електроника форум

Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

полупроводникови като индуктор

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Аналогови IC Дизайн & Разпределение -> полупроводникови като индуктор
Автор Съобщение
Dinesh hegde

Post 28-ми юни 2009 8:11

полупроводникови като индуктор

Има ли някаква poissibility на полупроводникови качеството на индуктор (пр: П легирани пръстен)? (Не диригент)
-Dinesh
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 28-ми юни 2009 8:11

Реклами

Върнете се в началото
Blackuni

Подпомогнат: 25

Post 28-ми юни 2009 16:13

Re: полупроводници като индуктор

Здрасти,

До доколкото ми е известно не.
Но индуктивност могат да бъдат моделирани, които използват активни устройства (ти го наричат като активни индуктор ..)

Благодарности,
Върнете се в началото
Colbhaidh

Подпомогнат: 35

Post 01 Jul 2009 9:46

Най-RF CMOS процеси оферта дросели използват дебели метални слой (а).
Типични inductances са от 1 до 4 NH Въпрос с около 5 до 10.
Върнете се в началото
deepak242003

Подпомогнат: 10

Post 01 Jul 2009 9:56

Dinesh hegde написа:
Има ли някаква poissibility на полупроводникови качеството на индуктор (пр: П легирани пръстен)? (Не диригент)
-Dinesh

Разбира се .. evne една следа от метал могат да действат като индуктор. , но стойността на индуктивността зависи от frequecy на работа. (WL), които generrally не е много. (<1 GHz) ... Още повече че зависи и от параметрите, като widith и lenglth на следи от .....

Някои CAD ОБЯВИ като ви предлага да се симулира parasitec индуктивност на метали следа dependeing на frequenncy OFR различни параметри ...
Върнете се в началото
Colbhaidh

Подпомогнат: 35

Post 01 Jul 2009 12:43

А 130nm RFCMOS процес с дросели ще работят в диапазон от 1 до 15 GHz.
Върнете се в началото
pranam77

Подпомогнат: 93

Post 01 Jul 2009 15:36

deepak242003 написа:
Dinesh hegde написа:
-Dinesh

Разбира се .. evne една следа от метал могат да действат като индуктор. , но стойността на индуктивността зависи от frequecy на работа. (WL), които generrally не е много. (<1 GHz) ... Още повече че зависи и от параметрите, като widith и lenglth на следи от .....

Някои CAD ОБЯВИ като ви предлага да се симулира parasitec индуктивност на метали следа dependeing на frequenncy OFR различни параметри ...

Познай въпрос и отговор е твърде различни. Въпросът е помолен за полупроводници (не диригент) и отговорът е даден във връзка с метална. Плача или много тъжен

Според моите познания кажа ... не. Съгласен съм с командироването на "Blackuni". Успех
Върнете се в началото
shlomo22

Подпомогнат: 8

Post 02 Jul 2009 14:37

Да, можете да направите в спирала, да речем, "активни" слой (на легирани площ), а от метална слой. Но метални слоеве обикновено имат по-ниски и по този начин по-висока устойчивост Q (≈ ωL / R), отколкото на активен слой. Така че аз не се сещам за нито добри причини да се направи индуктор в полупроводниковата, а не от метал.
Върнете се в началото
deepak242003

Подпомогнат: 10

Post 03 Jul 2009 4:55

Познай въпрос и отговор е твърде различни. Въпросът е помолен за полупроводници (не диригент) и отговорът е даден във връзка с метална. Плача или много тъжен

Според моите познания кажа ... не. Съгласен съм с командироването на "Blackuni". Успех [/ цитат]

Това е общо понятие приятел .... или за метал или разпространение или поли .. разликата е само на стойността на индуктивност .. метъл ще имат по-ниски уловка разпространението и поли ще имат по-.....
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Аналогови IC Дизайн & Разпределение -> полупроводникови като индуктор
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
индуктор модел - вариант на индуктор на различни модели (14)
Inductor ценности и индуктор ядра. (4)
Печатни Inductor (PLANAR INDUCTOR) (13)
полупроводници (5)
полупроводници (2)
Полупроводникови (5)
полупроводникови бележки (5)
Полупроводникови физика (3)
Полупроводникови Производители (6)
Полупроводникови Производителите 2 (3)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема