Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

трябва информация за LCD-TFT дисплей интерфейс

LCD TFT интерфейс

TFT дисплей интерфейс

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Електронни Елементарни въпроси -> трябва информация за LCD-TFT дисплей интерфейс
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
ganeshbhatis

Post 27-ми юни 2009 19:28 нужда информация за LCD-TFT дисплей интерфейс

Здрасти,
Аз съм планира да използва LCD-TFT дисплей в моя проект и ако е възможно докосване на екрана също така. Но съм много нови за него и са някои основни въпроси с него, преди да се започне.
Може ли някой отговори на запитвания по-долу?:

1. Дали всички TFT-LCD панели с драйвери идват с плосък? или тя е отделно?
2. В случай, че трябва да се закупят различни шофьор LCD, как мога да решат кои LCD Driver костюми, които TFT-LCD дисплей?
3. Мога ли да се предположи, че директно, ако LCD-TFT LCD панел и игли шофьора са съвпадение, тогава мога да ги използват без никакъв проблем на синхронизация.
4. Всички връзки (или уроци), който може да обясни как мога да интерфейс TFT-LCD контролер от микроорганизми или микропроцесор?
5. Всяко емулатор софтуер, който имитира продукцията на TFT-LCD в моя компютър? (което наистина може да помогне за проверка на кода веднъж преди закупуването на LCD.)
6. как мога да интерфейс докосване на екрана да суровини от потребител на микро-ми контролер или микропроцесор?

Ако някой добри връзки, които могат по-горе неща, тогава връзки са недостатъчни, така че мога да мине през тях.
Върнете се в началото
View user's profile
ep20k

Подпомогнат: 15

Post 27-ми юни 2009 19:55 Re: необходимост информация за LCD-TFT дисплей интерфейс

Здравейте ganeshbhatis,

някои предложения.

Споменават диагонален размер и разделителна способност на LCD.

ep20k
Върнете се в началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 27-ми юни 2009 19:55 Реклами

Върнете се в началото
doraemon

Подпомогнат: 15

Post 28-ми юни 2009 14:28 Re: необходимост информация за LCD-TFT дисплей интерфейс

Привет!

1. Не, не всички са TFTS шофьор. Това наистина зависи от TFT производител, тип,
др .. Но обикновено, е трудно да се намери голям LCD монитори с шофьор включени.
Най-големият Знам, че с шофьор вътре, са около 320 х 240.

2. Ако купите LCD без водач, това е разбира се зависи от вас, за да намерите
най-добрия шофьор, който подхожда ви нужди (и тези на LCD).

3. Не бих залог върху това. Трябва да прочетете спецификациите и разбера дали тя се вписва.

4. Само в случай, да си купя LCD монитори тук тук. Те ще ви дадат С изходния код, който можете да
лесно се адаптира към MCU си използвате. Помолих ги за последен път за по-малки
TFTS със сензорен панел, и очевидно ще има нови модели на най-скоро. Но
Аз не информация за това как най-бързо.

5. Аз не разбирам какво искате да подражават или симулира. Докато
LCD е правилното резолюция (който отговаря на вашите нужди), тогава сте доста
сигурен за резултата.

6. Това зависи от какъв вид сензорен панел. Ако това е съпротивителни панел докосване,
след това има връзка тук, която обяснява как тя работи.

Забавлявайте се!

Дора.

ganeshbhatis написа:
Здрасти,
Аз съм планира да използва LCD-TFT дисплей в моя проект и ако е възможно докосване на екрана също така. Но съм много нови за него и са някои основни въпроси с него, преди да се започне.
Може ли някой отговори на запитвания по-долу?:

1. Дали всички TFT-LCD панели с драйвери идват с плосък? или тя е отделно?
2. В случай, че трябва да се закупят различни шофьор LCD, как мога да решат кои LCD Driver костюми, които TFT-LCD дисплей?
3. Мога ли да се предположи, че директно, ако LCD-TFT LCD панел и игли шофьора са съвпадение, тогава мога да ги използват без никакъв проблем на синхронизация.
4. Всички връзки (или уроци), който може да обясни как мога да интерфейс TFT-LCD контролер от микроорганизми или микропроцесор?
5. Всяко емулатор софтуер, който имитира продукцията на TFT-LCD в моя компютър? (което наистина може да помогне за проверка на кода веднъж преди закупуването на LCD.)
6. как мога да интерфейс докосване на екрана да суровини от потребител на микро-ми контролер или микропроцесор?

Ако някой добри връзки, които могат по-горе неща, тогава връзки са недостатъчни, така че мога да мине през тях.
Върнете се в началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Електронни Елементарни въпроси -> трябва информация за LCD-TFT дисплей интерфейс
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема