| Автор | Съобщение |
|---|
red5000
| 28-ми юни 2009 17:23 размножаване постоянен | | |
|
| | Трябва да се изчисли algorithme размножаване константа (бета) от FDTD, и благодаря. |
|
| Върнете се в началото | |
 |
iyami
| 29-ти юни, 2009 13:03 размножаване постоянна бета | | |
|
| Били ли сте постигнала никакъв напредък, тъй като по-рано тази година? Имате ли работа FDTD програма. Ако не е, че трябва да бъде първата стъпка. Вашият въпрос е твърде общо, че ще помогне, ако ви кажа, като по-точно това, което текущия статус и тогава можем да се придвижат от там. |
|
 |
red5000
| 29-ти юни, 2009 22:20 изчисляване на бета | | |
|
| | Аз съм магистър, студент, и аз искам да се изчисли размножаване Constante от fdtd в вълна ръководство с феритни substarte, аз да направя една fdtd програма за симулиране на 3D вълна подава на вълна ръководство, но тава за получаване на постоянна размножаване (бета) от тази програма с успех, не, аз се нуждаят от съвети, дори и ако не е в substrat феритни и благодаря. |
|
 |
iyami
| 30 юни, 2009 16:27 изчисли фаза на вълната бета | | |
|
| | Цитат: | | ако ви кажа, като по-точно това, което е текущото състояние |
Исках да кажа по отношение на проблема.
Във всеки случай: посадъчен константи описва как амплитудата на вълната някои промени през разстояние. Така че ще трябва да направя / разбера следното
1) как е вълна, определени (напр. електрическото поле амплитуда в някои режим, напрежение, вълна, ....)
2) Как да го мярка (ако използвате FDTD тогава ще трябва да изрази вълна по отношение на Е / З полета)
3) мярка на няколко разстояния
4) да използвате някои монтаж метод за определяне на размножаване постоянно. |
|
 |
red5000
| 30 юни, 2009 22:10 изчисляване на размножаване постоянен | | |
|
| Благодарим ви за вашата обясни, и може ли да ми кажете за метода за изчисляване на бета?
Added след 1 час 51 минути:
и аз имам известни затруднения да се намерени документи, можете ли да ми помогне с всички съвети, както и благодарение |
|
 |
iyami
| 01 Jul 2009 9:10 бета вълна например | | |
|
| Нямам нищо против, ако мога да помогне, но може ли да ми кажете първо какво знаете за стъпките, 1-3. Най-добрият начин за изчисляване на бета (4 е една възможност) зависи от тях. |
|
 |
red5000
| 01 Jul 2009 17:17 как да се размножаване константа в електрическо поле | | |
|
| 1) Аз работя в Gaussian импулс в вълноводни: източник = -2,0 * ((T-t0). / TW) .* Годен (-1,0 * ((T-t0). / TW). ^ 2.0);
Ex (е, JS, KS) = източник (N);
2) в течение аз имам употреба на уравненията на Максуел: Ex (II, JJ, KK), EY (II, JJ, KK), Ez (II, JJ, KK) HX (II, JJ, KK), Хъ (II, JJ, KK), Hz (II, JJ, KK)
3) аз имам само парцел разпространението на вълните в вълна, но аз съм mesurig амплитудата |
|
 |
iyami
| 02 Jul 2009 0:15 вълна размножаване постоянен пример | | |
|
| | Цитат: | | Цитат: | 1) как е вълна, определени (напр. електрическото поле амплитуда в някои режим, напрежение, вълна, ....)
2) Как да го мярка (ако използвате FDTD тогава ще трябва да изрази вълна по отношение на Е / З полета) |
|
| Цитат: |
1) Аз работя в Gaussian импулс в вълноводни: източник = -2,0 * ((T-t0). / TW) .* Годен (-1,0 * ((T-t0). / TW). ^ 2.0);
Ex (е, JS, KS) = източник (N);
2) в течение аз имам употреба на уравненията на Максуел: Ex (II, JJ, KK), EY (II, JJ, KK), Ez (II, JJ, KK) HX (II, JJ, KK), Хъ (II, JJ, KK), Hz (II, JJ, KK)
|
Не исках да кажа на FDTD определение. Има много вълни може да мярка - Електрически вълни - Магнитни вълни - Напрежение вълни - Мощност вълни ...
Нека допуснем, значи електрически вълни (например средната стойност на Е полета в вълноводни в посока на разпространение), след това вероятно искате да мярка за бета / няколко Твърда честота / ите.
Тогава първото нещо е да се измери вълните на различни места и след това да използвате FFT или DFT за да получите амплитуда на този / тези честоти.
Тогава трябва да намерите параметри, а и б, че Годен до: ((А Б) * X) описва амплитуда и фаза на вълните на различни разстояния x. Тъй като това не може да се опитате да бъде възможно да се намери добър сближаване чрез методи като крива монтаж |
|
 |
red5000
| 02 Jul 2009 7:08 мярка фаза fdtd | | |
|
| - Да аз съм на работа на електрическото поле. - И аз трябва да изчисли бета betwin 20 Ghz и 60 GHz. - Не знам как да се измерва вълна на различно място и applicate на FFT върху нея, и те имат същото място disance ги betouin? и как да applicate на FFT върху тях, тъй като амплитуди е константа и не си в същата точка, за да запаметите исторически на полето да се изчисли си FFT? - И моята програма дава лош амплитуда на E. - И аз belieave на FFT се изчислява на същото място и по различно време на полето, не в най-различно място.
- Не знам на етап, когато аз трябва да изчисли параметрите А и Б и как да ги изчисли и как да ги използвате, за да намерите бета? Не знам и как да се изчислява на амплитудата и фазата на вълната? и аз трябва да имат добра сближаване на какво?
--
- И ако искате, аз мога да ви изпрати ми шаблон програмата във вашата поща.
- Имам Probleme с документация, и моят професор не са една идея по този метод |
|
 |
iyami
| 02 Jul 2009 12:50 електрическо поле размножаване постоянно | | |
|
| | Цитат: | - Да аз съм на работа на електрическото поле. - И аз трябва да изчисли бета betwin 20 Ghz и 60 GHz. - Не знам как да се измерва вълна на друго място
|
Зависи какво искате да се измери. Трябва да ви питам може би професор, което той иска можете да се измери.
| Цитат: | и applicate на FFT върху нея, и те имат същото място disance ги betouin?
|
не е задължително
| Цитат: | и как да applicate на FFT върху тях, тъй като амплитуди е константа и не си в същата точка, за да запаметите исторически на полето да се изчисли си FFT? - И моята програма дава лош амплитуда на E. |
ви трябва да запишете областта стойности на различни места за цялата симулация и след това FFT изчисли за всяко място
| Цитат: | | - И аз belieave на FFT се изчислява на същото място и по различно време на полето, не в най-различно място. |
право, но трябва да направиш, че за много различни гледни точки: първо записвате сигнал време, например, Е поле в X-посока, при определени клетки по време на цялата симулация, а след това вземете FFT.
Ако го направите, че на 5-20 клетки по вълноводни видите, че по-далеч, която получавате от вашите източници на по-слабата компонента за определен честотен получава. Размножаване на постоянен изразява Колко по-бързо на сигнала стане по-слаби от вълна
| Цитат: | - Не знам на етап, когато аз трябва да изчисли параметрите А и Б и как да ги изчисли и как да ги използвате, за да намерите бета? Не знам и как да се изчислява на амплитудата и фазата на вълната? и аз трябва да имат добра сближаване на какво?
|
Това е последното (лесно) стъпка. Опитайте се да получите други такива правилна първа
| Цитат: | - И ако искате, аз мога да ви изпрати ми шаблон програмата във вашата поща.
|
Нямам нищо против, но в момента имам да пиша доста на С и питон код, така че аз наистина не искате да прочетете всички други езици, точно сега. Така че ние трябва да го оставите в краен случай
| Цитат: | - Имам Probleme с документация, и моят професор не са една идея по този метод |
Мисля, че Уикипедия е ОК като отправна точка |
|
 |
red5000
| 02 Jul 2009 17:37 електрическо поле и размножаване постоянен | | |
|
| | благодаря ти много verry моя приятел, ако аз напредък, аз се свържем с вас. |
|
 |
Google AdSense

| 02 Jul 2009 17:37 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
ksugahar
| 15-ти юли 2009 година 21:33 бета размножаване броя електромагнитни | | |
|
| | Аз съм против тях за изчисляване на размножаване постоянно с 3D Solver. Повечето от commertial Solvers има пристанище Solver, която е 2г ги Solver. |
|
 |
soufianisme
| 31ви август 2009 година 3:35 изчисляване на постоянна бета | | |
|
| привет може да бъде аз имам същия проблем, но ми вълна работи между 8 и 12 GHz
проблемите, намерих се дължи на
1-лоша форма на феритни моделиране 2-на възбуждане форма 3-в лошо състояние граници; на първо програмата работи без феритни, но когато ви представим феритни код областта отидете на infiny 4 - ...
Можете ли да ми изпратите код, за да го преразгледа? soufianisme в Gmail Dot Com |
|
 |