Правила | Последни постове | темата RSS | Търсене | Регистрация | Вход

PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими
Арабски версия Българска версия Каталонски версия Чешка версия Датска версия Немска версия Гръцки версия Английска версия Испански версия Фински версия Френска версия Хинди версия Хърватски версия Индонезийски версия Италианската версия Иврит версия Японска версия Корейски вариант Литовски версия Латвийски версия Нидерландски език Норвежки версия Полски версия Португалски версия Румънски версия Руска версия Словашка версия Словенски версия Сръбската версия Шведска версия Тагалог версия Украински версия Виетнамски версия Китайски версия
Автор Съобщение
jumper2high

Присъединил се: 24 май 2009

Post 24 май 2009 10:22 PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими
Tags: Снимка USB настойнически

Здравейте приятели,
Най-накрая laid моите ръце на няколко 18Fs че аз исках да пробвам с USB. Аз бях сторил всички типичните неща, имаме дейташитове, премина през основи, все още се използва за малко по-различна организация памет (в сравнение с 16Fs), и повече свобода Усмивка .

Както и да сте търсили навсякъде за USB опекунски специфични за тази серия от MCUs, и аз не намерих почти нищо. Аз вече си отиде през "USB" Глава на дейташитове, и аз разбирам, че част, но тя наистина не кажа много за това как да действителност "съобщава". Например, когато се работи с PWM, Вие определяте всички регистри на начина, по който ги искате, и включване на модул, чрез определяне малко - и тя не е нещо, на начина, по който го. Това не изглежда да е случаят с USB, той изглежда - защото да зададете някои неща, да активирате модула ... и после какво? Страната домакин и устройството трябва да си поговорим малко за които е кой и какво е това, и после какво се случва? Как да направите MCU действително изпрати нещо?

PS Аз съм много добре с C (направено много програми за Windows и Linux използвайки C), но не съм много харесвал С за MCUs, не знам защо. Вместо това, аз било направено в ASM или Базов (имаше малко чист симулатор, специално разработени за тези снимки и тя имаше готин Малко Основни компилатор, че имаше няколко важни неща, построена като процедури / макроси). Така че, когато мине през например C код от микрочип сайт, аз наистина не се получи нищо ... главно защото искате да търсите в 16 различни източници и хедъри за да разбере какво се прави, за да "инициализиране" на USB модул.

Помощ е много оценявам Усмивка

АТРИБУТИ: Аз бях се промени заглавието на темата за да се избегне объркване.

Последно редактирано от jumper2high на 24 май 2009 12:46; редактирано 1 път общо
Обратно към началото
FvM

Присъединил се: 22 Януари 2008
Подпомогнат: 591

Post 24 май 2009 10:55 Re: PIC18F4550 и USB - Вечната борба

Аз едва ли може да си представи, че Вие ще научите USB основи от PIC дейташитове или Microsoft шофьор литература. , see http://www.lvr.com/usb.htm for this and other references. Има добри ръководства и книги, като например януари Axelsons USB пълна, виж http://www.lvr.com/usb.htm за тази и други препратки. Също така на официалния USB 2.0 стандарт от usb.org е в основата на по-добра литература.

За по-практичен проекта, най-PIC toolchains, например микрочип, УСВ идват с готови за използване USB например приложения. Не е нужно да стартирате приложението от нулата, въпреки че това може да бъде поучителен както извор.

in the USB field. Лично аз не виждам специално вечна борба в USB област. Трябва да знаете, какво искате да направите, проверете дали това е възможно основно (не можете да напр. един интерфейс USB памет с 18F4550) и започнете да пишете вашата молба. Не трябва да ви позволи да възпрат от edaboard постове, този доклад неизпълнение на техните USB приложения. Има и много примери, че дори не е на небето един светодиод.
Обратно към началото
jumper2high

Post 24 май 2009 12:45

Благодаря за отговора. Може би темата заглавието не е съвсем подходящо (аз не съм роден английски говорещия), но аз наистина търсили от време на време сега (три седмици, докато чакат за MCUs да пристигне) и не бях в състояние да открият един настойнически за PIC18F-те години по отношение на USB.

Имам "USB Комплектни" Книгата на Ян Axelson, и премина през първите четири глави. Той ми го даде на информацията се търси, но аз все още съм остана с действителните фърмуер малко. Тъй като аз съм "учене", това има причина (freetime проект в ума) ще трябва да започнете да пишете моя фърмуер рано или късно, така че предполагам, че по-добре е да започнете от нулата, веднага, вместо да се използва нещо предварително направени.

Както казах преди това, имам основно разбиране как USB работи, но не знам как да направя това с PIC. Например, аз не знам как да го направят MCU отговори на страната домакин на разпит, или как да изпратим желаните данни на хост.
Обратно към началото
FvM

Post 24 май 2009 14:23 PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

Просто може да се каже, че стандартната USB например проекти (напр. CDC или HID) доставят с микрочип или УСВ инструменти са основно работа.

За дизайна на вашата собствена, вие трябва да разберете, разбира различните слоеве на USB комуникации. То не е лошо да се започне в физическия слой съответно битово ниво, да продължи с молба и отговор пакети, в и извън сделките, изброяване, трансфер на данни и устройство клас конкретни неща.
Обратно към началото
jumper2high

Post 24 май 2009 14:53 Re: PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

Ще погледнем по-отблизо в онези когато имам възможност.

Мисля, че най-големият проблем съм изправена в момента е в действителност, причинена от "пример код" гъвкавост. Повечето от тях са написани така, че те могат да бъдат изгорени на различни устройства, с различни схеми, или с различни условия - това ги прави големи, и за мен най-малко трудни за разбиране.

Ето защо е търсил нещо, което е специфично за PIC18F серия, или дори по-добре за самата PIC18F4550.

За по-голяма дискусия, нека каже устройството получава надлежно признати и идентифицирани, и аз искам да изпратя няколко байта от устройството към компютъра. Също така, приемаме, че в компютъра е правилният драйвери и софтуер, за да хвана тези байтове, някой може да обясни този процес (в краткосрочен, без разходите на твърде много време за подробности) за това как да се подготвят за данни (къде да ги тури в паметта) и вземане на устройството всъщност ги навън?
Обратно към началото
jumper2high

Post 25 май 2009 18:41 Re: PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

Съжалявам за двойно командироването, но имам няколко неща, за да добави:

work with USB. Аз бях изразходват през целия ден вчера и по-голямата част от деня, днес (почти 7PM в момента) се опитват да направят нещо с USB. Аз бях започнал с неща, които получих от микрочип. След много време, прекарано в действителност създаването на всички пътеки, управлението и накрая да се съберат на HID - Мишка Демо, уморен съм го върху PIC, и нищо не е станало. В PIC е свързан във веригата почти идентичен с този, намерен на микрочип за развитие на борда схематични. Тогава опитвали Bootloader че намерих в една и съща опаковка. Нищо не се е случило там един от двамата.

Тогава опитах примери от УСВ библиотека (драйвери), но не бях в състояние да получи нищо работа, тъй като тя е всичко, пълнени в една папка без никакви обяснения за това какво е това.

След това, аз се опитах на няколко примера, които дойдоха с MikroC, със сходни резултати - но този път, Windows действително признаха устройство са свързани, но не успя да го разпознаем. С помощта на микрочип на HID USB драйверите (както беше предложено от Readme) не помагат, защото устройството е просто dubbed "Неизвестно устройство".

Тогава намери, случайно, британски (UK) уеб сайт, който имаше USB Демо написани за PIC18F4550 (на MCU съм използвате). Свалих го, аз свързани на верига точно както е описано в статията, съставила източник с MPLAB, но конфигурационните битове не са "определени", според програмния софтуер (WinPIC), така че аз ги ръчно там. Щом аз, програмирани в устройството и включен в нея, нищо не се случи отново.

След предишни опити не успяха, сега леко губи надежда, аз се опитах на Bootloader от същата Британски уебсайт. Свалих предварително съставени Hex файл и следват инструкциите стъпка по стъпка, свързването на верига, както е описано (ориентировъчната всъщност каза да го свържете се по същия начин тя беше в предишното демо (предишната точка), а след това каза " Нулиране на устройството, докато стопанството SW2 "... единственият проблем е, че тази схема е даден не е имал ключове в него, на всички.

(Извинявам се за много дълъг пост)

След няколко други провали опитите с различни източници (аз няма да губя време, описващи всички тях до вас) Реших и някои други "Основи", който изглежда да бъде използван за по-голямата част от тях, толкова по-малко добри излезе от това, но аз все още не са успели да получи нищо работа.

Така че, ревизирана въпрос: Дали някой знае USB/PIC18F4550 базирани настойнически / демо версията, че всъщност работи на полето, или съдържа указания за това как да се работи добре? наистина трудно се опита да се намери един, но само, приключила с леко повишено кръвно налягане. Неутрално
Обратно към началото
FvM

Post 25 май 2009 19:04 PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

За поискано кратко обяснение:

which are independent channels. USB комуникация е основно организирани на по-крайни точки, които са независими канали. data structure, that is read during device enumeration by the host, in other words, when you plug in the device. Те са дефинирани в устройството descriptor данни за структурата, която се чете през устройството изброяване от страната домакин, с други думи, когато включите устройството.

Изпращането на приемащата включва писане на данни, за да се амортизира и кажи на USB контролер, че те са готови за изпращане.

По отношение на УСВ примери, аз само да кажа, че ex_usb_serial работата ми по 18F4550, а също и за други потребители УСВ, доколкото аз съм запознат.
Обратно към началото
jumper2high

Post 25 май 2009 19:23 Re: PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

FvM, още веднъж, благодаря ви много за отговора!

FvM написа:
... кажете на USB контролер, че те са готови за предаване ...

Да, но как? Усмивка Ето какво съм питам. Как да ти кажа контролера са готови?
Обратно към началото
kejian2000

Присъединил се: 15 октомври 2008

Post 26 май 2009 18:48 PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

Здравей, jumper2high
искаш да е запознат с USB протокол?
ако не, да научат това, или няма да получите 18f4550 работа ...

Може би този файл ще бъде полезна, построена с MPLAB C30

Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Обратно към началото
jumper2high

Post 26 май 2009 20:59 Re: PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

Keijan,
Аз прочетох няколко книги за USB протокола, така че мисля, че имам достатъчно базови познания за да видите примери за работа.

Също така, аз съм с PIC18F устройства.
Обратно към началото
Kabanga

Присъединил се: 04 октомври 2007
Подпомогнат: 5

Post 28 май 2009 11:09 Re: PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

jumper2high написа:

Така че, ревизирана въпрос: Дали някой знае USB/PIC18F4550 базирани настойнически / демо версията, че всъщност работи на полето, или съдържа указания за това как да се работи добре? наистина трудно се опита да се намери един, но само, приключила с леко повишено кръвно налягане. Неутрално

Здравей, вашите постове са наистина твърде дълго! Аз не се чете всичко, така че аз съм Ви питам следното: 1. имаш ли custum дъска с PIC18F4550?
2. Ако има микрочип картон (PICDEM FS ....) тогава можете да ползвате демо
инсталирани с рамково 2,4 например. Те всички са работещи.
3. ако имаш собствен борда, е enumerating? Ако е enumerating, които
демо го използват (HID, CDC ...)?
4.if използвате Generic HID демо, след което можете да добавите кода си в
PROCESSIO () и кажи на microcontroller направя всичко, което искаш.
Добре, да спрем тук, ако не искам моя пост да бъде толкова дълго, колкото твоята. Много щастливМного щастлив

С най-добри пожелания
Kabanga
Обратно към началото
jumper2high

Post 28 май 2009 17:09 Re: PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими

Haha, благодаря за инфо. Аз успях да го работят, аз бях като използвате персонализирани "тест верига" и пренебрегнати за добавяне на кондензатор по Vusb. След като го направих, че на няколко примера е работил за мен, включително микрочип предене на мишката.

Сега, след това работи доста добре (Знам достатъчно данни, за да персонализирате кодекс за това, което ми трябва), всичко, което трябва да разбера е как да пиша на компютъра молбата за овладяване на комуникация между PIC и източници на данни (чрез IPC ).

Опитах се използват libusb-win32, и се опита пример код, който дойде с него, но аз така и не са получили досега. Изглежда предоставения функции не върне нищо (трябва да върне списък на устройствата за целувка, но те просто се върнете NULL). Всички съвети?

Аз се опитвам да се избегне работата с Visual C и Microsoft DDK / WDK ако е възможно.
Обратно към началото
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Форуми -> Microcontrollers -> PIC18F4550 и USB - Помощ, необходими
Страница 1 от 1 Всички времена са GMT 2 Часа

Abuse | | Управление | | Модератори | | Подкрепете ни | | карта на сайта
Темата RSS