gnomeman
Присъединил се: 02 Ноември 2008 Мнения: 22
| 28 юни 2009 1:51 мощност почти незабавно | | |
|
| Здрасти банда. Може ли някой точка ме в правилната посока. Това е, което съм сега. В моя камион Имам COMP въздух и въздух резервоар настройка. Имам домашно приготвени вода за охлаждане настройка за компресора. Имам го жични, така че охлаждането настройка на водата помпа започва и спира с компресора (компресора започва и спира automaticly използвайки налягане преминаване). Какво имам нужда е curcuit, което ще позволи на водата помпа за да продължат да вървят, една или две минути след въздушния компресор затваря Изключено. Водата помпа ще трябва да започне с компресор, но продължават да текат още малко, след компресора се затваря. Аз направих един изстрел таймери, преди с 555 IC, но не мога да проумея как да използвате този таймер за това, което ми трябва. Всяко Помощ ще бъде много оценявам. Сметка |
|
IanP
Присъединил се: 05 октомври 2004 Мнения: 6449 Подпомогнат: 1535 Местоположение: Уест Коуст
| 28 юни 2009 5:54 Re: мощност почти незабавно | | |
|
| Когато компресора спира имате попадащи ръба на 12V сигнал, че работи компресора .. Можете да го използвате (чрез capacitive свързване) към спирам на 555 таймера (обикновено негативни край един изстрел), за да генерирате 2 минути закъснение .. След това, можете да се свържете изхода на 555 и на напрежението, което оперира на компресора чрез два диоди (или по-конфигурация) и го съчетават с един сигнал, който ще контролира помпа .. Разбира се, този сигнал е най-вероятно ще бъде да "слаба", за да контролират помпа, така че всичко, което трябва да направите, е да се използва реле, и сте готови ..
Rgds, IanP |
|