| Автор | Съобщение |
|---|
seyyah
Присъединил се: 07 октомври 2001 Публикации: 572 Подпомогнат: 1
| 11 юни 2009 21:07 Какво е OPC | | |
|
| | Това е стандартен интерфейс, или нещо, което опростява връзка и развитие на системите по него, но аз се чудя какво прави тя възможности предлагате? Кой се развива и се променя в зависимост от производителя? Как е той му архитектурата като цяло, или каква е логиката зад него просто? Благодарности |
|
| Обратно към началото | |
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4290 Подпомогнат: 647 Местоположение: Бохум, Германия
| 12 юни 2009 8:11 Re: Какво е OPC | | |
|
| 1. Вижте http://www.opcfoundation.org/
2. Моята лична (известна полемика) определение: От това е произход, OPC е съмнителен опит да злоупотребяват с Microsoft Windows RPC (отдалечена процедура разговор) механизъм за автоматизация протокол. Въпреки това, тя е била най-важните производители на независими автоматизация протокол от едно десетилетие. Междувременно OPC е нараснал от MS RPC ограничения чрез добавяне на нови концепции, както XML. OPC е мощен функции като инженерни звена за процеса на количествата, които липсват в повечето автоматизация протоколи.
3. simple. Тъй като това е най-сериозен недостатък, OPC е не просто. Това е хранене цяло индустрията на консултантски фирми ... |
|
 |
PLCMentor.com
Присъединил се: 26 Март 2009 Мнения: 18 Местоположение: Северна Каролина, САЩ
| 15 юни 2009 16:07 Какво е OPC | | |
|
| | В най-простият смисъл OPC е инструмент, който може да даде възможност на софтуер manufactuerers да се свърже с множество различни областта устройства. HMI и SCADA системи днес обикновено работят в слоя. Вие сте програмист на графичната система, която позволява на хората да следят процеса. Системата може да се наложи да общува с няколко различни областта устройства. OPC позволява на трети страни или на производителите на областта, устройства за разработване на софтуерни модули, които комуникира effectivly си устройство. На свой ред този софтуер Модулът е писано в стандартен начин, който позволява на най-различни софтуерни пакети за достъп до информация, която тя предлага. Значи сте на OPC complient шофьор общуването с областта устройство (т.е., A АД), както и графични софтуерни пакета (т.е. Wonderware) говориш с OPC шофьор. |
|
 |
servodude
Присъединил се: 25 юни 2009 Мнения: 1 Подпомогнат: 1 Местоположение: Ляв бряг
| 25 юни 2009 15:12 Re: Какво е OPC | | |
|
| Г-н PLCMentor предостави окончателните обяснение на OPC. Аз има един Освен добави в моя собствен uneloquent начин:
OPC също позволява на потребителя да е нужно SCADA софтуер. Аз писах многобройни Microsoft Visual Basic, Visual Basic. NET и C # оператор интерфейси (екрани) всички използват OPC middleware.
АЗ имам използван OPC драйвери за Panasonic (Aromat), Mitsubishi, AutomationDirect и OMRON АД години. Ако знаете как да се програмата в някоя от Microsoft. NET език, можете да използвате OPC водача да се свържете с АД.
Моят само "проблема" с OPC е, че той е ridiculously скъпо. Повечето компании такса $ 500 или повече (795 щатски долара е общата цена точка) за тяхното OPC шофьор. В "оправдание" е, че той е по-евтино да се купят OPC водача, отколкото би било да се купуват по-скъпи SCADA пакет.
Това е благовиден обосновка в най-добрия. Знам какво е необходимо, за да напишете водач, "тайна" е, че имат нужда от комуникации протокол за това конкретно АД. ВСИЧКИ АД производители имат комуникации протокола (ако може да говорим за персонален компютър), така че всички те трябва да направите, е да предприеме тази информация и я предава на програмата OPC Foundation изисквания. Не е $ 795 копие си струва усилията, и на всеки програмист (кой знае нищо за автоматизация пазар) знае това. |
|
 |
Google AdSense

| 25 юни 2009 15:12 Обяви | | |
|
|
|
|
 |
seyyah
Присъединил се: 07 октомври 2001 Публикации: 572 Подпомогнат: 1
| 26 юни 2009 20:09 Re: Какво е OPC | | |
|
| | Добре аз мисля, че има различни аспекти. A SCADA програмата могат да използват OPC базирани програма за свързване на устройството над modbus за пример, нали? Как се mecahnism работи в тази ситуация? |
|
 |
FvM
Присъединил се: 22 Януари 2008 Мнения: 4290 Подпомогнат: 647 Местоположение: Бохум, Германия
| 27 юни 2009 0:57 Re: Какво е OPC | | |
|
| Нуждаещи OPC middleware и изплащане на значителни суми за OPC водачите е другата страна на използване на екстравагантен комплекс протокол. (My точка 3 по-горе).
При взаимодействие MODBUS чрез OPC, вие се нуждаете от основно OPC поддръжка MODBUS магистър, или отделен софтуерен компонент, действащ като самостоятелен OPC сървър или съществуваща автоматизация компонент, който изпълнява OPC интерфейс като добавена стойност. |
|
 |
wh00per
Присъединил се: 14 юли 2009 Мнения: 10 Местоположение: Канада
| 14 юли 2009 17:42 Re: Какво е OPC | | |
|
| В моя opininion, OPC е за контрола на производствения процес в едно и също нещо като ODBC е за бази данни .. Една обща начин за достъп до тях.
Като член на OPC Foundation, вие имате пълен достъп до всички стандарти за определяне на общуване. Иначе, това е малко трудно .. Все пак, ако някой се нуждае от бързо потапяне в темата и се знае малко за програмиране, посетете http://gray-box.net
Ако имате нужда от документи .. питам! Някой извън съществува определено ще отговоря. |
|
 |