| Автор | Съобщение |
|---|
eem2am
Присъединил се: 22 юни 2008 Публикации: 569 Подпомогнат: 10
| 02 юли 2009 14:47 порта ПИН избута по-долу gnd в smps | | |
|
| Привет,
Вярвате ли, че това се нуждае от засилване schottky диодни от gnd на изход?
това се повиши от 12 до 28v @ 10 вата
защото, ако такава не е добавена schottky-после, когато FET превръща в източването шлюзова капацитет ще буташ порта ПИН под земята?
|
|
| Обратно към началото | |
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4195 Подпомогнат: 631 Местоположение: Бохум, Германия
| 02 юли 2009 15:15 Re: портата на ПИН избута по-долу gnd в smps | | |
|
| | Цитат: | | когато FET превръща в източването шлюзова капацитет ще буташ порта ПИН под земята | . Звучи много малко вероятно. Знаете ли спазват някакви проблеми? |
|
 |
eem2am
Присъединил се: 22 юни 2008 Публикации: 569 Подпомогнат: 10
| 02 юли 2009 15:21 порта ПИН избута по-долу gnd в smps | | |
|
| Ами ... някои контролери се провалиха за неизвестни причини.
Просто му каза, че добавянето на schottky е "номинална за курса" с офлайн smps's, така си мислех, че все още може да се прилага до известна степен с ниско напрежение конвертори като това.
му стария принцип, че сте DONT тенденция за промяна на напрежението през капачката мигновено .... така, ако внезапно изтичане капки от 28v да 0v когато FET ..... после се превръща в портата ТРЯБВА спад от 15х до (15 -2 = Минус 13V.
... благодарение на drain_gate капацитивно |
|
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4195 Подпомогнат: 631 Местоположение: Бохум, Германия
| 02 юли 2009 21:37 порта ПИН избута по-долу gnd в smps | | |
|
| Не мога да следват explaination. Защото FET се задвижва от портата, Cgd актове като отрицателна обратна връзка (Miller капацитет) която не позволи на портата напрежение да спадне под прага на напрежение в държавата. Освен водача импеданс и портата Резистор оразмеряване са против тази възможност. |
|
 |
walkura
Присъединил се: 22 Ноември 2006 Мнения: 7
| 04 юли 2009 14:38 Re: портата на ПИН избута по-долу gnd в smps | | |
|
| Тя зависи от контролера, в дейташитове SLUA178 те specificly спомена за този проблем. Това е по-късна решен чрез включително shottky в контролера или вместо транзистор totempole усилвател totempole. Можете да унищожи контролери действително предизвика с полярност обрат паразитни връзки да отворите между субстрат на чип и полупроводникови. (съжалявам, ако ми обяснение е малко наслуки) Този ефект е описан в unitrode дейташитове и семинари от Texas Instruments. Shottky може да попречи на това от става, по-съвременни контролери, които не се нуждаят от повече обикновено.
Успех. |
|
 |
FvM
| 04 юли 2009 16:46 Re: портата на ПИН избута по-долу gnd в smps | | |
|
| Аз не се съмнявам, че предаде biasing на субстрат диоди може да предизвика мандало до и евентуално увреждане на чип поради високите мандало-нагоре течения. Мандало-нагоре имунитет е постигнато чрез подходящи чип дизайн, schottky диоди не са предоставени от обичайните аналогови процеси, доколкото аз знам.
Но аз не виждам, как представените съединение може да доведе до отрицателни напрежения при портата шофиране продукция че отхранвам мандало-горе. |
|
 |