Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

32-битови Светът

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> 32-битово кодиране Светът
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
Vijay и

Подпомогнат: 5

Post 26-ти юни, 2009 5:52 32-Bit Светът

Хей момчета

Какви са критериите за преминаване от 8-битови и 32-битови Microcontroller ..
и защо 16-битово кодиране не е толкова популярна ..
Върнете се в началото
View user's profile
Google
AdSense

Post 26-ти юни, 2009 5:52 Реклами

Върнете се в началото
GSM Ман

Подпомогнат: 43

Post 26-ти юни 2009 14:45 32-Bit Светът

Защо казвате, 16-битов не е популярно. Повечето от моите проекти са базирани на 16-битови процесори (PIC24 серия).
Върнете се в началото
View user's profile
Vijay и

Подпомогнат: 5

Post 27-ми юни 2009 6:13 Re: 32-Bit Светът

Ако U видите общия пазар, т.е., № на ръководителите на микро изпратени от една година, 8-битови Микро контролери решението на промишлеността, следвана от 32-битови Микро контролери ... 16-битов микро контролери са по-малко в сравнение с другите ...

Искам да знам защо U използвате 16-битов контролер в Ур дизайн и защо хората, които използват 32-битови контролери ...

Всъщност аз изправени пред този въпрос в едно интервю
Върнете се в началото
View user's profile
mfarooq1

Подпомогнат: 4

Post 27-ми юни 2009 11:25 32-Bit Светът

I Dont виждам проблем с 16-битови микроконтролери. то зависи от приложението. всяко нещо се променя много бързо, изисквания и дизайн improvments. ако е 32 битов системи с по-малка цена diffrence са там тогава защо да не се използва haveing по-голяма свобода и власт.
Върнете се в началото
View user's profile
GSM Ман

Подпомогнат: 43

Post 27-ми юни 2009 14:44 Re: 32-Bit Светът

Когато търсите в тези числа, на които трябва да се помисли, когато преработвателите са били използвани. Ако са включени в тази inductry за повече от 35 години, така че съм свидетел на много промени - първи преработвател съм бил проектиран с Intel 8008.

Хората са били предсказване на смъртта на 8-битов процесор с години. Но реалността е, че има много вградени приложения, които изискват много малък, много ниска цена контролери. Има много малко 4-битов процесор на разположение по-дълго, както и 8-Горчиви са взели над пазарите веднъж, обслужвани от тях. Виж по всяко електронно устройство и има добър шанс, че има един "8-пушка" там някъде, дори и само като I / O контролер. На 8-битови процесори има вероятност да се запази най-голям дял на пазара, само защото те могат да бъдат направени по-малки и по-евтини от 16, 32 или 64 късче устройства.

Когато погледнете броя на 32 и 64 късче продаден процесор, трябва да се помисли, че по-голямата част от тях са заети в устройства като компютри и игрови конзоли. Устройствата, които изискват значителни конски сили. Макар че има вградени приложения, които изискват от тях, те не са мнозинство.

Това е мястото, където 16-битови процесори запълни празнината. Въпреки че някои компании (като Intel) са се отказали от този пазар, а други (като микрочип), да го прегърна. Аз правя дизайни на около 15 години, и не намирам, че за повечето от моите приложения (най-вече дистанционно наблюдение и контрол) 16-битови процесори предлагат бързи скорости и по-големи спомени за малко или никакви допълнителни разходи над 8-горчиво. Аз използват само 8-битови процесори, когато разходите или размер е движещата фактор, и там не е необходимостта от голям обем памет или с много бърз процесор.
Върнете се в началото
View user's profile
bobsanjose

Подпомогнат: 25

Post 29-ти юни, 2009 0:24 Re: 32-Bit Светът

GSM Man написа:

Хората са били предсказване на смъртта на 8-битов процесор с години. Но реалността е, че има много вградени приложения, които изискват много малък, много ниска цена контролери.

Не забравяйте простите част. Много от 8-бита са много лесни за употреба, не програмисти модели, не .... RTOS Ето защо 8-бита ще бъде с около от доста време

GSM Man написа:
Когато погледнете броя на 32 и 64 късче продаден процесор, трябва да се помисли, че по-голямата част от тях са заети в устройства като компютри и игрови конзоли. Устройствата, които изискват значителни конски сили. Макар че има вградени приложения, които изискват от тях, те не са мнозинство.

Не е наистина по-голямата част. Има много повече 32-битови устройства в клетъчни телефони в сравнение с персонални компютри. Има толкова много повече процесори ARM се продават всяка година от x86 устройства.

GSM Man написа:
Това е мястото, където 16-битови процесори запълни празнината. --- парченце ---- аз използва само 8-битови процесори, когато разходите или размер е движещата фактор, и там не е необходимостта от голям обем памет или с много бърз процесор.

Може би това е просто една гледна точка, но аз не виждам разликата между 8 - и 32-битова, което трябва да бъде попълнена с 16-битов хилядни. Размерът на процесора е почти без значение използването на технологии от 180 Nm или по-долу. Ако погледнете в текущия списък с цените от Digikey, ще намерите някои от 32-хилядни малко, движещ се по-бързо честоти, предлагащи повече памет и по-периферни устройства на по-ниски цени от сравними 16-битов хилядни. Аз предполагам, че затова 32-битов MCUs са по-популярни от 16-битов MCUs
Малко статия листинг причини защо да преминат към по-висока MCUs края и също не е защо е тук:
http://www.mcu-related.com/the-community.html

IMHO, няма реална нужда от 16-битов MCUs но има също не е голяма причина, поради съществуващите 16-битови приложения трябва да бъдат предадени до 32-битов, докато допълнителни резултати, че е много хубав за свободен не е необходимо. Със същия аргумент, че GSM човек защо като се използва 16-битов над 8-малко аз ще започне нов проект с 32-битов над 8 - или 16-битов.

Боб
Върнете се в началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> 32-битово кодиране Светът
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема