Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

сериен часовник GPIO

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> сериен GPIO часовник
Автор Съобщение
vjcro

Post 28-ми юни 2009 9:56

GPIO съобщават за серийно устройство

Привет,

Аз съм съвсем нов в програмирането микроконтролери.
Чудех се, дали искам да се направи "часовник" на GPIO, какво ще бъде това е максималната скорост? Предполагам, че - ако сложа, например: RB1 = 1, след това RB1 = 0 в цикъл, ставката часовник ще бъде два пъти по време на времето за изпълнение на използваните инструкции. Прав ли съм?

Това, което бих искал да направите, е да постигне собствените си прост серийна комуникация с FPGA. В UC ще генерира сериен часовник на една игла и FPGA ще изпрати на бита на данни за закрепване.
Още един въпрос относно това: има ли граница за поредния курс часовник в този вид комуникация?

Бих се радвал от помощ!
Благодаря Ви предварително.
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 28-ми юни 2009 9:56

Реклами

Върнете се в началото
doraemon

Подпомогнат: 16

Post 28-ми юни 2009 12:53

сериен часовник курс

Привет!

Основно това, което искате да направите, е малко чука.
В този случай, може да се помисли да имат стандарт като предаване
SPI. Ако изпратите часовник, за да си FPGA и да ни най-малко на часовник, а след това
тя е точно това, което е SPI. Но тя ще ви отведе допреди няколко стъпки за всеки
парче.

Ако си предават един байт подобно (в псевдо код):
Това предполага, че ни най-малко идва относно повишаване на ръба на часовника.

Код:
Const Чар BIT [] = (
0x80, 0x40, 0x20, 0x10, 0x08, 0x04, 0x02, 0x01
)

uint8 receive_byte (Void) (
uint8 I;
uint8 retval = 0;
за (I = 0; I <8; I) (
set_clock_bit_low ();
set_clock_bit_high ();
get_data_bit ();
IF (data_bit) ret_val | = BIT [I];
)
връщане retval;
)

Така че, както виждате, това ще отнеме повече от два пъти инструкциите, за да определят и нулиране
на пристанище, за да получите някои полезни данни.

Дора.

vjcro написа:
Привет,

Аз съм съвсем нов в програмирането микроконтролери.
Чудех се, дали искам да се направи "часовник" на GPIO, какво ще бъде това е максималната скорост? Предполагам, че - ако сложа, например: RB1 = 1, след това RB1 = 0 в цикъл, ставката часовник ще бъде два пъти по време на времето за изпълнение на използваните инструкции. Прав ли съм?

Това, което бих искал да направите, е да постигне собствените си прост серийна комуникация с FPGA. В UC ще генерира сериен часовник на една игла и FPGA ще изпрати на бита на данни за закрепване.
Още един въпрос относно това: има ли граница за поредния курс часовник в този вид комуникация?

Бих се радвал от помощ!
Благодаря Ви предварително.
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> сериен GPIO часовник
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
Как да се приложи RS-232 сериен интерфейс използва GPIO? (6)
ARM7 която е различията между бързо GPIO и ниско GPIO (5)
Часовник и възстановяване на данни за пореден Линк (4)
С помощта на 74HC595 сериен / регистър паралелно с един часовник (4)
Помощ PLZ! FPGA часовник създаването на часовник от въвеждане на часовник (4)
I2C да GPIO (2)
GPIO като UART. (3)
TMS320C6455 GPIO Конфигуриране (2)
TUSB фърмуер GPIO настройка (1)
Обикновено GPIO (opencore) проблем? (1)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема