| Автор | Съобщение |
|---|
jerdenk
| 25-ти Юни, 2009 20:04 Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| Здрасти!
Аз бях един проблем с S-параметри за измерване в микровълнова ведомство. Искам да се сравни S-параметри от информационния лист с нелинейни модел транзистор (BFP450), но аз не знам как да се направи правилно пристрастия.
Аз вече изтеглени файлове с данни от Web:
http://www.infineon.com/cms/en/product/findProductTypeByName.html?q=BFP450
Благодаря за помощ! |
|
| Върнете се в началото | |
 |
kspalla
| 26-ти юни 2009 11:49 Re: Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| | Ако прочетете S-ал файл, той ще бъде посочен, транс номер на частта и нейните пристрастия състояние. |
|
 |
jerdenk
| 26-ти юни 2009 15:11 Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| | ОК, знам, че на пристрастие условия (IC, Uce), но аз не знам как да се изгради правилно, че ПТ пристрастия в MWO. Аз просто искам да се измери, че S-параметри от себе си използва нелинейни модел и да я сравни с S-параметри от файла с данни за някои точки Q. |
|
 |
jerdenk
| 28-ми юни 2009 14:07 Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| | Моля помощ, момчета, не знам какво да правя. Имам нелинейни транзистор модел и аз просто искам да се измери S параметри ръчно. Може ли някой да ми покаже схема схема за MWO? |
|
 |
vfone
Регистриран на: 10-ти октомври 2001 год. Мнения: 2193 Подпомогнат: 305
| 28-ми юни 2009 17:16 Re: Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| Тази тема е обсъждан много пъти на този форум. S-параметри са само за ниско-сигнал (линейни) оценка, и те представляват измерените данни, взети от производителя, при определени точки пристрастия. Прочетете този документ от Agilent за по-голямо разбиране на S-параметри за настройка и изпитване. http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5952-1087.pdf
Налице е нов подход, така и от Agilent (Х-параметри), което позволява симулира S-параметри на нелинейни устройства. http://www.agilent.com/about/newsroom/tmnews/background/2009/15apr2009_bg.html # X |
|
 |
UKnowWhat
Регистриран на: 20 Януари 2005 Мнения: 41 Подпомогнат: 4 Местоположение: народнодемократична република, Калифорния
| 28-ми юни 2009 18:58 Re: Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| Jerdenk,
Тъй като езикът е един трудно да се научиш да го направя така, ние казваме едно нещо, но имаме предвид друго, то аз не знам дали вашия въпрос е един от основните как да се създаде MWO симулация за сравнение S ал на нелинейни модел с линеен модел на данните от производителя, или как да се измери и сравни нелинейни модел на линеен модел на данните.
Не мога да ти помогна малко с основния, защото направих това нещо отдавна. Ето една снимка на това по-долу. Ако вашият нелинейни резултат модел не съответства на Запиши, тогава ще трябва да се ощипвам вашия модел. Аз още не са направили това за десет години, така че не си спомням как да MWO настройка към ощипвам модела подправка, но аз съм сигурен, че Manju или някои други, може да ви помогне там. Или трябва да се Google да намери своя отговор.
Твърдите един после просто сте прочели дори повече, тъй като vfone споменати по-горе. |
|
 |
Google AdSense

| 28-ми юни 2009 18:58 Реклами | | |
|
|
|
|
 |
jerdenk
| 28-ми юни 2009 20:29 Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| | Благодаря vfone и UKnowWhat, Ти ми помогна толкова много! Това е работа. |
|
 |
Manjunatha_hv
Регистриран на: 03 Aug 2005 Мнения: 673 Подпомогнат: 96 Местоположение: Индия
| 06 Jul 2009 11:52 Re: Микровълнова Службата за измерване проблем | | |
|
| Здравейте jerdenk,
Да какво "UKnowWhat", споменат е правилно ... За да получите S-параметри от Спайс модел ...
Трябва да се създаде само схематично & внос на модела Spice & добавите идеален Тийс Bias & накрая spcify източника Bias & пълен с пристанищата & причини ... Само почистване на проекта честоти ... & получите изходния файл като S-параметри ...
Ако искате да настроите Bias или Спайс модел за мач на контролираните S-параметър му прости & просто трябва да настроите оптимизация ....
--- --- Manju |
|
 |