| Автор | Съобщение |
|---|
tenderne
Присъединил се: 09 Януари 2007 Мнения: 35
| 02 юли 2009 18:01 помогне за радиочестотно верига симулация | | |
|
| здрасти на всички,
Имам основния въпрос за радиочестотно верига симулация, любезно, дайте ми някакви предложения или просто списък някои полезни препратки. Много благодаря предварително.
Предполагам си верига включва няколко части, всяка страна е представена от frquency домейн [Y] матрица ценности. Тези части са сглобени в схема, чрез връзка с R, L, C. Сега искам да анализират това събра верига, например изчисли [S] параметър, какъв теорията се прилага за анализ? [Y], [Z], [S] матрици, които една по-добре е за схема симулация?
Наистина са малко познания за този тип анализ верига, всеки от вашите съвети или препоръчани четене ще бъде много оценявам.
с уважение, tenderne |
|
| Обратно към началото | |
 |
tenderne
| 03 юли 2009 4:31 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация | | |
|
| PLS .... |
|
 |
darcyrandall2004
Присъединил се: 01 февруари 2009 Мнения: 29 Подпомогнат: 1 Местоположение: Пърт, WA, Австралия
| 03 юли 2009 7:15 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация | | |
|
| Моето мнение е, че S параметри са полезни за симулация и да предоставят полезна информация, интуитивен.
Има уравнения предлага в текста, за това как да конвертирате между различни два часа пристанище мрежа параметри. Лично аз намеря При добавяне на компонент в моята схема ще работи със Z или Y параметри, което е по-лесно. Аз ще се превърнат в Т параметри и работата на получения матрица, която е размножаването на първоначалната схема матрица и добавяне на нови компоненти матрица. Аз тогава ще конвертирате получения матрица за S параметри.
Ако сте работили с matlab кажа, че е необходимо да се справят с два порта мрежи. Ако използвате достойни верига симулатор можеш да Вероятно просто забравят за Z, Y, T ... два часа пристанище мрежа матрици.
Наздравици |
|
 |
kayaoo
Присъединил се: 02 Сеп 2003 Мнения: 30 Подпомогнат: 2
| 03 юли 2009 7:39 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация | | |
|
| | Ако веригите са малки, харесва списък на всички U / I уравнения и решаването им чрез matlab символ на математиката. Окончателният S матрица също може да бъде изчислено, ако уравнения между UX, IX и Sxx са включени. |
|
 |
tenderne
| 03 юли 2009 9:22 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация | | |
|
| Много благодаря за всичките ви отговори.
Аз не възнамерявате да използвате някоя верига симулатор, всъщност задачата ми е да се разработи схема симулатора. размер на веригата е неизвестен, всъщност. 
Уважаеми "darcyrandall2004", би ли ми препоръча някои от основните учебници или препратки за радиочестотно верига симулация? Аз наистина съм новобранец в тази област ... въздишка ... |
|
 |
darcyrandall2004
Присъединил се: 01 февруари 2009 Мнения: 29 Подпомогнат: 1 Местоположение: Пърт, WA, Австралия
| 04 юли 2009 9:14 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация | | |
|
| Любимите ми е
Въведение в радиочестотна дизайн Wes Hayward.
Нейната имаш добър точка на две мрежи, но се хитър от грешка на страница 172. Всъщност Tc = Този * туберкулоза.
От там можете да прогрес при проектиране на CMOS радиочестотни интегрални схеми от Thomas.H.Lee
Пълна Безжичен дизайн от C. Sayre има някои добри примери за съединение PLLs аз вярвам.
Евентуално проектиране на усилватели и oscillators от S параметър на метода Мислех предвижда някои достойни информация за стабилност кръгове.
Моето убеждение е, че най-добрият подход е да каквото и да се поучат от текст в кода т.е. Matlab. Аз вярвам, че СПИН обучение и след това, ако сте написали няколко кода, които казват изчислява компонент стойности за Pi Мач тогава късно определяне на пистата можете да повторна употреба този код отново и отново.
Тогава бих препоръчал четене онлайн текст и зареждайки matlab проби от този тип, нещо J Orphanidis нещо по тези линии, опитайте googling него. Виждал съм го съотнесени в тези форуми. |
|
 |
tenderne
| 04 юли 2009 10:33 Re: Помощ за радиочестотно верига симулация | | |
|
| Здравей darcyrandall2004,
Много ви благодаря за вашия отговор, аз наистина оценявам вашето вид помощ и patiences в отговор на моите въпроси новобранец. Благодаря ви много отново. --- Да ви благослови.
с уважение, tenderne |
|
 |