sarang2502
Присъединил се: 03 юли 2009 Мнения: 1 Местоположение: Ahmedabad, Индия
| 03 юли 2009 18:12 помогне req. за управление на моторни stepper с 8051 ..... | | | Tags: |
|
| Здравейте frnds,
Im остана; PLZ помогне ... Im имат unipolar stepper с 6 терминали (2 COMM), 12V, 1A Доставка ... Аз HAV писмен събрание код:
| Код: | ORG 0H
stepper equ P1
Основната: MOV stepper, # 08H acall закъснение MOV stepper, # 04H acall закъснение MOV stepper, # 02H acall закъснение MOV stepper, # 01H acall закъснение sjmp основните Забавяне: MOV r7, # 2 wait2: MOV R6, # 0ccH wait1: MOV R5, # 0ffH чакай: djnz R5, чакай djnz R6, wait1 djnz r7, wait2 намокрям приключвам
|
При моторни работи тя отива fwd за известно време след това изведнъж се backwd ... и са използвали тази стъпка последователност bcoz покаже моторни тече непрекъснато, когато един по един импулс се дава до четири терминала ...
Аз съм с IC драйвер L293D, проблем е, че, като стъпка ъгъл на моторни е 5,3 '... Не знам как да се използва стъпка ъгъл за даване на правилното импулси ...
Im работи по проект на Robo кола с две stepper мотори interfaced с 8051 .. тя може да се движи във всички посоки ... ако има такива предложения, PLZ кажа ...
thnx предварително ... |
|