eltonjohn
Присъединил се: 22 февруари 2002 Мнения: 1687 Подпомогнат: 27
| 27 юни 2009 21:51 DOING DSP с NVIDA MASIVELLY Паралел графичен процесор | | |
|
| Аз наскоро се интересуват в нова линия от продукти от NVIDIA. Които са масивно паралелни плаваща точка процесор. Този процесори с 240 ядра пускат в 1.3ghz са способни на TERAFLOP. Това е наистина extraordinnary!. Такъв размер на изчисляване може да се впрегне easly с програмен модел наречен CUDA. Това е едно основно multithread API, които могат да бъдат interfaced на C / C компилатор домакин като Visual C или на ГНУ. Имам поръчал борда, но продуктът е в такава огромна demmand, че аз няма да си взема картата, докато Agost или вероятно късно. Този продукт може да бъде interfaced на MATLAB дори да MATEMATICA.
Моят интерес е DSP правиш с него. И ако този тип решение впрегне в размер на изчисляване е възможно. Това може напълно да се използва да замени FPGAs. Единственото, програмиране абстракция модел изисква се конци в добре разбрани C среда. Това е много по-просто от сложни паралелни и графика за съвпадение на изискванията на FPGA изисквания. Освен това цената е начин, начин евтин начин, че подобни FPGA plataform. И моля DONT. Даже мисля, че в сравнение с плаваща точка tradictional DSP. Този нов тип технология може да е ново направление в интензивното Числени Изчислената
Оставям на връзката на тези продукти тук!
http://www.nvidia.com/object/product_tesla_c1060_us.html |
|