Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

DOING DSP с NVIDA MASIVELLY Паралел графичен процесор

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Цифрова обработка на сигнали -> DOING DSP с NVIDA MASIVELLY Паралел графичен процесор
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
eltonjohn

Присъединил се: 22 февруари 2002
Подпомогнат: 27

Post 27 юни 2009 21:51 DOING DSP с NVIDA MASIVELLY Паралел графичен процесор

Аз наскоро се интересуват в нова линия от продукти от NVIDIA. Които са масивно паралелни плаваща точка процесор. Този процесори с 240 ядра пускат в 1.3ghz са способни на TERAFLOP. Това е наистина extraordinnary!.
Такъв размер на изчисляване може да се впрегне easly с програмен модел наречен CUDA. Това е едно основно multithread API, които могат да бъдат interfaced на C / C компилатор домакин като Visual C или на ГНУ. Имам поръчал борда, но продуктът е в такава огромна demmand, че аз няма да си взема картата, докато Agost или вероятно късно.
Този продукт може да бъде interfaced на MATLAB дори да MATEMATICA.

Моят интерес е DSP правиш с него. И ако този тип решение впрегне в размер на изчисляване е възможно. Това може напълно да се използва да замени FPGAs.
Единственото, програмиране абстракция модел изисква се конци в добре разбрани C среда. Това е много по-просто от сложни паралелни и графика за съвпадение на изискванията на FPGA изисквания. Освен това цената е начин, начин евтин начин, че подобни FPGA plataform. И моля DONT. Даже мисля, че в сравнение с плаваща точка tradictional DSP.
Този нов тип технология може да е ново направление в интензивното Числени Изчислената

Оставям на връзката на тези продукти тук!

http://www.nvidia.com/object/product_tesla_c1060_us.html
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Цифрова обработка на сигнали -> DOING DSP с NVIDA MASIVELLY Паралел графичен процесор
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS