| Автор | Съобщение |
|---|
EcraZ
| 27-ми януари, 2003 година 10:23 PMPO RMS срещу | | |
|
| Силата е действително измерени през RMS в аудио, където, както е прието да се показват на властта в PMPO сега, просто защото той показва една висока стойност (в сравнение с RMS). Някой може ли да ми кажете какво е отношението на RMS за PMPO рейтинг
благодарности |
|
| Върнете се в началото | |
 |
Niks
| 27-ми януари, 2003 година 10:40 RMS срещу PMPO | | |
|
| Един мощност RMS стойност е по-реалната мощност музикална мощност на говорител. Това е вярно, посочване на изходната мощност на даден говорител в това е набор от пикап честоти.
PMPO (Peak Музикална мощност) се отнася до максималния размер на мощност на високоговорителите, че може да произвежда в това е връх. А PMPO рейтинг не е непременно показателни за изпълнението на говорител целия широк честотен диапазон.
Като общо правило, колкото по-вярно рейтинг RMS на говорещия, че е по-висока от действителната власт или обема на продукцията.
 Niks ~ ~ |
|
 |
EcraZ
| 27-ми януари, 2003 година 11:15 RMS да PMPO | | |
|
| истина
какво трябва да знам се дава рейтинг в PMPO Как да се изчисли RMS мощност. Както RMS е истинската класация Бих искал да се превърне в RMS PMPO рейтинг да се знае какво е истинската власт.
благодарности |
|
 |
jzaghal
| 27-ми януари, 2003 година 11:32 PMPO да RMS | | |
|
| Здрасти,
Тъй като дълго време RMS е бил използван, и е нещо истинско. Защо да се отнасят до PMPO, какво е това е използвам??? (Въпрос, аз винаги съм искал отговор за това!)
Благодарности |
|
 |
HMX
Регистриран на: 07 Май 2001 Мнения: 49 Местоположение: в Чешката република.
| 27-ми януари, 2003 година 12:05 PMPO RMS | | |
|
| Производителите, които използва, тъй като голям брой изглежда по-добре  Знам, че като PMPO се изчислява, като multipying някои числа като общата консумирана мощност, брой на винтове, използвани и други номера, никой не знае какви са техните средства и се умножава по някакъв неизвестен постоянен. Така че, резултатът е напълно неизползваем номер, докладване нищо за недвижими възможности |
|
 |
Google AdSense

| 27-ми януари, 2003 година 12:05 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
EcraZ
| 27-ми януари, 2003 година 12:06 RMS PMPO | | |
|
| Не, не Аз не искам да knowq на PMPO рейтинг, а аз искам да знам RMS рейтинг на това, което е дадено в PMPO. Сега си verymuch ядоса от PMPO рейтинги, които са станали толкова широко разпространени.
с уважение |
|
 |
bimbla
| 27-ми януари, 2003 година 15:52 RMS PMPO за превръщане | | |
|
| Мисля, че не е математическа формула за преобразуване на енергия в RMS ---> PMPO и обратно.
Причина: PMPO е способността на усилвателя да доставят голямо количество енергия, отколкото на номиналната мощност, но само за малка част от
време. Това ще зависи от indivisual дизайн усилвател и до голяма степен зависи от размера на Филтър капачки.
PMPO е способността на високоговорителя да доставят голямо количество енергия, отколкото на номиналната мощност, но само за малка част от
време. Това ще зависи от indivisual високоговорител строителство и до голяма степен зависи от качеството на магнита и
връх екскурзия на конус.
Най-добрият начин, за да проверите приблизителното ниво на мощност на вашата система е да се измери O / P напрежения железопътна секция, за да се изчисли
на мощност на усилвател.
Това е моя цел. Така commments са добре дошли.
bimbla. |
|
 |
2000
| 27-ми януари, 2003 година 16:44 RMS и PMPO | | |
|
| Здравейте приятели,
Доколкото знам, PMPO важи и за връх Максимална изходна мощност и отношението си към стойността RMS зависи от няколко фактора. Като RMS стойност зависи от формата на вълната, така че прави PMPO. Поради сложността на аудио сигнал и отговор на надвишаването на усилвателя, би било невъзможно да се предскаже точно RMS <-> връзка PMPO. Какво по въпроса съществува, е някои правила на палеца. Предполагам, че биха могли да помогнат малко,
с уважение,
2000 |
|
 |
EcraZ
| 28-ми януари 2003 6:51 да конвертирате RMS PMPO | | |
|
| за да намерите RMS мощност от Vpp на високоговорители
P (RMS) = (х Vpp Vpp) / 8R (товар)
за да намерите Vpp изисква от RMS мощност
Vpp Sq.root = [P (RMS) х 8 х R (товар)] |
|
 |
банален
Регистриран на: 19-ти юли 2002 г. Мнения: 4847 Подпомогнат: 324 Местоположение: Middle Earth
| 28-ми януари 2003 7:20 RMS PMPO конверсия | | |
|
| Тези видове по-висока стойност за измерване се опитват да се осигури по-realsitic стойност, когато реална музика се използва. Реална музика има висок връх на средно или RMS съотношение.
В говорители, много от енергия се превръща в топлина в серпентина говорител глас. Говорителят е много линеен диапазон се движат по въздуха, но капацитетът на топлообмена на гласовата намотка е ограничен. Затова връх тип кратко стойност термин се използва за своята мощност.
В усилватели, има две ограничения. Един от тях е на електрически кондензатори доставка филтър с големи пулсации при високо натоварване ток. Другата е на топлина изваждане от транзистори. Отново, поради естеството на музиката, една задължително вълна цикъл максималната мощност е рейтинг. |
|
 |
Spasomat
| 02 Feb 2003 13:55 Какво е PMPO и RMS | | |
|
| Здравейте всички,
до сега видях тези неща PMPO-само за евтини компютърни тонколони. Знаеш ли, тези луди класиран 200Watts PMPO устройства, захранвани от захранване, способни да пренасят 10Watts  За динамична гледна точка се използва била фактор, най-малко сериозни производители усилвател.
Забавлявайте се,
Spasomat |
|
 |
bimbla
| 02 Feb 2003 14:17 PMPO и RMS | | |
|
| Нека някой не се опита да се изчисли с PMPO RMS. Тъй като ние не знаем те критерия, използван за преобразуване на RMS PMPO в първия случай.
bimbla. |
|
 |
Е-дизайн
| 02 Feb 2003 20:27 да конвертирате PMPO RMS | | |
|
| Това е типичен трик продажби. Производство, е като да се обърка обществеността PMPO (Peak Музика Power Output) оценки за True RMS рейтинги. Институтът на високо Fidility (IHF) и електронния Industries Association (ОВОС) се опита да стандартизира продукцията мощност рейтинги да се намери общ критерий, за изпълнението на усилватели. За ОВОС Музика-Power рейтинг се определя като мощност с 5% или по-малко Общо-хармонично изкривяване (THD) при внезапно прилагане на сигнал за кратък интервал за да се предотврати предлагането напрежения да се откажа от своите не-сигнал ценности. За стерео или четириядрен изходна система на обща класация е сумата на всички канали. Резултатите от работата на динамичен IHF се измерва с постоянно напрежение и позволява по-малко от 1% THD - distortion.The Вторият метод IHF изисква сложна входен сигнал ( случаен), за да изглежда като говор и музика. Захранване преходни процеси, пулсации и други фактори са взети под внимание. Това също се произвежда най-ниските и по-реалистични спецификации на партидата.
Всички по-горе методи имат обща грешка, дори и с преходно тест. Няма метод отчита способността на усилвателя да достави електрически връх, докато вече дава някаква степен на продукцията сила. Времето един усилвател е длъжен да достави връх, който е предшествано от без или с ниско-сигнал условия са много малко.
Музикална мощност оценки обикновено се цитира от 2 до 3 пъти по-висока от True RMS рейтинги. Клиентът се заблуждавайте от висок рейтинг, която като доведе до по-добри продажби.
Е |
|
 |
банален
Регистриран на: 19-ти юли 2002 г. Мнения: 4847 Подпомогнат: 324 Местоположение: Middle Earth
| 02 Feb 2003 22:36 RMS PMPO да превръщам | | |
|
| Съществува реална икономическа причина за тази рейтинг система. Ако потребителите трябва да плащат няколко пъти цената за функциите, които никога няма да използва и опита на противообществените прояви на оборудване, което се няколко пъти по-тежки? В този случай е в състояние да генерира непрекъснато звънене в пълен обем, без прегряване на тяхното оборудване, а вредни ушите си.
Тази система използва реално програмния материал за определяне на топлина потъването и дългосрочен план текущите оценки на компонентите. |
|
 |
jinboqiu
| 03 Feb 2003 3:32 RMS да PMPO калкулатор | | |
|
| Ние можем да използваме PMPO да опише способността повече продукция на аудио amplifier.But ако аудио усилвател работа в този момент, на THD SNR често или много лошо, отколкото класиран работа състояние specificed @ нормална мощност RMS. |
|
 |
банален
| 03 Feb 2003 3:35 какво е RMS и PMPO | | |
|
| Нарушаването не се увеличава с помощта на по-малки мивки топлина или чрез използване на сила трансформатор / изход комбинация кондензатор, които могат да предоставят на връх течения без прегряване, но ще прегрява ако тези течения са изготвени през цялото време.
Силиция части и пасивни части са най-евтините част от продукта. Не scrimping се прави на тях. Това е в кабинета, захранване и топлинна мивки, че устройството на разходите и теглото. |
|
 |
strabush
| 03 Feb 2003 8:01 Какво е PMPO мощност | | |
|
| Моля, прочетете статията в приложения линк: http://sound.westhost.com/power.htm Той обобщава предмет красиво. |
|
 |
turttle
| 04 Feb 2003 1:05 RMS & PMPO | | |
|
| Някак вече каза, но да се обобщят и доколкото ми е известно:
Не е формула за преобразуване на PMPO <-> RMS, всъщност аз видях преди време усилватели от същия производител (аз не мога да си спомня кой беше) със същия RMS и различни PMPO (или ViceVersa аз помня само те са били нечифтосан) .
RMS е по-реалистичен начин за измерване на способността мощност музикален опит, но има много съдържание PMPO, където е полезен номер, тогава не зори всяка една от тях 
Наздравици |
|
 |
ghettoman
| 04 Feb 2003 1:53 PMPO RMS за превръщане | | |
|
| обичайното съотношение PMPO / RMS е 2-4x.if усилвателя е позната марка като Sony или пионер "и то около 2.so ако тя е на 40 вата PMPO обикновено DIN стойност е около 20 вата DIN или rms.if усилвателя се прави на борда на кораба и името на amplfier е капитан "е име (като futaky, matsumio, domotek) съотношението може да бъде до 10 пъти или повече
да бъде сигурен само conect аналогов волтметър на сляпо натоварване и чета на връх voltage.then използвате старата р = uxi и Готово |
|
 |
EcraZ
| 04 Feb 2003 8:46 PMPO RMS конверсия | | |
|
| Аз отбележи, че ако
Стойността връх се счита за говорител / изход тогава,
P (RMS) = м (Vpp) / 8R (L) = пл. "(VP) / 2R (L)
IE; P (връх) = P 2 (RMS)
The Peak стойност връх се счита за говорител / изход тогава,
P (RMS) = (1 / 8) * м (Vpp) / R (L) = (1 / 8) * P (връх)
IE; P (връх) = 8 P (RMS)
Вашето мнение моля
с уважение |
|
 |
R00KIE
Регистриран на: 19-ти януари 2003 год. Мнения: 128 Подпомогнат: 20 Местоположение: Португалия
| 11-ти февруари 2003 г 16:06 RMS = PMPO | | |
|
| Струва ми се, че всичко това е глупак на потребителите при покупката на оборудване. и никой не реши да направи БЩ Стандарт мярка, защото тя не е добре за печалби. но има фирми, като техника, които доставят RMS PMPO, така и производствен капацитет на усилвателя.
Бих искал да кажа, че това е въпрос, аз винаги съм искал отговор за. |
|
 |
Manoochehr
| 16-ти Май 2006 година 9:15 RMS или PMPO | | |
|
| Имам една приблизителна формула на базата на моя Опит върху различни правомощия, говорител и техните PMPOs.
RMS = PMPO / (10 * SQRT (2))
Така 14W PMPO = 1W RMS |
|
 |
rrahul
| 29-ти Декември, 2006 21:45 PMPO да RMS конвертор | | |
|
| Ам plannin да отида в аудио говорители за кола скоро (задни високоговорители, 6 "x9"). Аз имам две възможности, не съм сигурен кой да отида за:
Пионер: PMPO 460 вата, 80 вата RMS JBL: 300W PMPO, 100W RMS
Сега може ли някой да ми помогне с това, моля? |
|
 |
rkodaira
Регистриран на: 08 юни 2004 Мнения: 332 Подпомогнат: 54 Местоположение: Сао Пауло - Бразилия
| 29-ти Декември, 2006 23:52 PMPO RMS срещу | | |
|
| Ъ забравяме мощност номера. Проверете дали вашата глава единица усилвател канали правомощия не превишава номиналната мощност високоговорители (централата номинирани в "WRMS" (няма вата RMS, терминът "RMS" се отнася само до напрежение и ток, да не мощност), щях да проверите също така честотната характеристика на Комбинираната високоговорители (triaxials? coaxials?). И двете марки са добри, може би решението може да се направи върху цените. Ти не ще окаже максимална мощност над тях, или ще ви?
В действителност, автомобили, които не са най-доброто място да слушам музика (но много хора са искали да взривят техните уши с боклуци и силен звук). |
|
 |
klumpy
| 07 Oct 2007 13:19 RMS срещу PMPO | | |
|
| | Друг начин да го гледам, че е RMS показва непрекъсната мощност PMPO и пикова мощност само. например, ако един усилвател е 100 вата PMPO и ако я използва в близост до този връх власт тогава шансовете са вие ще получите изкривяване с шанс за разпенващ си продукция натоварване например год високоговорители (виж широчина на честотната лента). една от причините, поради които евтини hifis са оценени в PMPO е, че тя изглежда добре. RMS, от друга страна е средна мощност и дава по-добра индикация на мощността може да бъде доставена без изкривяване. Аз обикновено се помисли PMPO като около 4 пъти greatr от БМС на всички евтини система. capable of being delivered( not applicable to pmpo since this is measured only at one peak frequency usually the low base frequencies, since this gives maximum output power) RMS другото е много по-лесно да се превърнат в логаритмична / децибел класация, която води в честотна лента може да бъде доставена (не се прилага за PMPO, тъй като това се измерва само по един максимум честота обикновено е ниска база честоти, тъй като това дава максимална изходна мощност) |
|
 |
featherspeed
| 23-ти Октомври, 2007 20:41 как да се изчислява от PMPO RMS | | |
|
| ако си спомням corectly си RMS стойност е 0,73 или около има и си връх стойност е най-горната част на вълните и seing че пиковата стойност е само на върха си за много кратък период от време в сравнение с RMS стойност Weare имате една и съща стойност и още за останалата част от вълна |
|
 |