Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

stepper върти в обратната посока на стартиране

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Индустриален, Автоматика и роботика Форум -> stepper върти в обратната посока на стартиране
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
Emb3_BP

Присъединил се: 24 Юни 2009

Post 24 юни 2009 14:59 stepper върти в обратната посока на стартиране

Аз съм с L297 и L298 комбинация, която да карам 12V, 0,5 усилвател stepper моторни.
В началото там е малък нещастник в обратната посока кажеш за една или 2 стъпка, а след това и моторни движи в желаната посока, това води до позиция в accuracies.
Това не се случва редовно, но intermittently.
Каква би могла да бъде източник на проблема. Имам приложен ми ckt PLS да погледна и ми позволи да разбера дали има някакъв хардуерен проблем.

Моторни скоростта е много бавна = 25 об. / мин без никакво движение профил. Часовникът е дадено от μc (Rabbit3000)
Благодаря предварително

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
View user's profile
FvM

Присъединил се: 22 Януари 2008
Подпомогнат: 630

Post 24 юни 2009 15:12 stepper върти в обратната посока на стартиране

Разрешаването на шофиране на моторно произволна позиция ще доведе до "скок" към позицията според първоначалното състояние на стъпка брояч. Защото вашата схема не включва нулиране съединение, началната стъпка Counter-членка също е неопределен. Така наблюдаваното поведение е в основата на нормалната работа.

Не мога да си представя обаче, как искате да се постигне позиция на точност, без никаква определена initialization техника.
Обратно към началото
View user's profile
Emb3_BP

Post 25 юни 2009 14:38 Re: stepper върти в обратната посока на стартиране

Много благодаря ... възстановяване е разрешил започнат проблем беше, че се спазва,
Сега същия проблем (моторни движи в обратната посока за 1 или 2 стъпки) се наблюдава, когато двигателят спира.

Аз съм с помощта на моторни в половината стъпка режим (400 стъпки за 1 революция).
Сега аз съм възстановяване L297 всеки път, когато стартирате мотора. На 25 оборотите на двигателя (без движение профил алгоритъм) двигателят започва и спира като желания, т.е. ако дам 400 стъпки моторното започва и спира по едно и също място всеки път.
Но най-висока скорост кажа на 70 об. / мин моторното прекъсване с рязко движение в обратната посока.
Същото се наблюдава при бавна скорост от около 30 об. / мин, единствената разлика е, че тя не се появят всеки момент.

1. Трябва ли да се приложи предложението на профила алгоритъм. (моята скорост изискване е 70 об. / мин максимум)

всякакви предложения, ще бъде много оценявам.
Обратно към началото
View user's profile
FvM

Post 25 юни 2009 15:03 stepper върти в обратната посока на стартиране

Как да го спра моторното? Трябва да се спре часовника и задръжте даде възможност за известно време. Като цяло, в зависимост от натоварването, когато се позволи освобождаване на моторни могат да се движат с малко по-различна позиция. В някои приложения, тя може да бъде необходимо за да го захранва, по възможност на по-ниски текущи.

Нередовна движение също се случва при управлението на моторни-горе на проекта / stopp честота без скорост рампата. Но предполагам, че все още са далеч по-долу, докато молбата Ви не е свързан с голям инерционен момент.
Обратно към началото
View user's profile
Emb3_BP

Post 25 юни 2009 16:22 Напрежение в смисъл, чувство Резистор остана при фиксирана стойност

Благодаря много .. деактивирането stepper моторни (издърпват позволи линия ниска), след известно забавяне е направил свърши за мен.

Имам настроите Vref при 1.1V, усет Резистор е 2.2ohms (1 / 4 вата) за моторните текущата на 0.5amp и предлагането на 15х на моторни, но когато се измерва напрежението в целия смисъл Резистор за обхвата той ми показа, че макс стойност на 1.8v, което означава повече ток се изпомпва в мотора.
Моторни резистентност / фаза е 16.48ohms

Опитах се намали Vref да 0.5V, но Vsense е все още 1.8V.
Какво би могло да бъде възможно причина за проблема ми трябва да се използва по-висока вата резистори, въпреки че reisitors не получават много горещо, когато двигателят работи.
Обратно към началото
View user's profile
FvM

Post 25 юни 2009 23:58 stepper върти в обратната посока на стартиране

1.8V сякаш за да покаже, че PWM действие е disbaled води до 100% мито цикъл, но аз не знам защо. Той със сигурност не е да правя с резистор мощност на клиентите. Можете да проверявате / INH съответно позволи линии, те трябва да отразяват PWM действие нормално.

За щастие ви моторни изглежда да е в състояние да поеме пълната захранващото напрежение и съответните ток.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Индустриален, Автоматика и роботика Форум -> stepper върти в обратната посока на стартиране
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS