| Автор | Съобщение |
|---|
xambo
Присъединил се: 09 Март 2009 Мнения: 4
| 24 юни 2009 11:38 555 таймера | | |
|
| Каква е минималната ширина импулс може да се генерират с помощта на таймер LM555? Аз може лесно да получи до 10 microsec но искам тя да има 1microsecond. Все пак, това не изглежда да работят с намалени с резистор с фактор 10. The импулси започват да имат междинни transistions и изкривена. Моля, помогнете най-скоро. Благодарности. -) |
|
| Обратно към началото | |
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4187 Подпомогнат: 630 Местоположение: Бохум, Германия
| 24 юни 2009 11:46 555 таймера | | |
|
| | Цитат: | | Аз може лесно да получи до 10 microsec. | Лесна или не, това също е минималната pulsewidth посочени в дейташитове. (Вие може да искате да я прочетете). Така че трябва да отидем на различни monostable IC, например от CD4000 или 74HC семейство. |
|
 |
user1111
Присъединил се: 24 Март 2007 Мнения: 55 Подпомогнат: 4
| 24 юни 2009 14:32 Re: 555 таймера | | |
|
| | преди всичко мине през дейташитове на 555. |
|
 |
mfarooq1
Присъединил се: 09 Януари 2009 Мнения: 61 Подпомогнат: 3
| 24 юни 2009 15:33 555 таймера | | |
|
| използване 74122, 74123 го намерите в 74HC серия |
|
 |
baysidebecca
Присъединил се: 27 юни 2009 Мнения: 2 Местоположение: Не Калифорния
| 27 юни 2009 21:25 Re: 555 таймера | | |
|
| Национален Полупроводникови прави бързо, ниска мощност CMOS версия на 555, за LMC555, което е с (рекламираните) нагоре скоростта на 3MHz в astable режим:
http://www.national.com/mpf/LM/LMC555.html |
|
 |
xambo
Присъединил се: 09 Март 2009 Мнения: 4
| 30 юни, 2009 20:16 Re: 555 таймера | | |
|
| Благодаря, момчета! Мога кой да ми кажете защо прави monostable имат фалшиви задейства, като същевременно намали времето постоянно? Аз съм със семейството на timers.An astable, че води до monostable което води още 2 monostable таймери, един от които е да се въведе незабавно, а след това задейства друга monostable, така че да могат да получат два часа Sharp импулси на различни ширини и променливи раздяла. В забавен pulsewidth започва да има междинни спирки прехода, който върви под определен pulsewidth чрез регулируеми резистор.
Моля, не предполагат други средства, за да направи същото нещо, както му е твърде късно да се правят големи промени. Поздрави на всички.
Добавен след 4 секунди:
Благодаря, момчета! Мога кой да ми кажете защо прави monostable имат фалшиви задейства, като същевременно намали времето постоянно? Аз съм със семейството на timers.An astable, че води до monostable което води още 2 monostable таймери, един от които е да се въведе незабавно, а след това задейства друга monostable, така че да могат да получат два часа Sharp импулси на различни ширини и променливи раздяла. В забавен pulsewidth започва да има междинни спирки прехода, който върви под определен pulsewidth чрез регулируеми резистор.
Моля, не предполагат други средства, за да направи същото нещо, както му е твърде късно да се правят големи промени. Поздрави на всички. |
|
 |