| Автор | Съобщение |
|---|
Skov
Присъединил се: 15 Март 2003 Мнения: 7
| 03 юни 2004 18:20 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| >> Това не е вярно, обикновено входа импеданс на oscilloscopes е 1 MΩ | | ~ 10-100 PF.
Дон Аз не разбирам за какво говориш. Въпросът е защо осцилоскоп има ограничение -5V за въвеждане на напрежение. Мислите ли, че вие знаете осцилоскоп с такова ограничение и въвеждане на импеданс> 1K? Има съществуват много видове осцилоскоп в света. Знам oscilloscopes с 100K, 1M. Моите собствени осцилоскоп има 50 Ohm вход импеданс. Неговата лента е 500MHz. Ниската импеданс вход позволява да се намали изкривяването на сигнала в комуникацията кабел. Обикновено широколентови oscilloscopes имат нисък импеданс вход. Вижте, например, http://www.tek.com/site/ps/0, ,55-13766-SPECS_EN, 00.html Като правило, някои сонди се добавят към тези oscilloscopes за разследване на високо напрежение сигнали. Мисля, че всички DSO са ниски impedanse oscilloscopes по принцип, , тъй като ограничението за въвеждане на напрежение на ADC е доста нисък. А сонда е включена в схемата на високо приноса импеданс DSO. |
|
| Обратно към началото | |
 |
martingn
Присъединил се: 31 Март 2004 Мнения: 40
| 03 юни 2004 23:14 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Здравейте всички,
Не приноса импеданс на обхвата, пряко свързани с молбата? Искам да кажа, ако искате да заредите DONT веригата, трябва да трябва да използват високо З. Ако се намирате в съвпадащата ред (като comms оборудване), вие трябва да използвате определен Z (като 50 ohms).
Мисля, че 1K RAM му достатъчно за "начало Билд" обхват, като се вземат предвид всички предимства ... по-малко компоненти, цена, ПХБ сложност, скорост. Там са по-големи FPGA с повече RAM капацитет.
Monnoliv, Това е вярно, вие трябва да програмирате FPGA всеки път, когато е създаден мощност (поне този модел). Както и една DSO трябва да бъдат изпълнени с UC (комуникации, I / O селекция, светодиоди и др.) Можете да ползвате този UC да програмирате FPGA всяко време. Аз нямам никакъв схематични, но съм почти сигурен, че FPGA дейташитове трябва да обясни всеки начин да направите това.
Има и друг intresting върха е да се добави, че бавно, но точно КПР в етап на въвеждане на правилния пристрастия плаващите и подкрепа автоматичното калибриране ...
Ако планирате да използвате орел меки за ПХБ могат да бъдат можем да споделим някои работи.
С най-добри пожелания, |
|
 |
ME
Присъединил се: 14 Март 2002 Мнения: 1783 Подпомогнат: 13
| 03 юни 2004 23:24 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | martingn написа: | | ... един DSO трябва да бъдат изпълнени с UC (комуникации, I / O селекция, светодиоди и др.) Можете да ползвате този UC да програмирате FPGA всяко време. ... | Защо не се справя комуникации, I / O селекция, светодиоди и др от FPGA, вместо да добавяте LC? Тя трябва да има възможност за програмиране на всички тези функции в FPGA. Ако искате, можете дори да видите пълната LC IP-ядрото за изпълнение на част от FPGA и след това програмата като нормални LC. |
|
 |
martingn
| 03 юни 2004 23:43 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| ME,
Вие сте absolutelly прав. I DONT има прекалено много опит, нула infact, програмиране FPGA, но тя изглежда simpliest да приложат в UC. Може да се Im погрешно.
С най-добри пожелания, Мартин |
|
 |
ME
| 04 юни 2004 0:20 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | monnoliv написа: | | martingn, относно ACEX 1K EP1KX0, ако не сте добре разбират strucure на това устройство, то трябва да бъде конфигуриран по всяка власт на. Как правиш това с вграден процесор, EEPROM? Имате ли схеми? | Прочетете този линк за FPGA конфигурация: http://www.fpga4fun.com/configuration.html
| Цитат: | FPGA конфигурация Един FPGA може да бъде под 2 гласи: "конфигурация на готовност", или "ползвател на готовност". Когато FPGA събужда след мощност-горе, тя е в конфигурацията на готовност, заседанието работя с всичките му резултати неактивни. Ти трябва да я конфигурирате.
Конфигуриране на един FPGA означава изтегляне поток от 0 и 1 на в нея чрез някаква специална пина. След като FPGA е конфигуриран, той отива в "потребителския режим" и става активен, извършващи съответно си програмиран "логически функции".
Има 3 класическите начини да конфигурирате вашата FPGA: Вие използвате кабел от компютъра към FPGA и пуснете софтуер на вашия компютър. Вие използвате microcontroller на борда, с адекватно фърмуер. Вие ползвате специални бала на борда, свързани с FPGA, че той автоматично конфигурира по мощност-нагоре (FPGA продавачите имат такива специални PROMs в техните каталози) ... |
@ ltera конфигурация устройства http://www. @ ltera.com / Продукти / устройства / конфиг / cfg-index.html |
|
 |
заседателна зала
Присъединил се: 01 Март 2002 Мнения: 91 Подпомогнат: 2
| 04 юни 2004 2:09 Digital осцилоскоп за проекта | | |
|
| В случай, че ще използвате компютъра като обхват показват това не е толкова важно, ако ни този един за FPGA натоварване (дори и всеки път при събуждане нагоре). Anoter случай, ако искате готовност самостоятелно устройство, но в този случай трябва да се мисли за допълнителен модул за LCD дисплей първо и около FPGA товарач като гарнитура. Anycase, бих искал fpga4fun проект, нека го направи като самостоятелен, например с 240x160 или 320x240 LCD снимка или AVR основава. Mb AVR е малко по-добре, защото има C компилатор, IDE и LCD драйвери за свободно (и аз вече го |
|
 |
eltonjohn
Присъединил се: 22 февруари 2002 Мнения: 1692 Подпомогнат: 27
| 04 юни 2004 2:36 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Здравейте момчета .. стоя сама .. Хейн! Ами играта Момче е с 240x160 ,32 к цвята дисплей. е много евтино около 90 $ чисто нов .. могат да бъдат намерени за $ 25, използвани .. графични режими използват ДМА .. и може да бъде много бързо .. в началото е много лесно, много лесно да се адаптират интерфейс .. е само въпрос на картата с памет Espace пространство avalaible за ROM касета .. и там са приятни инструменти за бързо да направите хубава графичен интерфейс, .. виж .. VISUAL HAM .. (! Безплатно)! |
|
 |
ME
| 04 юни 2004 2:46 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | eltonjohn написа: | Здравейте момчета .. стоя сама .. Хейн! Ами играта Момче е с 240x160 ,32 к цвята дисплей. е много евтино около 90 $ чисто нов .. могат да бъдат намерени за $ 25, използвани .. графични режими използват ДМА .. и може да бъде много бързо .. в началото е много лесно, много лесно да се адаптират интерфейс .. е само въпрос на картата с памет Espace пространство avalaible за ROM касета .. и там са приятни инструменти за бързо да направите хубава графичен интерфейс, .. виж .. VISUAL HAM .. (! Безплатно)! | Имам вече качена статия от Elektor с играта Момче базирани DSO: GBDSO - Игра Момче Digital извадка осцилоскоп Конвертиране на Nintendo игри в конзолата преносим осцилоскоп http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=292566 # 292566 |
|
 |
monnoliv
Присъединил се: 09 Март 2004 Публикации: 100 Подпомогнат: 3 Местоположение: Белгия
| 04 юни 2004 21:12 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Благодарим Ви за коментари,
Благодаря ME за връзка. martingn, всъщност ползвам P * Хотел DXP Educationnal лицензия, след което тя ще бъде трудно да обменят схеми. Но все пак благодаря за Вашия съвет, аз мисля да се вземе такова решение:
- Входове етап и ADC непроменени. - Аналогово задейства заличава - ACEX1K10 или 30 за логиката, FIFO и задейства ( зареждане, трябва да видите) - Един (евтини) LC - USB контролер доставка изолация непроменени.
Мисля, че това решение е най-евтиният (със същата ефективност). Аз не съм, търсещи най-добрите схеми, само евтина, а след това да достъпно за много hobbyist. Ако някой е по-евтина идея?
С уважение, |
|
 |
ME
| 04 юни 2004 21:39 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | monnoliv написа: | Благодарим Ви за коментари,
Благодаря ME за връзка. martingn, всъщност ползвам P * Хотел DXP Educationnal лицензия, след което тя ще бъде трудно да обменят схеми. Но все пак благодаря за Вашия съвет, аз мисля да се вземе такова решение:
- Входове етап и ADC непроменени. - Аналогово задейства заличава - ACEX1K10 или 30 за логиката, FIFO и задейства ( зареждане, трябва да видите) - Един (евтини) LC - USB контролер доставка изолация непроменени.
Мисля, че това решение е най-евтиният (със същата ефективност). Аз не съм, търсещи най-добрите схеми, само евтина, а след това да достъпно за много hobbyist. Ако някой е по-евтина идея?
С уважение, |
Аз препоръчвам да започнете с превод на Вашия уеб сайт на английски, този път не можем всички understnad го и правят нашите вноски и коментари към вашия проект.
Аз също имат P * Хотел DXP.
Бих се препоръча използването на Atmel AVR LC за контролиране. Това е един много бързи флаш базирани 8-битов MCU, много лесен за употреба. Имам C компилатор и развитие кит за този LC. Членът "заседателна зала" също така предложи използването на този LC в по-ранен пост и мога да го препоръча, че е доста евтини също. И там е много хубаво AVR борда като този: www.avrfreaks.com В AVR е толкова бързо, че не е направила 1,5 Mbps фърмуер USB интерфейс за него: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm Но 1,5 Mbps вероятно е прекалено бавна, затова ще ви е необходим хардуер, USB, FireWire и / или LAN интерфейс към компютъра.
Трябва също така да обмислите използване на FPGA за контролиране и USB интерфейс, вместо използване на LC. Един FPGA може да работи много по-бързо, отколкото традиционните LC. И вие може да изгради по свой собствен потребителски цифрови peripheals в FPGA. |
|
 |
martingn
| 04 юни 2004 22:15 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Здравейте добри хора,
Накрая тя изглежда все едно сме се в начина, по който да се споразумеят в окончателния проект компонент селекция. Добър!
Орел е безплатна. Както и аз ще изтегли P * Хотел DXP ако някой ще го използвам. (между другото, P * Хотел винаги предлага @ ltium за изтегляне. където биха могли да бъдат DXP EDUC. разположение?) Може да се КПР за калибрирам вход е твърде много, но поне ще ви е необходим гърне! Пак ли не е експертно, но това е малко FPGA (EP1K10) е достатъчно да правя всичко? USB, IO контрол, RAM ...
С най-добри пожелания,
Мартин |
|
 |
заседателна зала
Присъединил се: 01 Март 2002 Мнения: 91 Подпомогнат: 2
| 05 юни 2004 9:14 Digital осцилоскоп за проекта | | |
|
| Аз съм готов да направи платка следи маршрута ако някой може да предостави схематични във всеки формат (scaned проект на скица е приемливо, както и ако е добра резолюция). Не мога употреба орел-Lite (80x100 mm платка, 2 слоя) и PCAD (пълно). P * Хотел е възможно, но не толкова удобни за мен. Игъл печатни платки ще бъдат орел завинаги, не знам всяко средство за миграция. Оферти за PM., PLZ |
|
 |
simce
Присъединил се: 09 Януари 2004 Публикации: 195
| 05 юни 2004 12:21 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | Вид превод от Франция и италиански на английски може да се направи AltaVista помощта на преводач. Използвайте превод от линка www.altavista.com. |
|
 |
ME
| 05 юни 2004 12:37 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | simce написа: | | Вид превод от Франция и италиански на английски може да се направи AltaVista помощта на преводач. Използвайте превод от линка www.altavista.com. | Благодаря, аз знам за Bablefish, но преводът не винаги е точна и някои думи са преведени грешно, други думи не са преведени на всички. Тя често е достатъчно, за да получите голям pcture, но превод от този, който пише, че ще бъде много по-добри и по-точни. Аз той би искал да води на френски език той може да направи уеб сайт на два езика и да направи малко английски и френски език / Белгия флага да удари да промените езика. Някой тук може би помогна с преводите, ако neeeded.
Знам, че често са склонни да стоят настрана от проекти и уеб сайт написани на език, аз не разбирам и се намери подобен проект на език, аз разбирам. Само, ако не мога да намеря нещо на всички около предмет на английски аз съм принуден да използва Bablefish, Poltran др но той никога не е същото. Аз не обичам да използвате кода с коментари не мога да разбера един от двамата. Често ли използвате като дълго време превода коментарите и разбера какво код прави както бихте използвали, за да направим кода си.
Ако аз трябва да публикува проект на уебсайта Бих предпочел да го направя на английски, а не мой собствен език, защото почти всеки в интернет на разбираем английски език, макар и не толкова много undersatnds моя собствен език. Аз ще получите много повече за обратна връзка, ако в сайта и проект е направен на английски език.
Не мисля, че много от читателите тук разбирам френски, но съм сигурен, че всички тук разбират английски. Повечето pepole сърфиране в интернет могат да разберат поне малко английски. Английски е универсален език на интернет (и реалния свят). Знам, че повече хора връх или Chineese или испански език, като основна своя език, отколкото например английски. Но много от тези, сърфиране в интернет и разбира английски. |
|
 |
simce
| 05 юни 2004 12:59 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| ME .. Да сте прав за качеството на превода. И както ти каза тези автоматизиран преводач може да ви помогне да получите представа какво текст е наоколо, но понякога това е достатъчно. Anyhow най-доброто е, ако texst е написан на английски, като автор или преведени от човека, а не машина.
Мисля, че много полезно нещо да направите, е да LCD дисплей (с MCU че ще интерфейс с DSO) като опция. По този начин той няма да бъде необходимо показване на единица (PC или така). Тя дори може да се захранва батерия и ръчно държани. Мисля, че тази резолюция от около 240x120 пиксела е достатъчно. Има много графични дисплеи. Намерих един часа интересно, произведени от Ampire (http://www.ampire.com.tw/AmpireCatalogue/P033-AG240128A.pdf). |
|
 |
ME
| 05 юни 2004 13:22 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Тъй като имам лаптоп Не наистина се нуждаят от LCD дисплей. Бих искал да withe или FireWire интерфейс, PC Card, LAN и USB. Моят USB е само на 12 Mbps, не USB2.0, затова точно сега бих предпочел FireWire интерфейс (400 Mbps) или може би LAN. Аз не знам дали това ще бъде по-добре / лесен интерфейс за това да PC карта? Моята следваща лаптоп ще имат USB 2.0 (480 Mbps) също, така че можете да използвате този интерфейс също, когато си купя следващия лаптоп, може би за една година или така. Иначе не мога просто купя USB2.0 inteface за моето PC карта слот. Ако тя е по-лесна за използване FireWire, отколкото USB2.0 това по-интелигентен интерфейс трябва да се има предвид също, но аз имам усещането, че колкото по-прости и не толкова интелигентни USB2.0 е по-лесна за използване от FireWire. FireWire да запазваме необходима честотна лента за устройство като DSO или цифров videocamera. USB не може да запазваме лента за устройството, така че ако имате повече устройства, свързани към USB в същото време може да получите в беда. Това е основната причина, поради която всички цифрови видеокамери (което изисква много bandwidht трансфери в реално време) използва FireWire.
Тук е доста нови търговски oscillospoe въведени миналата година, която използва USB2.0 за вземане на проби честота до 100 MHz и от двете канали: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Така че предполагам, USB2.0 ще бъдат достатъчно добри за целта и USB2.0 е стандартна за всички нови компютри.
Може би това ще бъде възможно за повторна употреба, или по-малко се вдъхновение от някои от софтуер и DLL е за този осцилоскоп: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdown_hs3.html Софтуер и програмист на наръчника са също на разположение
Свободен код са aviable от някои от по-стари модели: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdownsrc.html |
|
 |
monnoliv
Присъединил се: 09 Март 2004 Публикации: 100 Подпомогнат: 3 Местоположение: Белгия
| 05 юни 2004 14:21 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | Цитат: | | В AVR е толкова бързо, че не е направила 1,5 Mbps фърмуер USB интерфейс за него: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm | Велик сайт!
| Цитат: | Тук е доста нови търговски oscillospoe въведени миналата година, която използва USB2.0 за вземане на проби честота до 100 MHz и от двете канали: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Така че предполагам, USB2.0 ще бъдат достатъчно добри за целта и USB2.0 е стандартна за всички нови компютри | Не съм сигурен tiepie ползва с висока скорост, защото това е написано "USB 2.0 и USB 1.1" в спецификациите. Всеки, който е на цената на 100MHz/8bits версия?
Както и да е, пълна скорост е достатъчно добър, ако имате 1Kbyte/channel да transfert
| Цитат: | | Може да се КПР за калибрирам вход е твърде много, но поне ще ви е необходим гърне! | Когато в схеми съм да сложи гърне? Може ли да сложите малка схематични?
| Цитат: | | Пак ли не е експертно, но това е малко FPGA (EP1K10) е достатъчно да правя всичко? USB, IO контрол, RAM ... | Съгласен съм с теб, аз не съм експерт FPGA много, но като всички в EP1K30 (твърде пазят DSO евтини) е оптимист за мен. И тогава, какво ще кажеш за необходимата изолация между PC и DSO?
Както и да продължи дизайн, каква е вашата opignion за елха USB 8051 тип процесор (EZ-USB, 6,9)? Евтини но опто-изолация трябва да се направи, след като устройството ...
Що се отнася до превода, а аз ще го направя в два langages за следващото преразглеждане на DSO.
Разбира се, благодаря на всички вас за дискусиите и съвети.
С уважение, |
|
 |
ABS
Присъединил се: 29 v 2004 Публикации: 9
| 05 юни 2004 14:25 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Защо не се използва за LABVIEW софтуер development.I може да видите по-голямата част от нашите oscillospoe използване spicial софтуер, който не може да бъде обновена лесно. |
|
 |
simce
| 05 юни 2004 14:38 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| I have laptop too with 100MHz LAN and USB 2.0. ME .. Имам лаптоп с твърде 100MHz LAN и USB 2.0. Но. Много често и не се нуждаят от лаптоп, и ръчно държани осцилоскоп е, че имам нужда (особено когато се налага да работят извън офиса на терена). Мисля, че повечето от членовете четене тази тема, са съгласни с мен.
Както казах DSO да имате компютър комуникация порт и интерфейс към LCD или MCU, че ще направи комуникацията между DSO и LCD дисплей. По този начин Вие няма да имате нужда от интерфейса, който ще направи галванични изолация между вашия компютър и DSO. Мисля, че изолацията е от съществено значение, ако планирате да използвате DSO областта на високо напрежение, където се намират. С уважение, Simce |
|
 |
ME
| 05 юни 2004 14:54 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | monnoliv написа: | | ME написа: | Тук е доста нови търговски oscillospoe въведени миналата година, която използва USB2.0 за вземане на проби честота до 100 MHz и от двете канали: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Така че предполагам, USB2.0 ще бъдат достатъчно добри за целта и USB2.0 е стандартна за всички нови компютри. | Не съм сигурен tiepie ползва с висока скорост, защото това е написано "USB 2.0 и USB 1.1" в спецификациите. Всеки, който е на цената на 100MHz/8bits версия?
Както и да е, пълна скорост е достатъчно добър, ако имате 1Kbyte/channel за прехвърляне | Ако 1kByte/channel е достатъчно на "IgorPlug" AVR фърмуер трябва да бъде достатъчно бързо с 1,5 Mbps.
Цена за Hanyscope от Белгия (вашето coutry) Оферта: http://www.rato.be/nl/pdf/tiepie_prijslijst_10-06-2003.pdf
Списък на всички дилъри могат да бъдат намерени тук: http://www.tiepie.nl/pages/uk/dealers.html
| monnoliv написа: | | Цитат: | | Пак ли не е експертно, но това е малко FPGA (EP1K10) е достатъчно да правя всичко? USB, IO контрол, RAM ... | Съгласен съм с теб, аз не съм експерт FPGA много, но като всички в EP1K30 (твърде пазят DSO евтини) е оптимист за мен. И тогава, какво ще кажеш за необходимата изолация между PC и DSO? | Сигурен ли си, че изолацията е необходимо? | Цитат: | | Присъединени към бърз USB 2.0, за Handyscope-HS3 не изисква външно захранване, за това на Handyscope 2 лесно да отговаря на "Plug и мярка". | В Hanyscope 3 се захранва от USB порт, който показва, че не е галванически изолиран, освен ако не използвате трансформатор изолирани включен режим на захранване за пример с flyback трансформатор. Но може би това е, което правят. Галванични изолация би било хубаво при работа с високо напрежение. Може би това е възможно да се намери галванични изолация IC за USB?
| monnoliv написа: | | Както и да продължи дизайн, каква е вашата opignion за елха USB 8051 тип процесор (EZ-USB, 6,9)? Евтини но опто-изолация трябва да се направи, след като устройството ... | Елхови изглежда добре, но ако е 1,5 Mbps USB е достатъчно, защо не се използва AVR, можете да получите дори евтино? Може би AVR би било твърде бавно, ако тя трябва да справя много други задачи, освен USB, аз не съм сигурен. Atmel също направи две 8051 основава Flash MCU's: AT89C5131/5132. www.atmel.com/dyn/products/devices.asp?family_id=655 # 1399 Силиконов Laboratories (предишен Cygnal) също направи две 8051 основава Flash MCU's: C8051F320/321 www.silabs.com / продукти / microcontroller / usb.asp Елха е най-ниският размер на Flash от трите продавачите.
Цените за Atmel's, кипарис, така и на Силиконовата Laboratories "8051 основава USB Flash MCU са за един и същ в digikey: Елхови EZ-USB: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267862&Site=US&Cat=31589495 Atmel AT89C5131: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267841&Site=US&Cat=33424497 Силиконов Laboratories C8051F320: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=268316&Site=US&Cat=31589495
Тук е даден списък от почти всички USB чип продавачите: www.lvr.com / usbchips.htm
Но защо не се изпълнява USB интерфейс в FPGA? И защо искаш да се използва MCU изобщо? Защо да не го приложат всички в FPGA, когато ще се използва FPGA все пак? Всичко, което мога да направя с MCU можете да направите с FPGA и при много по-високи скорости. |
|
 |
martingn
| 05 юни 2004 16:22 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Здравейте хора,
Това са някои от моите thoughs:
- Съгласен съм, за предимствата на преносимите DSO. Бих предпочел този род, но във втория етап. - Аз мисля, че DONT галванични изолацията е задължителна. - Всеки метод imlemented да се свържат с PC DSO винаги е бавна, че обменния курс, това е така, ви позволява да го прости. - Ако ние търсим евтин проект, аз мисля, че ние трябва да се даде шанс на FPGA да направя всичко. Това ще бъде хубаво chanlenge за нас! - Защо ние DONT шлиц целия проект, за да можем да отидем напред и изграждане на отделните части. Това е моето предложение: Съвет 1: вход усилвател ADC Съвет 2: FPGA IO потребителски интерфейс Съвет 3: Доставка
ME, EP1K10 е единственият FPGA наличен на местния пазар тук. Мислите ли, че би могъл да отговарят?
