Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Цифров осцилоскоп Проект

Гото страница Предишна 1, 2, 3, ... 14, 15, 16 Следваща
Отиди на страница:

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Дигитален осцилоскоп за проекта
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
tryagain

Присъединил се: 14 юни 2002
Публикации: 9

Post 25 май 2004 14:47 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

bitscope е два канала 40MHZ проба, тя се използват два tlc5540, ако имате нужда от висока честота на проба, може да използвате Максим adc за да го направя.
Обратно към началото
View user's profile
ABS

Присъединил се: 29 v 2004

Post 29 май 2004 15:55 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Усмивка hellow всеки един. Аз съм идва от Китай континент. Търся (и искам да се присъединя) безплатен проект за изграждане на lowcost PC обхват. за нашите
Chiness хората, по-голямата част от оборудването, са твърде скъпи за закупуване, така че това е goold идеята да се изгради една моя самостоятелно, ако някой може да помогне? Благодарности.
Обратно към началото
View user's profile
joc_06

Присъединил се: 28 Ноември 2003
Подпомогнат: 2

Post 29 май 2004 17:53 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: chocbar проект

Виж връзките, публикувани по-горе особено chocbar проект. Аз съм просто започвам да се съберат части за изграждане на това, така че следва да бъде интересен
Обратно към началото
View user's profile
eltonjohn

Присъединил се: 22 февруари 2002
Подпомогнат: 27

Post 29 май 2004 18:10 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Имам проект, че аз никога не трябва да довърша .. Едно от тези неща .. Това е хубава идея .. но твърде сложен и pricy .. Това е едно поле в PCMCIA карти
Аз мисля, че ще мигрират целия дизайн на FPGA .. Бях с една Ti DSP и CPLD (triscend) за интерфейса .. но тя е твърде голяма за малката стая!
Обратно към началото
View user's profile
ABS

Post 30 май 2004 16:12 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: ads831 цена е ads831 ads831e

благодарности. Мисля, че като equitment да тествате радио equipments.high скорост (двойствен канал 80Msps или highter) е по-полезно за мен, Том дизайн spand прекалено много време за съхранение дълбочина, може да доведе до висока цена, за да изгради up.I мисля за обща употреба (и за мен) 64K съхранение дълбочина е достатъчно.
В Китай най-евтините A / D чип е TI ads831e (8BIT 80Msps). Ако някой го е използвал? Аз просто искам да знам дали наистина е толкова добро, колкото TI казва?
Обратно към началото
View user's profile
ABS

Post 31 май 2004 14:56 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: dso mk3 dso FIFO ads831 Проектът е ads831 ads831 dso mk3 dso FIFO чип

Усмивка Имах четат много този days.And накрая намерих MK3 от Дейвид Джоунс е easyest да buile до PC-базирани DSO.It е наистина стар проект, изграждане на някои класически 74HCxx TTL чип, CPLD Никой дори не MCU. Мисля, че това е правилното нещо, което е необходимо, една от причините е, че основна CPLD чип както @ ltera EMP7128S разходите за 80Y / 8 = 10 $ в Китай, е много за мен и моят приятел Ли.
Но A / D чип, използван в MK3 се работи само в 20Msps, не е достатъчно, аз искам да използват ADS831 (TI-BB) instead.Now недостатъците на FIFO чип стане голям problem.I не можаха да намерят проверка FIFO чип, който може да работи по часовник ставка на 80M.could някой може да ми помогне само за да разберете нещо евтино, което може да работи на висока скорост нормална? Благодаря!
Или някой има съвети за мене, да ми кажете моля.
С най-добри пожелания.
Обратно към началото
View user's profile
monnoliv

Присъединил се: 09 Март 2004
Публикации: 100
Подпомогнат: 3

Post 01 юни 2004 0:46 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: dso схематични dso FIFO dso схеми http://www.soudez.org/page_projet2.php soudez dso

Здравей, виж тук http://www.soudez.org/Page_Projet2.php.
Това е два канала DSO (2x100MS / и с FIFO), Току-що завърши схеми. Отивам да направят дизайна на PCB. Целта на този проект е да има евтини самостоятелно захранване DSO за USB порт. Отвори източник дизайн, коментари добре дошли!
@ ,
Обратно към началото
View user's profile
tryagain

Присъединил се: 14 юни 2002

Post 01 юни 2004 1:20 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: http://www.soudez.org/page_projet2.php

Уважаеми monnoliv,
I'am в Китай, не мога да въведете този сайт:
http://www.soudez.org/Page_Projet2.php

Защо?
Обратно към началото
View user's profile
monnoliv

Post 01 юни 2004 10:48 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Server е зает, опитайте сега ...
A
Обратно към началото
View user's profile
is_razi

Присъединил се: 06 април 2002
Публикации: 172
Подпомогнат: 7

Post 01 юни 2004 13:38 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

tryagain написа:
bitscope е два канала 40MHZ проба, тя се използват два tlc5540, ако имате нужда от висока честота на проба, може да използвате Максим adc за да го направя.

Здрасти,
Имате ли cpld на изисквани files.if така че, моля изпратете до мен.
с уважение.
Ролинг Eyes
Обратно към началото
View user's profile
ABS

Post 01 юни 2004 14:12 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Луд Изглежда, че не можех да посетите monnoliv на websit too.I дори не могат да посещават www.Bitscope.com от Китай Mainland.I ще се опита да използвате прокси, аз се надявам, че може да направи нещо помогне.
Обратно към началото
View user's profile
monnoliv

Post 01 юни 2004 17:46 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Опитайте с това: ftopic41841-30.html" class="nav">Обратно към началото
View user's profile
Skov

Присъединил се: 15 Март 2003

Post 01 юни 2004 19:31 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: epm3064 epm3064 проекта dso cpld cpld елементарен проект dso schem

2monnoliv:
Здрасти,
моето мнение:
1) Препоръчително е да добавите издърпайте нагоре-резистори за JTAG.
2) CP2101 е по-прост, отколкото FTDI
3) Началните схема следва да бъдат прилагани в CPLD
Направих DSO с почти същата архитектура.
EPM3064-7 не е достатъчно бързо. Бях принудена да използва
2xEPM3032-4 (по един на канал).
Моят проект не е била завършена.
Време (парите) бе над;)
С уважение,
S
Обратно към началото
View user's profile
jaac

Присъединил се: 12 Март 2002

Post 01 юни 2004 23:05 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Какво имаш в предвид?
Как бихме могли да помогнете?
Обратно към началото
View user's profile
martingn

Присъединил се: 31 Март 2004

Post 01 юни 2004 23:40 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: cpld проекти dso FIFO area26 dso проекти за cpld http://area26.no-ip.org/ dso cpld adc dso проект за acex1k

Здравейте всички,

Im не е експертно, но след преглеждане на всички DSO проекти в нетната Дойдох до следното:

- Най-добрият вариант е да се замени FIFO CPLD от FPGA с вътрешни RAM.

Екс-евтини. @ Ltera ACEX1K ~ 100Mhz RAM 3x512bytes U $ S12
-Бързо ... мога да направя спусъка

- Използване пълния диференциал ОП при входа на ADC е по-добър (по-добро отношение на шума).

С уважение,
Мартин

PS: (Дори въпреки че там не е прекалено много информация все още има добър сайт с DSO проекта не са включени в тази публикация http://area26.no-ip.org/?section=hard&project=scope)
Обратно към началото
View user's profile
alphi

Присъединил се: 23 Декември 2001
Публикации: 440
Подпомогнат: 1

Post 02 юни 2004 1:15 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Имате ли активна връзка за този проект връзка?
Обратно към началото
View user's profile
joc_06

Присъединил се: 28 Ноември 2003

Post 02 юни 2004 14:46 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

monnoliv написа:
Опитайте с това: ftopic41841-30.html" class="nav">Обратно към началото
View user's profile
khach

Присъединил се: 23 октомври 2001

Post 02 юни 2004 16:13 Re: stroboscopic метод на измерване за DSO
Tags: dso cpld adc

Make_Pic написа:
Имам нужда от допълнителна информация за stroboscopic метод за измерване на DSO! В stroboscopic Методът позволява да се измери Честоти до около 3 GHz.

RIS (случайна извадка интервал) е добра advanteges на обхват. Стари HP работят с обхват 500 MHz честотна лента с 20 Mhz ADC. Нейната ГМТ (време за цифров преобразувател) на базата. Аналогов задействане на проекта ГМТ тогава ADC часовник да го спре. В ГМТ изложени DC напрежение е пропорционално на часовника, за да задейства незабавно. Ниска скорост на ADC конвертираме напрежение до код пропорционална забавяне.
Имам нужда от информация за ГМТ логика изпълнение в CPLD. Основен проблем е, допълват дизайна на ГМТ логика. Всякакви промени на comlementary часовници сигнал за висока скорост диодни преминаване е дегенерирам ГМТ изпълнение. Всяко предложение за comlementary sygnal vhdl изпълнител?
Обратно към началото
View user's profile
alphi

Присъединил се: 23 Декември 2001
Публикации: 440
Подпомогнат: 1

Post 02 юни 2004 16:41 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: осцилоскоп adc чип осцилоскоп чип осцилоскоп чип осцилоскоп на чип върху чип осцилоскоп цифров осцилоскоп чип

Здравейте, всички познати, които проба adc чип се използва в Tek цифров осцилоскоп: TDS220?
Обратно към началото
View user's profile
dainis

Присъединил се: 15 май 2001
Подпомогнат: 56

Post 02 юни 2004 22:52 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: осцилоскоп adc чип осцилоскоп чип бързо adc чип осцилоскоп чип осцилоскоп на чип бързо adc осцилоскоп за чип осцилоскоп

alphi написа:
Здравейте, всички познати, които проба adc чип се използва в Tek цифров осцилоскоп: TDS220?

Имам информация, че TDSxxx oscillscopes не са бързи ADC, но за бързо вземане на проби я използват CCD (такса-устройство, прикачено устройство) устройство, може да го имат различно име (не CCD) ....

PS
1) TDSxxx обхват е много добра цена за нея!
2) Това са много ограничени канала памет
3) в извадката сигнал е шумно
Обратно към началото
View user's profile
monnoliv

Post 03 юни 2004 0:56 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: epm3064 схематични dso схематични това, което е epm3064

Благодаря ви на всички ви за съвети.

По-специално Skov, само някои от въпросите, за вас:
Защо EPM3064-7 не е достатъчно бързо?
Защо да използвам Резистор да издърпайте нагоре сигнали за JTAG (не виждате на Docs)?

За Martingn: Аз ще се опита да направи оценка на вашето предложение, изглежда vgood (не бях наясно, че съществуват FPGA с RAM: sm15: и така евтини!).
Цитат:
- Използване пълния диференциал ОП при входа на ADC е по-добър (по-добро отношение на шума).

Това го направих, нали?

Благодаря за вашата joc_26 FPGA съвети, относно превода на този сайт, ще направя един ден просто за DSO (чакащи за стабилна ревизия на DSO схематични).

NB: Току-що се изчисли бюджета за DSO: около 250 само за компонентите!

Чао.
Обратно към началото
View user's profile
ME

Присъединил се: 14 Март 2002
Подпомогнат: 13

Post 03 юни 2004 1:35 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: dso схематични dso FIFO dso схеми http://www.soudez.org/page_projet2.php soudez dso

monnoliv написа:
Здравей, виж тук http://www.soudez.org/Page_Projet2.php.
Това е два канала DSO (2x100MS / и с FIFO), Току-що завърши схеми. Отивам да направят дизайна на PCB. Целта на този проект е да има евтини самостоятелно захранване DSO за USB порт. Отвори източник дизайн, коментари добре дошли!
@ ,

Тя изглежда като един много добър проект, но то ще бъде по-лесно да се правят коментари, ако преведени на сайта на английски език.
Не разбирам много от нас френски (включително и аз), но не всички разбират английски език тук в EDAboard.
Обратно към началото
View user's profile
martingn

Присъединил се: 31 Март 2004

Post 03 юни 2004 5:34 Digital осцилоскоп за проекта

Здравейте всички,

Monnoliv, погледнете най-евтиният FPGA @ ltera е с RAM included.ACEX 1K EP1K10 (3x512bytes)
Можете да намерите най-добър проект http://fpga4fun.com, която използва този чип, включително някои пускат код.

Hopelly ще започне веднага след прототип ...
С най-добри пожелания,
Мартин
Обратно към началото
View user's profile
Skov

Post 03 юни 2004 7:42 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: epm3064 epm3064 проекта dso FIFO dso cpld adc dso verilog verilog проект

Здрасти,

>> Skov, само някои от въпросите, за вас:
>> Защо EPM3064-7 не е достатъчно бързо?

Дали пишете на фърмуера за този проект и го проверите в симулатора?
Защо мислиш, че EPM3064-7 е достатъчно?
Мисля, че зависи от задачите, за CPLD.
Моят проект е напълно завършена и симулирани
в частта на verilog програма за CPLD.
Задачите за CPLD бяха комуникация с външния FIFO, MCU, ADC,
настройките за предварително история съхранение размер, начални нива и полярност,
взаимното синхронизация на канала, както и много други.
За моите задачи EPM3064-7 не е достатъчно бърз.

>> Защо да използвам Резистор да издърпайте нагоре сигнали за JTAG (не виждате в
>> Docs)?
Има много Документи от @ ltera е мястото;)
Вижте Документи от ByteBlaster.

За размера на паметта.
Мисля, че паметта 3x512bytes не е достатъчно.
Така например, от DSO Tek е 3.5KB памет.
Други DSOs имат 100KB памет и повече.
С уважение,
S
Обратно към началото
View user's profile
pisoiu

Присъединил се: 31 Декември 2002
Публикации: 901
Подпомогнат: 24

Post 03 юни 2004 8:11 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: осцилоскоп adc чип цифров осцилоскоп FIFO FIFO цифров осцилоскоп осцилоскоп чип FIFO чип осцилоскоп чип осцилоскоп върху чип

alphi написа:

Имам откри TDS2014 (4 канала 1gsps), за да видя какво е вътре. Те използват чифт чипове за всяка двойка канали. Той изглежда, че един чип е усилвател и вземане на проби, а другият FIFO. Входящите точка не разполага с много компоненти наоколо, всички са пасивни. Единствената активна един часа изглежда да представляват AC / DC optomos ключ. Както и да е, чипове са патентовани образци, произведени от гражданин. Не е дори едно късче на информация за тях в мрежата. Аз бях Приложено снимка с тях.

/ pisoiu

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
se06745

Присъединил се: 03 юни 2004

Post 03 юни 2004 10:33 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: RIS осцилоскоп

Здрасти!

Защо всички oscilloscopes са ограничени 5 V-5V???
Оригиналът не разполагат с тези ниско напрежение лимит.

благодарности
Изненадан
Обратно към началото
View user's profile
pisoiu

Присъединил се: 31 Декември 2002
Публикации: 901
Подпомогнат: 24

Post 03 юни 2004 10:48 Re: Цифров осцилоскоп за проекта

Предполагам, че си говорим за напрежение вход граници. Не всички имат това ограничение, но такива са висока ефективност. Това е така, защото високите резултати oscilloscopes има изключително широк вход честотна лента. С цел да се постигне това и добра линейност над целия freq. гама, приноса усилвател трябва да има ниска вход капацитет. Високо напрежение защитата вериги, до стотици волта добави нежелателно капацитет за въвеждане. И освен това, че е неприложим. Ако похарчите много пари за 1ghz лента DSO, най-вече ще мярка висока freq. сигнали, които са ниско напрежение, а не това, което се излъчва по мрежата. За по-високи напрежения, 1:10 или по-висока ставка делач сонди са достъпни във всеки случай.

/ pisoiu
Обратно към началото
View user's profile
Skov

Post 03 юни 2004 11:13 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: осцилоскоп импеданс

Обикновено, въвеждане на веригата на oscilloscopes е ниско съпротивление (50 .. 150 Ohm), в съответствие с нисък импеданс на кабелни
който е свързан с осцилоскоп. Разпиляване на енергия за въвеждане на веригата е ограничен.
Обратно към началото
View user's profile
monnoliv

Post 03 юни 2004 15:23 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: dso схематични dso схеми

Skov??? Аз бях виждал от няколко DSO 1Meg на входа импеданс.

martingn, относно ACEX 1K EP1KX0, ако не сте добре разбират strucure на това устройство, то трябва да бъде конфигуриран по всяка власт на. Как правиш това с вграден процесор, EEPROM? Имате ли схеми?

С уважение,
Обратно към началото
View user's profile
ME

Присъединил се: 14 Март 2002
Подпомогнат: 13

Post 03 юни 2004 15:41 Re: Цифров осцилоскоп за проекта
Tags: осцилоскоп импеданс съвпадение осцилоскоп импеданс съвпадение импеданс съвпадение с осцилоскоп импеданс съвпадение най dso

Skov написа:
Обикновено, въвеждане на веригата на oscilloscopes е ниско съпротивление (50 .. 150 Ohm), в съответствие с нисък импеданс на кабелни
който е свързан с осцилоскоп. Разпиляване на енергия за въвеждане на веригата е ограничен.

Това не е вярно, обикновено входа импеданс на oscilloscopes е 1 MΩ | | ~ 10-100 PF.
Използването 1:10 сонди, входния импеданс е 10 MΩ и capitance е по-ниска, отколкото с 1:1 сонди, с 1:100 сонди, входния импеданс е 100 MΩ и capitance е дори по-ниски, отколкото за 1:10 сонди.

DSO 'подобен Tektronix ТДС 1000 & ТДС 2000 серия например има вход импеданс на 1 MΩ | | 20 PF.

Ако сте заинтересовани от trasferring максималната мощност трябва да се използва нисък импеданс impedances за съвпадение, но с oscilloscopes и voltmetres сте само се интересуват от прехвърлящото maixmum напрежение, whitout рисунка текущо от източника, така че въвеждането импеданс обикновено е> = 1 MΩ.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Хоби и схеми за малки проекти Проблеми -> Дигитален осцилоскоп за проекта
Страница 2 от 16 Всички времена са GMT 2 Часа
Гото страница Предишна 1, 2, 3, ... 14, 15, 16 Следваща
Отиди на страница: