| Автор | Съобщение |
|---|
ludan
Присъединил се: 24 май 2009 Мнения: 4
| 03 юли 2009 11:40 място и маршрут в soce с / без мандало | | |
|
| Здравейте момчета,
Аз съм пред следния проблем, тъй като от време на време: blockA <-> blockB, на изхода на blockA е FF и кабел, който върви като вход към мандало в blockB. Ако мястото на тези два блока в социален среща с определено разстояние (5мм) Виждам някои закъснение (~ 3ns) върху връзката interconnecting двата блока.
Сега, ако се замени мандало в blockB с FF и I място на блокове в същото разстояние от 5 мм, забавянето виждам по взаимното свързване връзката е 1.7ns
С поглед към времето доклада става ясно, че използването от двете страни на FFs, инструмента оптимизира връзката inferring буфери с голям шофиране здравина. В примера с 1ff и 1 мандало на буфери заключи, са по-малки и забавянето е много по-високи.
Сега на въпроса ми: Има ли някакви специфични причини, поради които инструмент не разпознава такава дълга връзка между А и Б, както критичната пътека в случай, че използвате мандало? То е ясно критичните път (както се вижда от експеримента с 2 FFs), но по някаква причина, когато се използва мандало, че пътят не е признат като критични, Поради това усилия, за да оптимизирате връзката е ниско, а крайната взаимосвързаност забавяне доста висока (и разочароващи) 
Идеи? |
|
| Обратно към началото | |
 |
Шелби
Присъединил се: 04 Януари 2007 Мнения: 37 Подпомогнат: 4
| 03 юли 2009 20:21 място и маршрут в soce с / без мандало | | |
|
| | Имате ли настройка на нарушения или с подход? Възможно е инструментът използва времето, когато с помощта на заемни средства мандало. Проверете инструмент променливи, за да видите как да превърнат мандало време заем за включване / изключване и изпълнете още тестове. |
|
 |
ludan
Присъединил се: 24 май 2009 Мнения: 4
| 03 юли 2009 20:52 Re: място и маршрут в soce с / без мандало | | |
|
| И в двата случая съм нарушения единствената разлика е, колко големи са те: - Както FF: 1.7ns - 1 FF и 1 мандало: 3ns
Доколкото мога да видя от report_timing в Prime Time:
Точка Incr Path ... .. крайна точка време привлечени от 0,00 0,64 ... ...
което означава, няма време е заимствала  другите Странно нещо е, че инструментът не изглежда да признаят този път като критични дължи на факта, че проби се случва със същия часовник, изпратени от blockB. В действителност, това е нещо, което забравих да кажа в предишния пост: blockA изпрати на часовника към мандало / FF в blockB заедно с данните. Може би за-това причината, поради която този път не се разглежда като критични?
Наздравици |
|
 |