Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

GPRS с 8051

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> GPRS с 8051
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
caniget

Присъединил се: 29 Декември 2007

Post 25 юни 2009 7:58 GPRS с 8051
Tags: gpr през 8051

Здравейте приятели,
Аз съм в подтик към интерфейса една GPRS модем с 8051 микро контролер. Аз съм с много съмнения относно това. Всеки може да се моля да ми помогне ....
Моите съмнения са
1) дали аз мога интерфейс GPRS модем с 8051 Контролери?
2) Как да определите адрес за GPRS модем и 8051?
всеки може да се обясни накратко за основните неща, за GPRS и 8051 взаимодействие.
Обратно към началото
View user's profile
hanif

Присъединил се: 14 февруари 2007
Подпомогнат: 1

Post 25 юни 2009 9:51 Re: GPRS с 8051

Здрасти,

опитайте този сайт, тя съдържа схематични, изходен код, GSM / GPRS на командите, но и за PIC.

http://www.olimex.com/dev/pic-gsm.html

с уважение
Обратно към началото
View user's profile
GSM Man

Присъединил се: 15 април 2009
Публикации: 140
Подпомогнат: 13

Post 25 юни 2009 12:59 GPRS с 8051
Tags: gpr през 8051

Можете да defineately интерфейс един GSM модем до Up - 8051, AVR, PIC, т.н. Тя само requieres един UP със сериен интерфейс. Не е необходимо много по обработка правомощия да правя прости GPRS комуникации.

ПР адрес е назначен от netowrk, когато се свърже с него.
Обратно към началото
View user's profile
choto

Присъединил се: 08 юни 2009

Post 02 юли 2009 6:54 Re: GPRS с 8051

здрасти

може някой да ми помогне в interfcaing до серийния порт с sim340E. Имам свързани RXD, TXD над GND сигнали и да се захранва с енергия, но ключови VDD_EXt doesnot дава изходния сигнал (това трябва да се 2.93V) и няма отговор в продължение на команди. Дали anyother сигнала, необходими за правилното функционалност?
Обратно към началото
View user's profile
GSM Man

Присъединил се: 15 април 2009
Публикации: 140
Подпомогнат: 13

Post 02 юли 2009 13:42 Re: GPRS с 8051

Ако "EXT_VDD" ПИН не става висока сте-вероятно не е обект на "PWR_KEY" ПИН-ниска достатъчно дълго. Трябва да се проведе този ПИН-ниски в продължение на поне 1-1/2 секунди.

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> GPRS с 8051
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS