| Автор | Съобщение |
|---|
Dinesh hegde
| 28-ми юни 2009 8:11 полупроводникови като индуктор | | |
|
| Има ли някаква poissibility на полупроводникови качеството на индуктор (пр: П легирани пръстен)? (Не диригент) -Dinesh |
|
| Върнете се в началото | |
 |
Google AdSense

| 28-ми юни 2009 8:11 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
Blackuni
| 28-ми юни 2009 16:13 Re: полупроводници като индуктор | | |
|
| Здрасти,
До доколкото ми е известно не. Но индуктивност могат да бъдат моделирани, които използват активни устройства (ти го наричат като активни индуктор ..)
Благодарности, |
|
 |
Colbhaidh
Регистриран на: 10-ти август, 2004 Мнения: 232 Подпомогнат: 35 Местоположение: Шотландия
| 01 Jul 2009 9:46 Re: полупроводници като индуктор | | |
|
| Най-RF CMOS процеси оферта дросели използват дебели метални слой (а). Типични inductances са от 1 до 4 NH Въпрос с около 5 до 10. |
|
 |
deepak242003
Регистриран на: 24-ти декември 2008 година Мнения: 204 Подпомогнат: 10
| 01 Jul 2009 9:56 Re: полупроводници като индуктор | | |
|
| | Dinesh hegde написа: | Има ли някаква poissibility на полупроводникови качеството на индуктор (пр: П легирани пръстен)? (Не диригент) -Dinesh |
Разбира се .. evne една следа от метал могат да действат като индуктор. , но стойността на индуктивността зависи от frequecy на работа. (WL), които generrally не е много. (<1 GHz) ... Още повече че зависи и от параметрите, като widith и lenglth на следи от .....
Някои CAD ОБЯВИ като ви предлага да се симулира parasitec индуктивност на метали следа dependeing на frequenncy OFR различни параметри ... |
|
 |
Colbhaidh
Регистриран на: 10-ти август, 2004 Мнения: 232 Подпомогнат: 35 Местоположение: Шотландия
| 01 Jul 2009 12:43 Re: полупроводници като индуктор | | |
|
| | А 130nm RFCMOS процес с дросели ще работят в диапазон от 1 до 15 GHz. |
|
 |
pranam77
Регистриран на: 22-ри април, 2008 Мнения: 1071 Подпомогнат: 93 Местоположение: Mangalore (Индия)
| 01 Jul 2009 15:36 Re: полупроводници като индуктор | | |
|
| | deepak242003 написа: | | Dinesh hegde написа: | Има ли някаква poissibility на полупроводникови качеството на индуктор (пр: П легирани пръстен)? (Не диригент) -Dinesh |
Разбира се .. evne една следа от метал могат да действат като индуктор. , но стойността на индуктивността зависи от frequecy на работа. (WL), които generrally не е много. (<1 GHz) ... Още повече че зависи и от параметрите, като widith и lenglth на следи от .....
Някои CAD ОБЯВИ като ви предлага да се симулира parasitec индуктивност на метали следа dependeing на frequenncy OFR различни параметри ... |
Познай въпрос и отговор е твърде различни. Въпросът е помолен за полупроводници (не диригент) и отговорът е даден във връзка с метална. 
Според моите познания кажа ... не. Съгласен съм с командироването на "Blackuni". Успех |
|
 |
shlomo22
| 02 Jul 2009 14:37 Re: полупроводници като индуктор | | |
|
| | Да, можете да направите в спирала, да речем, "активни" слой (на легирани площ), а от метална слой. Но метални слоеве обикновено имат по-ниски и по този начин по-висока устойчивост Q (≈ ωL / R), отколкото на активен слой. Така че аз не се сещам за нито добри причини да се направи индуктор в полупроводниковата, а не от метал. |
|
 |
deepak242003
Регистриран на: 24-ти декември 2008 година Мнения: 204 Подпомогнат: 10
| 03 Jul 2009 4:55 Re: полупроводници като индуктор | | |
|
| Познай въпрос и отговор е твърде различни. Въпросът е помолен за полупроводници (не диригент) и отговорът е даден във връзка с метална. 
Според моите познания кажа ... не. Съгласен съм с командироването на "Blackuni". Успех [/ цитат]
Това е общо понятие приятел .... или за метал или разпространение или поли .. разликата е само на стойността на индуктивност .. метъл ще имат по-ниски уловка разпространението и поли ще имат по-..... |
|
 |