Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Цифров осцилоскоп Проект

Гото страница Предишна 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16 Следваща
Отиди на страница:

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Дигитален осцилоскоп за проекта
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
Gonzakpo

Присъединил се: 28 август 2006

Post 30 август 2006 година 20:55 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Привет

Някой знае ли една operacional състояние позволява високи напрежения във входа от властта suply такива?

Моята идея е следващата: Аз искам да се разработи eficient защита на моя adc. Идеята е на власт оперативните между adc конверсионното граници така че ако по-високо напрежение вход е получил, това напрежение ще бъде изтребен между suply граници в изхода на operacional опазване на adc.
А също и това е полезна идея, защото може да визуализира мигновено от осцилоскоп екрана, че нещо не е наред във входния сигнал (това се нарязва).

Ако някой знае подобен начин за опазване на adc моля кажи ми !....
(Искам малко защитата, която не спира осцилоскоп работа)

Благодарности!
Обратно към началото
View user's profile
Nimer

Присъединил се: 26 април 2005
Публикации: 216
Подпомогнат: 25

Post 30 август 2006 година 23:05 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

здрасти

didn't understandyour идея се разработят по-добре ...

с уважение
Обратно към началото
View user's profile
Gonzakpo

Post 30 август 2006 година 23:51 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Това е прост,

Идеята е да се suply оперативен усилвател (ОП) между adc вход maximun напрежението варира ....
Така например между 0,5 V и-0.5V .... (maximun Входно напрежение диапазон на моята adc е 1Vpp)
Също така, конфигурирате печалба на ОП към 1. (A = R2/21)

И накрая, (и това е функцията Търся ).... Тази ОП трябва да позволява високи напрежения (при вход) от suply onces (-0.5V / 0,5 V ).....
Например 30V!

Целта на тази идея е на "намаляване" на част от сигнала, който надхвърля приноса maximun напрежение граници.
Ще ще качите аа например изготвянето за вас. Проблемът е, че аз не знам как този процес се нарича на английски.

Спомнете си, че ОП Търся трябва да позволява високи напрежения (при вход) от suply onces!.

Благодаря!.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
Ave_Rapina

Присъединил се: 07 Януари 2004
Публикации: 102
Подпомогнат: 13

Post 30 август 2006 година 23:59 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Привет
защо не се използва проста zenner с tensio искате да се предпази
за exemplo максимум е 5V можете да сложи 5.5v zener с по-ниско съпротивление на ограничение на въвеждане напрежение
Ей, ако е необходимо за и - напрежението просто използвайте 2 в серийно в обратен една от друга.
Това увеличение малко лимита напрежение, но ако използвате 5V zener лимита tensio е 5V 0,7 V от другите zenner

На гърба е равен

С уважение
Обратно към началото
View user's profile
Gonzakpo

Post 31 август 2006 4:15 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Да, това е posible разтвор, но аз не знам защо, аз не вярвам в zeners

Това е много скъпо проектирането на доверие по прост zener,

Както и да е, ще продължаваме да се има предвид, че решение. Вероятно ще свърши правиш това.

Благодарности.

Всяко повече идеи?

АТРИБУТИ: Току-що разбера нещо. Моят Adc граници са 0,5 V до 0.5V така zener или диодни не са полезни в този случай, тъй като adc границите са по-ниски, отколкото всяка zener или диодни "triger напрежение" ... : S
Обратно към началото
View user's profile
jackson1985

Присъединил се: 09 Сеп 2006

Post 09 Sep 2006 13:26 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Здрасти момчета ny1 може да ми помогне в ръководните ме добър проект (последната година), свързани с моята тема т.е. електроника N инструментация ...
Обратно към началото
View user's profile
melc

Присъединил се: 08 април 2005
Публикации: 394
Подпомогнат: 45

Post 12 Sep 2006 19:41 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

CMOS написа:
Gonzakpo написа:
Защо всички използват FPGA????

Защото те са най-бързите налични устройства на пазара днес.

