Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

серийния порт предаване

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Програмиране и PC Интерфейс -> предаване сериен порт
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
Вандалски S

Подпомогнат: 2

Post 30 юни, 2009 15:29 сериен порт предаване

Мога ли да имат пряк достъп, при битовете trasmitted за сериен порт? Ако аз исках да прехвърлят 1011 за сериен порт, Мога ли да направя програма на C #, които само предава тези бита (тези, които не са бита, героите)? или сериен порт просто предава ASCII символа?
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Подпомогнат: 40

Post 30 юни, 2009 15:47 сериен порт предаване

Ако от "серийния порт" сте, отнасящи се до UART, то зависи от UART. Някои от тях ще ви позволи да зададете броя на бита данни, макар че аз не съм наясно с всички, които ще позволяват да зададете по-малко от 5-бита данни. Най-вероятно вие ще трябва да пишат код, за да "-малко данните взрив" - това е превключвате линия, която ще се съревновават един UART.

Може би бихте могли да използвате DTR или RTS линия и са си карам код, който да изходните данни. Разбира се, вие ще трябва да си ReWire конектор за използване на тази линия, както линията Тексас.
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 30 юни, 2009 16:23 Re: сериен порт предаване

Това е сериен порт на компютъра и искам да я свързали с UART от снимка (с помощта на високочестотни модули помежду си). има 8 бита данни. (that's why i'm asking) that there is a problem with the rs-232, you can only send ASCII codes, or something like that, anyway, not 10101010 for example. но аз чух (Ето защо аз съм иска), че има проблем с RS-232, може да изпрати само ASCII кодове, или нещо такова, все пак, не 10101010 например. Надявах се да се напише програма на C #, които ще направят точно това, изпратете това, което аз искам бита (в групи от по 8, ако това е единственият начин за пример 10101011 <-малко и синхронизиране на проекта 11001100 <-за бита данни)
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 30 юни, 2009 17:46 Re: сериен порт предаване

Вандалски S написа:
(that's why i'm asking) that there is a problem with the rs-232, you can only send ASCII codes, or something like that, anyway, not 10101010 for example. но аз чух (Ето защо аз съм иска), че има проблем с RS-232, може да изпрати само ASCII кодове, или нещо такова, все пак, не 10101010 например.

Не е вярно или за компютър или страна PIC - можете да изпращате всяка стойност от 0 (0000000) до 255 (11111111) включително. Аз не съм сигурен какво е "проблем" Чували ли сте имаше предвид.
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 30 юни, 2009 20:14 Re: сериен порт предаване

много благодаря. вероятно и двамата бяхме прави, но аз не са направили ми самостоятелно, така че ясно защо този човек ми каза така. последната е ФР, която е 11111111;

по-късно редакция: който е 255 в знак след десетичната запетая, точно както ти каза. Както и да е, аз съм единственият заинтересован в двоичен

Последно редактиран от вандалски е на 30 Юни, 2009 21:32; Редактирано общо 1 път
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 30 юни, 2009 20:21 сериен порт предаване

ФР Hex е 255 знака след десетичната!
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 01 Jul 2009 16:47 Re: сериен порт предаване

АЗ проверка с osciloscope с HyperTerminal и terminal1.9b.
кога аз натискам 1, там наистина са 8 бита, 4 от тях (първата отляво) и признати, те отговарят на номера, 8 е 1000 в обратен ред и неутрализиран. някои бита от дясно отговори на някои букви.
но има една програма, в която влиза и 10011011 за пример и аз виждам на osciloscope това нещо? ако го направя, че ще има 8 байта, аз искам да ги видя в един байт.
Мисля, че това е, че това, което човек се опита да ми обясни.
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 01 Jul 2009 17:41 Re: сериен порт предаване

Вандалски S написа:
АЗ проверка с osciloscope с HyperTerminal и terminal1.9b.
кога аз натискам 1, там наистина са 8 бита, 4 от тях (първата отляво) и признати, те отговарят на номера, 8 е 1000 в обратен ред и неутрализиран. някои бита от дясно отговори на някои букви.

Когато натиснете "1" ключ на компютъра той генерира ASCII характер, чиято стойност е 31 Hex или '00110001 "бинарни. Когато това се изпраща по серийния порт то се изпраща най-значими-малко от една страна, така че се появява на линия TX като '10001100 "бинарни.

Вандалски S написа:

но има една програма, в която влиза и 10011011 за пример и аз виждам на osciloscope това нещо? ако го направя, че ще има 8 байта, аз искам да ги видя в един байт.
Мисля, че това е, че това, което човек се опита да ми обясни.

Ако въведете '10011011 "по осем отделни букви върху HyperTerminal след това разбира се ще получите осем байта. Ако го искате в един байт тогава ще трябва да въведете тази стойност на един символ. Това е проблем за не-изобразени символи. Въпреки това, Windows предоставя начин за вас да направите това:
Цитат:

- Уверете се, че NumLock е включен от вашата клавиатура.
- Натиснете и задръжте клавиша ALT.
- Като държите натиснат клавиша ALT, въведете 3-цифрен код за десетичен разширен характер ASCII, който искате да генерирате използване на цифровата клавиатура.
- Отпуснете клавиша ALT.
Имайте предвид, че трябва да въведете десетична стойност на charater

Например, за да влезе '10011011 "като един символ:
Цитат:

- Превръщане '10011011 "двоичен знак след десетичната запетая да - тя знак след десетичната запетая равна 155
- Натиснете и задръжте клавиша ALT
- На цифровата клавиатура натиснете 1, след това 5, след това 5
- Отпуснете клавиша ALT

Ако искате да изпратите много не са изобразени знаците, които може да искате да създадете файл, съдържащ данните, които искате да изпратите, и след това да използвате Изпрати файл функция за изпращане на данни. Не използвайте HyperTerminal така че аз не правя, ако можете да изпратите файл, да го използвате, но има и други програми за серийни communiations, които ви позволяват да направите това.
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 02 Jul 2009 12:43 Re: сериен порт предаване

Всичко, което трябва да направите, е, че в изпълнение C # (който вероятно няма да бъде толкова лесно), както HyperTerminal е просто начин да тествате неща.
Благодаря ви много за информацията и на желаещите да учат другите.

по-късно Edit: и друг въпрос: забелязах, че ако аз UU изпратите, има променлива време между предавания, като 10 ... 10 10 .. 10, друг път 10 ... 10 <-изминали повече време-> 10. .10 (I представляват 10 .. 10 дупката предаване на U, whici е 10101010). Защо е така и има ли начин да направим нещата по стабилен?
Аз си мисля, че ако изпратите на високочестотни един байт синхронизиране на данни и след това, тя ще каша с данни малко, ако е налице голям време прозорец
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 02 Jul 2009 13:16 сериен порт предаване

Вие не трябва да се започне от нулата - има изобилие от изходния код на internetn можете да започнете. Тук са afew връзки:
http://www.codeproject.com/KB/IP/terminalcontrol.aspx
http://www.ohloh.net/p/12433/
Върнете се в началото
View user's profile
GrandAlf

Подпомогнат: 23

Post 02 Jul 2009 17:24 сериен порт предаване

Мисля, че има известно объркване какво точно е сериен порт е това. Всичко това говори за символи и т.н. е безсмислена, само въпроси, ако сте изпращане на данни към компютър или терминал. В този случай номера се тълкува като знак или контрол кодове. Серийния порт не се интересува какъв формат вашите данни е в това, ще трябва само да изпратите в двоичен каквото и да пускат в буферната му. 0A, 10 или 00001010 е само един и същ. Ние просто ще използват десетични от съображения за яснота, но всяка база брой ще правя. Кажете, ако изпратите на номер 32 с компютър, то ще се тълкува като пространство. Ако ви се налага да изпратите същия номер на друг администратор, тя просто ще се получи като номер 32, и може да се реагира по съответния начин. Аз съм наистина казва, че той наистина е въпрос на тълкуване в края на получаване на данните е по-различна. Надявам се това да помогне малко.
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 03 Jul 2009 3:39 Re: сериен порт предаване

Може би там са загубили пакети от вашия обяснения за мен: D
първата идея [кога аз не знаех, че има само АСКИ кодове изпратен на сериен], за да изпрати само един байт и биха могли да контролират 4 мотори във всяко едно отношение (което някога променлива в масив е 1, че моторните е активен, A [ 1] = 1 обърна моторни посока, например. Аз все още могат да направят това, ако използвате някои номера (1-1000 напред, 2-0100 ляво, така че 1100 <-3 беше наляво и напред. но в светлината на новите knoledge , мога да направя най-предавател някакъв код: ако е натиснат левия и обратно, да изпращате P (например, и не ми пука за код), а в приемника, ако P е получено, направете това нещо.

но какво да кажем за различно време между 2 байта (това е един и същ въпрос като в последния пост)? това ще се отрази това? и най-вече, аз съм начинаещ в Калифорнийския университет програмиране; имате няколко лесни кодове за снимка progrmming? Видях някои кодове, но имам нужда от някои елементарни неща, за определяне на UART, проверка за получени (за това, как правя аз зная, че нещо не е получил? има ли прекъсване или нещо друго?), cheking, че е налице синхронизиране байт ( АА), cheking на данни (ако е (данни = X), водена от)
Съжалявам, ако аз питам толкова много, но моят проект времето изтича.
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 03 Jul 2009 4:32 Re: сериен порт предаване

Мисля, че все още недоразумение асинхронни серийни комуникации и ASCII кодировка.

ASCII е просто схема за кодиране, която се отнася 7-битов кодове на серия от контролни кодове (от 0 до 31), и се показва знака (от 32 до 127). Можете да видите картографиране на тези кодекси на: www.ASCIITable.com. Можете да изпращате всяка 8-битов данни през UART - приемаме, че устройството е настроено за 8-битов режим. Тези данни не трябва да бъде характер ASCII. В limitaion е, ако използвате една терминална програма (като HyperTerminal), можете да изпращат само това, което можете да въведете чрез клавиатурата.

Когато един байт е изпратено от UART, то се изпраща независими от други байта. Времето между два байта зависи от изпращане на програмата. Ако използвате HyperTerminal той ще изпрати героите толкова бързо, колкото им вид. Вие може да искате да погледнете влизането Уикипедия за Asyanchronous Сериен съобщенията за грунд: http://en.wikipedia.org/wiki/Asynchronous_serial_communication

То може да бъде полезно, ако ви е описано вашата кандидатура, така бихме могли да имат по-добро разбиране на това, което се опитва да постигне, и да предложат най-добрия подход към проблема.
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 03 Jul 2009 9:51 Re: сериен порт предаване

пак, благодаря ти, че се опитвате Very Happy
Влязох в програмата 2 знака и натиснете въведете и там е различно разстояние, това е начин аз съм питаш.
заявлението, Thich ще бъде лесно за някой, който не е общата си начинаещ това:
Искам да AC # програма на компютъра страна, която изпраща най-малко данни, тъй като то може чрез RS232 - max232 - RF модули - PIC16F и контрол 2 DC мотори и изключване.

така че трябва да направи изпращане на програмата в C # (натискане на клавиш и многото неща) и получаване програма за PIC (признаване на инициализиране на последователност 1010 .. който е за стабилизиране на RF приемник, и данните, един байт, че мога да кажа на статута 2 от тези мотори.) и има много проблеми, които не са взети под внимание, има буфери на TX и RX, че може да получите пълна, ако аз натискам твърде много, и т.н., това е начин питах за някои примери.
Върнете се в началото
View user's profile
GrandAlf

Post 03 Jul 2009 12:11 сериен порт предаване

Най-хилядни с пристанищата хардуер сериен може да буфер 1 допълнително характер, различна от тази, които те обработват. Наистина ли трябва да изпратите един байт, преди да синхронизирате данните, или просто в сила горе? Ако сте четене, така и за написването на серийния порт, ще трябва да използвате някои договаряне софтуер. Може да бъде просто изпращане на един байт за да поиска статут двигатели, и чака отговор. Може да се наложи софтуер буфери, зависи от това как ще го направиш. Програмиране на първо изглежда почти невъзможно, все пак се по-лесно. макар че винаги е предизвикателство. За съжаление не конкретен пример на код за тази молба, може би друг може да помогне.
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 03 Jul 2009 13:05 Re: сериен порт предаване

Съжалявам за да се забравя за последен път да публикувате диаграма. Мисля, че съм по-добър в съставянето тогава обясни с думи Усмивка
-Не мисля, че изпращането на синхронизиране байт всеки път, когато е необходимо * 1, но тъй като аз контрол играчка кола, има 4600baud курс, мисля, че може да изпрати допълнително байт времето без проблеми.
-на снимка е 16f877
-не може да има договаряне аз мисля, потока от данни е PC-> снимка, връщане назад няма данни * 2
Видях някои UART примери в mikroc папка, аз най-вероятно съм прав, но аз мисля, че те направиха неща лесно с техните функции и всичко

още въпроси:
-ако аз употреба max232, би единица UART в PIC бъде в състояние да разбере характер, изпратени? или тя ще трябва да се обърнат?
-в диаграмата, там е идеята за "отивам отпред", която е само на пристанището е 1 (5V), но за колко дълго? Аз не съм все още ясно за това нещо, там е 4800 сКорост, всяка секунда, че клавиатурата бутон е натиснат, има 2 байта предадени, така и за какъв период от време и би позволило на двигателя?

повече обяснения - може би скучно
* 1 ако аз изпращам 2 команди бързо, не би не, но в останалата част би, тъй като тя е радиочестотно предаване, не кодиране Манчестър, не cheksum, нито нищо. може би AGC (аз чета малко за него тук), ще каша горе неща, но за да бъде сигурен, че съм изпращане на всичко
* 2 точно като в армията. винаги, когато е дадена команда, трябва да има immediat изпълнение на поръчки, без зададени въпроса, време за подготовката, дискусии Усмивка
* 3 Реших, че героите трябва да се W-отпред, и обратно, а-г-ляво надясно, Q-отпред и отляво, д-отпред и право, и т.н.

Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Върнете се в началото
View user's profile
GrandAlf

Post 03 Jul 2009 13:39 сериен порт предаване

Водачите се обърнете сигнал, трябва да се уверите, че приемникът прави същото. Не сигурен MicroC, но в УСВ можете да обърнете на потока от данни в областта на софтуера. Предполагам, че MicroC може да направи същото, ако е необходимо.

Обикновено пристанища ще капаче, докато е изключена с друг сигнал. Мисля, че ще е трудно да контролира мотори с този метод, това се дължи наред с други фактори, размерът на електрически шума, генериран от двигатели. Някаква причина не искате да използвате PWM и модел двигатели. За съжаление това е много години, тъй като играх си с модели. Сигурен съм, че техниките на предаване са се променили малко от моите дни. Не наистина водят до момента в тази област.
Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 03 Jul 2009 14:04 Re: сериен порт предаване

Както можете да видите в моята Replys, не са много knoledge, така че аз се опитвах да се държа нещо толкова просто като не мога, не PWM, никакъв контрол на скоростта, серво и др
захранване DC мотори е като запали LED (5V на едно пристанище, 0, от друга страна, обратно за обратно спин), тя просто минава през ах bidge IC, за повече власт.
Върнете се в началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 03 Jul 2009 14:04 Реклами

Върнете се в началото
GSM Ман

Post 03 Jul 2009 15:34 Re: сериен порт предаване

Вашият проект е много прост и мисля, че липсата си на знания прави това изглежда много по-трудно, че е в действителност.

По-долу е схема на това, което аз вярвам на хардуера е настройка. В MAX 232 е просто ниво превода и обръщане на изход RS232 от компютъра. Неговата мощност ще бъде правилно за останалата част от хардуера - не е нужно да се обърнете сигнал за прилагане на мира!

Що се отнася до софтуера. Всяка команда Ви изпратим е за пакети, състоящи се от синхронизация байт, и вашата команда. Изпращане на данни от компютър е лесно с помощта на контролния MSCOMM. Предполагам, че сега е ясно, да ви как се прави това.

От страна на PIC кодът е маловажно. По-долу е част от кода да направя това, което искате. Разбира се, вие трябва да напишете функции "SioInit ',' MotorInit ',' SioCharRdy ',' SioGetChar и т.н. Този прост пример не включва код, за да се справят с случай на загуба на команди, или в превозно средство, излиза от обсег.

Код:

# определят SYNC_BYTE "U"
# определят CMD_FORWARD "W"
# определят CMD_REVERSE "S"

нищожен основни (Void)
(
Чар data_byte / / да държи байт които ще получаваме от UART

SioInit (4800); / / инициализира хардуера UART до 4800 Baud
MotorInit (); / / водача на моторното Настройка на хардуер

докато (1) / / Престой в тази линия завинаги
(
докато (! SioCharRdy ()); / / Loop, докато не получи един байт от UART
data_byte = SioGetChar (); / / Вземете символ от UART
IF (data_byte == SYNC_BYTE) / / Ако ние получихме характер SYNC ...
(
докато (! SioCharRdy ()); / / Loop, докато не получи команда от UART
data_byte = SioGetChar (); / / Вземете байт команда от UART

Switch (data_byte) / / задаване на двигатели на базата на reeived команда
(
случай CMD_FORWARD: / / Ако напред команда ...
MotorForward (); / / направи мотори вървим напред
прекъсване;

случай CMD_REVERSE: / / Ако на обратната команда ...
MotorReverse (); / / направи мотори върнем в миналото
прекъсване;

случай отчети за други команди тук

по подразбиране: / / за невалидни команди ...
MotorStop (); / / Спри колата
прекъсване;
)
)
)
)

Върнете се в началото
View user's profile
Вандалски S

Post 04 Jul 2009 0:46 Re: сериен порт предаване

Благодаря ви много! Това е най-точната схема Аз използвам.
A, or S. Направих една програма на базата на този код (благодаря ти отново); и добавя някои неща, само за тестване сега, аз трябва да натиснете U тогава, или S.

/ *
* 1-вероятно аз не трябва да са комуникативни и по-ориентирани към работа, но може би може да помогне на някой някъде, например аз (не знам дали това е най-общия случай) са имали проблеми с използването на серийния порт с 2 програми наведнъж . така аз инсталирана виртуална шофьор сериен порт и направи примка връзка между 2 пристанища. terminal1.9b така използва един и Proteus от друга страна, и аз мога да ги съобщават
* 2, ако reffer да mscom.ocx или нещо такова, от. Нето 2 имаше библиотека или нещо изпълнява, които направиха нещата по-лесни;
* 3 първи път и тествани, с 2 терминала, една max232 и инвертор: в един терминал и натиснете характер и ако това не е U, това е грешка, ако това е U и друг характер, грешка, ако това е U, последвана от WASD, Това е добре и това се появява в друг терминал; това работи добре, ако аз натискам рядко, толкова по-бързо и преса, на повече грешки стане; може би аз трябва да използват таймер, забавяне или нещо (идеалното нещо е да се предоставя само когато ключът е пресовани и само, когато е освободен => 2 байта данни, а не на пълно работно време е натиснат => много повече данни.)
на secound начин, аз постави compim, виртуални RS232, който е свързан по някакъв начин за терминала. ако рядко изпратите, това е грешка, ако аз държа натиснат бутона за изпращане, всеки път, когато успех, но дори и ако той е въвел в terminal1.9 UA, че recoqnises само U, така че може би малко забавяне при изпращане. няма да има допълнително тестване
* /

ДНЕС Edit: Съжалявам за дълъг и не толкова полезни съобщение, аз съм сън лишени в продължение на дни и не фокусиране много добре
въпросът е: не е ли наистина нужда от Инвертор?
в Proteus и симулира използване compim, max232 и без инвертор тя не работи.
то има код за инвертна ASCII код в снимка?

Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 04 Jul 2009 14:40 Re: сериен порт предаване

Объркването над "обръщане" на нивото на сигнала от MAX232 трябва да правя с volatge нива.

Когато на линията SIO е Idle (или маркировка) на сигнала логика ниво е положителна, но нивото RS232 е отрицателен. И когато линията е "Spacing" на сигнала логика нивото да е на земята и на ниво RS232 да е положителен. Така че по отношение на логиката ниво, на ниво RS-232 е "обърнат".

Когато сте свързани с RS232 към RS232 не трябва да се занимават с нивата. Все пак, за да спестят разходи, инженери понякога заменят с MAX232 затягане диод и резистор мрежа за да конвертирате votage RS232 към напрежение TTL. Но когато правиш това, полученият сигнал е обърнат (напрежение мъдър), и следователно трябва да го инвертна.

Така че, ако се свързвате RS232 към RS232, не е нужно да се притеснявате за обръщане на сигнала.
Върнете се в началото
View user's profile
saichan

Post 30 юли 2009 13:04 сериен порт предаване

Здравейте всички, може ли някой имал добри идеи за това как да се намесвам сериен порт комуникация. какво трябва да бъде първото нещо, което да учи и да направя. мога кой да е това е нашият проект проучени и тя също така е необходимо да бъдат изпълнени по прост начин,
Върнете се в началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Програмиране и PC Интерфейс -> предаване сериен порт
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема