| Автор | Съобщение |
|---|
kyndal
Присъединил се: 16 февруари 2003 Мнения: 61
| 27 април 2003 13:53 Harddisk (АТА) Да Ethernet конвертор / емулатор | | | Tags: IDE емулатор |
|
| Здравейте всички ..
Аз просто трябваше тази луда идея! Аз имам този m3po Mp3 плеър .. reallt и бих искал да го играя на Mp3 от моя сървър, insted на вътрешния harddrive .. Ами, така направи IDE емулатор, че свещите в insted васанският harddrive, този емулатор тогава emulates harddrive за m3po. и получава данни от мрежата ..
е това на всички posible .. е сторил? Всякакви идеи!
/ Руна Kyndal |
|
| Обратно към началото | |
 |
dainis
Присъединил се: 15 май 2001 Мнения: 1451 Подпомогнат: 56
| 27 април 2003 14:28 Re: Harddisk (АТА) Да Ethernet конвертор / емулатор | | |
|
| По-просто и реално прави нова мрежа (Ethernet и TCP / IP) baset MP3 плейър .... |
|
 |
kyndal
| 27 април 2003 18:23 | | |
|
| Да ofcource .. Но това не е само това .. цялата идея, и емулация harddrive чрез една мрежа, може да се използва в много случаи!
той може дори да е CF карта! След това може да отнеме снимки с моя digicam, директно към моя сървър! ..
но работата в мрежа на "старите" IDE базирани единици, ще бъде verry умен.
Има много проекти, отнасящи се например един pic16f877 където harddrives и cdroms са свързани. а също и мрежата карти .. така, че знанието е probally там!
/ Kyndal |
|
 |
dainis
| 27 април 2003 19:52 | | |
|
| | Свързване на всички IDE устройство към процесора е лесно, но на IDE устройство емулация с мрежата протокол стека и мрежови данни maping IDE към сектори, не е лесно ... |
|
 |
Силвио
Присъединил се: 31 Декември 2001 Публикации: 800 Подпомогнат: 90
| 27 април 2003 21:29 | | | Tags: ATA Ethernet |
|
| Здравей kyndal,
Ако ще следват постове написа от dainis цялостната този форум ще намерите най-подходящи съвети по отношение на мрежата. Тази идея той не е изключение от правилото по-горе.
Въпреки това, ако сте достатъчно желание и готовност да прекарат известно време върху обект (имам предвид повече от една луда идея) можете да си купите готов направени ПХБ, както можете да видите в прикрепена снимка. Това е вярно, че на борда е бил разработен с друга цел в ума, но не можете обратната посока на АТА conector и приложете има кабел от вашия MP3 плейър, а след това използвайте 64K Х 16 за буфериране на данни, които идват от мрежата чрез RTL8019 контролер и да направи на MP3 плейъра си мисли, че е твърд диск прикачите. Явни, трябва да пренапише всички код за ATMega 128 микроорганизми. Можете да откриете повече за това тук: http://www.edtp.com/ata.htm Това е голям chalenge. Аз не казвам, ще успеем 100%, дължащи се на автобуса lattency и кеша ефективност. Може би ще трябва да преминат към 100м Ethernet чип. Аз не знам, защото не бях опитвали преди това. Но това е по-добре от нищо.
|
|
 |
dainis
| 27 април 2003 22:48 | | |
|
| [цитат = "Силвио"] Това е вярно, че на борда е бил разработен с друга цел в ума, но не можете обратната посока на АТА conector и приложете има своя кабела от Mp3 плеър
[цитат]
Здравей Силвио,
Аз написах, че се свързват IDE диск към процесора и мрежата не е проблем, и ако може да намери много дизайни по интернет, но "обратната посока на АТА conector" не е лесно, имате нужда от използването на специални IC контролер от HDD или PFGA за АТА висока скорост на емулация .... |
|
 |
Силвио
| 28 април 2003 2:13 | | | Tags: ATA Ethernet |
|
| Здравей dainis,
Прав сте за висока скорост на емулация. Аз сте търсили малко и установих, че повечето от mp3 плейър, оборудвани с HDD като носители, не се използва пълноценно и IDE АТА функции. , you can still do "reverse direction of ATA conector" in one word, emulation. Следователно, аз все още вярвам, че за този вид приложение, и само за това, все още можете да направите "обратната посока на АТА conector" в една дума, емулация. Но, както беше споменато по-горе, реални висока скорост на емулация, че не е възможно без да се използват специални контролер IC от HDD или FPGA. По този начин, kyndal на презумпцията, че емулация harddrive чрез една мрежа, може да се използва в много случаи тя не е пълна трайна от емулация съм говоря по-горе, както все още е възможно. Той все още е необходимо тези схеми, посочени от Вас и друг дизайн подход.
Съгласен съм с вас, че по-прости и реално прави нова мрежа (Ethernet и TCP / IP) на базата MP3 плеър, а не maping IDE сектори чрез мрежа. Наистина лудостта. По-малко главоболие ако пълния файлове са приведени в местната кеш и хранени с Mp3 ядрото. Единственото, е достъп до мрежата и ако се предоставят привилегии, за да извлечете изисква MP3 файл. Да, този дизайн подход е много по-жизнеспособни.
Силвио |
|
 |
Силвио
| 28 април 2003 10:50 | | | Tags: ATA Ethernet terratec mp3o |
|
| Здравей kyndal,
Знаете ли как HDD се задвижва вътре mp3po вашия MP3 плейър? Тя следва FAT 16 или 32 файлови системи? Това означава, че може да се извади от кутията, заредени в компютъра и след това fited отново. Или HDD за съхранение на данни, че нищо друго не е continuos поток от байтове разпространението около сектори и достъпни в собственически формат вътре ви mp3o mp3 плейър? По този начин вие, които не са на amovible устройство за съхранение, които могат да бъдат заредени от компютъра само чрез обикновени външни автобус: USB, Ethernet, паралелен, сериен .... както е предвидено от производителя. Аз съм Казвам ви тези неща, защото не съм намерил TerraTec mp3po mp3 плейър работи с HDD. Само CD Rom устройство. И вие сте говориш HDD емулация не са специфични АТА ATAPI.
Силвио |
|
 |
dainis
| 28 април 2003 11:00 | | |
|
| Намерих това: http://www.m3po.net/_eng/index_eng.html http://www.m3po.net/_eng/details.html
Но има и още: в допълнение на CD устройството вече инсталирана, конвенционален IDE твърд диск, могат лесно да бъдат последващо монтирани! * Вие може да копирате над компресирани аудио файлове и техните списъци на твърдия диск. Имайки предвид, че с 30 GB твърд диск съдържа повече от 546 часа (или 3 седмици!) На музиката, TerraTec е m3po може да означава внезапен край на всяка нужда от пространство във вашия CD багажник! |
|
 |
Силвио
| 28 април 2003 11:38 | | |
|
| Аха,
Както се очаква да слуша, файлов формат е съвместим с ISO9660/Joliet и мазнини 16/32 файлови системи. Предавам се на емулация, тъй като не мога да се конкурират с Hitachi SH703x; 32Bit RISC двигателя. Това е силен коня и съм малко магаре езда с масленост жокей (аз наричам това HDD)
Силвио |
|
 |
kyndal
| 28 април 2003 13:10 | | |
|
| Да. както е споменато, че вече са монтирани един harddrive в моя m3po .. Имам дори и монтирани в, A сваляеми harddrive "рак", така че то отнема само няколко минути, за да направим ренегатство refil на диск ...
но аз скоро ще имам 120GB диск на сървъра така, че файловете са avaible всичко свърши!
на устройството и да е форматиран с FAT ..
m3po на борда също имат на борда serialport конектор, за отстраняване на грешки фабрика .. maby Мога да пренапише кода, за да имат стрийминг от serialport posibility някак си ....
и според реално емулация и АТА .. Ами скоростта не е толкова важно. както ние само трябва да играят Mp3 (на Mp3 за този проект все пак).
и последно! за този проект е принцип само nessesary към съревновавам .. кажем 10 MB harddrive .. на m3po може да играе playlistes както и .. така че emulating микропроцесорни просто се грижи за копиране на файлове, един по един, в зависимост от playliste по някакъв начин? ofcource това я прави dificoult да промените песента реално време .. но после 16MB CF карта може да се използва като "буфер" и SOM RAM?
/ Руна Kyndal |
|
 |