Благодаря на всички ви проявения интерес! С най-добри пожелания,
Мартин |
|
 |
martingn
| 05 юни 2004 16:40 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Арго намерите P * Хотел DXP за сваляне! Всяко предложение? с уважение, Мартин |
|
 |
davorin
Присъединил се: 07 юни 2003 Мнения: 1491 Подпомогнат: 8
| 05 юни 2004 16:43 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Можете да посетите:
WWW. @ ltium.com / P * Хотел / оценка / request.asp
и да поиска оценка CD ... |
|
 |
ME
| 05 юни 2004 17:33 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | martingn написа: | Арго намерите P * Хотел DXP за сваляне! Всяко предложение? с уважение, Мартин | P * Хотел DXP са променили името на P * Хотел 2004 година.
P * Хотел 2004 = P * Хотел DXP SP3 за DXP някои други функции.
SP1 за P * Хотел 2004 може да бъде изтеглен тук: WWW. ltium.com/downloads/files/DXP2004ServicePack1.exe @
Заменете "@" с "а" |
|
 |
monnoliv
| 05 юни 2004 17:44 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Здравейте всички, Много интересни дискусии. Нека ти представя possibles решения, които виждам за DSO:
Разтвор 1: Ръчно държани DSO Предимства: - Не е необходимо изолация между PC - Застани на мира (голяма) - Сваляне на данни към компютър е възможно със сериен интерфейс (USB, RS232) Недостатъци: - LC необходимо, за да имат добро поведение на дисплея - FPGA с конфигурацията на паметта (без изтегляне от компютър във всяка власт се!), Ех EPC2 от @ ltera: - 25 - Display (каква е цената?)
Разтвор 2: PC базирани DSO 1 (без UC) Предимства: - Един "интелигентни устройства" FPGA - Малки печатни платки -> малка цена Недостатъци: - FPGA с конфигурацията на паметта (тъй като не LC за изтегляне CONF) - Не е възможно изолация (никога не съм виждал USB изолация схемата, ниски разходи) - По-голям FPGA, по-голяма цена - PC необходими - Огромния FPGA развитие
Разтвор 3: PC базирани DSO 2 (с UC) Предимства: - Всички изделия могат да се конфигурират чрез USB порт - Изолация възможно между USB устройство и UC (или на изхода на LC ако USB интегрирани в нея) - Малък FPGA Недостатъци: - Повече компоненти, ПХБ по-големи - PC необходими - Цена-високи, отколкото Разтвор 2
Добре, нека намерим съгласие, само имайте предвид ограниченията на всяка разтвор. Ако откриете различни конфигурации possibles, ги напиша тук, за да обсъдим.
Personnaly, аз предпочитам първата,
с уважение, |
|
 |
ME
| 05 юни 2004 17:47 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | martingn написа: | ME, EP1K10 е единственият FPGA наличен на местния пазар тук. Мислите ли, че би могъл да отговарят? |
За съжаление аз съм само една не много опит с FPGA и VHDL, така че не мога да кажа, ако EP1K10 е достатъчно голям за DSO. Може би някои от по-опитен FPGA потребители могат да дават оценка qulified на скоростта и размера нужди. Аз никой не отговори, че в тази тема, можете да се опитате да поиска въпросът в FPGA форума, където всички са експерти.
Последно редактирани от мен на 05 юни 2004 18:10; редактирано 1 път общо |
|
 |
ME
| 05 юни 2004 18:04 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | monnoliv написа: | Разтвор 1: Ръчно държани DSO Предимства: - Не е необходимо изолация между PC - Застани на мира (голяма) - Сваляне на данни към компютър е възможно със сериен интерфейс (USB, RS232) Недостатъци: - LC необходимо, за да имат добро поведение на дисплея , ex EPC2 from @ltera: - 25 - FPGA с конфигурацията на паметта (без изтегляне от компютър във всяка власт се!), Ех EPC2 от @ ltera: - 25 - Display (каква е цената?) |
Защо ви трябва LC за добро поведение dispaly? Можете да направите това с FPGA.
Защо не изтеглите конфигурация на паметта на компютъра чрез RS232, USB или паралелен порт за JTAG интерфейс при всяка власт на DSO?
CPLDs не трябва да бъде конфигуриран по всяка власт нагоре, са CPLDs прекалено бавно или малък за този проект, или защо е нужно той да бъде FPGA? Има CPLDs с външни FIFO по-скъпо, отколкото FPGA с вътрешни и външни конфигурация RAM памет?
| monnoliv написа: | Разтвор 2: PC базирани DSO 1 (без UC) Предимства: - Един "интелигентни устройства" FPGA - Малки печатни платки -> малка цена Недостатъци: - FPGA с конфигурацията на паметта (тъй като не LC за изтегляне CONF) - Не е възможно изолация (никога не съм виждал USB изолация схемата, ниски разходи) - По-голям FPGA, по-голяма цена - PC необходими - Огромния FPGA развитие | Ако се страхуваш от огромния FPGA развитие може просто да реализира предварително приготвени LC IP-ядрото в част от FPGA. ПР-ядрото може да се основава на 8051 или друга coomon архитектура. След това можете да програмирате IP-основната част от FPGA в C на сглобяване като нормални LC.
Вие можете да получите много свободно LC IP-сърцевини за двете Verilog и VHDL да implemetn в FPGA и CPLD тук: http://www.opencores.org/browse.cgi/by_category
Не можете да намерите свободни IP-сърцевини за FireWire, USB, Ethernet, Графичен LCD интерфейси др най Opencores. |
|
 |
ME
| 05 юни 2004 19:12 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| | monnoliv написа: | | - FPGA с конфигурацията на паметта (без изтегляне от компютър във всяка власт се!), Ех EPC2 от @ ltera: - 25 | Можете да "капка в замяна" конфигурация спомени от други доставчици. Atmel AT17LV002A например е "капка в замяна" за @ ltera EPC2: http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=2530 Този или други съвместими конфигурация спомени може да е евтино, отколкото на "оригиналния" от @ ltera.
Цени в www.EBV.com @ ltera EPC2LC20 разходи 24,96 (Минимум Pack Количество: 49) Atmel AT17LV002A разходи 10,15 (Минимум Pack Количество: 50)
Това е огромно спестяване само за замяна на един часа IC с ПИН-съвместими IC от друг доставчик.
Последно редактирани от мен на 05 юни 2004 19:35; редактирано 2 пъти общо |
|
 |
davorin
Присъединил се: 07 юни 2003 Мнения: 1491 Подпомогнат: 8
| 05 юни 2004 19:24 Re: Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Ами ... проектиране сега DSO / Analyzer, както и все пак ... домакин е старо Applce Mac SE/30...so Вече имам мощност / дисплей и интерфейси към външни ... и дори дава "LeCroy" чувство (о:
За ядрото на DSO / анализатор I choosed @ ltera циклон устройства и използват вграден в RAM за съхранение на проби и за контрол на ADC ...
И confiuration спомените за тях са доста евтини ... 2 - 3 US $ за EPCS1 .. и дори получи проби за тях, както и самия циклон FPGAs (о; |
|
 |
martingn
| 07 юни 2004 20:00 Цифров осцилоскоп за проекта | | |
|
| Здравейте всички,
Davorin Имате ли някакви проекти вече разработени с циклон?
С уважение, Мартин |
|
 |