tariq786
Присъединил се: 24 февруари 2004 Публикации: 136 Подпомогнат: 26
| 03 юли 2009 18:22 Което е правилен начин за измерване на макс честота | | |
|
| Скъпи приятели, Аз синтезирани AES (Разширени Шифроването Standard) verilog ядрото, че са изтеглили от www.opencores.org. За синтеза аз използван Synopsys Дизайн съставител и tsmc180nm библиотека. По време на синтеза, аз определено часовника период принуда да се 5ns или (200 MHz) и дизайн Компилатор показа няма нарушение на периода принуда по време на синтез.
След синтеза, аз го публикувате синтез verilog симулация. Тук започнах да се настройка и задръжте време нарушения с 5ns часовник период и трябваше да се увеличи часовник период с фактор 40, т.е. 200ns (5 MHz), за да валидни резултати.
Аз съм объркан или публикувате синтез честота 5 MHz е истинската честота на дизайна или предварително синтез честота 200 MHZ е истинската честота на дизайна.
Аз също го PrimeTime статична графика анализ на дизайна, след синтез и тя също не е имал проблем с периода на принуда 5ns.
Трябва да се спомене, че след синтез verilog симулация на дизайна е тази, която е динамична, което трябва да даде test_vectors в стенд за изпитване за да получите резултати, докато primetime и дизайн компилатор използват статични времето методи без тест бацилоносителите да докладва максималната честота.
Благодаря за помощта ви. |
|
tariq786
Присъединил се: 24 февруари 2004 Публикации: 136 Подпомогнат: 26
| 06 юли 2009 7:06 Кое е правилен начин за измерване на макс честота | | |
|
| Аз съм се за тази грешка в пост синтез verilog симулация на AES ядро. DC синтезирани проектирането правилно без никакви грешки, с период на принуда 5ns (200 MHz)
Но аз съм вървят след синтез verilog симулация с периода на 20ns и аз все още получавате тази грешка, поради което производството е xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Грешка: tsmc18t.v (6551): $ държат (posedge CK & & & (знаме == 1): 30 NS, negedge D: 30 NS, 500 PS); # Време: 30 NS повторение: 2 съд: / test/u0/u0/r0 / \ out_reg [31]
Някаква идея как да се определи тази грешка?
Много благодаря предварително |
|