ganeshbhatis
| 27-ми юни 2009 19:28 нужда информация за LCD-TFT дисплей интерфейс | | |
|
| Здрасти, Аз съм планира да използва LCD-TFT дисплей в моя проект и ако е възможно докосване на екрана също така. Но съм много нови за него и са някои основни въпроси с него, преди да се започне. Може ли някой отговори на запитвания по-долу?:
1. Дали всички TFT-LCD панели с драйвери идват с плосък? или тя е отделно? 2. В случай, че трябва да се закупят различни шофьор LCD, как мога да решат кои LCD Driver костюми, които TFT-LCD дисплей? 3. Мога ли да се предположи, че директно, ако LCD-TFT LCD панел и игли шофьора са съвпадение, тогава мога да ги използват без никакъв проблем на синхронизация. 4. Всички връзки (или уроци), който може да обясни как мога да интерфейс TFT-LCD контролер от микроорганизми или микропроцесор? 5. Всяко емулатор софтуер, който имитира продукцията на TFT-LCD в моя компютър? (което наистина може да помогне за проверка на кода веднъж преди закупуването на LCD.) 6. как мога да интерфейс докосване на екрана да суровини от потребител на микро-ми контролер или микропроцесор?
Ако някой добри връзки, които могат по-горе неща, тогава връзки са недостатъчни, така че мога да мине през тях. |
|
doraemon
Регистриран на: 21-ви юни, 2009 Мнения: 121 Подпомогнат: 15 Местоположение: Япония
| 28-ми юни 2009 14:28 Re: необходимост информация за LCD-TFT дисплей интерфейс | | |
|
| Привет!
1. Не, не всички са TFTS шофьор. Това наистина зависи от TFT производител, тип, др .. Но обикновено, е трудно да се намери голям LCD монитори с шофьор включени. Най-големият Знам, че с шофьор вътре, са около 320 х 240.
2. Ако купите LCD без водач, това е разбира се зависи от вас, за да намерите най-добрия шофьор, който подхожда ви нужди (и тези на LCD).
3. Не бих залог върху това. Трябва да прочетете спецификациите и разбера дали тя се вписва.
4. Само в случай, да си купя LCD монитори тук тук. Те ще ви дадат С изходния код, който можете да лесно се адаптира към MCU си използвате. Помолих ги за последен път за по-малки TFTS със сензорен панел, и очевидно ще има нови модели на най-скоро. Но Аз не информация за това как най-бързо.
5. Аз не разбирам какво искате да подражават или симулира. Докато LCD е правилното резолюция (който отговаря на вашите нужди), тогава сте доста сигурен за резултата.
6. Това зависи от какъв вид сензорен панел. Ако това е съпротивителни панел докосване, след това има връзка тук, която обяснява как тя работи.
Забавлявайте се!
Дора.
| ganeshbhatis написа: | Здрасти, Аз съм планира да използва LCD-TFT дисплей в моя проект и ако е възможно докосване на екрана също така. Но съм много нови за него и са някои основни въпроси с него, преди да се започне. Може ли някой отговори на запитвания по-долу?:
1. Дали всички TFT-LCD панели с драйвери идват с плосък? или тя е отделно? 2. В случай, че трябва да се закупят различни шофьор LCD, как мога да решат кои LCD Driver костюми, които TFT-LCD дисплей? 3. Мога ли да се предположи, че директно, ако LCD-TFT LCD панел и игли шофьора са съвпадение, тогава мога да ги използват без никакъв проблем на синхронизация. 4. Всички връзки (или уроци), който може да обясни как мога да интерфейс TFT-LCD контролер от микроорганизми или микропроцесор? 5. Всяко емулатор софтуер, който имитира продукцията на TFT-LCD в моя компютър? (което наистина може да помогне за проверка на кода веднъж преди закупуването на LCD.) 6. как мога да интерфейс докосване на екрана да суровини от потребител на микро-ми контролер или микропроцесор?
Ако някой добри връзки, които могат по-горе неща, тогава връзки са недостатъчни, така че мога да мине през тях. |
|
|