| Автор | Съобщение |
|---|
technorachit
| 05 Oct 2009 16:09 Нуждаете се от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| Здравейте ... Аз съм Rachit .... Имам 6V/4.5 Ах батерия и аз искам да го такса .. съм била търсене на мрежа от много месеци, но аз не съм получава никакви съвсем прост верига, които мога да използвам .. Може ли някой да ми предложи схема зарядно?
очакваме вашите отговори .. Благодаря предварително
Rachit [/ B] |
|
| Върнете се в началото | |
 |
pranam77
Регистриран на: 22-ри април, 2008 Мнения: 955 Подпомогнат: 80 Местоположение: Heaven
| 05 Oct 2009 16:14 Re: нужда от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| | technorachit написа: | Здравейте ... Аз съм Rachit .... Имам 6V/4.5 Ах батерия и аз искам да го такса .. съм била търсене на мрежа от много месеци, но аз не съм получава никакви съвсем прост верига, които мога да използвам. . Може ли някой да ми предложи схема зарядно? очакваме вашите отговори .. Благодаря предварително .. Rachit [/ B] | Използване на 10 волта transformor, поправка, филтър, и след това се използва LM317 TO220 пакет с радиатор, определя се поставя от 7,5 до 8volts. Това ще ви бъде постоянен зарядното напрежение на батерията в продължение на 6 волта 4.5ah батерията. Наздравици. |
|
 |
technorachit
| 05 Oct 2009 16:17 Re: нужда от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| | Благодарим ви за отговора, но аз искам схема със защита от презареждане |
|
 |
dick_freebird
Регистриран на: 04 Mar 2008 Мнения: 261 Подпомогнат: 39 Местоположение: САЩ
| 05 Oct 2009 19:42 Нуждаете се от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| Ако искате защита от презареждане и са много време да го такса, която искате просто дизайн за нещо подобно един C/10 ставка (450 mA) и че доставката е вашето пространство в мазнини резистор (като 9V стена-брадавици и може би 10ohm резистор за 300 mA-Иш).
Вие искате бързо обвинение, че ролята на разстояние до капене, тогава Трябва да бъде умен. |
|
 |
Audioguru
Регистриран на: 19-ти януари 2008 година Мнения: 1082 Подпомогнат: 87 Местоположение: Торонто площ на Канада
| 05 Oct 2009 21:35 Нуждаете се от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| Това е международен форум. Има много различни биохимични акумулаторни батерии, използвани в целия свят. Може би във вашата страна само на оловно-кисели тип се използва. Оловно-кисели, Ni-Cad, Ni-MH и литий.
Трябва да ни кажете какъв тип батерия използват така че не е нужно да предполагам. |
|
 |
flashtech
| 06 Oct 2009 3:40 Нуждаете се от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| | Какъв вид на батерията, ако тя е освободена от поддръжка на батерията? |
|
 |
Google AdSense

| 06 Oct 2009 3:40 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
Audioguru
Регистриран на: 19-ти януари 2008 година Мнения: 1082 Подпомогнат: 87 Местоположение: Торонто площ на Канада
| 06 Oct 2009 3:52 Re: нужда от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| | flashtech написа: | | Какъв вид на батерията, ако тя е освободена от поддръжка на батерията? | А Ni-Cad, Ni-MH и Литиева батерия всички са "поддръжка". Също така е оловно-кисели батерии.
Мисля, че вашата батерия е оловно-кисели един. |
|
 |
technorachit
| 06 Oct 2009 8:33 Re: нужда от помощ! 6V Battery Charger Проблем .... | | |
|
| Имам 6V/4.5 Ах SMF срок за акумулаторна киселина ... Веригата, която съм качил се изтегли от http://www.electronicsforu.com/ Това е схема е на ниска мощност спешна Светлината. Светлинните индикатори светят паралелно с помощта на оловно-кисели батерии ... Тази схема има защита от презареждане. Но не indiaction след Тарифирането е завършен ... Може U хора ми каже промени да се направи, за да получите визуално indicataion ... Благодаря и поглед.
Rachit ..
|
|
 |