Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

Ултразвук Обхват Meter

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> ултразвук Обхват Meter
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
binsad

Присъединил се: 15 Декември 2008

Post 02 юли 2009 17:32 ултразвук Диапазон Meter

Здрасти,
Бях на път да започне проект "ултразвук Обхват Meter".
В приемника секция, бях видял, че има 2 фази на усилватели, за да се разширят получените сигнали до 1000 пъти. Мога ли да използвам един етап усилвател вместо на 2 етапа????
Обратно към началото
View user's profile
alberto1683

Присъединил се: 13 юли 2007

Post 02 юли 2009 19:27 Re: ултразвук Обхват Meter

Здравей ..
една година, направих този проект,
Използвах два часа ОП. Аз не намирам резистентност стойности за каскада усилватели
конфигурация.
Първата схема е 10 на печалба, а след това имаше филтър и накрая втори усилвател (100).

Каскадата конфигурация избегне шума между етапа.

С уважение,
Обратно към началото
View user's profile
malik_123

Присъединил се: 14 май 2007

Post 02 юли 2009 20:34 ултразвук Диапазон Meter

използвайте instumentation усилвател Ad620
тя е с печалба от 1000 и е 8 пинов IC

въпреки, че е скъпо

Добавен след 21 минути:

IC това са Макс спечелят от 1000, който се регулира само с един резистор
Обратно към началото
View user's profile
FvM

Присъединил се: 22 Януари 2008
Подпомогнат: 630

Post 02 юли 2009 21:09 ултразвук Диапазон Meter

А най-доброто предложение на грешното място. , I think. AD620 е сигнал честотна лента от около 10 KHz при G = 1000, не е особено подходящ за ултразвукова, мисля. Вие действително се нуждаят от усилвател с по-висока печалба лента продукта да реализираме G = 1000 за например 40 KHz. Използване на два етапа усилвателя е най-просто решение, ако зависи от лесно достъпни стандартни части.

Освен това, няма използване за диференциална усилвател по прост, приключваща на едно-единствено приложение. by the way. Една един часа ОП кавички или без кавички усилвател на печалба също е регулируема само с един резистор, между другото.
Обратно към началото
View user's profile
Hugo

Присъединил се: 01 Януари 1970
Публикации: 275
Подпомогнат: 25

Post 02 юли 2009 23:56 Re: ултразвук Обхват Meter

binsad написа:
Здрасти,
Бях на път да започне проект "ултразвук Обхват Meter".
В приемника секция, бях видял, че има 2 фази на усилватели, за да се разширят получените сигнали до 1000 пъти. Мога ли да използвам един етап усилвател вместо на 2 етапа????

Вижте това, тя е много проста:

http://www.micro-examples.com/public/microex-navig/doc/090-ultrasonic-ranger.html
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> ултразвук Обхват Meter
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS