Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Помощ за радиочестотно верига симулация

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и оптика -> Помощ за радиочестотно верига симулация
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
tenderne

Присъединил се: 09 Януари 2007

Post 02 юли 2009 18:01 помогне за радиочестотно верига симулация

здрасти на всички,

Имам основния въпрос за радиочестотно верига симулация, любезно, дайте ми някакви предложения или просто списък някои полезни препратки. Много благодаря предварително.

Предполагам си верига включва няколко части, всяка страна е представена от frquency домейн [Y] матрица ценности. Тези части са сглобени в схема, чрез връзка с R, L, C. Сега искам да анализират това събра верига, например изчисли [S] параметър, какъв теорията се прилага за анализ? [Y], [Z], [S] матрици, които една по-добре е за схема симулация?

Наистина са малко познания за този тип анализ верига, всеки от вашите съвети или препоръчани четене ще бъде много оценявам.

с уважение,
tenderne
Обратно към началото
View user's profile
tenderne

Post 03 юли 2009 4:31 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация

PLS .... Плаче или много тъжно
Обратно към началото
View user's profile
darcyrandall2004

Присъединил се: 01 февруари 2009
Подпомогнат: 1

Post 03 юли 2009 7:15 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация

Моето мнение е, че S параметри са полезни за симулация и да предоставят полезна информация, интуитивен.

Има уравнения предлага в текста, за това как да конвертирате между различни два часа пристанище мрежа параметри. Лично аз намеря При добавяне на компонент в моята схема ще работи със Z или Y параметри, което е по-лесно. Аз ще се превърнат в Т параметри и работата на получения матрица, която е размножаването на първоначалната схема матрица и добавяне на нови компоненти матрица. Аз тогава ще конвертирате получения матрица за S параметри.

Ако сте работили с matlab кажа, че е необходимо да се справят с два порта мрежи. Ако използвате достойни верига симулатор можеш да Вероятно просто забравят за Z, Y, T ... два часа пристанище мрежа матрици.

Наздравици
Обратно към началото
View user's profile
kayaoo

Присъединил се: 02 Сеп 2003
Подпомогнат: 2

Post 03 юли 2009 7:39 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация

Ако веригите са малки, харесва списък на всички U / I уравнения и решаването им чрез matlab символ на математиката. Окончателният S матрица също може да бъде изчислено, ако уравнения между UX, IX и Sxx са включени.
Обратно към началото
View user's profile
tenderne

Post 03 юли 2009 9:22 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация

Много благодаря за всичките ви отговори.

Аз не възнамерявате да използвате някоя верига симулатор, всъщност задачата ми е да се разработи схема симулатора. размер на веригата е неизвестен, всъщност. Неутрално

Уважаеми "darcyrandall2004", би ли ми препоръча някои от основните учебници или препратки за радиочестотно верига симулация? Аз наистина съм новобранец в тази област ... въздишка ... Плаче или много тъжно
Обратно към началото
View user's profile
darcyrandall2004

Присъединил се: 01 февруари 2009
Подпомогнат: 1

Post 04 юли 2009 9:14 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация

Любимите ми е

Въведение в радиочестотна дизайн Wes Hayward.

Нейната имаш добър точка на две мрежи, но се хитър от грешка на страница 172. Всъщност Tc = Този * туберкулоза.

От там можете да прогрес при проектиране на CMOS радиочестотни интегрални схеми от Thomas.H.Lee

Пълна Безжичен дизайн от C. Sayre има някои добри примери за съединение PLLs аз вярвам.

Евентуално проектиране на усилватели и oscillators от S параметър на метода Мислех предвижда някои достойни информация за стабилност кръгове.

Моето убеждение е, че най-добрият подход е да каквото и да се поучат от текст в кода т.е. Matlab. Аз вярвам, че СПИН обучение и след това, ако сте написали няколко кода, които казват изчислява компонент стойности за Pi Мач тогава късно определяне на пистата можете да повторна употреба този код отново и отново.

Тогава бих препоръчал четене онлайн текст и зареждайки matlab проби от този тип, нещо J Orphanidis нещо по тези линии, опитайте googling него. Виждал съм го съотнесени в тези форуми.
Обратно към началото
View user's profile
tenderne

Post 04 юли 2009 10:33 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация

Здравей darcyrandall2004,

Много ви благодаря за вашия отговор, аз наистина оценявам вашето вид помощ и patiences в отговор на моите въпроси новобранец. Благодаря ви много отново. --- Да ви благослови.

с уважение,
tenderne
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> RF, микровълнова, Антени и оптика -> Помощ за радиочестотно верига симулация
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS