| Автор | Съобщение |
|---|
lassi
Присъединил се: 02 юли 2009 Мнения: 3
| 02 юли 2009 14:39 measurring радиочестотната идентификация система | | | Tags: |
|
| Здравейте всички,
Аз си върша работата обучение и задачата ми е да се научите как да използвате новопридобила купи EXA сигнал анализатор към carryout някои измерване на радиочестотната идентификация система. но проблемът е Не знам как да се свържете маркер и четец система на сигнала анализатор. съм да се използва сонда или какво? Какъв вид връзка трябва да направя? съм объркан.
Моля някой помогне с explainig на стъпки и аз би оценила, ако обяснение идва със снимки.
благодарности |
|
| Обратно към началото | |
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4198 Подпомогнат: 631 Местоположение: Бохум, Германия
| 02 юли 2009 21:24 measurring радиочестотната идентификация система | | | Tags: |
|
| | Може да имате нужда да знаете за измерване проблем да се реши как да се измери. |
|
 |
lassi
| 02 юли 2009 21:36 Re: measurring система за радиочестотна идентификация | | | Tags: |
|
| | това, което искам да мярка е честота, мощност и честотна лента на читателя система и маркер |
|
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4198 Подпомогнат: 631 Местоположение: Бохум, Германия
| 02 юли 2009 23:34 measurring радиочестотната идентификация система | | | Tags: |
|
| | Сигнал спектър (честота и бърза), могат да бъдат придобити с auxilary антена, например кратко жица за UHF радиочестотната идентификация (вие не споменем честотната лента на всички). Точното измерване на излъчената мощност ще изискват anechoic камера и антена с известни антена фактор. Ако устройствата са 50 ома антена резултати, предавани мощност може да се измерва директно (след необходимите заглушаващи). |
|
 |
lassi
| 03 юли 2009 4:53 Re: measurring система за радиочестотна идентификация | | | Tags: |
|
| Благодарение FVM, аз вид имат представа, че аз все още се нуждаят от повече яснота. моето голямо предизвикателство е това, за да се свържете от N9010A EXA Сигнал Analyzer да АТА 2270 EK1 радиочестотната идентификация оценка комплект произведени от Atmel (състои от читателя система, антената 125Khz, и образци на потребителите), така че да получите тези измерването на сигнала анализатор.
и ако съм в състояние да се свърже, където мога да проведе такава връзка, например ако една сонда, къде точно да го поставите върху читателя система или маркер или антена? |
|
 |
FvM
| 03 юли 2009 8:35 measurring радиочестотната идентификация система | | | Tags: |
|
| Аз не съм изключение ниска честота на радиочестотната идентификация система. В този случай, ситуацията е малко по-различно.
Вие нямате съвпадащата RF антени отколкото настроен индуктивна съединител рулони с 125 KHz (а също и най-вече с 13,56 MHz RFID). За да следи системата операция без смущаващи областта, можете да използвате един много малък тест серепентина (един или няколко намотки) пряко свързан с анализатор на 50 ома или по-голям принос бобина с буфер усилвател. Последното е необходимо за измерване на полските сили.
Някои стандарти за радиочестотна идентификация има подробни спецификации как тест за измерване на читателя и маркер свойства. Но аз не съм запознат до 125 KHz радиочестотната идентификация неща. С 13,56 MHz системи много измерванията може да бъде направено с висок импеданс прекратено тест серепентина край маркер.
Някои проблеми на радиочестотната идентификация системата за измерване, са свързани с протокола за анализ, не знам, ако въпросният инструмент е подходящ за тази молба. |
|
 |