Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Цифров осцилоскоп Проект

Гото страница 1, 2,3 ... 14,15,16Следваща
Отиди на страница:

Post new topicReply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Дигитален осцилоскоп за проекта
Арабски версияБългарска версияКаталонски версияЧешка версияДатска версияНемска версияГръцки версияАнглийска версияИспански версияФински версияФренска версияХинди версияХърватски версияИндонезийски версияИталианската версияИврит версияЯпонска версияКорейски вариантЛитовски версияЛатвийски версияНидерландски езикНорвежки версияПолски версияПортугалски версияРумънски версияРуска версияСловашка версияСловенски версияСръбската версияШведска версияТагалог версияУкраински версияВиетнамски версияКитайски версия
Автор Съобщение
ze_dib

Присъединил се: 06 Януари 2003

Post 18 февруари 2003 14:33 Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: PC осцилоскоп борда проект осцилоскоп проект FPGA осцилоскоп осцилоскоп FPGA PC осцилоскоп проект USB осцилоскоп проект цифров осцилоскоп проект

Здрасти

Аз съм изучаване възможностите за цифров осцилоскоп за PC, с борда RAM да запаметявам проби.

Имам няколко въпроса:
=> Кой автобус е най-лесни за употреба (твърда и драйвер за Linux / Windows): PCI, USB или IEEE1394
=> Аз макар и за използването на много ниска скорост на ADC (cheapier), за да достигне проби честота бих искал да се използва, е добър начин да направите това.

FPGA Кои ще бъдат най-подходящи за този проект SpartanII, или APEX20k

TOTO2001
Обратно към началото
ee_freak

Присъединил се: 28 май 2001

Post 18 февруари 2003 15:48

Опитайте www.bitscope.com. Те използват PIC с CPLD.
Обратно към началото
MADURAN

Присъединил се: 01 Януари 1970
Подпомогнат: 2

Post 18 февруари 2003 15:56
Tags: http://www.chocbar.demon.co.uk/

http://www.chocbar.demon.co.uk/
Обратно към началото
ze_dib

Post 18 февруари 2003 16:08

Благодаря много за тези полезни връзки

Мисля, че вторият е в близост на това, което искате да дизайн.

Предпочитам да използвате компютър SDRAM памет, за да даде възможност за съхранение на проби, евтино решение, с FPGA.

Toto2001
Обратно към началото
dsp_

Присъединил се: 02 Март 2002
Подпомогнат: 3

Post 18 февруари 2003 16:38
Tags: "Времето за вземане на проби interleaved" ТР: / / www.google.com/

Здравей TOTO
търсите "interleaved време за вземане на проби", или "interleaved проби adc" на Google

Терес един ап бележка по този въпрос, на Максим страница
http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/384

но може би това не е най-добрият подход за хоби цели
Максим написа:
За съжаление, този подход е сложен и изисква допълнителни разходи, продължителното калибриране, и математически анализ.

HTH
dsp_
Обратно към началото
ze_dib

Post 18 февруари 2003 18:25

Благодаря за прилагане бележка.

Това е почти това, което си мисля наоколо.

Би ли могла FPGA поеме часовник за ADC проби, искам да кажа да си мислите, че нервнича относно Часовник на сигнала ще бъде приемливо за такова нещо

Благодаря за anwers Усмивка
Обратно към началото
Hugo

Публикации: 268
Подпомогнат: 25

Post 19 февруари 2003 3:36
Tags: mccord плюс fyp ниска цена осцилоскоп mccord плюс fyp ниска цена осцилоскоп mccord final_report PC осцилоскоп ниска цена

Тази връзка може да бъде полезен:

http://www.mccord.plus.com/FYP/final_report.htm

(Изпълнение на ниска цена PC базирани четворни канали в реално време / съхранение осцилоскоп).
Обратно към началото
ze_dib

Post 19 февруари 2003 15:38
Tags: FireWire осцилоскоп FPGA осцилоскоп FPGA базирани осцилоскоп осцилоскоп FPGA PC осцилоскоп FPGA базирани цифров осцилоскоп осцилоскоп с FPGA

В действителност, наистина I'not търсенето на ниска цена осцилоскоп,

Това доста висока скорост осцилоскоп най-ниска цена, на базата на FPGA, за да дава възможност за конфигурация на вземането на проби и филтриране честота, конфигурируеми проба ширина и броят на пробите. Аз съм особено intrested във възможността да се правят хардуер цифрова обработка преди съхранение.

Аз също планират да използват компютър с памет за понижаване на разходите за съхранение на данни.

Аз не които Висока скорост бр автобус (PCI, USB и FireWire) е easist за изпълнение (с чип, или в FPGA) и cheapier.

Ето това е

Toto2001
Обратно към началото
Gunship

Присъединил се: 31 Декември 2001
Подпомогнат: 3

Post 21 февруари 2003 19:57
Tags: FireWire осцилоскоп FPGA осцилоскоп FPGA базирани осцилоскоп осцилоскоп FPGA PC осцилоскоп FPGA базирани цифров осцилоскоп осцилоскоп с FPGA

toto2001 написа:
В действителност, наистина I'not търсенето на ниска цена осцилоскоп,

Това доста висока скорост осцилоскоп най-ниска цена, на базата на FPGA, за да дава възможност за конфигурация на вземането на проби и филтриране честота, конфигурируеми проба ширина и броят на пробите. Аз съм особено intrested във възможността да се правят хардуер цифрова обработка преди съхранение.

Аз също планират да използват компютър с памет за понижаване на разходите за съхранение на данни.

Аз не които Висока скорост бр автобус (PCI, USB и FireWire) е easist за изпълнение (с чип, или в FPGA) и cheapier.

Ето това е

Toto2001

За PCI, Вие обикновено се купуват чип за интерфейса или сърцевина и пуснати в FPGA. Той вероятно ще ви дам най-бързият трансфер на данни между обхвата част на FPGA и персонален компютър. Но правиш добро високоскоростни PCI може да се окаже трудно. Също така, проектът не е преносимо. (Трябва да се преместите целия компютър наоколо.)

USB е добро особено с USB 2.0. Тя е много добра скорост. Можете да закупите USB чип, който може да дойде с всички водачът развитие средство от която се нуждаете. Дизайнът също е преносимо. Ако имате нужда да се движи около обхвата на друга лаборатория, това е един по-добър избор.

Аз не знам много за FireWire изключение го употребявали по няколко случая. Основно за Digital Video неща. Аз няма да се препоръчва този интерфейс за приложно поле. Аз не мисля, че е все по-уреди, използвани за целта.

Както и да е, просто ми е 2 цента. Надявам се, че помага.

Gunship
Обратно към началото
DrShoe

Присъединил се: 16 април 2001

Post 24 февруари 2003 23:36

В AD9283BRS-100 конвертор "АД е в диапазона $ 6, безплатни мостри.

8-битово кодиране, 50 MSPS/80 MSPS/100 MSPS ADC
Обратно към началото
ze_dib

Post 25 февруари 2003 13:51

Благодаря на всички, които са полезни съвети.

Трябваше сега е по-добре оглед на това, което ще бъде на проекта.

В моя flirts има предвид, че е търсил PCI, но подвижността е аргумент да не си помисля.

В USB 2/1.1 Изглеждаш beter избор, в смисъл, че тя позволява да се куплунга на компютъра, A Mac ...
Тя просто ще отнеме малко повече време за задаване на филтри параметър и да направите резервно копие на всички данни в компютъра, но тя може да бъде по-лесно да се направи много!

Ако хората се интересуват от участие в нея, те са добре дошли

TOTO2001
Обратно към началото
mbyka

Присъединил се: 12 май 2002
Публикации: 509
Подпомогнат: 1

Post 01 март 2003 16:28

http://alternatezone.com/electronics/dsoamk3.htm

БРОЙ 97
Август 1998
Тема: грешки ТЕХНИКИ

Задача Ръководител Почти Made 100, Кен Дейвидсън, 2.
Reader I / O, 6.
Нови продукти Новини, 8.
Bitscope смесен сигнал снемането на двигателя, от Норман Джаксън, 12.
http://www.circuitcellar.com/library/toc.asp
Обратно към началото
mbyka

Присъединил се: 12 май 2002
Публикации: 509

Post 01 март 2003 23:43
Tags: circuit_cellar http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm

http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm
http://www.vitrum.cz/snail/products.htm # BITSCOPE

или ftp.circuitcellar.com 21 Anonyymoue \ ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1988 \ Issue_5
ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1992 \ Issue_25
ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1998 \ Issue_97
Обратно към началото
Голиат

Присъединил се: 26 Март 2002

Post 23 март 2003 17:46
Tags: P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър Йохан Глейзър dso dso Глейзър Йохан Глейзър dso

Вие също може да се погледнете следния линк

http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/

Голиат
Обратно към началото
RF_Router

Присъединил се: 01 февруари 2002

Post 23 март 2003 19:16

Мисля, че в автобуса на вашите избрали трябва да се реши главно от вашия курс за вземане на проби. Какъв е максималният размер, който би искал да се вземе проба? И вие можете да отидете от там? Просто бар в ума ви, че вземането на проби ставка трябва да бъде най-малко 2,5 пъти повече, а също така не трябва да се уверите, че вашето вземане на проби, не се различават. Може би не искат да бъдат включени в системата за вземане на проби варира причина, че е твърде сложно да се справя толкова обикновено, ако искате да сте сигурни, че след това може да искате да имате някаква буферна механизъм между вашия компютър и вашата борда.

Радвам се,
RF_Router
Обратно към началото
Sobakava

Присъединил се: 27 Март 2002
Публикации: 366

Post 27 март 2003 9:02

Ако не се нуждаете от дълбоката памет, просто генерират два часа видео овни
да съхранява PAL или NTSC образ и запълни тази памет с графичен
, който искате да показвате. (обхват графика) и генериране на "Стандарт"
видео сигнал с тези данни. Това е полезно, ако не искате да ползвате
компютър с осцилоскоп ....
Обратно към началото
qinqiuer

Присъединил се: 27 Март 2003

Post 31 март 2003 17:05
Tags: USB dso Глейзър P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър Йохан Глейзър аналогова Йохан Глейзър dso Йохан Глейзър dso

Голиат написа:

Голиат

Този план е най-добрата!

, защото има по-добро решение в аналогов предния край!

и аз мисля, че USB е добър избор, но е сложен
Обратно към началото
ME

Присъединил се: 14 Март 2002
Подпомогнат: 11

Post 31 март 2003 21:38
Tags: dso схематични P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър Йохан Глейзър dso dso Глейзър Йохан Глейзър dso

Има грешка в тази схематични: http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/schematic/MainSchematic.png

IIC издърпайте нагоре резистори най SDA и SCL трябва да бъдат свързани с 3.3V и не 5V, както е показано в долния ляв ъгъл на схематични. И двете AN2131
и EEPROM е 3.3V типове.
Обратно към началото
Make_Pic

Присъединил се: 13 април 2002

Post 13 юни 2003 21:25 2: Голиат Тази връзка не е източниците за FPGA
Tags: dso FPGA FPGA dso FPGA dso проект dso FPGA dso FPGA проект P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър

Цитат:

Голиат

Тази връзка не е източниците за FPGA!?
Обратно към началото
joilen

Присъединил се: 08 юни 2003
Публикации: 6

Post 15 Юни 2003 15:14
Tags: dso FPGA FPGA dso dso FPGA dso verilog

също шах вън www.fpga4fun.com, този човек е направил dso използвайки FPGA, той в момента върши настойнически за това как той го е направил, заедно с всички verilog код ...

Един
Обратно към началото
Make_Pic

Post 15 юни 2003 16:02 stroboscopic метод на измерване за DSO

joilen: Това е добра информация за мен, но
Имам нужда от допълнителна информация за stroboscopic метод за измерване на DSO!

Последно редактирано от Make_Pic от 15 юни 2003 17:54; редактирано 1 път общо
Обратно към началото
Make_Pic

Post 15 юни 2003 16:06 Re: stroboscopic метод на измерване за DSO

Имам нужда от допълнителна информация за stroboscopic метод за измерване на DSO! В stroboscopic Методът позволява да се измери Честоти до около 3 GHz.

Последно редактирано от Make_Pic от 15 юни 2003 17:52; редактирано 1 път общо
Обратно към началото
xgnetto

Post 12 Sep 2003 16:59 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

друг проект връзка.

Объркан
http://www.enetsystems.com/ ~ Лоренцо / обхвата /

радвам се!
Обратно към началото
Sobakava

Присъединил се: 27 Март 2002
Публикации: 366

Post 13 октомври 2003 12:29
Tags: cy7c68013 верига scenix

"Имам нужда от идеи за" задейства "

Моят проект ще се основава на прост
FPGA / CPLD или бързо Scenix SX FIFOs.

Ако не е необходимо да се приложи "предбазови задейства", Предполагам, че не трябва да се съхраняват проби през цялото време. Само пускат сигнал от аналогов канал или външни пускат канал е необходимо да започне придобиването на "N" проби, като пробите курс
от "М" MPSP.

След попълване FIFO, ще започнете трансфер с USB 2.0
CY7C68013 (елхови EZ-USB2 8051 IC)

Искам да знам за задейства верига. Как мога да направя това в аналогов начин?

Имам нужда да се генерира импулс от определено ниво и уточнени ръб (Hi-към-ето и ето-към-з-и) на аналогов сигнал и тогава аз ще определи тригер и нулиране на този флип пльосвам след FIFO напълнени така че свикнал съм да се неколкократно импулси за всеки съвпадащата ниво край по време на вземане на проби.

За определяне на нивото спусъка, аз мислех за използване на КПР / цифрови Потенциометър. Или ако го направя това след ADC, аз може да използва 8 битов магнитуд сравняваните ...

Може би аз съм в грешна посока. Какво мислите / препоръчате?
Обратно към началото
Aoxomox

Присъединил се: 18 юли 2001

Post 15 октомври 2003 22:51 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Ако не искате да се задейства чрез предварително съхраняване на проби в кръгова буфер, защо не сте изпълнение цифров сравняване за извадката АД стойност.
Ако искате да се открие например ниска до висока прехода трябва първо да се изчака, че "АД вход стойност става малка от началната ниво. Тогава можете да възстановите вашия спусъка пулс. следващия път, когато рекламата се превръща стойност равна или по-високо от това ниво може да зададете начална пулс.

Предимството на този начин може да се приложи задейства единица без никакви допълнителни аналогови хардуер, който може да плаващите с температура възраст така нататък.
Друго предимство е, че може да приложи SCHMITT задейства, когато поведението като две независими нива за горните и долните АД стойност. За да осъществи това с analoge въпроси ще трябва да се изградят две DACs или другаде.

Надявам се, че помага,
aOxOmOx
Обратно към началото
phongwiroon

Присъединил се: 08 Декември 2003

Post 08 декември 2003 7:37
тагове: малки осцилоскоп

опитате да използвате gameboy за малки осцилоскоп
Обратно към началото
Aoxomox

Присъединил се: 18 юли 2001

Post 25 декември 2003 22:21 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: осцилоскоп вход схематични oscilloscop вход схематични осцилоскоп вход attenuator схематични

Някой схематични или принципа на осцилоскоп вход точка?

основно със следните requeirements:

- Висока BW
- Висока импеданс
- Ниска степен на изкривяване
- Нисък шум / висока чувствителност

Всякакви предложения за добър HF вход attenuator съединение?

Всяка помощ е ценена.
Обратно към началото
martingn

Присъединил се: 31 Март 2004

Post 13 април 2004 15:11 Цифров осцилоскоп за проекта

Здравейте хора,

Може някой отида напред и да се изгради нещо?
Всяко интересно да споделите?

С уважение,

Мартин
Обратно към началото
Cluricaun

Присъединил се: 28 Сеп 2001
Публикации: 904
Подпомогнат: 13

Post 08 май 2004 18:50 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: Проект USB USB обхвата обхватът проекта обхвата бр проекта Проектът USB обхвата на проекта бр бр бр обхвата обхватът проекта обхвата USB проект

Здрасти

Имам bitscope, тъй като преди няколко години, и сега ми харесва да се прави актуализация на комуникацията между компютъра и bitscope. Те (Bitscope) продаде Ethernet-RS232 и един highspeed USB-RS232 адаптер. Мисля, че те са малко на expencive по поръчка, трябва да добавите потребителски данък и ДДС. Така че аз се чудя, ако има такива проекти не мога да се използва както с USB или Ethernet адаптер, PIC код или SCH.

Повече информация тук:

www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 0
www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 1

Благодаря предварително за всяко Помощ
Cl
Обратно към началото
joc_06

Присъединил се: 28 Ноември 2003
Подпомогнат: 2

Post 25 май 2004 13:56 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

martingn написа:
Здравейте хора,

Може някой отида напред и да се изгради нещо?
Всяко интересно да споделите?

С уважение,

Мартин

Аз съм се започне изграждането на проекта, подобни на ldso следващата седмица. Просто чакам части в момента, аз ще ви обновени тук
Обратно към началото
Post new topicReply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Дигитален осцилоскоп за проекта
Страница 1 от 16 Всички времена са GMT 2 Часа
Гото страница 1, 2,3 ... 14,15,16Следваща
Отиди на страница:

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS