано BJT-C за фина настройка, но също така copuled от BJT-E.and използва повече от два varactor. (като мини-вериги продукт)
а също така можете да използвате ADS дизайнер ръководство, за да направите това, и да направи някои редакция за вас приложение. |
|
 |
VSWR
Присъединил се: 07 февруари 2002 Публикации: 738 Подпомогнат: 69
| 11 април 2004 22:20 Re: широка гама тунинг VCO проблем | | |
|
| Вашият VCO е настроен за повече от 23% честотния обхват (800 MHz/3.5 GHz). А промяната на VCO чувствителност Kvco от 1,7 не е необичайно в такава голяма честота тунинг диапазон. И промяна на изходната мощност, както осцилатор Q промени по време на тунинг. Кои varacor диод, който използвате? Колко голям промяна на настройка на напрежението се изисква за 800 MHz тунинг? Каква е промяната в изходна мощност? |
|
 |
gggould
| 11 април 2004 23:57 Re: широка гама тунинг VCO проблем | | |
|
| Благодаря ти, IICCEE. Сега аз имам това.
Аз съм с NMOS в N_well varactor с 0,3 ~ 2.5V Vtune. "VCO" (не буфер) мощност се променя от ,4 Vpp да ,7 Vpp.
Боже, на Kvco промяна е наистина голямо главоболие за мен. Как мога да проектиране на електрическа мрежа филтър, за да компенсира Kvco вариант. Освен това, - 20% varactor процес вариант (който ще доведе до около 300MHz смяна) също ме вбеси ... |
|
 |
банален
Присъединил се: 19 юли 2002 Мнения: 4999 Подпомогнат: 309 Местоположение: Middle Земята
| 12 април 2004 0:37 Re: широка гама тунинг VCO проблем | | |
|
| | Що се отнася до настройка чувствителността отива имате два варианта. Едно е да се направи отклонение параметри достатъчно широки, за да бъде стабилна с всички ценности. Другата е да се направи компенсация съединение, което намалява или увеличава цикъл спечелят най-ниска или висока цел. Това може да се направи с напрежение дели с поредица диоди и резистори в разкарвам път. Той може също да бъде направено с диодни-Резистор мрежи в обратна на ОП усилвател. |
|
 |
Google AdSense

| 12 април 2004 0:37 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
lijulia
Присъединил се: 05 Януари 2003 Мнения: 78
| 13 май 2004 8:20 тунинг широк диапазон VCO проблем | | |
|
| | Какво ще кажеш за употреба груби тунинг за компенсиране на процеса Temp вариант? |
|
 |