| Автор | Съобщение |
|---|
Emb3_BP
Присъединил се: 24 Юни 2009 Мнения: 4
| 24 юни 2009 14:59 stepper върти в обратната посока на стартиране | | |
|
| Аз съм с L297 и L298 комбинация, която да карам 12V, 0,5 усилвател stepper моторни. В началото там е малък нещастник в обратната посока кажеш за една или 2 стъпка, а след това и моторни движи в желаната посока, това води до позиция в accuracies. Това не се случва редовно, но intermittently. Каква би могла да бъде източник на проблема. Имам приложен ми ckt PLS да погледна и ми позволи да разбера дали има някакъв хардуерен проблем.
Моторни скоростта е много бавна = 25 об. / мин без никакво движение профил. Часовникът е дадено от μc (Rabbit3000) Благодаря предварително
|
|
| Обратно към началото | |
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4187 Подпомогнат: 630 Местоположение: Бохум, Германия
| 24 юни 2009 15:12 stepper върти в обратната посока на стартиране | | |
|
| Разрешаването на шофиране на моторно произволна позиция ще доведе до "скок" към позицията според първоначалното състояние на стъпка брояч. Защото вашата схема не включва нулиране съединение, началната стъпка Counter-членка също е неопределен. Така наблюдаваното поведение е в основата на нормалната работа.
Не мога да си представя обаче, как искате да се постигне позиция на точност, без никаква определена initialization техника. |
|
 |
Emb3_BP
| 25 юни 2009 14:38 Re: stepper върти в обратната посока на стартиране | | |
|
| Много благодаря ... възстановяване е разрешил започнат проблем беше, че се спазва, Сега същия проблем (моторни движи в обратната посока за 1 или 2 стъпки) се наблюдава, когато двигателят спира.
Аз съм с помощта на моторни в половината стъпка режим (400 стъпки за 1 революция). Сега аз съм възстановяване L297 всеки път, когато стартирате мотора. На 25 оборотите на двигателя (без движение профил алгоритъм) двигателят започва и спира като желания, т.е. ако дам 400 стъпки моторното започва и спира по едно и също място всеки път. Но най-висока скорост кажа на 70 об. / мин моторното прекъсване с рязко движение в обратната посока. Същото се наблюдава при бавна скорост от около 30 об. / мин, единствената разлика е, че тя не се появят всеки момент.
1. Трябва ли да се приложи предложението на профила алгоритъм. (моята скорост изискване е 70 об. / мин максимум)
всякакви предложения, ще бъде много оценявам. |
|
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4187 Подпомогнат: 630 Местоположение: Бохум, Германия
| 25 юни 2009 15:03 stepper върти в обратната посока на стартиране | | |
|
| Как да го спра моторното? Трябва да се спре часовника и задръжте даде възможност за известно време. Като цяло, в зависимост от натоварването, когато се позволи освобождаване на моторни могат да се движат с малко по-различна позиция. В някои приложения, тя може да бъде необходимо за да го захранва, по възможност на по-ниски текущи.
Нередовна движение също се случва при управлението на моторни-горе на проекта / stopp честота без скорост рампата. Но предполагам, че все още са далеч по-долу, докато молбата Ви не е свързан с голям инерционен момент. |
|
 |
Emb3_BP
| 25 юни 2009 16:22 Напрежение в смисъл, чувство Резистор остана при фиксирана стойност | | |
|
| Благодаря много .. деактивирането stepper моторни (издърпват позволи линия ниска), след известно забавяне е направил свърши за мен.
Имам настроите Vref при 1.1V, усет Резистор е 2.2ohms (1 / 4 вата) за моторните текущата на 0.5amp и предлагането на 15х на моторни, но когато се измерва напрежението в целия смисъл Резистор за обхвата той ми показа, че макс стойност на 1.8v, което означава повече ток се изпомпва в мотора. Моторни резистентност / фаза е 16.48ohms
Опитах се намали Vref да 0.5V, но Vsense е все още 1.8V. Какво би могло да бъде възможно причина за проблема ми трябва да се използва по-висока вата резистори, въпреки че reisitors не получават много горещо, когато двигателят работи. |
|
 |
FvM
| 25 юни 2009 23:58 stepper върти в обратната посока на стартиране | | |
|
| 1.8V сякаш за да покаже, че PWM действие е disbaled води до 100% мито цикъл, но аз не знам защо. Той със сигурност не е да правя с резистор мощност на клиентите. Можете да проверявате / INH съответно позволи линии, те трябва да отразяват PWM действие нормално.
За щастие ви моторни изглежда да е в състояние да поеме пълната захранващото напрежение и съответните ток. |
|
 |