С изключение може би GHz диапазон DSPs ... които не са толкова достъпни, но наличните на пазара:
[URL] http://media.freescale.com/phoenix.zhtml?c=196520&p=irol-newsArticle&ID=898580&highlight =
или:
http://focus.ti.com/lit/ml/sprt415/sprt415.pdf

или много по-добре, ако ви трябва да бъдат на върха на висока скорост DSPs:

http://www.sandbridgetech.com/sb_3000.htm
[/ URL]

Последно редактирано от melc от 27 април 2007 18:29; редактирано 4 пъти общо
Обратно към началото
View user's profile
Giuss

Присъединил се: 16 октомври 2006

Post 16 октомври 2006 22:20 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: dso tlc5540 домашно dso xc9572 проект dso cpld xilinx cy7c199 проект tlc5540 cpld xc9572 tlc5540

Аз съм работа с домашна DSO също и моите prototipe е работа, но се нуждае от improvents
Това е кратко обобщение на моя проект:

ADC TLC5540
CPLD Xilinx XC9572
RAM елхови CY7C199
CPU PIC16F877
30 Mhz часовник

Сега аз съм работят за подобряване на него:

Отивате до 40 Mhz часовник

Добавете цифрови задействат

Добавете USB връзка

Повече за ...
Обратно към началото
View user's profile
funghome

Присъединил се: 15 октомври 2006

Post 22 октомври 2006 11:21 Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: piccode.zip

Аз съм интересна за този проект.
http://www.cmccord.co.uk/FYP/index.htm
Но докато файлът е крайно шестнадесетичния файл в
http://www.cmccord.co.uk/FYP/DownLoad/PicCode.zip
Обратно към началото
View user's profile
CMOS

Присъединил се: 06 Януари 2004
Публикации: 714
Подпомогнат: 34

Post 22 октомври 2006 11:38 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: piccode.zip

funghome написа:
Аз съм интересна за този проект.
з ** P: / / www.cmccord.co.uk / FYP / index.htm
Но докато файлът е крайно шестнадесетичния файл в
з ** P: / / www.cmccord.co.uk / FYP / Download / PicCode.zip

Тя е много ниско честотни обхвата (5KHz) и практически не използва!
Обратно към началото
View user's profile
nsakan

Присъединил се: 16 август 2006
Подпомогнат: 1

Post 23 октомври 2006 18:17 Re: Цифров осцилоскоп Project - за висок волтаж
Tags: Ненад sakan

Gonzakpo задавани въпроси относно имат високи напрежения от максимум ADC вход

> Идеята е да се suply оперативен усилвател (ОП) между adc вход maximun
> Напрежението варира ....
> За пример между 0,5 V и-0.5V .... (maximun Входно напрежение диапазон на моята adc е> 1Vpp)
> Също така, конфигурирате печалба на ОП към 1. (A = R2/21)

Моля, погледнете в atached PNG фигура област А Пркс Б между 2 и 3

Можете coud видите лесно решение за вашия проблем, използват два clamping диоди, те трябва да бъдат atached за доставката на устройства за закрепване, че трябва да се предпази. Също така тя може да бъде целесъобразно да има някои резистентност beween X1-1 и диоди, издавам, в случай че не се overvoltage острие, но не е постоянен сигнал, като в твоя случай .. Партида на съвременни opamps имат защита диоди вътре от тях, моля reas на дейташитове на двете opamp, че бихте искали да използвате и рекламни конвертор carefuly. Също така, внимавайте да не се забави Рекламната convereter вход с бавна opama. Когато се търси за opama характеристики, имайте предвид bigest на честотата, с която ви opamp е в състояние да delivet 1Vpp люлка (за exmple на lrgest честотата tht Можете coud cheeve с OP07 е нещо между 60kHz - 80kHz, PG. 7 от OP07C Аналогов evices дейташитове Фиг. TPC17). Той е най-вероятно thay Вашият ADC имат защита диоди вътрешността на него, и най-простото решение е просто да се добавят някои съпротива срещу него. С такива meho Можете cou hve-високи напрежения от opamap / - захранващо напрежение прилага, толкова по-високи напрежения ще бъдат cutt излитане. Опитайте се да направите някои auxulary доставка с хубав капацитет, не само големите, но с ниско ESR и комбинация и няколко вида кондензатори за Вашето cllamp диоди, които ще ги пазят от 0,5 V и-0.5V, но първо carefly тръстика ADC дейташитове и намери някои заявлението отбелязва за него.

Може би трябва малко време за уикенда, така че ако желаете, изпратете ми повече подробности за ADC и аз ще се опитам да ти кажа нещо повече.

Искрено Ваш,
Ненад Sakan

Обратно към началото
View user's profile
miki.krejci

Присъединил се: 20 Ноември, 2006

Post 22 ноември 2006 10:53 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Hallo всички,
Искам да се направи USB осцилоскоп с използване FT2232C. Вземането на проби за 1Mhz ставка. Искам използвате 12-битов A / D преобразувател. Били ли сте някъде виждал някои схема с въвеждане на схеми? Аз не знам как мога да променя обхвата automaticly или как мога да контролирам с диапазон, като се използват две бита.
Благодаря за помощ!
Обратно към началото
View user's profile
alphi

Присъединил се: 23 Декември 2001
Публикации: 440

Post 25 ноември 2006 8:36 Как мога да направя с ниска честота с TLC5540?
Tags: dso tlc5540 xc9572 tlc5540 tlc5540 dso

Ползвам TLC5540 за моя дом DSO, но TLC5540 "мин. проба е 5MHZ.So ако трябва ниска честота (например 100KHZ), как мога да направя с нея.
Ми systerm: TLC5540 XC9572 MCU
Обратно към началото
View user's profile
dainis

Присъединил се: 15 май 2001
Подпомогнат: 56

Post 25 ноември 2006 10:39 Re: Как мога да направя с ниска честота с TLC5540?
Tags: xc9572 проби dso tlc5540 xc9572 tlc5540 tlc5540 dso

alphi написа:
Ползвам TLC5540 за моя дом DSO, но TLC5540 "мин. проба е 5MHZ.So ако трябва ниска честота (например 100KHZ), как мога да направя с нея.
Ми systerm: TLC5540 XC9572 MCU

Прескачане някои проби, вземането на проби за 5MHz и използвате всеки 50 проба?
Или използвайте сигнал чрез осредняване софтуер?
Обратно към началото
View user's profile
alphi

Присъединил се: 23 Декември 2001
Публикации: 440

Post 25 ноември 2006 15:35 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: tlc5540

Ако използвам 5HMZ за TLC5540, както и използването 50 проба за един данни, тогава аз мога да 100KHZ проба rate.but ще направи памет deepth стане много малък, ако имам 128Kbyte sram, и аз мога да използва само 128Kbyte/50.
Обратно към началото
View user's profile
computer_engineer

Присъединил се: 12 февруари 2007

Post 12 февруари 2007 10:43 Цифров осцилоскоп за проекта

някой може да ми помогне PLZ? Искам да знам дали ubicom ip2022 приеме sinesoidal сигнал? Трябва да се измерва напрежението и настоящи сигнали една изчисли реално мощност.

Добавен след 5 минути:

Имам нужда от Ур помогнат бързо PLZ. някой може да ми помогне. PLZ peply ме бързо. Ми Проект raquire измерване на напрежение и текущо на всеки дом и изчисли apower consumpsion. Трябва да знам дали ubicom ip2022 adc приеме sinesoidal сигнал. ако не това, което е разтворът ???????????????? plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Обратно към началото
View user's profile
mayo123

Присъединил се: 22 Сеп 2005

Post 12 април 2007 16:19 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: 164.15.88.56/site.php

monnoliv написа:
Здравейте всички,

След повече от един месец на почивка, тук е на 6-та ревизия на DSO (регистър да видите схеми):

[URL] з ** P: / / 164.15.88.56/site.php [/ URL]

С уважение,

Опитвам се няколко седмици, но сайта в надолу.

Има всяко копие на този сайт?

Благодарности.
Обратно към началото
View user's profile
rashslash

Присъединил се: 23 Ноември 2006

Post 27 април 2007 16:10 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: tlc549 сериен порт tlc549 паралелен порт паралелен порт tlc549

и използването tlc549 сериен 8 битов adc от Texas Instruments и използване на паралелен порт
Обратно към началото
View user's profile
computer_engineer

Присъединил се: 12 февруари 2007

Post 20 май 2007 год. 10:13 Цифров осцилоскоп за проекта

Hi всеки един .... ineed Ур Помощ
аз употреба UBICOM ip2022 като afield единица и аз heve да се изчисли реалната консумация на енергия от къща Използвах 2 канала на ubicom ADC и хранени напрежение на един канал и текущата на другите канали .. Аз rised на напрежението и текущо ниво от arrefrence напрежение becoz Аз не знам дали UBICOM на ADC приеме негативно напрежение, или не и аз multiplyed всяка напрежение извадка от текущата извадка над aperiod и после diveded на accumlation резултат от не. на проби го използвам acorrect метод PLZ помогне meeeeeeeeee
Обратно към началото
View user's profile
adidex

Присъединил се: 04 Януари 2005

Post 30 май 2007 22:26 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: eoscope

CMOS написа:
nikifena написа:

Сигурен ли сте?

Цитат:
В архива съдържа схеми, печатни платки и байт-файлове, необходими, за да програмирате microcontroller и cpld: eoscope_1.2.zip

з ** P: / / www.mindbend.ro/eoscope/download/eoscope_1.2.zip

успех Усмивка

Да аз съм сигурен .... preety Файловете са в съставят форма. Не се предоставя изходния код.

Привет,

Ние решихме да публичния източниците на проекта, през това време, така че сега enybody трябва да могат да правят промени в кода.

Ние също така се публикуват някои други проекти на нов сайт, www.eosystems.ro, старата уеб страница (че един от mindbend.ro домейн) е остаряло и няма да се премахнат веднага. Надявам се, че можете да намерите някои интересни проекти на нов сайт, за съжаление времето е много ограничено, така че актуализации на сайта няма да бъде много бързо, но имаме някои проекти wainting да бъдат публикувани.

И така .. ползват, и моля да ни изпратите снимки ако изградят някои от нашите проекти, и може би ни изпратите код също в случай, че се правят някои промени, така че да можем да ги публикува на сайта (Hmmm .. може би нов LCD взаимодействие е добрата идея, или PC връзка Подрямване ).

Adrian & Даниел
Обратно към началото
View user's profile
CMOS

Присъединил се: 06 Януари 2004
Публикации: 714
Подпомогнат: 34

Post 31 май 2007 7:22 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

adidex написа:

Привет,

Ние решихме да публичния източниците на проекта, през това време, така че сега enybody трябва да могат да правят промени в кода.

Ние също така се публикуват някои други проекти на нов сайт, www.eosystems.ro, старата уеб страница (че един от mindbend.ro домейн) е остаряло и няма да се премахнат веднага. Надявам се, че можете да намерите някои интересни проекти на нов сайт, за съжаление времето е много ограничено, така че актуализации на сайта няма да бъде много бързо, но имаме някои проекти wainting да бъдат публикувани.

И така .. ползват, и моля да ни изпратите снимки ако изградят някои от нашите проекти, и може би ни изпратите код също в случай, че се правят някои промени, така че да можем да ги публикува на сайта (Hmmm .. може би нов LCD взаимодействие е добрата идея, или PC връзка Подрямване ).

Adrian & Даниел

Този голяма новина. Благодарности! Много щастлив
Обратно към началото
View user's profile
bamdad

Присъединил се: 14 Ноември 2001
Публикации: 116
Подпомогнат: 5

Post 15 юни 2007 23:42 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: напрежение дегустатор осцилоскоп

Уважаеми всички;
Има ли някой, който знае как да осъществи реконструкция алгоритъм за равностойно време за вземане на проби? Освен това, всички методи за защита на входа виждам наоколо, разчита на два диоди за снабдяване релси за защита на устройството за вземане на проби, това има две изготвя гръб, по-високи freqs на диодни капацитет ще ограничи сигнала лента (особено когато серия Резистор идва между на диоди и дегустатор), и това не е линейна ефект, тъй като диодни капацитет варира твърде много с обратен наклон на напрежение ... друга точка, тази защита етап промени приноса импеданс на дегустатор, когато той е чудесен ... Някой знае ли по-добра защита на механизъм за висока скорост осцилоскоп, да речем, нещо около 100MHz?
Обратно към началото
View user's profile
pmhunt

Присъединил се: 26 Януари 2006

Post 27 юни 2007 10:50 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: gbadso gameboy предварително осцилоскоп игра момче предварително осцилоскоп gameboy да осцилоскоп gameboy осцилоскоп gameboy предварително осцилоскоп

Цитат:
опитате да използвате gameboy за малки осцилоскоп

Аз съм в момента разработва схема, която използва Момче на играта предварително, за да вземат проби от до 100Msps

използвате FIFO и CPLD

www.cardiagnostic.co.uk / gbadso.htm СтрелкаСтрелкаСтрелка
Обратно към началото
View user's profile
Nick18

Присъединил се: 04 февруари 2006
Публикации: 6

Post 27 юни 2007 16:07 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: 164.15.88.56/site.php

mayo123 написа:
monnoliv написа:
Здравейте всички,

След повече от един месец на почивка, тук е на 6-та ревизия на DSO (регистър да видите схеми):

[URL] з ** P: / / 164.15.88.56/site.php [/ URL]

С уважение,

Опитвам се няколко седмици, но сайта в надолу.

Има всяко копие на този сайт?

Благодарности.

Аз съм питам същото. Какво ще кажете за този проект? Проект obosolete?
Обратно към началото
View user's profile
Вакуумна

Присъединил се: 26 Юни 2007

Post 28 юни 2007 16:59 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Здравейте скъпи всички.
Аз също развиват моя обхват. В моите планове да го направи и по-разнообразни:
Преди всичко в плановете си да направи програмируеми attenuator. Но изглежда, е твърде трудно ... Така тя ще бъде wonderfull да използват готови направени. Независимо дали има доставчици на ПА на пазара?
Второ: защита на overvoltage.
Трето: да се направи RIS готовност. С него мога да наблюдават периодични сигнали с много висока честота. Възможно ли е реализира в FPGA?
Много благодаря!
Обратно към началото
View user's profile
miniK0bo

Присъединил се: 16 юли 2005

Post 11 ноември 2007 14:24 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Здрасти на всички,
Аз също си мислех за изграждане на DSO. Аз дойдох в тази тема и информация за прилики. Досега съм си дизайн разделят в две части. Цифрови част с FPGA, SDRAM и USB2 интерфейс. Аналогов част със 100MHz ADC и FIFO. Дигиталната част завърши изграждането нея (вж. приложенията). Аз все още трябва да се започне аналогова част (/ ме не толкова добри в аналогов). Аз се чудех какво е състоянието на конструкцията, не всеки го построили още?

Обратно към началото
View user's profile
judasdsc

Присъединил се: 14 Януари 2007

Post 11 ноември 2007 15:24 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Изглежда добре. Имате ли уеб сайт за този проект? Всяко schems?
Обратно към началото
View user's profile
miniK0bo

Post 11 ноември 2007 20:46 Цифров осцилоскоп за проекта

За съжаление все още не сайт, аз мога да публикувате схематични един от тия дни
Обратно към началото
View user's profile
picnoobie

Присъединил се: 19 Ноември 2006
Подпомогнат: 6

Post 14 ноември 2007 19:14 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

АТРИБУТИ: как глупаво от мен, връзката I е публикувано в първата страница на тази тема, аз просто случайно разтоварван на тази тема по време на търсенето и не се чете в началото. Аз се извинявам.
Обратно към началото
View user's profile
miniK0bo

Post 22 ноември 2007 19:43 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Както обещах: The схеми
Доколкото има една грешка в схеми. резервирания за закрепване на fx2 чип трябва да бъде обоснован!

Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Дигитален осцилоскоп за проекта
Страница 14 от 16 Всички времена са GMT 2 Часа
Гото страница Предишна 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16 Следваща
Отиди на страница:

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS