27 Sep 2008 11:41 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Що се отнася до JYETECH осцилоскоп, аз купих няколко от тях, и аз съм много щастлив с нея.Въпреки че не е висока края обхват, че е забавно да си играят с нея.И освен, можете да го използвате като развитие на борда, препрограмиране на AVR да правя други неща.Шаблонът файл се включват за лесно развитие!
Налице е нов български сайт, така че за повече информация можете да посетите: http://www.jyetech.com/en/default.html
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване
23 октомври 2008 16:57 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Здравейте, аз съм проектиране Digital осцилоскоп използвайки Spartan3 AIO1 като ADC.Аз не съм сигурен как да се измери freq и напрежение, така че може да покаже на VGA изхода.Може ли някой посъветва моля.
31 октомври 2008 20:30 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Здравейте всички,
Doe Някой има някои код за soudez-осцилоскоп (http://www.soudez.be/joomla/content/view/12/27/lang, EN /).Мисля, че това е много intereting проекта, но не мога да намеря кода, навсякъде ...
18 март 2009 2:53 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Да, микрочип конкурси започна преди една година.В SD карта е все още не е осъществена, но тя ще бъде използвана за съхранение на waveforms, персонализирани приложения, формули и др ..
29 март 2009 17:35 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Здравей Кип,
Вие можете да започнете да четете това темата от страница едно, че е това, което аз направих.Преди няколко години форум безплатно monnoliv направи хубав дизайн.Можете да прочетете всичко за него на неговата интернет страница: http://www.soudez.be/joomla/content/view/12/27/lang, EN /
Започнах да си осцилоскоп е прекалено, а миналата седмица получих моята платка е за аналогов предния край.Това предни края е силно базирани на дизайна на monnoliv.Тук ще намерите преглед на това, което на крайния продукт трябва да изглежда така.
Благодаря!4 помощта ......Имам започнал проектът и аз съм като проблем в изпълнението на задейства механизма ... може U PLZ ми кажете за smthing задейства и как U incorpoated в своя дизайн
03 април 2009 1:10 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Аз не се изпълнява нищо все още.Току-що направени някои хардуерни неща.Но това, което би си е, че пробите да вляза във вид на FIFO начин.И когато ти се задейства, ще използва тази точка по средата на вас извадка от данни.
Какъв тип проблеми не се сблъскате, и какво прави вашия хардуер настройка приличам?
Не сме работили на хардуера част .....сме изпълнени с памет и задейства механизъм в нашия дизайн ....ние не сме сигурни за хардуера част още .......ние сме в момента работи по проектиране на модули за FPGA .......
Присъединил се: 06 Януари 2004 Публикации: 737 Подпомогнат: 34
07 юни 2009 23:53 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
yus написа:
using Nokia 6120c, Безжични осцилоскоп използвайки Nokia 6120c, Национален Полупроводникови LMX9838 Bluetooth модул и Zilog Z8F0822 mcu. * мигриращите в момента (и в двете код и хардуер) от zilog mcu да dsPIC33F DSC, за по-бързи ADC извадка.
Присъединил се: 14 февруари 2009 Мнения: 45 Подпомогнат: 2
08 юни 2009 9:39 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
@ CMOS и Kripton2035
в предишния хардуера, на MCU (zilog z8f0822) I се използват само в състояние на до около 70ksps ..
Точно сега съм все още изграждане на верига подобри използването на dsPIC33F дтн (вместо на mcu), , която е ADCs "способни PF до 2Msps (x2 канала) .. се надяваме, че тя ще даде по-добра резолюция ..
Също така, по отношение на честотната лента на усилвателя част от веригата също е ограничен от OpAmp използва ..(Аз съм само с 3MHz лента opamp)
Предполагам, че ако не можете да използвате и Bluetooth-способни лаптоп на мястото на телефона?
Това би било сладко: The mcu просто ще бъде посветена adc предния край и на лаптоп да се грижи за показване / Анализ.много мощна комбинация според мен.
Добавени са след 8 минути:
да вземе yus идея в друга посока: няма да го бъде по-лесно просто да си вземе предния край, използвайте mcu за докарване на USB да общуват с приемащата компютър?USB също доставки на енергия за предния край.
че не бива да бъде твърде трудно, нали?някакви предложения?