Правила | Последни публикации | RSS тема | Търсене | Регистрация | Вход

отстраняване на грешки AT89s52

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> грешки AT89s52
Автор Съобщение
siva0182

Post 24-ти юни 2009 13:02

at89s52 Debug

Аз съм студент механично инженерство и с труден време се работи с микроконтролери .. Моля да ми помогне решаването на този проблем ..

Аз направих веригата за AT89s52 си в борда на ПХБ и да напиша. Hex пила вътрешност на контролера.
Програмата получава вход Thro серийния порт на компютъра Thro RS232 и PGM процесите на въвеждане и изпраща подходящ изход към пристанището 2 .. която след това преминава в каналите верига ..
Но сега ми цялата схема не работи ... Не знам, когато там е проблема ...
Как мога да измеря на изхода на пристанището 2.? А също и как да проверя дали серийния порт е прехвърляне на вход? (СКорост бита и др Wer същото .. но за потока и контрол от вид, не съм сигурен кой и да използвате Xon / XOFF или няма или хардуер ..

Всички начини Аз съм качването ми чертежи и схеми на RXD е свързан с предават за закрепване на RS232 и ТхО е свързан с Прочетете щифт на RS232.
Също така на продукцията в диаграмата е показан като пристанище 1, но това е действително пристанище 2.
Опитах се изпращане на данни Thro HyperTerminal .. В панели показва статут като свързано, но веригата не работи.

Моля, предполагат мерки за отстраняване на грешки и methods.Also Искам да провери ми ПХБ верига, така има ли позоваване схеми за AT89S52.

(PS: PGM вътрешните работи в предишни проекти.)

Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Върнете се в началото
user1111

Подпомогнат: 4

Post 24-ти юни 2009 13:26

отстраняване на грешки at89s52

Протей можете да използвате софтуер за симулация на микроконтролера базирани схеми.
За част софтуер, можете да използвате Кайл или SDDC компилатори.

Можете да използвате НЯМА контрол на потока
Върнете се в началото
CMOS

Подпомогнат: 39

Post 24-ти юни 2009 17:21

at89s52 връзка

Каква е кристално честота и какво сКорост се опитваш?
Върнете се в началото
siva0182

Post 25-ти Юни, 2009 3:20

at89s52 сериен порт верига съобщение

Аз съм с кристално честотата на 11.059200Mhz. (В PGM мек копие е закръглена до 12MHz)
СКорости е 9600
Върнете се в началото
CMOS

Post 25-ти Юни, 2009 3:36

Re: отстраняване на грешки AT89s52

siva0182 написа:
В PGM мек копие е закръглена до 12MHz

Този ти е проблема! 11,0592! = 12MHz. Вие трябва да промените стойността таймер презареди предвид 11.0592MHz кристал.

Ако използвате таймер-1 с SMOD = 1, си презареди стойност трябва да се 0B8h и ако SMOD = 0, то трябва да се 0DCh.

Последно редактиран от CMOS на 25-ти юни, 2009 3:45; Редактирано общо 1 път
Върнете се в началото
IanP

Подпомогнат: 1540

Post 25-ти Юни, 2009 3:43

На първо място, ако 89S52 е програмиран да използвате 11,0952 MHz кристал за 9.6kbps тогава ще трябва да използвате 11,0952 MHz един както 12MHz ще НЕ работа (освен ако не промените презареди стойности на съответните таймер's) ..

И второ, аз не виждам никаква RS-232 линия шофьор ..
Най-често двигател е MAX232 (или еквивалент) ..
Като абсолютен минимум, ти трябват два един транзистор инвертори за RX и Tx линии ..

Е, как сте свързали At89S52 към серийния порт?

Rgds,
IanP
Върнете се в началото
siva0182

Post 25-ти Юни, 2009 4:21

Аз съм с качването на изходния код съм написал в контролера.
Всъщност PGM е една и съща Използвах Ина различни подобни създаден и тя работи.
Само на хардуера е променил това време.

Що се отнася до връзката на серийния порт на RXD и ТхО

Аз, свързани с пин 16 WR 2 (RXD) RS232 и 17 от ДР на щифт 3 (ТхО) на RS232 директно.
Не е шофьор inbetween, защото бях казал, че ще работи.

Аз не съм в състояние да качите. Txt или. File.I В същото ще се опитам в следващия пост

Added след 2 минути:

Аз съм закрепване на изходния код here.ONly. DOC или. PDF файлове да се държиш аз не знаех преди.
Върнете се в началото
Google
AdSense
Google Adsense

Post 25-ти Юни, 2009 4:21

Реклами

Върнете се в началото
IanP

Подпомогнат: 1540

Post 25-ти Юни, 2009 4:28

siva0182 написа:

Връзка Относно на серийния порт на RXD и ТхО

Аз, свързани с пин 16 WR 2 (RXD) RS232 и 17 от ДР на щифт 3 (ТхО) на RS232 директно.
Не е шофьор inbetween, защото бях казал, че ще работи.

След това трябва също хардуерен проблем ..
drivers (or at least inverters) on both lines (Rx and Tx) .. Трябва водачи (или най-малко инвертори) по двете линии (Rx и Tx) ..
Вижте: http://www.freewebs.com/maheshwankhede/rs232.html

Rgds,
IanP

Върнете се в началото
siva0182

Post 25-ти Юни, 2009 10:59

благодарение alot.I ще се опита да използвате този интерфейс шофьор MAX232 и ще Ви информираме за резултат по-късно ..

Но засега бу direclty свързване RS232 към микроконтролера съм повреди microcontoller?

Added след 2 часа, 58 минути:

Аз също намери друг сайт, където те използват MAX232 ..
http://www.8051projects.net/serial-communication/introduction.php

Но няма и допълнителен кондензатор както е показано в над препоръчваната схема, т.е. между 15 и PIN PIN 2.
Е то изисква или не?

Също така да ме уведомите, ако има повече грешки в хардуера и софтуера част, така че аз мога правилно

Added след 35 минути:

Аз съм, отнасящи се до кондензатор между 5V и Ground.IS го изисква?
КАКТО Намерих това в една от връзките refferred и не се намират в друга връзка аз имам цитираните по-горе.

Added след 8 минути:

Направих се отнася до спецификациите MAx232 лист и номер да типичната схема схема, която аз съм свързани тук.
Връзката по мен първо трябва правилно diagram.Sorry верига за объркване

Но има още един проблем на полярността на кондензатор в ПИН-6 не се появява в първата схема и в спецификацията баланс показва, че съм-полярност се свързва с пин 6 така ли е?

Added след 16 минути:

друг объркване е да се наложи да използвате WR / РД 16 и 17, за да четат и пишат или да Шауе да използвате RXD и ТхО 10 и 11 на микро-контролер за серийна комуникация?

Added след 11 минути:

Отново друг разминаване забелязах е, че ПИН-2 и ПИН-3 на връзка RS232 към differes MAx232 във връзката цитиран аз и в една и е бил отнесен до.
Все пак аз мисля, че един от Махеш wankhede сайт изглежда правилна просто исках да го проверя.
Върнете се в началото
leoren_tm

Подпомогнат: 20

Post 26-ти юни 2009 5:54

за max232, се отнасят до спецификации .... проба заявление за серийна комуникация, само трябва RX и TX ПИН ... и аз мисля, че трябва да се направят някои изследвания и прочетете някои книги ..
Върнете се в началото
siva0182

Post 30 юни, 2009 11:41

Направих се отнасят ро не повече от 232 и е на свещи и след това направиха опити да го използвате един осцилоскоп.
Единият получих беше MAX232 ЕП Надявам се, че е същото като MAax232.
Имам качил на спецификацията кръг на same.However Направих намерите в други wesites като този
http://www.8051projects.net/serial-communication/introduction.php

Имам объркан и някои от моите frends каза, че използването на ahighere кондензатор не е проблем, тъй като ще са склонни да дадат по-голяма стабилност, така и спойка пет 10 микро farads.

но сега аз се опитах изпращане на продукция от HyperTerminal и измерване на сериен изход от ПИН-9 (като 8 е свързан с RS232 предава щифт 3 от DB-9) се използва сонда за осцилоскоп и основани на ПИН-сонда земята.
Изпратих AA55 Thro HyperTerminal и т.н. ..
Но аз съм виждам никаква продукция в обхвата.
Може ли да се дължи на кондензатор и стойност са използвани?

debugging AT89s52
Върнете се в началото
leoren_tm

Post 01 Jul 2009 1:22

Първата мярка трябва да се продукцията на ПИН-TX .. има предвид новите си по програмиране, може би ти е проблема за създаването на сериен COM. но ако имате продукция, то тя трябва да бъде лесно да се определи проблема ви.
Върнете се в началото
CMOS

Post 01 Jul 2009 1:25

siva0182 написа:
Но засега бу direclty свързване RS232 към микроконтролера съм повреди microcontoller?

Да си миКроКонтролера вероятно е повреден. RS232 работи при ± 12V типичен (± 25V максимум) и миКроКонтролера игли, не са предназначени за работа с такава високо напрежение.

10UF кондензатор трябва да работи. Аз го използвам през цялото време с MAX232.
Върнете се в началото
siva0182

Post 01 Jul 2009 7:54

Аз не съм използвате micrcontroller сега .. аз съм само с помощта на кабел RS232, свързани с MAX232 и измерване на продукцията използва осцилоскоп сонда.

Данните от RS232 влезе MAx232 Thro R2in и листата се Thro R2out така мярка Аз oupput в R2out и GND.
Но аз съм някой изход.
Аз дори се опита друг MAx232, но все още тя не работи ...

Added след 2 часа, 41 минути:

Аз се отстраняват всички хардуерни и просто изпитват само с кабел RS232.
Аз shorted щифт 2 и 3 и изпраща данни Thro HyperTerminal, но данните не са върнати обратно.
Какво би могло да е причината?
Имам само един COM порт и така аз съм посочва правилния COM порт.
Долната линия на HyperTerminal SYS е свързан.
Върнете се в началото
saDesigner81

Подпомогнат: 1

Post 01 Jul 2009 10:23

siva0182 написа:

Аз се отстраняват всички хардуерни и просто изпитват само с кабел RS232.
Аз shorted щифт 2 и 3 и изпраща данни Thro HyperTerminal, но данните не са върнати обратно.
Какво би могло да е причината?
Имам само един COM порт и така аз съм посочва правилния COM порт.
Долната линия на HyperTerminal SYS е свързан.

Тествайте кабел
Върнете се в началото
siva0182

Post 01 Jul 2009 12:30

Имам използва същия кабел в същото пристанище на същия компютър да се свърже с данни .. acquistion единица и го е направил комуникират правилно.
Върнете се в началото
saDesigner81

Подпомогнат: 1

Post 01 Jul 2009 13:08

siva0182 написа:
Имам използва същия кабел в същото пристанище на същия компютър да се свърже с данни .. acquistion единица и го е направил комуникират правилно.

Направете проверката на непрекъснатост на кабел с помощта на мултицет
Върнете се в началото
siva0182

Post 02 Jul 2009 11:46

Pin 5, като земята
Voltages на различни игли

Напрежение в края на кабела, -0,15 на ПИН-1
-11,45 На пина 4,7, 9.

Напрежение на компютър пристанище -11,3 на ПИН-3 и 4
-11,45 На ПИН-7.

В remianing игли или са 0 волта или много малки като напрежение 0,15 V.

Аз имам проверка на работата на пристанището и кабел чрез свързване на една и съща до acquistion единица данни и данните се четат правилно.

Така че има проблем в начина, по който аз съм с HyperTerminal или аз съм с грешен пина докато тестване с използване HyperTerminal.

Added след 3 часа 22 минути:

Моят HyperTerminal не показва никакви знаци, дори когато ехо е включен режим.
Имаш ли представа защо това би могло да бъде?
Върнете се в началото
CMOS

Post 02 Jul 2009 16:15

siva0182 написа:

Така че има проблем в начина, по който аз съм с HyperTerminal или аз съм с грешен пина докато тестване с използване HyperTerminal.
Моят HyperTerminal не показва никакви знаци, дори когато ехо е включен режим.
Имаш ли представа защо това би могло да бъде?

Били ли сте избрали право COM порт и го отвори? Можете ли да публикувате снимка на HyperTerminal?
Върнете се в началото
siva0182

Post 03 Jul 2009 11:03

Аз бях в състояние да реши HyperTerminal PGM, когато се използва различен computer.I Не знам защо все още първият ми компютър не реагира .. (макар че е в състояние да общуват с инструмент DAQ).

И второ ми кабел е кръстосано жични и така ми max232 продукция не е така, както се очаква, когато се променя към по избор направо кабел продукцията на max232 работил в aloop тест и обратно, както и в един осцилоскоп.

Но сега продукцията на max232 се подава на микро-контролер за верига, публикувани по-рано. (Първия пост .. (което е грешка на RXD и ТхО игли .. което аз имам сега, за да коригира правилно пин 10 и 11.) .., но все още веригата не работи ..
Имам сменени с нови microcontoller страхувайки се от стария може да са починали.
Има ли някакъв проблем в моята micrcontroller верига.
Как мога да стрелям неприятности на изхода на пристанището 2 8 пина?
Върнете се в началото
siva0182

Post 05 Jul 2009 11:50

моля някой може да отговори?
Върнете се в началото
GetDeviceInfo

Post 05 Jul 2009 16:43

Можете ли сега се четат от предадените данни на микрониво's ПИН Rx?

какво е намерението си за зареждане на SCON с 0x72?
Вашата посочите 12MHZ кристал в кода?
Върнете се в началото
siva0182

Post 06 Jul 2009 3:54

Аз съм в състояние да видите на продукцията в осцилоскоп.

В SCON наистина Dont помня но имам ако от микро контролер pgmming книга и промяна само това, което аз want.BUt neverthless същото PGM работил в предишния си проект, който използва същия микроконтролера и съща програма.
Но останалата част от вериги е възстановен и аз не съм сигурен на стария вериги като не бях този, който е построен alst време и аз Dont имат вериги с мен ..

Що се отнася до 12 MHz бях заяви, че компютърът може да съобщава само в закръглят числа като 11 или 12 .. и то е работа за последен път. Но сега аз се опитах 11,059, така и на 12 все още не работи ...

Подозирам, хардуер част е проблем ..

Последния път, когато conected RS232 директно ще кристала, са били унищожени?
Върнете се в началото
GetDeviceInfo

Post 06 Jul 2009 17:07

ISPing ли това устройство. Ли да я установи контрол от ISP или на ниво устройство. Е свързан към вашия Интернет доставчик? Аз обикновено върнати от ISP нагоре, докато нещата се правят и кабел идвам на разстояние. Reseting на ниво устройство, докато кабел / буферни зони все още е свързан може да бъдат непредсказуеми.

Цитат:
Последния път, когато conected RS232 директно ще кристала, са били унищожени?

какво е вашето поле кажа, когато проверявате ALE ПИН? Трябва да се часовник. Можете да пускате ЕА линия тогава спазвайте ако вашият порт за външен адрес е напредък.
Ако не греша, един възстановите състоянието спира часовника. Уверете се, че си възстановите е успешна.

Така че, с правилното нулиране, един часовник ALE, и високо на ЕА, ще трябва да натоварването в обикновен лупинг рутинни, за да превключвате игла пристанище. Ако това работи, тогава аз ще отида направо на този въпрос Baud курс и нокти, че надолу.
Върнете се в началото
siva0182

Post 07 Jul 2009 6:36

Най-накрая, свързани 8 светодиоди да ми пристанище 2, който е моята продукция пристанището и не изпрати вход Thro RS232 и ето правото пина е сияние съгласно PGM изход !!!..

Така веригата е глоба PGM е наред и RS232 комуникация е наред ...

Но напрежението измерено в открито игли са били едва 1.7 волта е то, защото за използване на LED? е на високо напрежение, генерирани на игли зависи от компонентите, поставени на изхода за закрепване или трябва да бъде винаги 5V. (My входяща мощност е около 4.98V)
Върнете се в началото
siva0182

Post 07 Jul 2009 14:52

Напрежението проблем е решен сега. Защото преди това съм свързвал доведе до положителни и отрицателни за закрепване към земята.
Сега обаче за обръщането на поляритета и свързани inbetween aresitor показва 4.5V.
Ъ-ъ .. И накрая, след борба за петнадесет дни!!
Върнете се в началото
leoren_tm

Post 08 Jul 2009 5:49

Very Happy счита, че дълго ... все пак поздравления
Върнете се в началото
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешки език Датската версия Немски език Версия на гръцки език Английска версия Испанска версия Версия на фински език Френски език Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италиански език Иврит версия Японска версия Корейски вариант Версия на литовски език Версия на латвийски език Холандски версия Норвежки версия Полска версия Португалски език Румънски версия Руска версия Словашка версия Версия на словенски език Сръбски версия Шведски език Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Микроконтролери -> грешки AT89s52
Страница 1 от 1

subj

text

Всички времена са GMT 1 час
Подобни теми:
potyo2 грешки (3)
AT89S52 (1)
AT89S52 (3)
AT89S52 (11)
at89s52 (7)
On-Chip отстраняване на грешки (3)
отстраняване на грешки Keil проблем (5)
Gate ниво отстраняване на грешки??? (5)
Отстраняване на грешки използвате поле (5)
ICD 2 клонинг отстраняване на грешки (3)

Злоупотреба | | администратор | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
RSS тема