| Автор | Съобщение |
|---|
Vijay и
Регистриран на: 14 Jun 2008 Мнения: 51 Подпомогнат: 5 Местоположение: Коимбаторе, Индия
| 26-ти юни, 2009 5:52 32-Bit Светът | | |
|
| Хей момчета
Какви са критериите за преминаване от 8-битови и 32-битови Microcontroller .. и защо 16-битово кодиране не е толкова популярна .. |
|
| Върнете се в началото | |
 |
Google AdSense

| 26-ти юни, 2009 5:52 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
GSM Ман
Регистриран на: 15 Apr 2009 Мнения: 337 Подпомогнат: 43 Местоположение: Ню Джърси, САЩ
| 26-ти юни 2009 14:45 32-Bit Светът | | |
|
| | Защо казвате, 16-битов не е популярно. Повечето от моите проекти са базирани на 16-битови процесори (PIC24 серия). |
|
 |
Vijay и
Регистриран на: 14 Jun 2008 Мнения: 51 Подпомогнат: 5 Местоположение: Коимбаторе, Индия
| 27-ми юни 2009 6:13 Re: 32-Bit Светът | | |
|
| Ако U видите общия пазар, т.е., № на ръководителите на микро изпратени от една година, 8-битови Микро контролери решението на промишлеността, следвана от 32-битови Микро контролери ... 16-битов микро контролери са по-малко в сравнение с другите ...
Искам да знам защо U използвате 16-битов контролер в Ур дизайн и защо хората, които използват 32-битови контролери ...
Всъщност аз изправени пред този въпрос в едно интервю |
|
 |
mfarooq1
| 27-ми юни 2009 11:25 32-Bit Светът | | |
|
| | I Dont виждам проблем с 16-битови микроконтролери. то зависи от приложението. всяко нещо се променя много бързо, изисквания и дизайн improvments. ако е 32 битов системи с по-малка цена diffrence са там тогава защо да не се използва haveing по-голяма свобода и власт. |
|
 |
GSM Ман
Регистриран на: 15 Apr 2009 Мнения: 337 Подпомогнат: 43 Местоположение: Ню Джърси, САЩ
| 27-ми юни 2009 14:44 Re: 32-Bit Светът | | |
|
| Когато търсите в тези числа, на които трябва да се помисли, когато преработвателите са били използвани. Ако са включени в тази inductry за повече от 35 години, така че съм свидетел на много промени - първи преработвател съм бил проектиран с Intel 8008.
Хората са били предсказване на смъртта на 8-битов процесор с години. Но реалността е, че има много вградени приложения, които изискват много малък, много ниска цена контролери. Има много малко 4-битов процесор на разположение по-дълго, както и 8-Горчиви са взели над пазарите веднъж, обслужвани от тях. Виж по всяко електронно устройство и има добър шанс, че има един "8-пушка" там някъде, дори и само като I / O контролер. На 8-битови процесори има вероятност да се запази най-голям дял на пазара, само защото те могат да бъдат направени по-малки и по-евтини от 16, 32 или 64 късче устройства.
Когато погледнете броя на 32 и 64 късче продаден процесор, трябва да се помисли, че по-голямата част от тях са заети в устройства като компютри и игрови конзоли. Устройствата, които изискват значителни конски сили. Макар че има вградени приложения, които изискват от тях, те не са мнозинство.
Това е мястото, където 16-битови процесори запълни празнината. Въпреки че някои компании (като Intel) са се отказали от този пазар, а други (като микрочип), да го прегърна. Аз правя дизайни на около 15 години, и не намирам, че за повечето от моите приложения (най-вече дистанционно наблюдение и контрол) 16-битови процесори предлагат бързи скорости и по-големи спомени за малко или никакви допълнителни разходи над 8-горчиво. Аз използват само 8-битови процесори, когато разходите или размер е движещата фактор, и там не е необходимостта от голям обем памет или с много бърз процесор. |
|
 |
bobsanjose
Регистриран на: 14-ти януари, 2006 Мнения: 255 Подпомогнат: 25 Местоположение: SF-Bay
| 29-ти юни, 2009 0:24 Re: 32-Bit Светът | | |
|
| | GSM Man написа: | Хората са били предсказване на смъртта на 8-битов процесор с години. Но реалността е, че има много вградени приложения, които изискват много малък, много ниска цена контролери. | Не забравяйте простите част. Много от 8-бита са много лесни за употреба, не програмисти модели, не .... RTOS Ето защо 8-бита ще бъде с около от доста време
| GSM Man написа: | | Когато погледнете броя на 32 и 64 късче продаден процесор, трябва да се помисли, че по-голямата част от тях са заети в устройства като компютри и игрови конзоли. Устройствата, които изискват значителни конски сили. Макар че има вградени приложения, които изискват от тях, те не са мнозинство. | Не е наистина по-голямата част. Има много повече 32-битови устройства в клетъчни телефони в сравнение с персонални компютри. Има толкова много повече процесори ARM се продават всяка година от x86 устройства.
| GSM Man написа: | | Това е мястото, където 16-битови процесори запълни празнината. --- парченце ---- аз използва само 8-битови процесори, когато разходите или размер е движещата фактор, и там не е необходимостта от голям обем памет или с много бърз процесор. | Може би това е просто една гледна точка, но аз не виждам разликата между 8 - и 32-битова, което трябва да бъде попълнена с 16-битов хилядни. Размерът на процесора е почти без значение използването на технологии от 180 Nm или по-долу. Ако погледнете в текущия списък с цените от Digikey, ще намерите някои от 32-хилядни малко, движещ се по-бързо честоти, предлагащи повече памет и по-периферни устройства на по-ниски цени от сравними 16-битов хилядни. Аз предполагам, че затова 32-битов MCUs са по-популярни от 16-битов MCUs Малко статия листинг причини защо да преминат към по-висока MCUs края и също не е защо е тук: http://www.mcu-related.com/the-community.html
IMHO, няма реална нужда от 16-битов MCUs но има също не е голяма причина, поради съществуващите 16-битови приложения трябва да бъдат предадени до 32-битов, докато допълнителни резултати, че е много хубав за свободен не е необходимо. Със същия аргумент, че GSM човек защо като се използва 16-битов над 8-малко аз ще започне нов проект с 32-битов над 8 - или 16-битов.
Боб |
|
 |