| Автор | Съобщение |
|---|
ze_dib
Присъединил се: 06 Януари 2003 Мнения: 82 Местоположение: Франция
| 18 февруари 2003 14:33 Цифров осцилоскоп за проекта | | | Tags: PC осцилоскоп борда проект осцилоскоп проект FPGA осцилоскоп осцилоскоп FPGA PC осцилоскоп проект USB осцилоскоп проект цифров осцилоскоп проект |
|
| Здрасти
Аз съм изучаване възможностите за цифров осцилоскоп за PC, с борда RAM да запаметявам проби.
Имам няколко въпроса: => Кой автобус е най-лесни за употреба (твърда и драйвер за Linux / Windows): PCI, USB или IEEE1394 => Аз макар и за използването на много ниска скорост на ADC (cheapier), за да достигне проби честота бих искал да се използва, е добър начин да направите това.
FPGA Кои ще бъдат най-подходящи за този проект SpartanII, или APEX20k
TOTO2001 |
|
| Обратно към началото | |
 |
ee_freak
Присъединил се: 28 май 2001 Мнения: 28 Местоположение: някъде във времето
| 18 февруари 2003 15:48 | | |
|
| | Опитайте www.bitscope.com. Те използват PIC с CPLD. |
|
 |
MADURAN
Присъединил се: 01 Януари 1970 Мнения: 65 Подпомогнат: 2 Местоположение: Румъния
| 18 февруари 2003 15:56 | | | Tags: http://www.chocbar.demon.co.uk/ |
|
| | http://www.chocbar.demon.co.uk/ |
|
 |
ze_dib
| 18 февруари 2003 16:08 | | |
|
| Благодаря много за тези полезни връзки
Мисля, че вторият е в близост на това, което искате да дизайн.
Предпочитам да използвате компютър SDRAM памет, за да даде възможност за съхранение на проби, евтино решение, с FPGA.
Toto2001 |
|
 |
dsp_
Присъединил се: 02 Март 2002 Мнения: 66 Подпомогнат: 3 Местоположение: тук ... точно сега ...
| 18 февруари 2003 16:38 | | | Tags: "Времето за вземане на проби interleaved" ТР: / / www.google.com/ |
|
| Здравей TOTO търсите "interleaved време за вземане на проби", или "interleaved проби adc" на Google
Терес един ап бележка по този въпрос, на Максим страница http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/appnote_number/384
но може би това не е най-добрият подход за хоби цели | Максим написа: | | За съжаление, този подход е сложен и изисква допълнителни разходи, продължителното калибриране, и математически анализ. |
HTH dsp_ |
|
 |
ze_dib
| 18 февруари 2003 18:25 | | |
|
| Благодаря за прилагане бележка.
Това е почти това, което си мисля наоколо.
Би ли могла FPGA поеме часовник за ADC проби, искам да кажа да си мислите, че нервнича относно Часовник на сигнала ще бъде приемливо за такова нещо
Благодаря за anwers |
|
 |
Hugo
Присъединил се: 01 Януари 1970 Публикации: 268 Подпомогнат: 25
| 19 февруари 2003 3:36 | | | Tags: mccord плюс fyp ниска цена осцилоскоп mccord плюс fyp ниска цена осцилоскоп mccord final_report PC осцилоскоп ниска цена |
|
| Тази връзка може да бъде полезен:
http://www.mccord.plus.com/FYP/final_report.htm
(Изпълнение на ниска цена PC базирани четворни канали в реално време / съхранение осцилоскоп). |
|
 |
ze_dib
| 19 февруари 2003 15:38 | | | Tags: FireWire осцилоскоп FPGA осцилоскоп FPGA базирани осцилоскоп осцилоскоп FPGA PC осцилоскоп FPGA базирани цифров осцилоскоп осцилоскоп с FPGA |
|
| В действителност, наистина I'not търсенето на ниска цена осцилоскоп,
Това доста висока скорост осцилоскоп най-ниска цена, на базата на FPGA, за да дава възможност за конфигурация на вземането на проби и филтриране честота, конфигурируеми проба ширина и броят на пробите. Аз съм особено intrested във възможността да се правят хардуер цифрова обработка преди съхранение.
Аз също планират да използват компютър с памет за понижаване на разходите за съхранение на данни.
Аз не които Висока скорост бр автобус (PCI, USB и FireWire) е easist за изпълнение (с чип, или в FPGA) и cheapier.
Ето това е
Toto2001 |
|
 |
Gunship
Присъединил се: 31 Декември 2001 Мнения: 52 Подпомогнат: 3
| 21 февруари 2003 19:57 | | | Tags: FireWire осцилоскоп FPGA осцилоскоп FPGA базирани осцилоскоп осцилоскоп FPGA PC осцилоскоп FPGA базирани цифров осцилоскоп осцилоскоп с FPGA |
|
| | toto2001 написа: | В действителност, наистина I'not търсенето на ниска цена осцилоскоп,
Това доста висока скорост осцилоскоп най-ниска цена, на базата на FPGA, за да дава възможност за конфигурация на вземането на проби и филтриране честота, конфигурируеми проба ширина и броят на пробите. Аз съм особено intrested във възможността да се правят хардуер цифрова обработка преди съхранение.
Аз също планират да използват компютър с памет за понижаване на разходите за съхранение на данни.
Аз не които Висока скорост бр автобус (PCI, USB и FireWire) е easist за изпълнение (с чип, или в FPGA) и cheapier.
Ето това е
Toto2001 |
За PCI, Вие обикновено се купуват чип за интерфейса или сърцевина и пуснати в FPGA. Той вероятно ще ви дам най-бързият трансфер на данни между обхвата част на FPGA и персонален компютър. Но правиш добро високоскоростни PCI може да се окаже трудно. Също така, проектът не е преносимо. (Трябва да се преместите целия компютър наоколо.)
USB е добро особено с USB 2.0. Тя е много добра скорост. Можете да закупите USB чип, който може да дойде с всички водачът развитие средство от която се нуждаете. Дизайнът също е преносимо. Ако имате нужда да се движи около обхвата на друга лаборатория, това е един по-добър избор.
Аз не знам много за FireWire изключение го употребявали по няколко случая. Основно за Digital Video неща. Аз няма да се препоръчва този интерфейс за приложно поле. Аз не мисля, че е все по-уреди, използвани за целта.
Както и да е, просто ми е 2 цента. Надявам се, че помага.
Gunship |
|
 |
DrShoe
Присъединил се: 16 април 2001 Мнения: 35 Местоположение: Холандия
| 24 февруари 2003 23:36 | | |
|
| В AD9283BRS-100 конвертор "АД е в диапазона $ 6, безплатни мостри.
8-битово кодиране, 50 MSPS/80 MSPS/100 MSPS ADC |
|
 |
ze_dib
| 25 февруари 2003 13:51 | | |
|
| Благодаря на всички, които са полезни съвети.
Трябваше сега е по-добре оглед на това, което ще бъде на проекта.
В моя flirts има предвид, че е търсил PCI, но подвижността е аргумент да не си помисля.
В USB 2/1.1 Изглеждаш beter избор, в смисъл, че тя позволява да се куплунга на компютъра, A Mac ... Тя просто ще отнеме малко повече време за задаване на филтри параметър и да направите резервно копие на всички данни в компютъра, но тя може да бъде по-лесно да се направи много!
Ако хората се интересуват от участие в нея, те са добре дошли
TOTO2001 |
|
 |
mbyka
Присъединил се: 12 май 2002 Публикации: 509 Подпомогнат: 1
| 01 март 2003 16:28 | | |
|
| http://alternatezone.com/electronics/dsoamk3.htm
БРОЙ 97 Август 1998 Тема: грешки ТЕХНИКИ
Задача Ръководител Почти Made 100, Кен Дейвидсън, 2. Reader I / O, 6. Нови продукти Новини, 8. Bitscope смесен сигнал снемането на двигателя, от Норман Джаксън, 12. http://www.circuitcellar.com/library/toc.asp |
|
 |
mbyka
Присъединил се: 12 май 2002 Публикации: 509 Подпомогнат: 1
| 01 март 2003 23:43 | | | Tags: circuit_cellar http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm |
|
| http://www.vitrum.cz/snail/bitscope.htm http://www.vitrum.cz/snail/products.htm # BITSCOPE
или ftp.circuitcellar.com 21 Anonyymoue \ ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1988 \ Issue_5 ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1992 \ Issue_25 ftp.circuitcellar.com \ Circuit_Cellar \ 1998 \ Issue_97 |
|
 |
Голиат
Присъединил се: 26 Март 2002 Мнения: 23 Подпомогнат: 1
| 23 март 2003 17:46 | | | Tags: P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър Йохан Глейзър dso dso Глейзър Йохан Глейзър dso |
|
| Вие също може да се погледнете следния линк
http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/
Голиат |
|
 |
RF_Router
Присъединил се: 01 февруари 2002 Мнения: 47
| 23 март 2003 19:16 | | |
|
| Мисля, че в автобуса на вашите избрали трябва да се реши главно от вашия курс за вземане на проби. Какъв е максималният размер, който би искал да се вземе проба? И вие можете да отидете от там? Просто бар в ума ви, че вземането на проби ставка трябва да бъде най-малко 2,5 пъти повече, а също така не трябва да се уверите, че вашето вземане на проби, не се различават. Може би не искат да бъдат включени в системата за вземане на проби варира причина, че е твърде сложно да се справя толкова обикновено, ако искате да сте сигурни, че след това може да искате да имате някаква буферна механизъм между вашия компютър и вашата борда.
Радвам се, RF_Router |
|
 |
Sobakava
Присъединил се: 27 Март 2002 Публикации: 366
| 27 март 2003 9:02 | | |
|
| Ако не се нуждаете от дълбоката памет, просто генерират два часа видео овни да съхранява PAL или NTSC образ и запълни тази памет с графичен , който искате да показвате. (обхват графика) и генериране на "Стандарт" видео сигнал с тези данни. Това е полезно, ако не искате да ползвате компютър с осцилоскоп .... |
|
 |
qinqiuer
Присъединил се: 27 Март 2003 Мнения: 3
| 31 март 2003 17:05 | | | Tags: USB dso Глейзър P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър Йохан Глейзър аналогова Йохан Глейзър dso Йохан Глейзър dso |
|
| | Голиат написа: | Вие също може да се погледнете следния линк
Голиат |
Този план е най-добрата!
, защото има по-добро решение в аналогов предния край!
и аз мисля, че USB е добър избор, но е сложен |
|
 |
ME
Присъединил се: 14 Март 2002 Мнения: 1775 Подпомогнат: 11
| 31 март 2003 21:38 | | | Tags: dso схематични P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър Йохан Глейзър dso dso Глейзър Йохан Глейзър dso |
|
| Има грешка в тази схематични: http://www.johann-glaser.at/projects/DSO/schematic/MainSchematic.png
IIC издърпайте нагоре резистори най SDA и SCL трябва да бъдат свързани с 3.3V и не 5V, както е показано в долния ляв ъгъл на схематични. И двете AN2131 и EEPROM е 3.3V типове. |
|
 |
Make_Pic
Присъединил се: 13 април 2002 Мнения: 79 Подпомогнат: 1
| 13 юни 2003 21:25 2: Голиат Тази връзка не е източниците за FPGA | | | Tags: dso FPGA FPGA dso FPGA dso проект dso FPGA dso FPGA проект P: / / www.johann-glaser.at/projects/dso/ Йохан Глейзър |
|
| | Цитат: | Вие също може да се погледнете следния линк
Голиат | Тази връзка не е източниците за FPGA!? |
|
 |
joilen
Присъединил се: 08 юни 2003 Публикации: 6
| 15 Юни 2003 15:14 | | | Tags: dso FPGA FPGA dso dso FPGA dso verilog |
|
| също шах вън www.fpga4fun.com, този човек е направил dso използвайки FPGA, той в момента върши настойнически за това как той го е направил, заедно с всички verilog код ...
Един |
|
 |
Make_Pic
| 15 юни 2003 16:02 stroboscopic метод на измерване за DSO | | |
|
| joilen: Това е добра информация за мен, но Имам нужда от допълнителна информация за stroboscopic метод за измерване на DSO!
Последно редактирано от Make_Pic от 15 юни 2003 17:54; редактирано 1 път общо |
|
 |
Make_Pic
| 15 юни 2003 16:06 Re: stroboscopic метод на измерване за DSO | | |
|
| Имам нужда от допълнителна информация за stroboscopic метод за измерване на DSO! В stroboscopic Методът позволява да се измери Честоти до около 3 GHz.
Последно редактирано от Make_Pic от 15 юни 2003 17:52; редактирано 1 път общо |
|
 |
xgnetto
Присъединил се: 01 Януари 1970 Мнения: 13
| |
 |
Sobakava
Присъединил се: 27 Март 2002 Публикации: 366
| 13 октомври 2003 12:29 | | | Tags: cy7c68013 верига scenix |
|
| "Имам нужда от идеи за" задейства "
Моят проект ще се основава на прост FPGA / CPLD или бързо Scenix SX FIFOs.
Ако не е необходимо да се приложи "предбазови задейства", Предполагам, че не трябва да се съхраняват проби през цялото време. Само пускат сигнал от аналогов канал или външни пускат канал е необходимо да започне придобиването на "N" проби, като пробите курс от "М" MPSP.
След попълване FIFO, ще започнете трансфер с USB 2.0 CY7C68013 (елхови EZ-USB2 8051 IC)
Искам да знам за задейства верига. Как мога да направя това в аналогов начин?
Имам нужда да се генерира импулс от определено ниво и уточнени ръб (Hi-към-ето и ето-към-з-и) на аналогов сигнал и тогава аз ще определи тригер и нулиране на този флип пльосвам след FIFO напълнени така че свикнал съм да се неколкократно импулси за всеки съвпадащата ниво край по време на вземане на проби.
За определяне на нивото спусъка, аз мислех за използване на КПР / цифрови Потенциометър. Или ако го направя това след ADC, аз може да използва 8 битов магнитуд сравняваните ...
Може би аз съм в грешна посока. Какво мислите / препоръчате? |
|
 |
Aoxomox
Присъединил се: 18 юли 2001 Мнения: 90
| 15 октомври 2003 22:51 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Ако не искате да се задейства чрез предварително съхраняване на проби в кръгова буфер, защо не сте изпълнение цифров сравняване за извадката АД стойност. Ако искате да се открие например ниска до висока прехода трябва първо да се изчака, че "АД вход стойност става малка от началната ниво. Тогава можете да възстановите вашия спусъка пулс. следващия път, когато рекламата се превръща стойност равна или по-високо от това ниво може да зададете начална пулс.
Предимството на този начин може да се приложи задейства единица без никакви допълнителни аналогови хардуер, който може да плаващите с температура възраст така нататък. Друго предимство е, че може да приложи SCHMITT задейства, когато поведението като две независими нива за горните и долните АД стойност. За да осъществи това с analoge въпроси ще трябва да се изградят две DACs или другаде.
Надявам се, че помага, aOxOmOx |
|
 |
phongwiroon
Присъединил се: 08 Декември 2003 Мнения: 32
| 08 декември 2003 7:37 | | | тагове: малки осцилоскоп |
|
| | опитате да използвате gameboy за малки осцилоскоп |
|
 |
Aoxomox
Присъединил се: 18 юли 2001 Мнения: 90
| 25 декември 2003 22:21 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | | Tags: осцилоскоп вход схематични oscilloscop вход схематични осцилоскоп вход attenuator схематични |
|
| Някой схематични или принципа на осцилоскоп вход точка?
основно със следните requeirements:
- Висока BW - Висока импеданс - Ниска степен на изкривяване - Нисък шум / висока чувствителност
Всякакви предложения за добър HF вход attenuator съединение?
Всяка помощ е ценена. |
|
 |
martingn
Присъединил се: 31 Март 2004 Мнения: 40
| 13 април 2004 15:11 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Здравейте хора,
Може някой отида напред и да се изгради нещо? Всяко интересно да споделите?
С уважение,
Мартин |
|
 |
Cluricaun
Присъединил се: 28 Сеп 2001 Публикации: 904 Подпомогнат: 13
| 08 май 2004 18:50 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | | Tags: Проект USB USB обхвата обхватът проекта обхвата бр проекта Проектът USB обхвата на проекта бр бр бр обхвата обхватът проекта обхвата USB проект |
|
| Здрасти
Имам bitscope, тъй като преди няколко години, и сега ми харесва да се прави актуализация на комуникацията между компютъра и bitscope. Те (Bitscope) продаде Ethernet-RS232 и един highspeed USB-RS232 адаптер. Мисля, че те са малко на expencive по поръчка, трябва да добавите потребителски данък и ДДС. Така че аз се чудя, ако има такива проекти не мога да се използва както с USB или Ethernet адаптер, PIC код или SCH.
Повече информация тук:
www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 0 www.bitscope.net/store/?p=view&i=item 1
Благодаря предварително за всяко Помощ Cl |
|
 |
joc_06
Присъединил се: 28 Ноември 2003 Мнения: 51 Подпомогнат: 2
| 25 май 2004 13:56 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | martingn написа: | Здравейте хора,
Може някой отида напред и да се изгради нещо? Всяко интересно да споделите?
С уважение,
Мартин |
Аз съм се започне изграждането на проекта, подобни на ldso следващата седмица. Просто чакам части в момента, аз ще ви обновени тук |
|
 |