Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Начално - ARM

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> Начално - ARM
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
movie_freak

Присъединил се: 20 Март 2007
Подпомогнат: 1

Post 04 юли 2009 7:15 Начално - ARM

Как и къде да се започне, ако аз съм Newbie на ръката. Как да напиша кода за ARM базирани контролера и програма него, ако аз знам само с 8 битов AVR години. Също така, да работят на ARM 9,0 е необходимо да се направят някои работи по ARM 7.0 или не мога просто да започне на ARM 9,0. Аз съм малко по-запознати с 7,0 ARM архитектура. Но никога не е написал някоя код .. Неутрално

Аз търсех в Google също за една и съща .. но вашата ценна обратна информация ще бъде много полезна Идея

Всички книги, ръководства, свързани уебсайт връзки, всичко ще бъде от полза.

Много благодаря,
Surya
Обратно към началото
View user's profile
bobsanjose

Присъединил се: 14 Януари 2006
Публикации: 234
Подпомогнат: 25

Post 04 юли 2009 7:28 Re: Начално - ARM

movie_freak написа:
Как и къде да се започне, ако аз съм Newbie на ръката. Как да напиша кода за ARM базирани контролера и програма него, ако аз знам само с 8 битов AVR години. Също така, да работят на ARM 9,0 е необходимо да се направят някои работи по ARM 7.0 или не мога просто да започне на ARM 9,0.

Няма такова нещо като ARM 7,0 тя се нарича ARM7TDMI, някои е вярно за ARM9, няма ARM 9,0 Те не са версия 7.0 и 9,0 на софтуер макар и да изглежда по този начин тя. Аз препоръчвам да започнете с кора-М3 базирани устройство, защото то е дори по-проста, отколкото ARM7 и идващи от AVR, вие вероятно ще оценят обикновен 32-битов MCU. Примери за кора-M реализации може да бъде намерена тук: http://mcu-related.com/architectures/35-cortex-m3
За да отговорим на въпроса си за незабавно започване с ARM9, че е възможно, но вашия въпрос не указва сте в тази част на внедрения част достатъчно, че ще Препоръчваме ви да опитате.

movie_freak написа:
Аз съм малко по-запознати с 7,0 ARM архитектура. Но никога не е написал някоя код .. Неутрално
Чудя се колко ли са запознати, не се обиждай Подрямване

movie_freak написа:
Всички книги, ръководства, свързани уебсайт връзки, всичко ще бъде от полза. |

Някои връзки:
Налице е т.нар вътрешна Ръководство от Hitex, http://www.hitex.com/index.php?id=download-insiders-guides&L=1 разположение за устройства от NXP и ST
Информация относно LPC2000 устройства от NXP се обобщават така:
http://www.lpc2000.com
Има много информация за Keil уебсайта http://www.keil.com
И там все още е твой приятел за всички въпроси, които вече знаете, наречена Google.

hth, Боб
Обратно към началото
View user's profile
kender

Присъединил се: 19 юни 2005
Подпомогнат: 78
Местоположение: Станфорд, SF Bay полуостров, Калифорния, Земя, Слънчева система, Млечния път

Post 05 юли 2009 1:04 Re: Начално - ARM

movie_freak написа:
Как и къде да се започне, ако аз съм Newbie на ръката. Как да напиша кода за ARM базирани контролера и програма него, ако аз знам само с 8 битов AVR години.

do you want to switch to ARMs? Surya, защо искате да превключите на оръжие? Аз не съм питам този въпрос да ви разубедят от преместване в ръцете. Отговорът ще просто да определите какво да правя след това.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> Начално - ARM
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS