Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

DC синтез на синхронизиране Г-флип-карти на флопа да unnexpected флопа ...

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> ASIC дизайн методики & Инструменти (Digital) -> DC синтез на синхронизиране Г-флип-карти на флопа да unnexpected флопа ...
Автор Съобщение
dude123_400

Post 01 Oct 2009 6:55

Re: DC синтез на синхронизиране Г-флип-карти на флопа да unnexpected Flo

Проблемът Аз съм като е възпроизводими W / на class.db библиотека технология разпределени по W / synopsys дизайн компилатор.

Имам много прост синхронен, активно-високо нулиране Г-flipflop, което аз очаквам то да бъде назначено
на техно-картирани FD2S флопа (class.db). Въпреки това, DC го синтезират на Г-flipflop D1
без някои допълнителни логика Fanning-в "Reset 'CD въвеждане на ПИН код. Картирането е вярна, но аз се надявах
че няма да има допълнително логика. Аз се опитах различни трикове W / DC да направят това, което аз картографиране
се очаква, но не са били успешни.

Има ли някой там, който да знае да каже DC да използвате флоп "правилното", обвързването си "ясни" въвеждане на ПИН на най-пинов ниво възстановите?

Ето информацията за възпроизвеждане

Verilog изходния код

модул (B, C, D, E);
вход Б, В;
вход [10] г, д;
обл [10] д;
/ / synopsys sync_set_reset в
Винаги @ (posedge б)
IF (в)
д <= 2'd0;
в противен случай
започвам
д <= D;
приключвам
endmodule

Тук е моят syn.tcl синтез скрипт (не забравяйте да настроите връзката и библиотека цел да class.db преди извор този скрипт)
анализираме библиотека работата test2.v формат Verilog
разработване на работата в библиотека
съставят
пиша-формат Verilog-изходни a_mapped.v

Ето a_mapped.v
модул (B, C, D, E);
вход [10] г;
производство [10] д;
вход Б, В;
тел N3, N6, N7, N8;

FD1 \ e_reg [1] (. Г (N6),. CP (б),. Q (д [1])); / / <<<<<<<<---- Не Resettable флопа
FD1 \ e_reg [0] (. Г (N3),. CP (б),. Q (д [0])); / / <<<<<<<<---- Не Resettable флопа
NR2 U7 (. А (N7),. Б (в),. Z (N6));
IV U8 (. А (г [1]),. Z (N7));
NR2 U9 (. А (N Охлаждам ,. Б (в),. Z (N3));
IV U10 (. А (г [0]),. Z (N Охлаждам );
endmodule

Added след 1 час 36 минути:

За тези от вас, които са acess до документацията Synopsys:

Отговорът се крие в следните DOC:
Състав Дизайн Оптимизация Референтен наръчник, версия C-2009.06, Глава 8 "Sequential картиране".
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 01 Oct 2009 6:55

Реклами

Върнете се в началото
jaydip

Подпомогнат: 3

Post 01 Oct 2009 9:42

Вижте коментар в съответствие с код:

Винаги @ (posedge б)
IF (в)
'b0? д <= 2'd0 / / Защо да използвате 2 "b0? ширина на д е 10 бита, не е ли?
в противен случай
започвам
д <= D;
приключвам
Върнете се в началото
dude123_400

Post 01 Oct 2009 19:24

За съжаление, моята грешка при копиране и вмъкване на код. Не съм сигурен, ако трябва да правя W / на емотикони или нещо такова ...

Както и да е дефиницията на "D" и "д" трябва да се чете в:

вход [1: 0] г, д;
обл [1: 0] д;

Оказва се, бюджетите DC синтеза по такъв начин, че той винаги ще се добавят допълнителни логика в предната част на Г-Flip-Flop данни за закрепване, освен ако не сте задали флопа какво точно искате да използвате.

За щастие, всички тези подробности са добре документирани в:
Състав Дизайн Оптимизация Референтен наръчник, версия C-2009.06, Глава 8 "Sequential картиране".
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> ASIC дизайн методики & Инструменти (Digital) -> DC синтез на синхронизиране Г-флип-карти на флопа да unnexpected флопа ...
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа
Подобни теми:
Дж. К. и SR деривация флип флоп флип флоп от Г (2)
Всички джапанки в FPGA са Г флип флоп? (7)
флип флоп (2)
Г Флип Флоп (3)
Дж. флип флоп! (1)
Флип Флоп (3)
флип флоп (8)
г флип флоп (1)
Г флип флоп (7)
флип флоп (6)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема