Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Помощ req. за управление на моторни stepper с 8051 .....

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> Помощ req. за управление на моторни stepper с 8051 .....
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
sarang2502

Присъединил се: 03 юли 2009

Post 03 юли 2009 18:12 помогне req. за управление на моторни stepper с 8051 .....
Tags:

Здравейте frnds,

Im остана; PLZ помогне ...
Im имат unipolar stepper с 6 терминали (2 COMM), 12V, 1A Доставка ...
Аз HAV писмен събрание код:

Код:

ORG 0H

stepper equ P1

Основната:
MOV stepper, # 08H
acall закъснение
MOV stepper, # 04H
acall закъснение
MOV stepper, # 02H
acall закъснение
MOV stepper, # 01H
acall закъснение
sjmp основните
Забавяне:
MOV r7, # 2
wait2:
MOV R6, # 0ccH
wait1:
MOV R5, # 0ffH
чакай:
djnz R5, чакай
djnz R6, wait1
djnz r7, wait2
намокрям
приключвам

При моторни работи тя отива fwd за известно време след това изведнъж се backwd ...
и са използвали тази стъпка последователност bcoz покаже моторни тече непрекъснато, когато един по един импулс се дава до четири терминала ...

Аз съм с IC драйвер L293D, проблем е, че, като стъпка ъгъл на моторни е 5,3 '...
Не знам как да се използва стъпка ъгъл за даване на правилното импулси ...

Im работи по проект на Robo кола с две stepper мотори interfaced с 8051 ..
тя може да се движи във всички посоки ... ако има такива предложения, PLZ кажа ...

thnx предварително ...
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> Помощ req. за управление на моторни stepper с 8051 .....
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS