| Автор | Съобщение |
|---|
yawijaya
Регистриран на: 18-ти Август, 2009 Мнения: 16 Местоположение: Нова Свобода, БКП-САЩ
| 24-ти август 2009 17:00 MOS Switch | | |
|
| Аз научих това малко назад, когато бях в колежа, и сега аз трябва отново да се научим на това пак ... все пак, моля погледнете снимката
 За това, което аз знам тази схема трябва да ми даде продукция или в горната или долната половина на входа синусоидална вълна. Информационният фиш на транзистора се казва, че Vgs е 2-4V. но моята продукция не е само това, което очаквах. Мисля, че съм липсва една важна концепция, но не може да припомни, че .. кой да е предложение? Благодаря за помощта! |
|
| Върнете се в началото | |
 |
Audioguru
Регистриран на: 19-ти януари 2008 година Мнения: 932 Подпомогнат: 78 Местоположение: Торонто площ на Канада
| 24-ти август 2009 17:28 MOS Switch | | |
|
| Стойността на кондензатор 1nF C4 е твърде малък, за да премине 50Hz до R6 1k натоварване резистор, така че минава само на много висока честота на изкривяванията. Използвайте 100uF.
В MOSFET има напрежение на прага на портата 2V да 4V, където едва се включи с 250uA. Резисторите R2 и пристрастия R5 портата на 3V. Тогава MOSFET може да извършва или да не може да поведение. |
|
 |
Google AdSense

| 24-ти август 2009 17:28 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
yawijaya
Регистриран на: 18-ти Август, 2009 Мнения: 16 Местоположение: Нова Свобода, БКП-САЩ
| 24-ти август 2009 17:39 Re: MOS Switch | | |
|
| | Благодаря за отговора, но това, което Загрижен съм, е, че аз искам да действа като се премине към горната половина на out.How входния сигнал съм аз трябваше да го правя? Благодаря |
|
 |
Audioguru
Регистриран на: 19-ти януари 2008 година Мнения: 932 Подпомогнат: 78 Местоположение: Торонто площ на Канада
| 24-ти август 2009 18:10 MOS Switch | | |
|
| | Напрежението порта праг за MOSFET е широка гама от напрежения. Вие трябва да се приспособи на напрежението порта с пот да направя това, което искате. Тогава MOSFET превръща по твърди и наситени мастни киселини, когато входния сигнал е положителна и тя усилва и подава сигнал, когато входът е отрицателен. |
|
 |
yawijaya
| 24-ти август 2009 18:28 Re: MOS Switch | | |
|
| | благодарности! |
|
 |
Millwood
| 24-ти август 2009 18:42 MOS Switch | | |
|
| няколко предложения:
1) трябва да имат по-високи железопътни доставки: а MOSFET се нуждае от поне 4-5V Vds на операцията, както и с линеен усилвател. Аз ще се увеличи V2 да по-скоро като 9 - 12V, или повече, в зависимост от вашата кандидатура.
2) Вие трябва също така да сложите малко съпротивление (като 11 - 47ohm) между източник на MOSFET и земята, за да помогне за определяне на печалбата.
3) ти трябва да си живеят кондензатори за вида на сигнал, който искате да се разширят.
4) трябва да се коригира пристрастие резистори (R2/R5), така че продукцията получи максимално симетрични суинг. Това означава, че за вашата топология, трябва да седне на изтичането на Vds (мин) (V2-Vds (мин)) / 2. поема V2 = 9V, Vds (мин.) = 5V, това означава, че изтичане на MOSFET трябва да бъде най-7В, и усилвател може да люлка / - 2V повече - вероятно по-малко.
След това можете да се изчисли на работните точки на празен ход. |
|
 |
yawijaya
| 24-ти август 2009 19:06 Re: MOS Switch | | |
|
| | Здравейте, благодаря много, последното от които наистина помага! Все пак, какво трябва да направя, ако фиш не кажа минимални VDS, той казва, че е типично 10 или 12,5 V, но това е висока въпреки че ... |
|
 |
Audioguru
| 24-ти август 2009 19:16 MOS Switch | | |
|
| | В VDS може да бъде всичко. В Vgate е този, който контролира колко MOSFET включва и MOSFET всеки е различно. |
|
 |
yawijaya
| 24-ти август 2009 19:27 Re: MOS Switch | | |
|
| | ОК, така че ако го направим както трябва, аз трябва да разбера колко съм Id искате и тогава проверка на текущата крива волта за да видите кои Vds аз нужда и тогава може да се изчисли за Vgate .. така ли е? |
|
 |
Millwood
| 24-ти август 2009 20:32 Re: MOS Switch | | |
|
| | yawijaya написа: | | Здравейте, благодаря много, последното от които наистина помага! Все пак, какво трябва да направя, ако фиш не кажа минимални VDS, той казва, че е типично 10 или 12,5 V, но това е висока въпреки че ... |
минималните Vds ще зависи от това колко ще толерира нарушаването. Най-MOSFETs са предназначени за смяна на приложения и те искат техните устройства, за да бъде в насищане.
за линейни прилагане (къде сте сега), че не е това, което искате да правите. Вместо това, вие искате да имат достатъчно пространство за контрол на изходното напрежение, така че не е клип. 4-5V номер аз условие че е доста добър, дори и за приложения с висока мощност и е консервативен сигнал за малки приложения (като твоя).
Можете да проектирате по-високи Vds (мин), но не могат да спечелят достатъчно, за да оправдае добавя цена (inefficiencyy, топлинно разсейване, компоненти за високо напрежение и т.н.)
| Цитат: | | Трябва да разберете колко съм Id искате и тогава проверка на текущата крива волта за да видите кои Vds аз нужда и тогава може да се изчисли за Vgate .. така ли е? |
принцип няма. за един цокъл малък сигнал усилвател като твоя, искаш ли да разберете какво е най-лошото товар ще бъде на шофиране. изглежда като теб са на изработването на аудио усилвател, и си товар е вероятно един предусилвател. Те са склонни да има минимално съпротивление въвеждане на 470ohm и обикновено са много по-висока от тази (4.7k или по-висока).
Така че, ако дизайн за управление на 470ohm натоварване (най-лошия сценарий), искате вашата продукция импеданс (R1), за да бъде не по-големи от товара. Аз обикновено дизайн, така че R1 е 50% - 10% от товара. Това означава, че R1 е 220ohm или по-ниска.
След като сте, че ще определи печалбата на вашия усилвател. Това е (R1 / / Rload) / R, където R, е резистор между източника на MOSFET и земята. кажем, че искате да постигнете печалба на 2x, това означава, че (220 / / 470) / 2x = 68ohm (груб математика). че математиката доби MOSFET с безкрайна получи така в реалния свят, в който най-вероятно ще имат по-ниска печалба като по този начин може да изискват по-ниска компактдискове да се компенсира.
въвеждане на съпротивление е приблизително R2 / / R5. Ако работите в железопътния 9V и Vd си седи на около 7V. тъй като MOSFET нужди Vgs = 3-4V да отворите, така че ще дели R2/R5 Vd намаляват с коефициент на 2x, така R2 = R5. Това означава, че вашият принос импеданс е 1 / 2 * R2.
Аз обикновено дизайн ми усилвател за въвеждане на съпротивление на не по-висока от 47k и не по-ниска от 4.7k и обикновено около 10k така R2 = R5 = 22k.
R4 е там за стабилност и аз ще я държи на 1k. Вие можете да изберете кондензатори да отговарят на вашите нужди - най-вече свързани с честота отговор. Аз обикновено използвам 0.22u - 0.47u за C2 и 4.7u - 47u за C4.
Така че тук е окончателен дизайн.
Както виждате, тя осигурява сравнително добро изпълнение. печалбата е малко по-малко, отколкото 2x, поради несъвършен MOSFET, както и намаляване, причинени от R4 (във вашата схематично).
След това, ще трябва да разбера честота на отговор (AC анализ) за да се уверите, че а) той не осцилира и б) тя отговаря на вашите нужди.
|
|
 |
Millwood
| 24-ти август 2009 20:44 MOS Switch | | |
|
| ще откриете, че на изтичането на MOSFET не седи на 7V - в моя пример, той сяда на 8V - тъй като работната точка зависи от Id на MOSFET's срещу отношения Vgs.
така че за усилване на големи сигнала, ножици не могат да бъдат както са симетрични, колкото се очаква.
Очевидно е, че не е голям проблем за малки усилване на сигнала. Но ако наистина искаш да са симетрични ножици, можете да регулирате R3/R4 (в моя схеми), така че Vd седи на желания от вас ниво.
като R3 / / R4 определя своя принос импеданс, не искате неговото приспособяване за понижаване на съпротивлението вход. Като такива, трябва да имат за цел увеличаване R3 и R4, според случая.
Можете също да опитате да изберете MOSFET, че отговаря на вашите нужди по отношение на личната и Vds (разрушаване). Но също така си принос капацитет. се опита да намали на капацитет за управление (Ciss в най-лист) по-малко от 220PF.
малки MOSFETs сигнал работи много добре тук, особено на тези от superline Zetex. IRF510 е средно MOSFET мощност, но изненадващо е много ниска Ciss, и е доста евтина и лесно достъпна, така ли да го използвам ниска за предусилвател или усилвател за слушалки.
едно забележително нещо за този конкретен топология е пристрастие стабилност regardes за снабдяване с железопътен транспорт. |
|
 |