Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

снимка с команда в

снимка на команда

снимка на команди

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> PIC с команда в
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
calin17us

Post 30 юни, 2009 12:40 снимка с команда в

Им нова тук! Аз просто искам знам дали някой може да ми помогне.

Използвам SHT75 senzor и PIC 16f877 за вземане на информация, цялата информация, аз трябва да ги изпрати на компютър с GSM модем.

Искам да изпращате и получавате SMS от моя компютър, използвайки в командния, но GSM модем verry е скъпо, аз искам да знам дали е posibil да се направи една от моите себе си, с телефон и снимка.

познанията ми в тази област е по-ниска.
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Подпомогнат: 42

Post 30 юни, 2009 14:39 Re: снимка с команда в

calin17us написа:

Искам да изпращате и получавате SMS от моя компютър, използвайки в командния, но GSM модем verry е скъпо, аз искам да знам дали е posibil да се направи една от моите себе си, с телефон и снимка.

Можете да получите GSM модули за сравнително евтино. Аз продава SIM340 (Quad-Band) за $ 50. Аз също имат интерфейс борда на който ще бъде наличен в две седмици, която използва снимка.

Можете също така да гледам на Ebay (търсене за GSM модул или GSM модем). Sparkfun.com продава борда, който използва GM862 Telit, въпреки че само модул струва около $ 100. Също така, той използва много малък конектор, че е трудно да се спойка.

Има много други модули GSM, достъпен от различни производители. Всички те използват една и съща команда в стаята за основни операции.
Върнете се в началото
View user's profile
blueroomelectronics

Подпомогнат: 98

Post 30 юни, 2009 16:24 снимка с команда в

Колко струва да пуснете GSM модем на месец в САЩ?
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 30 юни, 2009 17:37 Re: снимка с команда в

blueroomelectronics написа:
Колко струва да пуснете GSM модем на месец в САЩ?

Имате ли означава "какви са таксите за доставчик на услуги"? Таксите зависят от вида на договора, които имате и колко съобщения SMS или GPRS данни прехвърляте.
Върнете се в началото
View user's profile
calin17us

Post 30 юни, 2009 19:19 снимка с команда в

--- Това е цената, Im от Румъния (Европа), и до produs пристигат тук, цената е uper.
Върнете се в началото
View user's profile
blueroomelectronics

Post 30 юни, 2009 19:21 снимка с команда в

Добре какво струва на месец в Румъния да има GSM модем? Това не е свободен.
Върнете се в началото
View user's profile
calin17us

Post 30 юни, 2009 19:56 снимка с команда в

Това е до мобилни мрежи. Да мога да ви кажа колко струва, но след като аз ще закупи части Y нужда от него ... Аз promis Y ще ви кажа .... OK

Added след 4 минути:

аз имам един въпрос какво е M2M технология?
Върнете се в началото
View user's profile
blueroomelectronics

Post 30 юни, 2009 19:56 снимка с команда в

Вие не може да изгради GSM модем. Трябва да закупите един.
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 30 юни, 2009 20:19 Re: снимка с команда в

calin17us написа:
аз имам един въпрос какво е M2M технология?

M2M означава "машина за Машиностроене" - това е прехвърляне на данни от едно устройство на друго, обикновено чрез интернет или радио.

Added след 1 минути:

Вие не може да изгради GSM модем. Трябва да закупите един.

Можете да създадете свой собствен модем GSM - Имам клиенти, които са проектирани и изграждане на GSM радиостанции от нулата. Въпреки това, тя не взема много специализирани знания.
Върнете се в началото
View user's profile
blueroomelectronics

Post 30 юни, 2009 20:28 Re: снимка с команда в

Имаш ли схематични на GSM модем?

Added след 5 минути:

Среброто квадрат е GSM модем, вие познавате някой, който е построен един 2.4GHz GSM модем от нулата ...?
pic with AT command
Върнете се в началото
View user's profile
yasir9909

Post 30 юни, 2009 21:04 Re: снимка с команда в

Китай в GSM модеми могат да бъдат закупени за толкова ниска, колкото 25 $ (USD) и такси за услуги за GPRS / SMS пакети за пренос на данни зависи от ставки, определени от доставчика на услуги клетъчните компании в собствената си местния пазар.

В моята страна като GPRS / SMS пакети са ниски, колкото 7 $ на месец.

На GSM модем, който използват в GPRS / GSM въз основа на превозното средство Система за проследяване дизайн ми струва 25 $ парче.

Аз съм с GSM модем на WISMO Quik.It се прави в Китай.

с уважение
m.yasir
Върнете се в началото
View user's profile
blueroomelectronics

Post 30 юни, 2009 21:17 снимка с команда в

Мисля, че Индия е най-евтиният ставки за модеми навсякъде GSM & клетъчни телефони.
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 01 Jul 2009 1:19 Re: снимка с команда в

Среброто квадрат е GSM модем, вие познавате някой, който е построен един 2.4GHz GSM модем от нулата ...?
pic with AT command

Да, знам, че хората, които радиостанции дизайн GSM за живот - GSM, но не работи на 2,4 GHz.
Върнете се в началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 01 Jul 2009 1:19 Реклами

Върнете се в началото
yasir9909

Post 01 Jul 2009 9:37 Re: снимка с команда в

Аз не знам за индийски продукти. все пак. това, което аз имам опит е, че такива продукти, електроника, които са произведени в Китай и се изработват в Тайван са доста евтини със сравнително добро качество на работа
Върнете се в началото
View user's profile
arthur0

Подпомогнат: 6

Post 01 Jul 2009 10:08 Re: снимка с команда в

Аз никога не сте опитвали това, но аз не виждам защо да не биха могли да използват мобилен телефон, да действа като един GSM модем, при условие че има възможности.
Да се провери дали тя действа като модем и отговорът на AT команди погледнете тук: http://www.developershome.com/sms/checkCommandSupport.asp
Тогава ще трябва да се създаде подходяща сериен interfae между PIC и телефон, направете някои кодиране, изпращане на правото команди и сте готови ...
Noroc!

Артур
Върнете се в началото
View user's profile
calin17us

Post 04 Jul 2009 11:37 снимка с команда в

Здравейте един проблем .... един от моите учители искат да замени PIC16F877 (35 инстр.) С ATmega8-16PU (135 инстр.), Той казва, е по-добре. Не знам wath аз трябва да го кажа.

Той ме попита дали ATmega8-16PU поставки АТ команди, Не знам какво да кажа ...
Върнете се в началото
View user's profile
yasir9909

Post 04 Jul 2009 16:42 Re: снимка с команда в

А micorocntroller няма нищо общо с това дали подкрепя "АТ команди", или не.

"АТ команди" са подкрепени от GSM модем и може или не може да бъде подпомогнато чрез мобилен телефон за четене и изпращане на SMS от модем или мобилни устройства.

Така че не е подсъдно, независимо дали използвате PIC или AVR.
Microcontroller просто изпраща АТ команди към GSM модем като низ от символи или герой по характер.

Що се отнася до превъзходството на AVR над PIC е загрижен, аз имам опит и, доколкото ми е известно като е загрижен, мисля, AVR като цяло е по-добре от PIC гледна точка на скоростта, периферни устройства и I / OS.

И двете са competitors.For контрол GSM модем, можете да използвате някоя от тях.

PIC също е добър контролер, това е хай-енд контролери като DSPIC и т.н. са good.A жребий на поддръжка е предоставена на PIC в интернет.

Въпреки това, аз personaly като AVR и имат добро разбиране на AVR.

с уважение
m.yasir
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Post 04 Jul 2009 22:03 Re: снимка с команда в

yasir9909 написа:
Що се отнася до превъзходството на AVR над PIC е загрижен, аз имам опит и, доколкото ми е известно като е загрижен, мисля, AVR като цяло е по-добре от PIC гледна точка на скоростта, периферни устройства и I / OS.

И аз мисля, PIC превъзхожда AVR в бързината, периферни устройства, I / O, разходите, диапазон на предлагането на продуктите и подкрепа! Сериозно, хора, ще имат различни мнения за това какво е "най-добрите" процесор. Има толкова много възможности за избор, защото не всички са съгласни! Най-добрият процесор е тази, която отговаря на вашите изисквания! Най-добре е да се направят изследвания и да реши за себе си. Посещение на производителите на уеб сайтове и да видим какво те трябва да предложи по отношение на обучението, ап отбелязва, развитие дъски, и техническа помощ. За проекта си има стотици процесори, които бихте могли да използвате.

Само не забравяйте мнения са като rectums! Всеки човек има един и всички те вони!

Разберете защо си мисли, че AVR учител е по-добър избор - той трябва да има причина. Макар че, бих въпрос неговата компетентност, ако той иска на въпроса "ако ATmega8-16PU поставки АТ команди?". Yasir9909 Както се казва, че няма нищо общо с нагоре. Може би ти си учител е тестване.
Върнете се в началото
View user's profile
yasir9909

Post 04 Jul 2009 23:02 Re: снимка с команда в

Цитат:

Най-добрият процесор е тази, която отговаря на вашите изисквания!

Мисля, че това е най-важният факт, че GSM Човекът има quoted.The избора на процесор depenends единствено по Ваше изискване.

Ако процесора е, отговарящи на вашите requirments от гледна точка на скоростта на обработка, No на I / OS и други периферни устройства за взаимодействие вашия хардуер, който искате процесор за контрол тогава няма значение дали трябва да използвате PIC или AVR.

В този случай, ако са изпълнени изискванията си можете да използвате някоя от тях.

Ако се чувствате комфортно с програмиране на PIC и имат добро разбиране за архитектурата на PIC тогава няма нужда да се подготвите за себе си entagled с дебата за или PIC или AVR е по-добре е better.PIC също ви дава голям избор по отношение на вътрешната памет, входно / OS, скоростта на обработка и периферни устройства.

с уважение
m.yasir
Върнете се в началото
View user's profile
calin17us

Post 05 Jul 2009 10:59 снимка с команда в

благодаря за отговорите .... Аз ще speack отново с него в понеделник сутрин ... и след това Надявам се, че ще ми решат, имат --- уикенд ...
Върнете се в началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> PIC с команда в
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема