Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

мощност почти незабавно

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Електронни елементарни въпроси -> мощност почти незабавно
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
gnomeman

Присъединил се: 02 Ноември 2008

Post 28 юни 2009 1:51 мощност почти незабавно

Здрасти банда. Може ли някой точка ме в правилната посока.
Това е, което съм сега. В моя камион Имам COMP въздух и въздух резервоар настройка. Имам домашно приготвени вода за охлаждане настройка за компресора. Имам го жични, така че охлаждането настройка на водата помпа започва и спира с компресора (компресора започва и спира automaticly използвайки налягане преминаване).
Какво имам нужда е curcuit, което ще позволи на водата помпа за да продължат да вървят, една или две минути след въздушния компресор затваря Изключено. Водата помпа ще трябва да започне с компресор, но продължават да текат още малко, след компресора се затваря.
Аз направих един изстрел таймери, преди с 555 IC, но не мога да проумея как да използвате този таймер за това, което ми трябва.
Всяко Помощ ще бъде много оценявам.
Сметка
Обратно към началото
View user's profile
IanP

Присъединил се: 05 октомври 2004
Подпомогнат: 1535

Post 28 юни 2009 5:54 Re: мощност почти незабавно

Когато компресора спира имате попадащи ръба на 12V сигнал, че работи компресора ..
Можете да го използвате (чрез capacitive свързване) към спирам на 555 таймера (обикновено негативни край един изстрел), за да генерирате 2 минути закъснение ..
След това, можете да се свържете изхода на 555 и на напрежението, което оперира на компресора чрез два диоди (или по-конфигурация) и го съчетават с един сигнал, който ще контролира помпа ..
Разбира се, този сигнал е най-вероятно ще бъде да "слаба", за да контролират помпа, така че всичко, което трябва да направите, е да се използва реле, и сте готови ..

Rgds,
IanP
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Електронни елементарни въпроси -> мощност почти незабавно
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS