Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

555 Таймер

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Електронни елементарни въпроси -> 555 таймера
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
xambo

Присъединил се: 09 Март 2009

Post 24 юни 2009 11:38 555 таймера

Каква е минималната ширина импулс може да се генерират с помощта на таймер LM555? Аз може лесно да получи до 10 microsec но искам тя да има 1microsecond. Все пак, това не изглежда да работят с намалени с резистор с фактор 10. The импулси започват да имат междинни transistions и изкривена. Моля, помогнете най-скоро. Благодарности. Освирквам -)
Обратно към началото
View user's profile
FvM

Присъединил се: 22 Януари 2008
Подпомогнат: 630

Post 24 юни 2009 11:46 555 таймера

Цитат:
Аз може лесно да получи до 10 microsec.
Лесна или не, това също е минималната pulsewidth посочени в дейташитове. (Вие може да искате да я прочетете).
Така че трябва да отидем на различни monostable IC, например от CD4000 или 74HC семейство.
Обратно към началото
View user's profile
user1111

Присъединил се: 24 Март 2007
Подпомогнат: 4

Post 24 юни 2009 14:32 Re: 555 таймера

преди всичко мине през дейташитове на 555.
Обратно към началото
View user's profile
mfarooq1

Присъединил се: 09 Януари 2009
Подпомогнат: 3

Post 24 юни 2009 15:33 555 таймера

използване 74122, 74123
го намерите в 74HC серия
Обратно към началото
View user's profile
baysidebecca

Присъединил се: 27 юни 2009

Post 27 юни 2009 21:25 Re: 555 таймера

Национален Полупроводникови прави бързо, ниска мощност CMOS версия на 555, за LMC555, което е с (рекламираните) нагоре скоростта на 3MHz в astable режим:

http://www.national.com/mpf/LM/LMC555.html
Обратно към началото
View user's profile
xambo

Присъединил се: 09 Март 2009

Post 30 юни, 2009 20:16 Re: 555 таймера

Благодаря, момчета! Мога кой да ми кажете защо прави monostable имат фалшиви задейства, като същевременно намали времето постоянно? Аз съм със семейството на timers.An astable, че води до monostable което води още 2 monostable таймери, един от които е да се въведе незабавно, а след това задейства друга monostable, така че да могат да получат два часа Sharp импулси на различни ширини и променливи раздяла. В забавен pulsewidth започва да има междинни спирки прехода, който върви под определен pulsewidth чрез регулируеми резистор.

Моля, не предполагат други средства, за да направи същото нещо, както му е твърде късно да се правят големи промени.
Поздрави на всички.

Добавен след 4 секунди:

Благодаря, момчета! Мога кой да ми кажете защо прави monostable имат фалшиви задейства, като същевременно намали времето постоянно? Аз съм със семейството на timers.An astable, че води до monostable което води още 2 monostable таймери, един от които е да се въведе незабавно, а след това задейства друга monostable, така че да могат да получат два часа Sharp импулси на различни ширини и променливи раздяла. В забавен pulsewidth започва да има междинни спирки прехода, който върви под определен pulsewidth чрез регулируеми резистор.

Моля, не предполагат други средства, за да направи същото нещо, както му е твърде късно да се правят големи промени.
Поздрави на всички.
Обратно към началото
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Електронни елементарни въпроси -> 555 таймера
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS